icon

Pomarančový koláč

evia13
4. dec 2022

Ahoj. Dvakrát som piekla pomarančovo mandľový koláč a vždy mi vyšiel horký. Prvýkrát som si myslela, že som zle očistila pomaranče a že tie biele blanky mi tam zhorkli. Dnes som všetko orezala a aj tak bol horký. Čím to je? Ide tam aj pomarančová kôra. Prvýkrát som dala podľa receptu kôru z pomaranča, lebo som mala bio a dnes som nemala, tak som dala kúpenú zo sáčku. Možno je to tou kôrou, už len to ma napadá. Čo myslíte? Ináč je perfektný, šťavnatý. Tu je recept https://www.tajomstvomojejkuchyne.sk/recepty/sl...

marianarem
•
4. dec 2022

@evia13 Pomarancova kora je horkasta, niekomu to nevadi, ale niektori ludia su citlivejsi na horke, mozes byt jedna z nich.

gabika128
•
4. dec 2022

@evia13 pomarančový džem ktorý som jedla na Mallorke bol tiež horký. 😁 Skús dat nabudúce menej pomarančovej kôry, inak mandle tiež bývajú horké.

viestta
•
4. dec 2022

Z pomarancovej kory mas struhat len to oranzove, ta biela duzina pod tym je horka. Na to si daj pozor pri struhani.

evia13
autor
•
4. dec 2022

Tak nabudúce vynechám aj tú kôru a uvidím. Inák, ako spomínaš @gabika128 už som si aj ja spomenula, že ten pomarančový džem je fakt taký horkastý... Všetci hundrali, že aký horký koláč (myslím deti a MM), ale jedli ho a jedli až bol celý fuč 😁

lindusss2016
•
4. dec 2022

@evia13 ja do pecenia pridavam 100% esencialne oleje, do lineckych citronovy, do pomarancoveho pomarancovy, pridavam ich aj ked varim dzemy, dodaju uzasnu chut. Pomarancovy je sladky a krasne cele jedlo prevonia

evia13
autor
•
5. dec 2022

@lindusss2016 ďakujem za nápad, vyskúšam

lindusss2016
•
5. dec 2022

@evia13 len pozor, musi to byt naozaj cisty esencialny olej, tych znaciek, ktore vyhovuju, je na nasom trhu len par.

evia13
autor
•
21. dec 2022

@lindusss2016 kde kupuješ ten pomarančový olej. Vyskúšam ho.

petronellla87
•
21. dec 2022

@evia13 ja by som kupila v obchode susenu pomarancovu koru🙂

evia13
autor
•
21. dec 2022

@petronellla87 ja som tiež pridala z obchodu kôru, ale plánujem ju vynechať, možno kvôli tej kôre je ten koláč horký. @lindusss2016 spomínala, že ten olej je sladký, tak to chcem vyskúšať.

lindusss2016
•
21. dec 2022

@evia13 tento a dokonca je teraz aj v akcii

https://bewit.love/sk/produkt/pomeranc/?i=mv2qaz

evia13
autor
•
21. dec 2022

@lindusss2016 ďakujem 😊