icon

Ako zmierniť pálivý guláš bez smotany?

really8
11. nov 2024

Ahojte, prosim vas ako zmiernim stiplave? Nechcem davat vodu a mat 10l gulasu ani smotanu. Skusali ste cukor alebo nejake ine tipy? Dakujem

katarinkalilly
•
11. nov 2024

Ja by som odobrala vodu a doliala prevarenú,ale len tak decentne,aby to nestratilo chuť.

jomarch
•
11. nov 2024

mne sa mari ze moja mama zvykla postruhat zemiak, ale skor na presolene sko moc stiplave.

11miska07
•
11. nov 2024

odobrať vodu (tú štiplavu) doliat, dochutit a prevarit

lenka7477
•
11. nov 2024

odober napríklad 2 hrnčeky šťavy , a dolej 2 hrnčeky vody.

martinmmartin
•
11. nov 2024

Stiplave sa rozpusta v oleji takze co najviac tuku z povrchu odstranit , resp nalej tam trosku oleja a potom ho z hladiny zas vyhod

verca888
•
11. nov 2024

No, mam pocit, ze to nezachranis inak ako jedine doliatu tu vodu. Vsak ked to nasledne znovu prevaris a dochutis ako treba, tak tym nic nepokazis. 🙂 Tomu nic nebude. Zemiak pomaha len na slanost a ten olej som neskuala, popravde. 😅

simca06022011
•
11. nov 2024

podla mna stiplave = rozriedit... odobrat a pridat... zemiak a kadejake pridavky (mne pomohli aj huby a tak) sa zvyknu davat na presoleny (s tym viem svoje :DD)

really8
autor
•
11. nov 2024

Dakujem. No dala som tam zemiaky teraz aj na kocky aj nastruhany, trochu som odobrala a doliala a este aj lyzicku toho cukru. Uvidim a tuk si necham v zalohe

rachel36a
•
11. nov 2024

@really8 cukor ti štipľavé nezmierni...akurát pokazis chut

really8
autor
•
11. nov 2024

@rachel36a je to take stiplave ze to ani chut nema😂 uz je cukor dnu. Viem ze niekto dava cokoladu normalne tak sa nechame prekvapit.

ivanakal
•
11. nov 2024

Podla mna to nezmiernis nijako. Stiplave je stiplave... A Cokolada sa dava napr. do Chilli Con carne, ale nie aby zmiernila stiplavost, ale na prifarbenie, zahustenie 🙂

kristina82
•
12. nov 2024

Cukrom to podla mna len cele pokazis,tak by to mohol zjest aspon niekto kto ma rad stiplave,jedine fakt odobrat vodu,doliat cistu prevarit dochutit

margotka17
•
14. nov 2024

@really8 ja už som jedla u kamošky ten guláš s čokoládou, normalne tam dala 2 čokolády na varenie do guláša. Sladkosť nebolo vôbec cítiť, mal vôňu čokoládky troška, ale bol výborný.