Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja dnes gulicky z mleteho masa v paradajkovej omacke a cestoviny plus sparglovy krem ako polievka. A zajtra sa chystam na tie tvarohove gulky, dakujem maminkam za recepty a rady 🙂.
Cesnakova polievka so zemiakmi a vynikajuce lievance z pochutkovej smotany...hmmm mnamky 🙂
@jaaty tu davam link na lievance,skusila som vela druhov nechutili nam moc ale tieto su fakt dobre.nemam rada lievance kysnute s drozdim
http://www.receptiky.sk/lievance-s-pochutkovej-...
ja som nedávno kúpila zemiakové cestoviny Vitalces/majú aj e-shop/, ktoré sú sušené , nemusela som robiť zemiakové cesto,boli hotové za 3 minútky, na spôsob bryndzových halušiek boli super a dnes na sladko s makom, namiesto zemiakových šúľancov, lebo tie sa mi tak nechce šúľať 🙂
my dnes toto s ryzou fantasticke jednoduche a rychle
http://varecha.pravda.sk/recepty/sampinony-s-mr...
dnes cesnaková polievka a špagety .Včera sa celý plech zjedol čo robila pizzu ,som to nečakala ,tak musela byť super
Ahojte, my sme len pre hodinkou vstávali, takže sme len raňajkovali (mali sme strašnú noc, malý kričal asikaždú pol hodinku zo spánku a strašne plakááááááál a nedal sa utíšiť ☹ ) A na obed alebo ako to mám nazvať si spravíme len tak špagety so syrom a kečupom. Pekný dník
@hatapkagb , @eva7780, včera som zabudla priznávam 😅 , ale dnes nie. 🙂
Parížske rožky:
4 bielka, 30 dkg pr. cukru - šľahať nad parou,kým nevznikne taká tuhá bielková hmota, potom odstaviť a pridať 15 dkg pomletých orechov a 1 pol.lyžicu hrubej múky. Všetko dobre premiešať- má to mať konzistenciu
maslového krému. Ešte teplé striekame na plech a sušíme pri cca 100 st.c. pri otvorenej rúre.
Po usušení a vychladnutí ich otočíme naopak-rovnou plochou nahor a striekame par. krém
Krém: 1/2 smotany na šľahanie, 150 g kr. cukru varíme, ak sa to už varí pridáme 50 g tmavého kakaa. po dôkladnom stuhnutí - ja nechávam do druhého dňa v chladničke, primiešame 250 g masla.
A nakoniec polejeme krémovú časť čokoládou. 😎
Tento recept robila ešte moja babička, a boduje stále.
A u nás dnes dojedáme šamp. polievku 😉
ahojte,
my sme mali polievku - zemiacky, mrkva, hliva, a ako druhe dnes segedin, aj masko na smotane a pecene kura... dojedame zvysky :D
ahojte dnes dojedáme kapustovú polievku, a urobila som ryžový nákyp so slivkami, jablkami a hruškami, pekný dník
@daniz dakujem velmi pekne urobim a urcite dam vediet,nechcem byt drza a nahodou recept na dobosove rezy?snubenec ich miluje minule vianoce som sa tak snazila a boli hnusne,bez chuti.preto by som chcela odskusane a babicky mali super receptiky,llen od nasej nemam..hm ale nieco pochytila moja maminka tak sa delime o receptiky a ukladam vyborne recepty si aby mala moja dcerka do buducna 🙂
dnes som robila paradajkovu polievku s mrvenickou, vyprazane filety a varene zemiaky, zajtra len vyvarim slivkove gulky z lidla, to sa zje na posedenie, odchadzame na vikend prec 🙂, takze mam volno od varenia 🙂

@veronicka1901
Tvarohove gulky: tvaroh 25 dg, 1 vajce, 12 dg krupice, 2 dg cukru. Tvaroh zamiesam so zltkom, cukrom, krupicou, stipku soli. Pridas vyslahany snej z bielka, jemne premiesas, s lyzickou robis gulky ak sa lepia tak ich obalujem v krupici. Varime vo vriacej vode asi 4-5 minit, davam k tomu oprazene priezle s cukrom a dzem, alebo ovocie.
No mnaaamka