Čo idete piecť na Vianoce?
Ahojte ja viem že je ešte čas tak ma nehejtujte 😄ale čo budete piecť na Vianoce ? hlavne ma zaujma nejake take tie trvanlive koláče, ale môže byť aj iné ja určite budem robiť medovničky,vanilkove rožky, linecke nechcem to u nas nik neje,ďakujem za nápady 🤗
rybu a rezne 😂 koláčiky mám objednané.
Ale na Silvestra sa chystám na štedrák, parížske rožteky, a punčovú tortu.
Ja mam v plane: vanilkove rozky, medvedie labky, zltkove rezy, rumove gulky, kokosove jeze, kavove zrna, puncove rezy, metrove rezy, rezy s pariskym kremom, suhajdy, laskonky, macacie oci, parizske rozky.
roládu kokosovú, kávovú, nanukový koláč a šatôčky z lístkového cesta..
nechcem veľa, aby sme moc nepribrali...
ešte neviem čo budem piecť ale keď chceš trandlivé pečivo tak išlerky, engadiner, cantuccini, florentinky, amaretti, qurabiye, shortbred, hamantaschen, kokosky, atd tych možnosti je strašne vela.
,
My budeme piecť iba medovníky 🙂 snažím sa deti viesť k tomu, že Vianoce nie sú čas obžerstva ...
suhajdy a parizske rozky, flodni 24teho pecieme a mozno bejgli , ale to sa mi velmi nechce, vacsinou konci v mrazaku do jari :D Ostatne uvidim... kokosove gulky, rafaelo gulky z nepecenych. A dve misy chlebickov :DDD
inecke a medovniky nerobim, nik to nezje. Aj labky a kadeco dostavame vzdy a to tiez. Uz to nerobim ani kvoli dcere "nech ma atmosferu" a pecie so mnou, lebo popravde nepecie so mnou a vobec ju to netankuje :DDD
Súhlasím, že Vianoce nie sú čas obžerstva, no nikto nekáže nikomu spráskať vždy na posedenie tanier koláčov 🙂 Dcérke prezentujem Vianoce ako narodeniny Ježiška a pečieme preto, aby sme si spravili oslavu 🙂 Budem piecť medovníky, makové linecké, karamelové košíky, koka sušienky a niečo slané. Roky fungujeme tak, že niečo ja, niečo mamina, niečo sestra a povymieňame si.
Medovniky linecke a slane vykrajovacky.. z toho nieco povymienam s maminou za rafaelo gulky a suhajdy a hotovo.
Mozno este krtkovu tortu ked mi ostane cas.my na to sladke vobec nie sme..
medovníky, marcipán v čokoláde (marcipán si robím sama), pfeffernüsse v cukrovej pleve (s rumom alebo citrónom), snehové pusinky
Strašne by som chcela veľa veci napiecť, ale stavím sa že budem rada ak napecieme s deťmi perníky... a aj tie do vianoc zjedia 😅 neviem vôbec možno si objednám od sestry, tá vždy pečie ako moja mama piekla.. Medvedie labky, linecké plnenymi rôznymi kremami, lekvárom, guličky, grilazove rezy.. mňam, teším sa na Vianoce 🙂 toto je podľa mňa fajn téma..
Ja budem robiť vanilkové rožky, linecke, škoricove klbka, medvedie labky, plnené košicky, makové ocka, nejake peciatkove, to všetko v jeden deň, urobím cesta, napecu deti, čo prídu na návštevu a tak nám zostane z koláčov len trochu, ale o to viac druhov. Pred Vianocami dopekam ešte škoricove klbka, ktoré záhadne zmizli zo špajzy a puncove a banánové rezy.
Vanilkové rožky, linecké koláčiky, slivkové rožky z acidka, perníčky, crinkles, rumovo-orechové košíčky a kvaskove kokosky. Všetko trvanlivé, vydrží aj do Silvestra 🤌🏼
Crinklesky a medovníky. A radšej si kúpime viac rôznych orieškov a sušeného ovocia.

Vanilkáče, žltkový rez a krémeš