icon

Ako zistiť, či je vývar kyslý?

lucka27391
20. feb 2025

Ahojte, včera večer som varila slepaci vývar. Vypla som ho nejak o 00:30 a išla som spať. Ráno o 8:00 bol stále ešte mierne teplý, precedila som ho, ale zdal sa mi kyslý. Zelenina a mäso bola v hrnci celú noc. Ako zistím či je naozaj kyslý? 😅 asi som spravila chybu že som ho nechala na sporáku že?

zuzidr
•
20. feb 2025

ak je z hovädziny tak ten je mierne kyslý

janinah
•
20. feb 2025

Mala si vecer precedit a dat na balkon.Chybou bolo.ze v nom ostalo maso aj zelenina

hsara99
•
20. feb 2025

Ja mne sa raz podarilo nechať cez noc aj so zeleninou a mäsom a ráno letel do záchoda. Od vtedy vzdy pred spanim ide na balkón.

martul
•
20. feb 2025

@zuzidr veď píše slepačí

deti95060810
•
20. feb 2025

chyba bola nechať ho v kuchyni na sporáku... vždy po uvarení musí ísť do chladu - špajza, balkon a pod...
asi začal kysnúť.

lucka27391
autor
•
20. feb 2025

No kristepane a môžem začať teda odznova 😂 chudák priateľ je chorý a ja mu navarím kyslý vývar 🤷‍♀️

tundra
•
20. feb 2025

Ked ho premiesas, zacnu sa uvolnovat bublinky,zacinajuci proces kvasenia.

deny3
•
20. feb 2025

mne sa nezdá, že tak skoro skysol, bežne na obed vypnem, nechám v kuchyni na sporáku aj so zeleninou a mäsom, až večer odkladám do chladničky.

iwesska
•
20. feb 2025

Maso vyberam hned po dovareni. Zelenina nevadi,vsak ani z polievky bezne zeleninu nevyberas. Ale po uvareni ho treba zachladit,hned davame na balkon,alebo do studenej vody. U teba bolo dlho maso v teple,tak asi preto skysol.

tatkac
•
Odpoveď bola odstránená
•
thereisabear
•
20. feb 2025

Ja ho hneď po vypnutí precedím do fliaš a po vychladnutí dám do chladničky, vydrží dlhšie.

h2
•
20. feb 2025

@lucka27391 Do budúcna: ak chceš variť vývar na druhý deň a spať chodíš o 0:30, tak ho daj variť o pol noci, na úplne najslabšie a nechaj variť celú noc. Ráno máš vývar, ako lusk!

telusikk
•
20. feb 2025

nechať vývar cez noc pri izbovej teplote nie je ideálne, pretože sa v ňom môžu rýchlo množiť baktérie, najmä ak zostal teplý dlhší čas. zelenina a mäso v hrnci mohli urýchliť skvasenie.

00momo
•
20. feb 2025

Toto sa nám aj stalo. Uvarila som kurací vývar. Naobedovali sme sa nechali sme ho na sporáku vychladnúť. Večer sme ešte jedli . Dali sme ho do chladničky. Na druhý deň sme opäť jedli a večer už bol skysnuty

selenka7
•
20. feb 2025

Pokial sa varil dostatocne dlho a ostal po skonceni varenia prikryty pokrievkou a nesla si donho varechou alebo lyzicou, nemal by do rana skysnut. Var by teoreticky mohli prezit len sporulujuce bakterie, no ak bola zelenina poriadne olupana a umyta, nemal by byt problem.

veronnica080
•
20. feb 2025

Podla mna mu vobec nic nebude. Vsak skus, to musis citit aj na chuti, ked si das za lyzicu. a uvidis hned 🙂

lauruska_sumienka
•
20. feb 2025

neviem, bezne moj muz nechava zakryty vyvar cez noc vychladnut ale tiez je pravda ze on navari 4litre tak to trva pokym to vychladne, potom rano vyberie maso a zeleninu a v chladnicke vydrzi ok az 5dni

nevenka
•
20. feb 2025

@deny3 presne, nic horuce nedavam do chladnicky.

vanilkovazmrzka
•
20. feb 2025

Neverim ze by sa par hodin skysol. Bezne sa nechava vychladnut a az potom do chladnicky. Ved kto normalny strci horuci hrniec do chladnicky? Sa akurat tak okamzite prehreje chladnicka a spalis ovela viac elektriny

stankadu
•
20. feb 2025

Ani mne sa nezdá že by tak rýchlo skyslel. Keď píšeš, že bol ešte trošku teplý, podla mňa mu nic neni. Ja bežne uvarím vyvar na obed a až večer odkladám. Cez leto skysne skôr, vtedy ho ani nevarím, ale teraz je zima. Možno mäso spôsobilo, že sa ti zdá kyslejší. Skysnutý vývar poznám podla toho, že začína bublinkovať a je výrazne slaný.

lucka27391
autor
•
21. feb 2025

Dievčatá, zjedli sme ho a žijeme 😂 nakoniec bol dobrý, nič mu nebolo… takže áno, vydrží aj na sporáku zopár hodín 😊

margotka17
•
21. feb 2025

@lucka27391 nemyslím si, že skysol. Skôr si myslím, že si pred tým, než si ho ochutnala zjedla niečo, čím sa ti ten vývar zdal kyslý. Mne už tak ostal vývar a nikdy neskysol.

nelka93
•
21. feb 2025

@lucka27391 jasne ze vydrží. Bezne vypínam o 22. vyvar a do rána vychladne a je pohode