icon

Môžem v tehotenstve odmietnuť vaginálne vyšetrenie?

deniskatimmy
17. dec 2019

Je zle ak v tehotenstve odmietneme vaginálne vyšetrenie? Ak nepociťujem žiadne zle príznaky ani nič? A dá sa zistiť či sa otváram aj inak ako vaginálne?

Strana
z2
beronsche
17. dec 2019

@ledgerka nuz na otazku "preco" je zrejme uplne rovnaka odpoved, ako na otazku, preco tak malo porodnikov podporuje prirodzeny porod (pozor nie kazdy vaginalny je prirodzeny🙂 ) ci preco preferuju polohu na chrbte ci polosede - lebo sa to tak robi x rokov, preto. smutne..

amelia000
17. dec 2019

@evittam dakujem za info 🙂

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@xjakubikovak no veď zajtra poriesim nového gynekológa ktorý hádam bude akceptovať moje rozhodnutie...ja mám v pohode tehotenstvo ak nerátam zo začiatku nevoľnosti ale myslím si že to je bežná súčasť toho inak som nemala nijaké problémy...a ako vidím aj vaše skúsenosti aj skúsenosti iných čo tu píšu každého vyšetruje doktor inak ale vidím že väčšinou len cez bruško a nestresuje tým pacientku

xjakubikovak
17. dec 2019

@deniskatimmy ja som mala tiez bezproblémové, urcite je to iné ak su tam nejake komplikacie vtedy je to mozno potrebne🙂

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@beronsche
@ledgerka no veď presne toto...ja som to dneska tiež pozerala a dokonca nie len UK ale aj v Nemecku, Dánsku a tiež tam nerobia vaginálne prehliadky az keď musia a percento predčasného pôrodu bolo ešte menšie ako naše kde to robia...a mňa sa tiež doteraz stále len pýtal že ako sa cítim či je všetko v poriadku a neviem čo dnes bol za deň že má chcel vyšetriť a keď som slušne odmietla tak ma vyhodil...no nič nájdem si nového ktorý bude sucitnejsi a ľudskejší ...no veď aj ja som mala prvé sono na začiatku a myslela som si že dosť a zrazu toto...

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@stela01 môžte prestať? Ja som sa len slušné pýtala....sama vidíte odpovede iných žien ktorým to vôbec nerobia alebo to v pohode odmietli a nič sa im nestalo...v pohode porodili zdravé deti....a myslím si že len kvôli tomu že som odmietla vyšetrenie neznamená že nebudem mať nárok na príspevok...na každú poradňu som vždy doniesla moc, vždy som prišla na krv, bola som aj na cukrovke...takže si myslím že jedno vyšetrenie ktoré som odmietla nič neznamená

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@xjakubikovak no presne ja si myslím tiež že aj by som malamnejake problémy, bolesti alebo by som krvácala spinila Okey nepoviem nič...ale cítim sa úplne v pohode, z dola to je úplne v pohode tak neviem prečo by mi to mal robiť ak mi je to nepríjemné

ceklis
17. dec 2019

@deniskatimmy ako zisti doktor že je všetko “bezproblémové” keď ti tam nekukne?
Kamarátka takto leží od 20tt pretože sa jej skratil krčok a začala sa otvárať. Keby vtedy nešla akurát na kontrolu, dieťa už nežije.
Chápem, že ti to nie je prijemne. No je to len pár sekúnd. Pokial si začala krvácať, asi nemáš ok toho doktora. A ak to bolo priamo u neho v ordinacii asi by som to tam s ním riešila že prečo krvacas.
Priprav sa na pôrod 😳 tam ta teda budú kontrolovať často a tiež to teda nebude bohviečo. Ach baby, tieto všetky vyšetrenia sú ozaj nič, oproti pôrodu. Čo si to neuvedomujete?
Prajem ti teda len ďalej to bezproblémové tehu a bezproblémový pôrod a myslím to úprimne.

beronsche
17. dec 2019

@deniskatimmy vies, su zeny pre ktore je to, co povie lekar, svate, takze ony sa nad tym ani len nezamyslaju, ze sa to da inak..
Inak ja by som si pri nizkorizikovom tehotenstve davala pozor aj na pocet ultrazvukov.. 😉

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@ceklis a prečo to inde vedia vyšetriť aj inak? Veď si prečítajte aj komentáre tu žien že neboli takto kontrolované a všetko prebehlo v poriadku...dokonca ja mám známu ktorej tak isto skontrolovali len cez ultrazvuk a zistili že sa otvára a tak isto leží

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@beronsche no veď to som si všimla že to čo povie lekár keby niektorých sväté len tu si asi niektoré ženy neuvedomujú že sme na Slovensku a že tu je to zo zdravotníctvom viac než zle niekde

stela01
17. dec 2019

@deniskatimmy nechápem na čo si sa pýtala
Keď máš kamarátku ktorej to kontrolovali ultrazvukom .

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@stela01 lebo som chcela vedieť ako vyšetrovali aj iné ženy preto

simona232323
17. dec 2019

@petkaaa 😂😂😂👍 Už strašne vymýšlate ženy...😌

fem
17. dec 2019

@deniskatimmy tiez som nebola takto vysetrovana, rozhodol o tom lekar, ja vobec, je tam vzdy riziko, preto to nerobil, nerobi sa to ani v zahranici, pretoze je tam riziko

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@fem no vidíte ste ďalšia ale pani alebo slečna stela01 sa tu bude do mňa navážať ako keby som sa neviem čo opýtala alebo neviem čo urobila keď som to odmietla...a pritom vidíte ste ďalšia ktorej to počas tehotenstva vôbec nerobili a máte zdravé bábätko?

fem
17. dec 2019

@deniskatimmy uz som predtym krvacala tak tiez aj preto, vysetrovana som bola len raz na zaciatku v. ultrazvukom.

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@fem no vidíte a ja som ani nekrvacala ani nič a zrazu ma ide vyšetrovať takto...no nevadí zlá skúsenosť ideme ďalej 😊 hádam si nájdem gynekológa ktorý to bude chápať

fem
17. dec 2019

@deniskatimmy urcite , drzim palce

deniskatimmy
autor
17. dec 2019

@fem ďakujem veľmi pekne 😊

stela01
18. dec 2019

@deniskatimmy pani Stela , reagovala na to čo si písala . Raz si krvácala , potom si si sadnúť nevedela .... tak ako to je ? Krvacas ? Ak niečo nechceš tak povedz že ziadas iné vyšetrenie , nájdi doktora ktorý ti bude vyhovovať .

Veľa šťastia prajem

deniskatimmy
autor
18. dec 2019

@stela01 krvácala som po vyšetrení a keďže som to mala potom citlivé tak sa mi dosť ťažko sedelo čo je na tom také nepochopiteľné?

Strana
z2