Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ukana ja hrach namáčam na noc (ako všetky strukoviny) potom vodu vylejem hrach prepláchnem a dám do hrnca (strukoviny potom menej nadúvajú).... super polievočka je napr. hrach spolu s nakrájanou mrkvou zaliať vodou (vody nedávam veľmi veľa aby to nebolo príliš riedke) osoliť a dať variť do mäkka. Polievka je veľmi rýchla a hustejšia - nemusíš mixovať lebo ten hrach sa trošku rozpadne....
zajtra idem piecť zeleninové lasagne a veru dávno sme nemali hrachovú polievku s mrkvou
my sme dnes mali morcacie sote na hrasku s ryzou a zajtra vari manzel chilli con carne 😉
kuraci perkeltik z vykostenych stehien, pokrajanych na kocky s cestovinou...a hraskova polievka zo sucheho hrachu.... 😉
@lussy23 @rastulka nic zlozite, klasicky upalim z cukru karamel, hodim na to cervenu kapustu na tenke rezance, trosku ju podusim takto bez pridania vody a potom podlejem stavou asi z 3 pomarancov ( tolko davam na polovicu vacsej hlavky) a potom uz len dusim zakrytu. Samozrejme osolim a davam trosku drveneho kminu. Ak treba, prilejem este vodu.
dnes len na rychlo vajickova polievka a dojedali sme kacku zo vcera. A na veceru som ju este "dooberala" a urobila z nej pomazanku a bola vyyyborna, mnam
no dnes sme boli na vylete,tak som bola od varenia usetrena 😀 zajtra si dam asi k obedu glukozu 😀 pretoze idem k dr na cukrove testy 😀 takze az vecera asi zemiakove placky a neake masko do nich,,
@snu jj pomazanku 😉 robila som tak uz z kuracieho z polievky a teraz som skusila z kacky pecenej... v podstate akekolvek masko ake ostane doma ( z polievky ci pecene) sa nakraja na drobno, pridas maslo, nejaky syr makky, cibulu, vymiesas mixerom, dochutis horcicou a kecupom a mnamka hotova 😉 niekto zvykne pridavat napr. ak je to maso z polievky aj zeleninku z polievky
teeedaaaa, minuly tyden jsem tu zahledla tento recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13222, je naprosto jednoduchy, rychly a hlavne dobry, jen ja jsem do toho pridala jeste trochu cibule najemno nakrajene a pazitku🙂 a namka...zatim jsme bez deti, takze klidne bych volila i vyraznejsi koreni...
my sme dnes jedli od nedele toto ... a mnam to bolo 😉
Žienky chcela by som na zajtra uvariť a upiecť niečo fajn, keď už je toho Valentína, tak by som chcela niečo špeci....poradíte?
Ahojte, ja som si nachystala na dnes fašírky a frankfurtskú polievku a MM mi zobral deti do škôlky/Riško bol od minulého týždňa doma, lebo mal sopel, tak som myslela, že zostane doma aj dnes, aj keď mu už nič nie je/, no a ja nemám pre koho variť 😅
kurací vývar, pečené kuriatko s ryžou a zeleninový šalát (čínska kapusta, mrkva, kukurica). Od včera zostal aj kus bábovky na poobedie
babenky, dnes chcem 1x robit cinu, poradili by ste mi nejaky receptik? Dakujem
dnes zeleninová polievka s krupicovými haluškami a bryndzové halušky.
@slamienka no ja robím čínu tak,že si nakrájam na pásiky mäso ,dám do misy a pridám koreniny..napr.kari,kečup,soľ,ml.č.korenie,vajíčko.všetko to zamiešam a dám na pár hodín do hladničky.potom dám na trošku oleja smažiť.pridávam aj čínsku zeleninu..
My dnes dojeme zo vcera a na veceru spravim len http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40882 😉
Dnes je to valentínske menu:
srdiečkové muffiny a palacinky v tvare srdca 🙂 Aj keď tá forma drahá ma trochu sklamala...
ahojte ja dnes varim hubovy perkelt s cestovinami, uz vcera sme s malym upiekli valentinsku tortu, a dnes este spravim ako sladkost tieto gulocky, mozno niekomu pomoze recept - su velmi rychle a mnam.
Sumicke gulocky
Plnka - 2 zltka uvarene natvrdo, 50g masla, 3 lyzice prask. cukru, 5 lyzic pomletych/postruhanych piskot.
Cesto - 100g mletych orechov, 100g struhanej cokolady, 100g prask. cukru, 3 lyzice rumu/konaku.
Zmiesime suroviny na cesto (nebojte sa ked to bude spociatku suche, v ruke ta cokolada zmakne a pekne sa to spoji), zmiesime cesto aj na plnku, robime z nej gulocky velkosti orieska a zabalime do cesta. Obalujeme v orechoch/kokose/cokolade, ako ma kto rad. Mozno to potesi vasich "sladkych" manzelov.

slepacia polievka, vyprazane masko na prirodno so slovenskou ryzou, zeleninovy salatik k tomu , a este som robila kysnute kolace makovy, jablkovy a kakaovy 🙂
dojedame od vcera 🙂