icon

Hranolky s kečupom pre 2,5 ročné dieťa. Čo vy na to?

lujza123
7. jún 2012

Čo si o tom myslíte? Dali by ste krpcovi zjesť megaporciu presolených hranolčekov zo stánku vysmažených na 500ročnom oleji ? Ja som uúplne zdesená ked som sa dozvedela čím babka kŕmila moju dcéru, ako som sa dopočula nešlo o žiadne ochutnanie hranolčeka ale malá vyfasovala celú velkú porciu . Ja neviem ako reagovať, možno je to normálne a ja som len prepnutá z tej BIO stravy..baby poradte

silvia.t
7. jún 2012

Ja mam syna 3r. a hranolky jedava lebo mu chudia,nema to ako hlavne jedlo ale ak na ne dostaneme chut tak si ich spravime alebo zajdeme do MCdonalda,jedol uz aj hamburger aj coca colu ochutnal,a nic mu nie je je zdravy ako repa,jest mu chuti a zje fakt vsetko...myslim ze ak to nie je zaklad jedalnicka a ochutna to raz za cas nic hrozostrasne sa nestane...
A este dodam,poznam jednu zensku co je len na Bio ma jedno dievcatko a je stale chora ,biela ako huska a ma problem do nej dostat tanier polievky...dievcatko ma 2,5roka a nevie co je keks,hranolka,malinovka proste nic ,,nezrdave,, nejedava

sampo
7. jún 2012

ja keby som to malej aj dala, nezjedla by to 😀 takze problem vyrieseny. Ale zase su aj horsie veci ako hranolceky 😝

simema
7. jún 2012

mňa len zaujíma ako potom riešite stravovanie v škôlke,ja som pri dcére bola opatrná,sladké do 3 rokov ani nepoznala,snažila som sa len zdravo a výsledok?Má 8 máločo ľúbi a zje,zeleninu odmieta a sladké by jedla od rána do večera,keby som dovolila,určite raz za čas ked dieťa zje hranolky tak sa mu nič nestane,netreba to tak prežívať 😉

abbie
7. jún 2012

moj 16 mesacny uz mal par hranoliek 😲 a teraz sup sup do mna 😀

zuzanka.h
7. jún 2012

Tak ja mam jednu prihodu... Boli sme na dovolenke a tam v ramci all inclusive boli stale hranolky, zhodou okolnosti tam bolo dievcatko, ktore bolo v jurkovom veku a este nikdy predtym hranolky nejedlo... Kazdy den to boli s nou boje lebo vrestala za hranolkami nic nepomahalo a my s Jurkom ziaden problem vedel ako hranolky chutia a tak nemal ich nikdy zakazovane ani odopiarane a poviem Vam urcite nie su top v jeho jedalnicku... Raz cas si povie ze ma na ne chut tak mu spravim popripade kupim a je zasa na mesiac pokoj. netreba sa stresovat lebo by clovek musel detom za ritou chodit kde co poje... treba mu dat rozmanitost a hlavne dieta vidi co doma jeme a my sme mu prikladom 🙂

tibinka22
7. jún 2012

Keď čítam niektoré príspevky mám pocit, že babka dala malej otravu na potkany 😀 😀 😀 ale nie, vážne, ženy nebláznite, riaďte sa zásadou : Všetko, ale s mierou.... a slovo BIO z duše nenávidím.... 🙄 😅
Aj ja malej občas dám aj hranolky a kečup má ako prílohu ku každému jedlu..... A moja svokra zasa hranolky neurobí ani za svet.... keď ich máme doma- vravím mužovi: Ale nehovor mame, čo sme mali na obed, lebo budeme mať prednášku o zdravej strave zasa 😀 😅
Takže tak.... 😉

vodnarky
7. jún 2012

BIO???.. 😀 😀 😀.. BIO je len to,v dnesnej dobe,co si vypestujes sam... 😉 🙂

dada1212
7. jún 2012

mne sa osobne nepáči ak napríklad rodičia vodia dobre že nie kojencov do mc donaldu a dávajú im tam jesť tie ich chemické gebuziny, tam aj hranolky a žemle obsahujú kopu látok, aby sa nepokazili ani za mesiac..
ale na druhej strane, nič strašné sa nestalo, netreba robiť z toho tragédiu, na druhej strane ak boli daleko od domu a malá bola hladná, čo jej mala kúpiť? nejaká sladkosť by urobila viac škody ako úžitku, bagety tiež nie sú vhodné pre malé deti, z suchého rožka sa nenaje. malá kvôli jednej porcii hranoliek z kečupom určite vážne neochorie a je len na vás, načo ju naučíte, kedže väčšinou jej stravu vyberáte práve vy.

lucinka1104
7. jún 2012

no ja robím hranolky v rure bez oleja a mame ich tak 3 x do mesiaca mna skôr trapi že moje deti nechcu jesť ovocie ale vôbec ako určite by som z toho taku paniku nerobila a inak bez oleja by tvoja dcerka tiež zdrava nebola lebo je kopec vitamínov, ktoré sa bez tuku nevstrebaju tak ako maju ved aj vitamín D si davala do mlieka lebo je k nemu potrebný tuk slnečnicový a tekvicový olej je proti cukrovke.....predpokladam že boli robené v tom slnečnicovom tak sa teš bojovala spolu snimi proti cukrovke 😀

katarinkad
7. jún 2012

Ja by som jej dala okamzite vypumpovat zaludok 😀 😀 😀

sophie1981
7. jún 2012

ja pevne verim, ze na babku uz je vydany min. celostatny zatykaci rozkaz.... 😝 ....za svoj precin.... 😅 ......krmit takto vnuca...no strasne.. 😀

kvetinka211
7. jún 2012

@lujza123 babicka ma dodrzovat aspon priblizne tvoje predstavy o spravnej strave ... uz vidim ze budem onedlho riesit nieco podobne so svokrou, uz su prve naznaky 😒
Jednorazovo sa dietatu nic nestane, maximalne bude mat tazky zaludok ... ale ak by toto mala byt pravidelna strava vzdy ked je so starymi rodicmi, tak by som si robila starosti ... Hranolky s kecupom nie su vhodna strava pre 2.5 rocne dieta, urcite to este doplni sladkostami a jupikmi a najhorsie je ze take osoby sa budu cudovat ze co im to vlastne hovoris, ved oni chcu len to najlepsie ... pripadne ti budu tvrdit ze sladke nebudu davat a potom sa sto krat opytaju, ci rocne vnucatko naozaj nemoze ani kusok toho cokoladoveho keksika, chudatko ... v horsom pripade sa ani neopytaju a daju ...
A to nie som ziadny extrem, bio kupim iba ked nie je predrazene, obcas davame aj hippky a v 15m uz aj hranolku ochutnal ked som chcela mat chvilu pokoj s muzom pri obede. No ale zasa lizatko ani klobasu mu do ust nestrcim, co ale predpokladam ze podla vacinoveho nazoru na konikovi uz nie je normalne 😉
Neboj si normalna, to len este vacsina slovenskych zien nepochopila co je vhodna strava pre dieta ...

michele11
7. jún 2012

Nemyslim si, ze podstata problemu bola v tom, ci to jedlo bolo bio alebo nie. Skor by ma nastvalo, ze sa stara mama ani neopytala a dala malemu dietatu jedlo, ktore pre neho nie je vhodne. Ak spravim hranolky doma v rure, s minimom oleja a soli, pridam jej domaci kecup, nevidim na tom nic zle. Ani v nasej rodine stari rodicia nerespektuju, ze nechcem malej davat urcite veci, su z toho v podstate dennodenne spory. Take situacie neprospievaju ani detom, musia respektovat rodicov, ktori su za nich zodpovedni a v pripade, ze bude mat dietatko komplikacie z nevhodneho jedla, nepojde s nim na pohotovost babka. A ako tu uz spominali baby, ktore sa v tejto problematike vyznaju, kto chce, nech pcha do dietata same ecka, farbiva, aromy, nech sa rozculuje nad tym, ze bio dzusy su podla neho bez cukru a chuti, nuz, ono to tak byva, ak uz mame chut pokazenu, normalne veci sa nam zdaju byt bez chuti. Klobasy, salamy, parky, ochutene vody a podobne "fajnoty" by nemuseli jest ani dospeli, nie su nicim prospesne a v pripade dietata sa daju nahradit zeleninou, syrmi, domacimi vyrobkami, o ktorych vieme, co v nich je.

lucka1987
7. jún 2012

"megapresolene hranolceky na prepalenom oleji" ??? razne nie, ved tam niet nad cim premyslat.. ci? to do seba ani ja nepcham... ja do seba raz za cca 2-3 mesiace vopcham iba klasicky osolene hranolky urobene na minime pleja s dvoma volskymi okami a kopou tatarky 😅 a potom 3 dni cvicim zumbu pre lepsie svedomie ...
honba za bio ? neranajkujem bio jablcko, neolovrantujeme bio jogurt, ani nekupujem bio " zemáky" ani bio ovocne stavy, taktiez nekupujem bio cicer ,a ani inu strukovinu...

moze mi niekto vysvetlit v com sa lisia tie kupovane vyrobky s tym smiesnym oznacenim B I O od mojej , ktoru si vypestujem v zahradke ? stale tomu akosi nerozumiem, preco si ja mam kupovat 4 jablka za 3 eura, ked ich mam v sade. 😅 to len tak na okraj bio zanietených 😉

evickapooh
7. jún 2012

babka pracuje v McDonalde? 🙂 ja si myslim-ked to da babka malej sem tam tak to este mala prezije v pohode....nerob z toho cowbojku...ved nic strasne na tom nie je...moja babka krmi moju mensiu s lizankami,cokoladou a atd...uz som sa s nou parkrat za to pohadala...bezvyznamne...dobre ze len mesacne 1 krat chodime k svokrovcov...bola by som radsej keby dala jej hranolky....sice tam je tiez dost soli..a tuku...ale predsa je zdravsie ako cukriky.

digysa
7. jún 2012

@lujza123 ja som tiez zastanca zdravej vyzivy, ale toto bola iba "jednorazovka", podla mna to nie je take hrozne. Preto babke vysvetli, co chces a co nechces aby jedli tvoje deturence. Ja tiez poviem svojej mame, co moze pre nich kupit a co nie.

No a iba pre zaujimavost....aby sme si vsimli, ake stravovacie navyky ovladaju "modry konik" tak si vsimnite ze 106 matiek vrelo odklikli " Paci sa mi to" pre stanislavao a tym ju posunuli na prve miesto, cim jasne dvaju na javo ze suhlasia s jej nazormi.....

Takze mile damy, ak vy davate svojim detom to, co ona napisala v tomto prispevku, tak asi by ste sa mali trosku zamysliet:

Toto napisala stanislavao v diskusii: Od koľkých mesiacov ste dávali deťom med?

" ano, nemal by sa, lebo med obsahuje alergeny, lebo je tam pel, ale akonahle mali deti cca 7-8 mesiacov jedli vsetko. a starsi ked mal 4 zuby, tak jedol vsetko, najradsej klobasu, slaninu a chlieb. cize skuste, pokial dietatu z toho nic nebude, tak mu to mozete davat. viete, ak by ste sa riadili vsetkymi clankami a "zarucenymi radami" o tom, co deti nemaju jest, tak by boli len na prikrmoch umelych. nema sa solit, ja som solila hned, nema sa mlieko, ja som kasu zarabala vzdy len s trvanlivym mliekom a nie vodou a nie nutrilonov. od tym 7-8 mesiacov vsetko."

A toto napisala v diskusii: 6 mesačné dieťa nechce piť umelé mlieko. Môže obyčajné?

"kravske prevarene mlieko by mohla skusit. mojaj sestra ho pila skoro od narodenia, lebo umele nechcela a zije. nic jej nebolo z neho. sice to bolo pred 20 rokmi, ale zmenili sa len nazory a nie ludia a organizmy"

BRAVO

burina111
7. jún 2012

ja som jedna z tých "krkavčích neinformovaných matiek", čo svojmu dieťaťu dajú hnusné vyprážané hranolky s kečupom, keď chcú aj s tatarkou. Doprajem im aj nezdravé keksíky, čokolády a iné zverstvá, čo nie sú BIO - ale všetko s mierou 😉

luciferkax
7. jún 2012

Síce nežijeme doma "bio", penaženka nepustí, ale vela vecí máme doma pestované a vychované, snažím sa dávať veľa ovocia a zeleniny, no nad príležitostnou "porciou hranoliek" ruky nezalamujem, ak je to raz za rok, tak sa nič strašné nedeje... nabudúce by som babičku upozornila, čo malá smie a čo nesmie... ja svojmu tri ap pol ročnému drobcovi raz za čas doprajem nezdravé, resp. dovolím babke, ench mu to dá,ale vzžzdy sa pýta, či smie... ak spapá ranajky, aj obed bbez vymýšlania, a vôjde mu aj sladkosť, tak nech ju zje.. ale ked neje normálne jedlo, tak nedovolím ani "somarinkyy"

tea333
7. jún 2012

myslim ze bio sa stava nadavkou. nechapem tu potrebu navazat sa do ludi, ktori sa snazia nedavat detom pesticidy,
a snazia sa im davat cerstvu a vyzivnu stravu. ja nie som nijak chora na bio, ale tieto produkty uprednostnujem.
sama som si zasadila rajcinku, cibulku, jahody..a chcem to rozsirit, aj svokra ma vlastnu bio zahradku.
bio nemusi byt nevyhnutne strasne drahe reklamovane jedlo.

gabusssa
7. jún 2012

Mňa by veľmi zaujímal, čo dávajú tie "bio"mamičky svojim deťom? Viete nie som veľký bojovník za všetko úplne zdravé, ale vždy si dám záležať, aby náš malinký dvojročný syn mal stravu navarenú doma, a pritom od jeho narodenia pracujem. Výčitky mám, už keď mu dám miláčik Jogurty, pudingy a podobné veci ani pre neho nekupujem, pudingy varím doma. Chvalabohu má rád ovocie a zeleninu, čo som úplne prekvapená. Dnes napríklad jedol hrášok s melónom. Avšak keď mu dám ovocie alebo zeleninu z obchodu znovu nastúpia výčitky. Už som fakt zmagorená, ako na nás matky tlačia, aby sme deti stravovali zdravo, lebo inak bude zle nedobre. Ale nechápem mamičky, ktoré sú doma a kúpujú deťom pravidelne zavarenú stravu, veď to ani nevyzerá dobre. Nehovorím, bola situácia, že sme niekam išli a toto bolo pohodlné riešenie, avšak ani do úst to malý nedal a keď som to ochutnala, pochopila som. Ale na druhej strane nerobím cirkus keď malý behá s klobásou. Zase až tak veľa z nej nezje len odštibráva a aj tak to vybehá, ale viem, že by som mu zase nedala všetko na čo má chuť, keby som vedela, že to nie je dobré. Myslím si, že i v jedle sa treba držať zásady, odtiaľ potiaľ.

gabika20
7. jún 2012

moja slečna si tiež občas hranolky vypýta..viem, že to nie je najlepší nápad no tým, že strašne slabo papká som rada, že zje aspoň tie 2 či 3 hranolky ( viac si nedá) a je spokojná.. no keď jej popri tom ponúknem aj "normálnu" stravu ovocie, zeleninka, jogurty, polievočka, že nejedáva vyslovene len hranolky je to v pohode 🙂

zahara
7. jún 2012

Myslím, že pokiaľ nepcháme do detí smažené denne, nie je to koniec sveta... Náš malý kečup zbožňuje a s hranolkami ho má raz za čas (ale pečiem ich buď v rúre na plechu alebo v Tefal Actifry fritéze s minimom oleja - tak 1lyžica). Vždy sa dá nájsť spôsob, ako aj takéto veci pripraviť zdravšie a chutne, no ak by sa nám prihodili stánkové hranolky, povedala by som ˇčo už, bežne sa tým nekŕmime a raz za uhorský rok to nie je katastrofa" 😉.... na margo bio stravy...
verím len biu z rodinnej záhradky a kurnika, inak je to z veľkej časti biznis.. a nakoniec - dnes už žiadna a ani biopotravina nemá rovnaké nutričné hodnoty ako tomu bolo za detsva našich rodičov, starých rodičov, bio nám dlhovekosť nezaručí... žeby sme sa masovo vrhli na výživové doplnky??? 😉 😀 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
rosienka
7. jún 2012

ty brdo, ja zasnem nad tupostou a obmedzenostou niektorych mamiciek! Skuste si naozaj nieco zistit o certifikovanych Bio labeloch a o co tam vôbec ide. Mam pocit, ze vsetky co to s opovrhnutim a zosmiesnovanim zamietate, nemate v podstate ani sajn. Samozrejme je kazdy extremizmus aj v ramci zdraveho stravovania na skodu, ale snaha o uvedomenie si dôlezitosti stravovania najmä u deti a jeho dopadu na zdravie by mala byt nosnou nitou kazdeho, komu zalezi na vlastnom zdravi. Tvrdit, ze Bio je marketing, sracky, oblbovanie, ci to skodi, svedci o totalnej neinformovanosti a obmedzenosti...
K autorke len tolko, ze by som si to s babkou vydiskutovala, ze si to neprajem a ze chcem ja rozhodnut kedy a ake hranolky bude moje dieta jest. Ked uz je babka leniva varit a radsej mu kupi v stanku chujoviny, tak by som jej posielala jedlo, ktore ona prihreje.

lienka434
7. jún 2012

jezis to sa mi ale nesmierne pacilo?:D -na bio sa vykaslite, je to len marketingovy trik, ako nalakat bio ludi na kupovanie ich hnusnych vyrobkov????!!!! stanislavao-videli ste reklamu na BIO potraviny??? no ja pokial vidim robia si sami reklamu a ich cena je pre nas SR a CR obcanov vysoka pretoze platy nestacia v DE,UK je to bezne,rozumna cena za kvalitu,ekonomika je ina preto sa maju aj ludia inak. Niektore mate fakt dobre hlasky skuste sa vobec zamysliet co ste napisali,co vsetko obsahuje dneska strava a ked vam v novinach zahlasia ze je tam sol na posyp alebo umelo vychovane ryby- Co hned robite?? prestavate to kupovat a nahradzujete inou blbostou. To ze babicky obcas- beriem ze nie kazdy den,davaju svojim vnucatam cukriky,sladkosti,nezdrave jedlo je ze nepremyslaju ze radsej kupia knizku ale chcu dieta hned uspokojit.Mozete byt len rady ze ich mate na blizku a su ochotne vam pomoct s dietatom,ja tu moznost nemam,sme daleko od rodicov preto od nas mala nedostava sladke ani ine veci.Ale ked sme pri rodicoch je skopokojna a stastna.

marley11
8. jún 2012

Snazim sa malu stravovat zdravo, som za zdravu vyzivu a verim tomu ze telo potrebuje zdravu vyzivu, nie umelu, na to aby pracovalo tak ako ma, no nie som 100% bio. Mala ma takmer 2 roky a hranolky jedla 3-4 krat. Kazdy kraj zjedla pol az 1 mensiu hranolku. takze 3 hranolky dokopy. ci jej to poskodilo to neviem do akej miery, ale neverim ze to bude mat katastrofalne dosledky. inak sa stravuje, dovolim si povedat, ozaj zdravo !

fanta3
8. jún 2012

tak z jedného razu sa nič nedeje, ale porozprávala by som sa s babkou o tom, aby ju tým nedopovala. Ja osobne sa tiež snažím, aby sa malý zdravo stravoval (teraz nemyslím BIO a NEBIO- ale aby jedol viac ovocia, zeleniny atd), ale keď si dá raz za čas aj niečo nezdravé, tak sa svet nezrúti....je to predsa len jedlo a pre zdravie je dôležitejšie ako sa človek stravuje denne. Hlavné je jesť s mierou a rozumom . I keď megaporciu mastných, presolených hranoliek by som nedala svojmu dieťatu, ale keď už sa tak stalo, tak čo už- nemá význam sa rozčulovať, hlavné je aby sa to neopakovalo. 😉

malinkaaninka
8. jún 2012

hranolky?píšeš ako keby jej dala dávku pervitínu. 😀 nie je to otrava,jedávame ich cca 3x do roka.prečo nie?

5k
5. sep 2012

Niekedy sa mi rozum zastavuje, ale neprispejem...........no teraz musím. Kto môže napísať, že ovocie bez cukru je hnus.............kde to len spejeme..........ach jaj

tehula
5. sep 2012

Co ja na to? Nic, videla som aj vacsie desi, napr ze takto vyfasovalo porciu hronoliek 7mes dieta. Ale kedy sa tu uz naucia niektori, ze kazdy nech si doma riesi ako uzna za vhodne ale nech si nesie nasledky.
Matka si ty, ked mas iste predstavy, mas to razne povedat. Bud babka to vezme v uvahu, alebo bude prdiet na to a nabuduce ti hranolky neprizna a povie, ze jedla dusenu brokolicu.
Netreba zas hned kolabovat a s Biom to tiez neprehanat, kedze ani to nie je 100percentna zaruka dlheho kvalitneho zivota