Prírodná kozmetika na suchú pokožku detí

slivkovajanuska
24. feb 2015

Žienky, hľadám prírodnú Bio kozmetiku zameranú vyslovene na suchú pokožku detí. Syn (2r.) má suchú pokožku so sklonom k atopickému ekzému, už dlhšie používame prírodnú kozmetiku pre deti Topfer, ktorá mu počas roka vyhovuje, ale teraz v zime vidím, že mu to nestačí. Rozmýšľala som už aj nad bambuckým maslom, len neviem, či nie je príliš mastný. Poraďte prosím, s čím máte dobré skúsenosti. Ďakujem.

bibistec
24. feb 2015

no moj tip sice nespada do kategorie prirodna kozmetika ale u nas na atopicky ekzem je super nivea repair and care neskutocne pomaha aj mlieko aj krem. a pocula som ze aj indulona modra je fajn.

ivetlo
24. feb 2015

Jednoznačne modrá indulóna, nedám dopustiť, i keď to nie je z tých bio kozm. Ale ja používam v lete a na opaľovanie pre drobcov z formy forever. A stačí nám to.

123zuzana
24. feb 2015

@slivkovajanuska ahoj nam predpisala detska dr, obycajny v lekarni pripraveny krem na premastenie a pomaha.. 250g stoji par centov myslim ze do 0,20e

ichbinich
25. feb 2015

@slivkovajanuska:
Prirodna kozmetika je Weleda, ale myslim nie je vyslovene na atopicku plet.
Bez mineralnych oplejov je Hipp kozmetika, tam je vyslovene napisane, ze aj na atopicku plet a maju aj telove mlieko nepriklad na normalnu a mastnejsie, hustejsie na suchu pokozku.
Este dobry je krem Ultraphil. To je zaklad, do ktoreho miesaju receptury v lekarni, ale mali by ti ho predat aj takto. Ci je cisto prirodny neviem, ale pomaha 😉

Mojej dcere najviac pomaha z lekarne od Avene seria XeraCalm A.D. Maju olej na umyvanie aj balzam, ten balzam je vraj lespi ako krem, tak kupujem vzdy iba balzam. To staci natriet fakt maximalne 2 krat za den. Premasti pokozku, ale nezanecha mastny povrch, a ma aj protisvrbiaci ucinok. To jej davam, ked ma cervene flaky a je velmi sucha.
Na denne osetrenia ma momentalne Seba Med Baby telove mlieko. To je myslim tiez bez mineralnych olejov. Predtym mala Hipp.
Ak ta laka to bambucke maslo, tak ho vyskusaj. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Prinajhorsom ho minies ty sama 😉 Osobne skusenosti s nim nemam.

romisami
25. feb 2015

Moj najmensi syncek zacal mat tiez suchu pokozku-take suche fliaciky, dr nam dala len fenistil vraj ak je to alergia :/ - zmenila som kozmetiku na umyvanie-hipp a asi ten mu nerobil dobre.
Ten fenistil som mu ani nedavala, v lekarni mi poradili konopny balzam pre deticky od cutis help je aj na exemy a podrazdenu pokozku, tiez je aj proti svrbeniu a po prvom raze hned pomohlo. Na umyvanie som mu znova kupila gelik od klorane bebe to tiez velmi odporucam. Mame od nich aj kremik na tvaricku a je super aj krasne vonia. Chcela som aj telove mliecko ale potom mi poradili ten balzam... takze odporucam oboje klorane aj cutis help.

barnica
25. feb 2015

náš má tiež problémy s ekzémom a podobne a nakoniec mu zaberá na suché miestočká indulona nechtíková alebo klasika modrá alebo nechtíkové mliečko od weledy dá sa kúpiť v dm drogerii sú to samozrejme mastnejšie krémiky ale vstrebú sa a nieje problém. My sme s výsledkami maximálne spokojný. Bambucké maslo je tiež fajn ale niektoré detičky tým že sú tam aj oleje z orecha reagujú alergiou a osypom tak by trebalo asi len na malej plôške skúsiť. My na kúpanie používame čistú vodu maximálne nechtík vývar alebo repík a morskú soľ na striedačku a máme pokoj... zatiaľ a dúfam že už na dlho. Predtým nám dosť pomohlo more a do kúpeľa oylatum gel parafínový síce sa z detí ťažšie zmýva keĎže je taký hutný ale malinký sa neškrabal a navyše mu krásne zhojilo suché miesta.

bibistec
25. feb 2015

@barnica to oilatum sa vraj nema zmyvat uplne a malo by v takom jemnom fime ostat na pokozke, aspon tak mi povedala kozna. inac sice je to otazka iba na krem ale ak ide o atopicky ekzem pomoze jedine dieta, jasne ze treba mastit a tak ale problem ostava.

kafulienka
25. feb 2015

Bio kokosovy olej - ktory je na jedenie, je super na vsetko, pouzivam ho aj na masaz, aj na tvar...

🙂

barnica
25. feb 2015

veď to že úplne sa to ani dole nedá zmyť 🙂 ale pomohlo nám to. Teraz už nedávame oylatum už iba indulonu alebo tú weledu.

slivkovajanuska
autor
25. feb 2015

Babulky, ďakujem za rady, večer, keď malý zaspí, tak si k tomu sadnem a poriadne preštudujem 🙂

biobubu
6. mar 2015

Skúste 100% organickú kozmetiku pre detičky

alternativna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pe
23. apr 2015

u nás na suchú pokožku vždy Bepanthen krem, je príjemný, nie je mastný, deti si ho aj sami pýtajú, už vedia, že im pomôže 🙂 možno ho natierať aj viackrát denne, upokojí podráždenú pokožku, odporúčam 🙂

maragn
27. máj 2015

My používame kozmetiku od včely sv. Ambroza. Je to prírodná Slovenska kozmetika vyrobená zo včelych produktov a amazonského ovocia. Vrelo odporúčam. Spokojnosť veľká.

slivkovajanuska
autor
27. máj 2015

@maragn tak o tejto kozmetike som este nepocula, vyzera to zaujimavo. Dakujem za tip 🙂

nutrimas
15. sep 2015

@slivkovajanuska Na osetrovanie suchej, prip. ekzematickej pokozky je vyborne ciste 100% nerafinovane bambucke maslo. Mame s nim velmi dobru osobnu skusenost hlavne pri ekzemoch. Odporucame taktiez konopny olej, 100% za studena lisovany: https://www.modrykonik.sk/market/kozmetika-dosp...

larochka
3. okt 2015

@slivkovajanuska dcerka ma atopicky ezkem, teraz mame lepsie obdobie, ale mali sme to dost tazke minulu jesen...po celom tele aj tvaricke. Treba upravit strvu, to je TOP, kedze ekzem nie je kozne ochorenie, ale imunitne. Druhy krok je kozmetika...ja nedam dupustit na weledu, ktoru pouzivame neustale a dcerke robi velmi dobre. Skusali sme tiez vsetko mozne, cez kokosoveho oleja (nedrzi na pokozke a s atopickou pokozkou nerobi vobec niec) ci bambucke maslo (sice dobre premasti, ale kym ho rozotries horko tazko po tele, tak pokozku este viac rozdrazdis) a vela dalsieho. Nechtikova rada pre deti je velmi jemna a setrna k takej pokozke. Hlavne nechtikovy detsky krem je top. Prijemna hutna konzistecia, ktora sa lahko rozotrie ale zanechava film na pokozke.
Okrem toho poslednych par tyzdnov uz vidim u nas v DM aj specialnu novu radu pre atopicku plet: "Upokojujúci a vyživujúci pleťový krém chráni veľmi citlivú pokožku so sklonom k atopii pred škodlivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. BIO kokosový a BIO sezamový olej ju intenzívne vyživujú, cenné výťažky z ibiša lekárskeho v BIO kvalite a fialky trojfarebnej ju upokojujú a zmierňujú svrbenie. " http://eshop.weleda.sk/upokojujuci-pletovy-krem...
Uz mame vyskusane a je rovnako ucinny a vona je taka navykova, zed sa s nim mazem aj ja 🙂.
Drzim vam prsty, nech sa vam to zlepsi.

meja3
3. okt 2015

My pouzivame na atopicky exem excipial lipolotio z lekarne. Predpise vam ho kozny ale aj detsky lekar a doplatok je tam potom minimalny. Ten krem je super na vela veci, pouzivame ho viaceri v rodine. Ja dceru uz ani nicim inym nenatieram, tento krem je zatial najlepsie, co sme vyskusali.

libka1
3. okt 2015

my sme vyskusali vsetko mozne, lekarka nam popredpisovala oleje a kremy od vymyslu sveta, ale viac nam skodili ako pomohli. momentalne sme sa stabilizovali na ADerme, tejto konkretne: https://www.sunpharma.sk/produkt/derma-exomega-...
ale osobne si myslim, ze kazdemu vyhovuje nieco ine a neostane ti asi nic ine ako poskusat ze co je to, co pomoze tvojmu malemu. a naozaj tak ako pisu hore, modra indulona nie je na zahodenie a naozaj dobre premasti. mojmu malemu nevyhovuje, lebo mi nemame suchy atopicky ekzem, ale svagrina pouziva uz roky len to a naozaj poskusala uz vselico a nic lepsie nenasla...

zuzulikh
7. okt 2015

moja kolegyňa problém vyriešila a to už po týždni vďaka ESKIMO.

lindusss176
15. okt 2015

Aj my používam Eskimo výrobky. Kúpila som si výrobky ESKIMO hlavne pre moju malú malu dcérku, ale nakoniec sa umývame a aj natierame výrobkami celá rodina.

milota164
25. dec 2015

my na suche miesta ktore treba premastit pouzivame Bepanthen a zatial nam vzdy pomohol. treba skusit

janakristova
25. feb 2016

u nás stále a hlavne keď ideme von v nečase tak poctivú nechtíkovú masť. žiadna vazelina a pod. čo rýchlo zaschne... na lyžovačke keď si dáme trocha viac / hrubšie tak účinne chráni celý čas. ujo google Dr.Dudek 🙂

liviadanova
31. mar 2016

@slivkovajanuska Ahoj! Od narodenia používame detskú radu od Weledy s výťažkom z nechtíka lekárskeho. Špeciálne na suchú pokožku so sklonom k atopii má Weleda tento krémik: http://www.weleda.sk/upokojujuca-starostlivost/...
Na suché líčka sme používali tento: http://www.weleda.sk/starostlivost-o-dieta/161-...
Veľa šťastia! 😉

nuska
4. máj 2017

Super je aloe vera baby kozmetika. Krásne vonia, hydratuje, super aj pri ekzémoch, dlho vydrží. Top je najmä krém na zapareniny. Lieči aj škaredé vyrážky na riťke, no aj suché miesta aj u dospelých napr. lakte.

14monika03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bulgarianrose
Odpoveď bola odstránená
Zobraz