Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes kuracia polievka ,dojeme zo vcera masovy nakyp so zemiak.kasou, nakypu bolo vela,skusala som novy recept 🙂 tak si dam si do mrazaku,bude nabuduce k nejakemu privarku,mm take nemusi,ale zjedol 😀
baby isto to tu bolo uz viac krat ale neviem to najst. podla ktoreho receptu robite tie chorvatske rozky? 😕
Dnes nevarim, zo vcera mam zemlovku (maly je v skolke, manzel v praci, takze na veceru bude uplne stacit), ale uvazujem, ze zajtra by som spravila plnenu papriku, mnam!
takže ani ja dnes nevarím ,zostalo zo včera.malá je v škôlke.to je ticho doma 🙂 baby poradte mám plnú záhradu rajčín.už neviem,čo by som mala urobiť.pretlak,kečup,lečo mám.čo s nimi ???
my dnes tiez zo vcera..kuraci vyvar a bravcovy perkelt s haluskami...ale tych bude asi malo uz...priprobim ryzu 😉
Ja idem robiť buchty na pare 🙂 snáď sa vydaria a budú chutiť 🙂 pekny dnik žienky
na obed dojedám od včera: mäsový vývar, pečená krkovička, červená kapusta a zemiaky,
večera: zapekané rohlíky s nátierkou http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48747, 😉
dnes opekany pangas, pecene zemiacky so supkou, a dezert tavrohovo-jahodovy zakusok so zelatinkou.
@nelinka0401 susene paradajky v olivovom oleji.... paradajky nalozene v soli.... pomazanka 😉
Bozee, zienky vy my tu take chutky robite 🙂) a ja neviem co si urobim, kedze s pripravou jedal si drobcek v brusku akosi nerozumie :/
gulasova polievka, dukatove buchticky s vanilkovym kremom - od pani kucharok v praci 😉
Dnes dojedame od vcera rezne a zemiakovu kasu a teraz dorabam este tekvicovy privarok s vajickom a knedlou.

@luliu ahoj, nech sa páči, to mám zase jeden z tých starých dobrých receptov , ktoré som zdedila po mojej babke 😉 máme ho veĺmi radi, je to super kombinácia 😉
Krémový makovo-citrónový zákusok
Cesto: 5 vajec, 25 dkg kryšt.cukru, 5 PL vody, 3 Pl oleja, 20 dkg pomletého maku, 15 dkg hladkej múky, 1 a pol ČL prášku do pečiva
Plnka: pol litra mlieka, 1 a pol Zlatého klasu, 1 maslo, 1 vanilkový cukor, cukor podĺa chuti, rum
Poleva: 25 dkg prášk. cukru, 3 PL citrónovej šťavy, 1 PL vriacej vody
Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme vodu, olej, mak, múlu s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme cesto
Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, po vychladnutí zmiešame s maslom, cukrom, vanilkovým cukrom a rumom. Natrieme na cesto a polejeme citrónovou polevou 😉
ja som teraz experimentovala, nemala som dosť maku, tak som doplnila orechami, cesto som natrela marhuľovým džemom a do plnky som dala namiesto rumu citrónovú šťavu, lebo ani rum som nemala, 😖 a potom mi zase nezvýšilo citrónovej šťavy na polevu, 😅 tak som len posypala čokoládovou ryžou, ale aj tak bol dobrý, hoci ten pôvodný recept je najlepší 😉