Čím sladiť namiesto cukru?
Nasa mala nechce jablcko, vypluva ho. Vyskusala som trosicku ocukrit a zjedla bez problemov. Lenze cukrit nechcem, bol to len "pokus". Viete mi poradit nieco ine, co by to osladilo? (primiesat banan tiez nefunguje)
@bambinkaa ak chceš prírodné sladidlo tak ja malej zásadne sladím javorovým alebo ryžovým sirupom, kúpiš ich v BIO obchodíku 😉
na med bacha lebo je to silný alergén, minimálne do roka sa neodporúča a potom by som ho tiež naozaj výnimočne používala
a ja som do jabĺčka kým bola malá zvykla pridať trošičku kaše (napr. trojobilná od Alnatury DM), zahustila a aj trošku neutralizovala kyslú chuť, samozrejme som aj dosladila 🙂 poprípade skús skombinovať s hruškou
@bambinkaa , ja používam tiež ako kaja, bio sirup z agáve, je aj cenovo najlepší (javorový je o dosť drahší), ja kupujem fľaštičku u nás v bioobchodíku za 2,95 eura. ďalej namočené sušené ovocie - figy, ďatle, hrozienka, slivky (tie mixnem a dávam do jedla)...ja používam aj med - od 4 mesiacov u všetkých mojich detí (aj celá ázia tak dáva), ale my med konzumujeme bežne (deti ho poznali už "z bruška") a máme svoj (teda kamarátov), my med nekupujeme v bežnom obchode, a máme celoročný, t.j. zbieraný so všetkých druhov a počas celého roka,málokto ho robí, stáča sa až na jeseň, je najmenej alergizujúci, lebo má vyvážené harmonické zloženie ( to vravel kamarát, ja sa v tom vôbec nevyznám)
a ešte som chcela...s nadšením som kúpila aj stéviu, ale nám, žiaľ, nechutí, stále tam je cítiť taká trpká príchuť ako v umelých sladidlách, škoda
med sa nema podavat detom do troch rokov (vysoky alergen a skodlivy na dasna a zuby), taktiez piskoty,ani detske ani ziadne,naco? Ked jablcko nechuti,tak jednoducho nedavaj,skus zase casom ponuknut. Jednoznacne ako sladidlo pre deti je vhodny agatovy sirup.
@bambinkaa ja by som skusila nastruhat to jablko do popoludnajsej kase namiesto bananu 😎
Pripadne mi este napada pomiesat struhane jablko s rozpucenym bananom, hoci aj tak, ze viac bananu a menej jabka.
Teraz je to blbe, nie je ziadne schopne ovocie, nesilila by som, a v lete bude eno-nuno, moze uz marhule, broskyne, melon, kadeco. Podla mna to moc neries, a myslim si, ze je lepsie, ked zje len 1/4 jablka v kasi, ako keby zjedla cele, ale osladene 😉. Teda v tych 8 mesiacoch.
o tych vseliakych sirupoch som este nikdy nepocula, no musim si to nastudovat 😀 Radsej by som skusila zatial len susene ovocie 🙂
Baby, ja som sa o mede docitala, ze nie je ani tak alergen, ale vraj obsahuje nejaku latku, ktora sa moze (nemusi, ale moze) v detskom zaludku zmenit na nejaky toxin, ktory je nebezbecny. Ked dietatko rastie, to, co to moze sposobit, uz v zaludku nema, takze preto v neskorsom veku sa uz med moze. To len tak na okraj 😉 My sme akurat kupili javorovy sirup v DM, vdaka bodom za polovicnu cenu 😉
med urcite nie, az po roku 😉
mozes skusit sladsie odrody jablk ako Gala, Fuji a este aj tie nechat niekolko dni postat pri izbovej teplote. potom budu sladsie.
a presne ako radia ostatne, bud vynechat na nejaky cas, alebo miesat s bananom, pripadne trochu glukoruru, v krajnom pripade s troskou podrvenej baby-susienky

Medik je dobry ale zavisi aj od veku dietata kedy s nim zacat. Niekedy totiz moze spusti alergiu. Ja som starsej dcere med nedavala, vlastne ani mladsej a nedavno starsej zistili alergiu a alergologicka mi hned povedala, ze nedat v ziadnom pripade med.Takze s medom opatrne, aby neurobil vacsiu skodu ako osoh. Ja som do jablcke pridavala piskotky.