icon

Aké exotické jedlá ste už ochutnali?

24. sep 2026

Včera sme si v poľovníckej reštaurácii objednali venison – jelenie mäso, a doniesli nám chamois – kamzíka. 😄
Aké exotické jedlá ste už jedli?

Aké exotické jedlá ste už ochutnali?
Strana
z2
autor
•
24. sep 2026

@anonym_autor
Ale kuchar musel byt Slovak ked tam strcil broskynu😁

martinmmartin
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Ale kuchar musel byt Slovak ked tam strcil broskynu😁

@anonym_autor A to UHO (univerzalna hneda omacka)

autor
•
25. sep 2026
@martinmmartin

@martinmmartin
Nie je, maso je moc chude pytali sme sa zelenina cervene vino atd. na nizkej teplote 120C vyse 3 hodin

martinmmartin
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@martinmmartin
Nie je, maso je moc chude pytali sme sa zelenina cervene vino atd. na nizkej teplote 120C vyse 3 hodin

@anonym_autor ok ok, ta broskyna ma tiez zmiatla. take vacsinou plavaju v uho......no ale k tej exotike , to nemusime vobec daleko chodit . Bizarnosti su kapustove fliacky na sladko , mucne jedla ako hlavne jedlo, salat utopeny v octovej vode, mak......

anonym_03e6cf
•
25. sep 2026

exotika a bizár je rozdiel.

anonym_838361
•
25. sep 2026

Este dopln co je na kamzikovi exoticke?

moonlight1210
•
25. sep 2026
@martinmmartin

@anonym_autor ok ok, ta broskyna ma tiez zmiatla. take vacsinou plavaju v uho......no ale k tej exotike , to nemusime vobec daleko chodit . Bizarnosti su kapustove fliacky na sladko , mucne jedla ako hlavne jedlo, salat utopeny v octovej vode, mak......

@martinmmartin ako hlavne jedlo musi byt vzdy maso?

anonym_d9a40d
•
25. sep 2026

Odhryzla som si asi milimeter z chobotnice a krevety, na viac som sa nezmohla 🤢

anonym_4e4b3a
•
25. sep 2026

@anonym_autor tak napr. ovocie durian, jackfruit, z jedál ma prvé napadla feyijoada (tradičné brazílske jedlo). To sú za mňa exotické jeďá a nie kamzík, ktorý behá na Slovensku.

anonym_ebb9e0
•
25. sep 2026

Kamzík je zákonom chránený 😲
Čo hovorí zákon?Keďže ide o prísne chráneného živočícha, legislatíva zakazuje:Lov a usmrtenie: Kamzíka nie je možné legálne uloviť pre mäso ani pre trofej.Držbu a spracovanie: Je nezákonné držať, prepravovať, predávať alebo konzumovať akékoľvek časti jeho tela vrátane mäsa, kože či kostí.Trestné činy: Nelegálny lov alebo obchodovanie s mäsom chránených živočíchov sa kvalifikuje ako trestný čin pytliactva a porušovania ochrany rastlín a živočíchov, za čo hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody.

moonlight1210
•
25. sep 2026
@anonym_ebb9e0

Kamzík je zákonom chránený 😲
Čo hovorí zákon?Keďže ide o prísne chráneného živočícha, legislatíva zakazuje:Lov a usmrtenie: Kamzíka nie je možné legálne uloviť pre mäso ani pre trofej.Držbu a spracovanie: Je nezákonné držať, prepravovať, predávať alebo konzumovať akékoľvek časti jeho tela vrátane mäsa, kože či kostí.Trestné činy: Nelegálny lov alebo obchodovanie s mäsom chránených živočíchov sa kvalifikuje ako trestný čin pytliactva a porušovania ochrany rastlín a živočíchov, za čo hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody.

@anonym_ebb9e0 podla opisu to jedli kdesi v zahranici. Nie na Slovensku.

anonym_e649b0
•
25. sep 2026

Kamzik je exoticke jedlo?
Tak potom davam aj ja "exotiku". Jedla som zraloka, klokana, chobotnicu, krevety, ustrice, cervy... bezne chodievam do vietnamskej, indickej, nepalskej, filipinskej alebo japonskej restauracie. Asi preto mi taketo jedla uz ani exoticke nepridu. Aj ked som si vedoma, ze napr. to pad thai, ktore ochutnam v Europe, ma daleko od takeho, ktore by som ochutnala priamo v Thajsku.

petracandle
•
25. sep 2026
@anonym_e649b0

Kamzik je exoticke jedlo?
Tak potom davam aj ja "exotiku". Jedla som zraloka, klokana, chobotnicu, krevety, ustrice, cervy... bezne chodievam do vietnamskej, indickej, nepalskej, filipinskej alebo japonskej restauracie. Asi preto mi taketo jedla uz ani exoticke nepridu. Aj ked som si vedoma, ze napr. to pad thai, ktore ochutnam v Europe, ma daleko od takeho, ktore by som ochutnala priamo v Thajsku.

@anonym_e649b0 exotické možno nie ale raritné áno, keďže u nás je zákonom chránený. Takže dá sa to považovať za nezvyčajné

autor
•
25. sep 2026
@anonym_838361

Este dopln co je na kamzikovi exoticke?

@anonym_838361
Ked ti nieje kamzik exoticky mozno toto jedlo
bude, netopier- kalon😄

anonym_838361
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_838361
bude, netopier- kalon😄

@anonym_autor to vsetko su za mna nelegalne jedla nie exoticke. Netopier rovnako ako kamzik su na Slovensku chranene zivocichy. Ak teda ste ich mali na Slovensku. A
vzhladom na vyskyt netopiera a kamzika su to netradicne, raritne jedla a nie exoticke.

anonym_47e878
•
25. sep 2026
@anonym_838361

@anonym_autor to vsetko su za mna nelegalne jedla nie exoticke. Netopier rovnako ako kamzik su na Slovensku chranene zivocichy. Ak teda ste ich mali na Slovensku. A
vzhladom na vyskyt netopiera a kamzika su to netradicne, raritne jedla a nie exoticke.

@anonym_838361
V daktorych krajinach je prebytok kamzikov a pochybujem ze by taketo netopiere boli na Slovensku

anonym_1d027e
•
25. sep 2026
@martinmmartin

@martinmmartin vobec to nemusi byt UHO, moze to byt poctivy dva dni vareny demi glace

sense
•
25. sep 2026

@anonym_autor ono to vyzerá skôr ako hruska, nie broskyňa a teda k wild jedlu sa dáva hruška, a aj to nie každá odroda. Na tomto jedle nič exotické nevidím, každý rok máme "wild Saison"

anonym_1d027e
•
25. sep 2026
@sense

@anonym_autor ono to vyzerá skôr ako hruska, nie broskyňa a teda k wild jedlu sa dáva hruška, a aj to nie každá odroda. Na tomto jedle nič exotické nevidím, každý rok máme "wild Saison"

@sense presne, skor to vyzera ako hruska a v jamke po jadrinci nejake zele, zvycajne sa dava ribezlove

sense
•
Autor odpoveď zmazal
•
sense
•
25. sep 2026

@anonym_autor chutilo mi carpaccio z chobotnice a aj cestoviny s langustou, či je to exotika neviem

anonym_47e878
•
25. sep 2026
@anonym_1d027e

@sense presne, skor to vyzera ako hruska a v jamke po jadrinci nejake zele, zvycajne sa dava ribezlove

@anonym_1d027e
Je pravda ja som to daroval lebo to vyzeralo ako uvarena broskyna ,bolo to prelatane na moj vkus, cervena kapusta, gastany, ruzickovy kel, hrozno,

anonym_838361
•
25. sep 2026
@anonym_47e878

@anonym_838361
V daktorych krajinach je prebytok kamzikov a pochybujem ze by taketo netopiere boli na Slovensku

@anonym_47e878 citaj s porozumenim a potom oznacuj.

moonlight1210
•
25. sep 2026
@sense

@sense ja by som tiez povedala, ze to bude skor hruska, ale zase autor/ka tvrdi, ze to bola broskyna, tak asi vie, co jedli (ak rozozna hrusku od broskyne).

Ak foto nie je cisto ilustracne a je to fotka toho, co jedli.

moonlight1210
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_838361
bude, netopier- kalon😄

@anonym_autor a to ste realne jedli, alebo len davas dohladane fotky?

sense
•
25. sep 2026
@moonlight1210

@sense ja by som tiez povedala, ze to bude skor hruska, ale zase autor/ka tvrdi, ze to bola broskyna, tak asi vie, co jedli (ak rozozna hrusku od broskyne).

Ak foto nie je cisto ilustracne a je to fotka toho, co jedli.

@moonlight1210 na tej fotke je hruška bez šupky nie broskyňa ,

moonlight1210
•
25. sep 2026
@sense

@moonlight1210 na tej fotke je hruška bez šupky nie broskyňa ,

@sense Ja sa nehadam.

sense
•
25. sep 2026
@moonlight1210

@sense Ja sa nehadam.

@moonlight1210 inak na tomto jedle čo dávala autorka je "exotická " akurát cena. Keďže cena kamzika ak sa jedná o ragout je cca 50chf/kg ak sa jedná o filet tak raz toľko ,filet zo srnca je o lacnejší. Najlacnejšie vychádza jeleň alebo diva svina a teda ešte záleží aké huby sa použijú na omáčku či dubáky alebo smrčky

autor
•
25. sep 2026
@sense

@moonlight1210 inak na tomto jedle čo dávala autorka je "exotická " akurát cena. Keďže cena kamzika ak sa jedná o ragout je cca 50chf/kg ak sa jedná o filet tak raz toľko ,filet zo srnca je o lacnejší. Najlacnejšie vychádza jeleň alebo diva svina a teda ešte záleží aké huby sa použijú na omáčku či dubáky alebo smrčky

@sense
Ja by som si tu horsku kozu neobjednala ale nic v ten den neulovili takze jelenie nebolo a preklad swiss deutsch jedalneho listka to mal prelozene ako syr.😄

sense
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@sense
Ja by som si tu horsku kozu neobjednala ale nic v ten den neulovili takze jelenie nebolo a preklad swiss deutsch jedalneho listka to mal prelozene ako syr.😄

@anonym_autor tak prekladaču by som Švajčiarsku nemčinu prekladať nedávala, obzvlášť keď každý má svoje nárečie a nie je jednotná . Plus teda vzhľadom na cenu sa skôr jednalo o ragout ako o filet. V ktorom kantóne ste boli

Strana
z2