icon

Súčasná situácia a karanténa.

victoria210
24. mar 2020

Ahojte vsetci,napadlo ma,to ako dokedy mame sediet zatvoreny kvoli virusu,ked skonci karantena v piatok vychadza myslim.To ako uz potom sa nemozeme nakaziť?sak snaď je to jedno,mozem ja sediet povinne doma celu karantenu,potom vyjdem vonku a nakazim sa.Cely tento virus je kolobeh nekonečny🤔

moonlight1210
25. mar 2020

@hiro nediskutuj s nim (je to muz, aj ked si tentoraz do tretice dal zensky nick Patriciapritzel. Predtym peter952, a potom chvilu carimari - venoval sa protiockovaniu, ale prisiel koronavirus, tak presedlal, lebo ockovanie slo nachvilu do uzadia).
Je to slaby jedinec s velikasskymi potrebami.

Jeho bezne metody su opakovane vsade vkladat tie iste vopred napisane clanky a mat tzv. “nevyvratitelny argument”. Kedze ovlada len slovencinu, zatial ma len “kvety pred nemocnicami”, lebo clanky zo sveta sledovat nedokaze.
Ale chvilu ho sleduj a vsimnes si, ze sa hlada a snazi zorientovat v novej teme, aby mohol byt viac utocny.
Ma rad konfrontaciu z bezpecia za svojou klavesnicou.

Vzdy sa snazi odvratit pozornost od svojich dokazov prenasanim tejto povinnosti na oponentov (kedysi to bolo “posli mi studiu, kde...”, “posli mi link...” - nikdy ich necital). Teraz ziada po tebe, aby si ty zistoval a dokazal veci, co tvrdi on.

Ak argumentacne dokazes, ze sa myli, vrati sa jednoducho cyklicky na zaciatok a znova okopiruje to, kvoli comu debata zacala.
Alebo pouzije svoj “nevyvratitelny argument” (ktory zatial pri koronaviruse este nema).

Ma zmysel odpisat mu vzdy tak, aby to bol odkaz pre ostatnych. Teda vlastne ani nepisat jemu samotnemu. No nema zmysel debatovat priamo s nim.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
andula77
25. mar 2020

@patriciaprizel veď sa tam chod pozrieť a porataj sama!!! Keď ochorie na chrípku, zloží ťa takmer okamžite. Tým pádom zostaneš (snáď) doma v posteli aby si sa dala dokopy a NEŠIRILA ju ďalej. Pri korone nemusíš mať žiadne príznaky takže ju šíriš bez toho aby si to vedela... Ale myslela som že tieto info už vedia aj deti na ZŠ...

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
andula77
25. mar 2020

@popolusska presne tak! Minule syn skákal z gauča a spadol na detskú kuchynku! Začal strašne jačať a prvé čoho som sa nalakala bolo, že budem musieť ísť teraz do nemocnice!

andula77
25. mar 2020

@patriciaprizel registrácia v marci! Zbytočné diskutovať keď nemáš odvahu pod svojim pôvodným nickom! Jasné, nemali by sme byť ako ovce a slepo nasledovať všetko, ale tu ide o zdravie celej spoločnosti a preto treba aj disciplínu!

lauritkatesty
25. mar 2020

@patriciaprizel aha. takže recept na krizu : natlačit peniaze. ake jednoduche. neviem potom prečo sa všade spomina hospodarka a ekonomicka kriza v spojitosti s Coronou.

moonlight1210
25. mar 2020

@andula77 nema uz povodny nick. Vzhladom na jeho chovanie, mu zatial vsetky nakoniec zrusili.

andula77
25. mar 2020

@moonlight1210 aj ja viem byť dosť podozrievava osoba. A občas si myslím, že takychto ľudí snáď niekto platí, aby vyvolávali pochybnosti a paniku medzi ľuďmi.....

derdia
25. mar 2020

Vasa povinna karantena sa mozno v piatok konci, ak ate mali nejaku 14dnovu...ale inak mate stale sediet doma a chodit medzi ludi co najmenej...alebo vobec!a to tak mame vsetci....z logickeho hladiska aby na vas v meste z niekoho neskocil virus....a z toho zase na dalsieho a tak dalej...

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
popolusska
25. mar 2020

@andula77 ono zial mnohi ludia myslia linearne, nie systemovo....ak rocne zomrie na chripku XY ludi, zdravotnicky system, pohrebnictva, cely system mal roky na to, aby s touto situaciou ratal a pripravil sa na nu. Pri korone sa zial k uz tymto pripadom pridaju dalsi pacienti s tazsim priebehom, ktori zaroven casto potrebuju dychacie pristroje, kedze korona postihuje v tazkych pripadoch najma pluca a dychaci system. Ockovanie zatial nieje a ani spolahlive odhady, ako rychlo sa virus vlastne siri, resp. kolko nakazenych je bezne v obehu...proste ludom vobec nedochadza, ze vacsinu obyvatelstva korona nohrozuje priamo, ale nepriamo - ak bude vacsina lekarov zamestnana tazkymi pripadmi korony, ak nebude dostatok dychacich pristrojov atd. tak sa clovek moze uz len modlit, aby nedajboze nesposobil nejaku dopravnu nehodu, ci nespadol doma z rebrika...ale toto mnohym proste nedochadza..

popolusska
25. mar 2020

@patriciaprizel no proti chripke sa moze dat zaockovat!!!! A dufat, ze mozno si este nejake tie tri roky pozije a bude sa tesit z pravnucat...

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
malinoismum
25. mar 2020

@jankalukasova ja som sa včera dozvedela od mojho, že záhradnícva sú otvorené 🙂 ALE len ak maju v sortimente krmivo pre zvieratká 🙂

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
25. mar 2020

S chrípkou neskončia tisíce naraz v nemocnici... Nie je to takéto infekcne kde jeden človek dokáže nakaziť veela ludi pri príznakoch obyčajného prechladnutia... Inak. Na vírusy, zápal pľúc zomiers najviac ohrozená skupina často a rýchlo... Veľa krát nestihnú veľa zdravotníci urobiť (aj preto ta situácia v Taliansku), ak sa dostane taka Korona do domova, medzi starých chorlavych ľudí.. 😔

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
nika3136
25. mar 2020

@patriciaprizel
Kolko z tych 800 je hned hospitalizovanych a aky rychly progres ma chripka?

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
nika3136
25. mar 2020

@patriciaprizel
Ja tu nechcem pocut tvoj nazor, ukaz mi overene informacie, ake tu chces od inych.
Este raz sa pytam - KOLKO ludi je rocne hospitalizovanych pri prvych priznakoch chripky (a schvalne nepisem "hned po nakazeni), cize vyhoda pre teba... a AKY rychly progres ma chripka? VDAKA ZA ODPOVED PETER 🙂 a rada ta zas vidim, ty pseudopragmatik

gennara
25. mar 2020

@patriciaprizel áno, presne tá druhá možnosť. Tu je citát:
V Taliansku zomiera v posledných rokoch mesačne v zimných mesiacoch (keď je počet úmrtí vyšší oproti iným mesiacom) okolo 70-tisíc obyvateľov, napríklad v apríli to bývalo už „iba“ okolo 50-tisíc obyvateľov. V marci to v posledných troch zdokumentovaných rokoch (2015 – 2018) bolo necelých 60-tisíc obyvateľov. Za „normálnych“ okolností teda v Taliansku v marci zomiera dvetisíc obyvateľov denne. Dnes v dôsledku koronavírusu zomiera denne o približne tretinu ľudí viac.

lauritkatesty
25. mar 2020

@patriciaprizel vážne a čo živnostníci? ktorí kvôli virusu musia zavriet prevádzky ?

lauritkatesty
25. mar 2020

@patriciaprizel automobilky nebudu v krize ? .... či si tiež vytlačia peniaze ?