icon

Má domáca strava význam pre zdravie?

3. nov 2025

Prikladáte význam domácej strave?

Strana
z3
avatar
maranco
3. nov 2025
@solvina88

@kiki68 ty sa bavia o ludskej strave s veterinarmi?

@solvina88 veterinár kontroluje či je mäso vhodné na ľudskú spotrebu, takže sa už iste stretol s kadečím

avatar
marca12
3. nov 2025
@anonym_autor

@nyusika neexistuje aby z reštaurácie bolo zdravšie. Tam je prvoradý zisk za minimálne náklady a dobrá chuť. Čo pre mňa znamená lacné dochucovadlá s glutamatom, farbivami, sladidlami, zelenina ktovie odkiaľ o pôvode mäsa ani nevravím.

@anonym_autor Restauracii,kde sa da zdravo najest je malo a hlavne su drahe. Najvacsi sajrajt su menucka. Ja to na sebe citim,ak idem obcas s kolegovcami na obed,je mi do vecera nanic. Varim si doma. Je to zrut casu a ide mi to na nervy,ale snazim sa varit rychle jedla. Ale aj tak je to otras,lebo kym upraces kuchynu po vareni a vsetko okolo toho. Ked som bola mladsia nejako rychlejsie mi to islo. Ale za zdrave stravovanie mi to stoji. Zapajam aj muza,takze varime spolu alebo upratujeme spolu a potom je to rychlejsie.

anonym_e935c4
3. nov 2025

@anonym_autor Samozrejme. Proste vieš čo v tom jedle máš a to je to, prečo variť doma má význam. Nehovoriac o tom, že vôbec netušíme, či majú v reštike v kuchyni čisto, hygienu, či dodržiavajú postupy.. atď, chápeme sa..

avatar
lalu_sk111
3. nov 2025

@anonym_autor urcite ano

avatar
evansova
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Varím denne, resp.na dva dni. Jednoduché jedlá. Dávám prednosť domácim surovinám (naše, od susedov chovateľov, z farmy). Rodina sa stravuje doma (nie v škole, práci). Je pravda, že som momentálne doma ale varila som na dva dni aj keď som chodila z prace o pol šiestej domov 😞. Ako to máte vy? Prikladáte strave veľký význam? Z hľadiska financií ale najmä zdravia? Proste dôverujem len tomu, čo sama uvarím 🙈

@anonym_autor Ja to mám rovnako , varím doma a tiež sa podarí aj na dva dni. Doma vie čo varím, viem že čoho varím, viem ako varím....
Do reštaurácie idem nerada, vlastne len vtedy, keď sa s priateľmi dohodneme na spoločnej večeri. Ale aj to je zriedka, radšej varíme doma a pozývame sa navzájom.

avatar
evansova
5. nov 2025
@gregik66

@nyusika a na tej kapuste a pecenom mase je co zle?

@gregik66 Aj mňa by to zaujímalo. A hurky a tlačenka hádam raz do roka tiež nikoho nezabije. Aj keď je pravda, že už sme zo tri razy zabíjačku kúpili, upiekli, ochutnali a vyhodili. Lebo to už nie je to vo bývalo.

anonym_528ba3
5. nov 2025

Určite má význam stravovať sa doma. Samozrejme aj po finančnej stránke. Ale aj po tej zdravotnej. Vieš čo si kúpila, kedy si to kúpila, v akých podmienkach skladuješ potraviny a v akých podmienkach to varíš, akú máš doma hygienu, že ti po kuchyni nebehajú myši. Napríklad. Veď skús si pozrieť nejaké diely relácie Na nože. Tam vidíš realitu v reštauráciách. Je dobré variť si doma, nie je o čom pochybovať.

avatar
gregik66
5. nov 2025
@evansova

@gregik66 Aj mňa by to zaujímalo. A hurky a tlačenka hádam raz do roka tiež nikoho nezabije. Aj keď je pravda, že už sme zo tri razy zabíjačku kúpili, upiekli, ochutnali a vyhodili. Lebo to už nie je to vo bývalo.

@evansova akoze ja velmi tieto zabijackove a udeninove veci nejem, ale 2x do roka ano. Na vianoce a velku noc, a ked je moznost mat to domace, je to za mna zdravsie ako kupene

Strana
z3