Éčka okolo nás
viete čo kde všade máme všetko pridané? Ktoré éčka sú v pohode a ktoré už nie?
ja som sa začala zaujímať len nedávno,začalo to jogurtom, som zareagovala na komentár jednej mamičky,že len jeden jogurt neobsahuje modifikovaný škrob a tak som sa chcela presvedčiť...zaujalo ma to a pátrala som po ďalšom zložení ..... mm povedal,že mi z toho už začne šibať....dokonca som si stiahla aj do mobilu aplikáciu,kde je zoznam éčiek a ich stupeň škodlivosti...áno presne tak...ako debil som strávila v obchode 2 hodiny, čo som pozerala - študovala 😅 ...časom sa to spraví 😎 😉 ALE!
Viete čo je pridané napr.v ochutenej pramenitej vode ? Benzoan (benzoat) sodný...našla som len jednu minerálnu vodu,ktorá to neobsahuje-priznám sa ale,že neprehľadávala som v regáloch ale len tak čo mi prišlo na stôl pod ruky....je to E211 a napr. môže spôsobovať ADHD-proti ktorej tak bojujem ...
alebo kúpila som párky...detské a spišské ...tie detské boli škodlivejšie ako tie spišské!!!No kto by to povedal...
doma sa môj muž o tom odmieta baviť a ja rada by som si vymenila vaše postrehy
nechcem,aby sa tu začala rozoberať téma zdravé stravovanie,prípadne BIO ,prosím Vás, neútočte na seba, hovorte len o tých éčkach !
Ďakujem
tak píšte: Kde všade vás prekvapili?
necitala som celu diskusiu, ale pisete tu o sunke, ja kupujem iba velmi zriedka a mam oblubenu znacku Dulano (maju v Lidl) ta obsahuje 96 % masa
K šunkám - manžel už podruhé vyráběl domácí šunku...Je to tak jednoduchý, že vám všem, který máte jednou za čas ani ne 30 minut času nazbyt (+ 50 minut vaření), doporučuju. Jen se nakrájí maso a smíchá se se solí, druhý den se promíchá, třetí strčí do šunkovaru a vaří se asi 50 minut, podle váhy. Toť vše. Máte v tom tak 99,9% masa, vyjde to levněji a pokud jste zvyklé trávit nějaký čas v kuchyni, tak to taková ztráta času taky není. Jen pozor, je to strašně velký rozdíl oproti té šunce, na kterou jsme zvyklí (a že já jím šunku tak 1x za měsíc a kupuju si s 98% masa), že mě třeba vepřová moc nechutnala (je ok do jídla). Kuřecí byla lepší.
@tortelinka A tá dunalo neobsahuje aj Ecka? Môžeš prosím napísať aj zloženie? Díky
prichute- vanilkova ( mame odskusanu, chuti 🙂 )
bananova a malinova este iba cakaju na ochutnavku. Robia este aj kakaovu, ale tomu sa snazim zatial vyhybat. V Kauflande mavaju zatial iba tu coko a vanilkovu prichut, v jednote aj tie dalsie, minuly tyzden v akcii, tak som hned zobrala viac.
tot moj ostatny "ulovok" do lespieho jedalnicka 🙂
@dana3262 No jako řekla bych že tak 4 dny je to ok...Možná i dýl, ale to bych pak spíš přidala do nějakýho jídla než to jedla k pečivu ☹ Jo, dává se to syrový, jeden den to nakrájíš a dáš do mísy, přidáš snad trochu vody a soli, druhý den se to akorát trochu promíchá, třetí nacpe do šunkovaru a vaří se to na určitou teplotu asi 50 minut a to je vše 🙂
velice poučný je seriál na netu je peklo na talíři a teď jsem se dívala na test mražených filetů a vepřových konzerv-pozoruhodné co ještě vydávají za jídlo,o křehčeném masu ani nemluvím
@simca06022011 vdaka za tip....len v nasej bille ju teda este nemali, aspon teda odkedy ju ja kupujem ..... 😒
Ahoj! Syn ma strasne rád ciniminies (občas jako mlsku) ale dávno je nekupuju kvuli slozeni. Ted jsem objevila v kauflandu Cereals vita. Jsou to skoro stejný lupínky se skorici, ale bez barviv, narozdíl od ciniminies.

Dobra tema... ja si tiez davam velky pozor na zlozenie potravin. nastartovali ma traviace problemy dcerky. veci typu parky, sunka, salam neriesim vobec nakolko to vobec nejeme, iba mm.