icon

Okuliare do diaľky

23. mar 2025

Dobrý večer, prosím vás idem si dať vyrobiť nové okuliare do diaľky, doteraz som ich používala na šoférovanie ale taktiež aj pri filme lebo som nedovidela dobre na titulky( čo nieje až taká diaľka zo sedačky na tv) a cítim, že by som potrebovala už aj troška silnejšie...ale tieto nové by som chcela nosiť celý deň...no dočítala som sa tu v starších diskusiách že môžu oči zlenivieť a potom keď si ich dám dole budem zle vidieť napr aj nablízko a podobné veci...poprosím o vaše skúsenosti a rady, samozrejme poradím sa aj s pani lekárkou ale radšej by som prečítala toho od viac ľudí 🙂

vkatush
23. mar 2025

Niečo cez 15 rokov nosím každý deň - celý deň do diaľky (aj keď posledné roky som prešla hlavne na šošovky) a absolútne nemám problém s videním na blízko. Dôležité sú kvalitné a pravidelne kontrolovať zrak.

rachel36a
23. mar 2025

Môj syn nosi do diaľky od 8 rokov...teraz ma 28...na blízko vidí stále super

gab1sol
23. mar 2025

Tiež síce nenosím okuliare, ale denno denne mám šošovky do diaľky. A síce sa mi rokmi zhoršili dioptrie, ale pripisujem to skôr tomu, že každý deň pracujem s počítačom. Čo sa týka videnia do blízka, zhoršenie nevnímam.

nikii23
23. mar 2025

Ahoj, tak isto mam okuliare do diaľky a nosím ich celé dni už asi 10 rokov a na blízko vidím super😊

frflos_nespokojny
23. mar 2025

aj ja som pocitoval slabost okuliarov do dialky, ale nepotvrdilo sa to. bol to iba moj dojem. pouzivam ich obcas pri telke a soferovani. v optike mi premerali zrak a doplnil som zatmavovanie a ine doplnky co ponukaju. ano oci zleniveju. pokial pozeram dlho z okuliarmi tv, alebo ich nosim cely den, tak po odlozeni okuliarov mam rozhasene oci.
pouzivam aj na citanie a to po snati mam zrak este horsie rozladeny. je len na tebe ako sa rozhodnes, len urob dobry vyber ramu, lebo je to zaklad a nedaj sa celkom ocarit cenou.

staryjarec
24. mar 2025

Už štyri roky nosím denne multifokálne okuliare, na kontroly chodím pravidelne, ale za tie roky sa mi zrak vôbec nezhoršil. Už štyri roky mám rovnaké dioptrie na diaľku aj na čítanie. Ale ja nie som lekár, takže to ber len ako názor pacienta.

aandrea9
24. mar 2025

U očného si bola? Možno nepotrebuješ silnejšie dioptrie ale cylinder.

veronicka1901
24. mar 2025

Nosim okuliare do dialky 15 rokov, ale mam pomerne slabe dioptrie, na jedno oko len polku a na druhe tristvrtku plus mam cylinder. Dala som si spravit skla s modrym filtrom kvoli neustalej praci s PC. Oci mi nezleniveli zatial a do blizka vidim fajn. Okuliare nosim stale.

siska53
24. mar 2025

Okuliare nosim od 10 rokov a s vynimkou obdobia, kedy som ich po operacii oci nepotrebovala, tak som okuliare nosila a nosim cely den. Zrak do blizka mi to vobec neovplyvnilo. Jedine, co sa zmenilo, ale to vekom, ze do blizka si vacsinou okuliare musim dat dole a pribalove letaky, kde su malinke pismenka, musim tiez citat bez nich. Ale to je vekom, nie sustavnym nosenim okuliarov.
Okuliare som nenosila medzi 25-40. Az potom som musela zacat s opatovnym nosenim.

michaelamedova
24. mar 2025

Nosím okuliare na diaľku už dlho a nosím ich celý deň ,ale.kes si ich dám dolu ,v pohode vidím na blízko bez nich ..je to o pravidelnom navštevovani očného ..inak v pohode a nosím občas aj šošovky a tiež v pohode

majka2959
24. mar 2025

Okuliare nosím od základnej školy, dioptrie pribúdajú, takže aj do diaľky aj do blízka mám silnejšie dioptrie. Skúšala som očné cviky aj občas cvičím, keď si spomeniem. Mám asi takú očnú vadu, že sa mi tým dioptrie nezmenšili, ale všimla som si, že po cvičení alebo aj po odložení okuliarov na 10-15 minút, (keď niečo počúvam alebo chodím v bezpečnom prostredí), vidím zaostrenejšie, takže niečo na tom je.