icon

Prečo sa kyslá smotana zgrcne pri varení?

18. apr 2025

ahojte, ked varim s kyslou smotanou, preco sa mi vzdy ''zgrcne''?
este som ani len ocot nepridala a uz bola taka
ci mam pouzivat smotanu na varenie radsej?
robila som privarok

lev26
•
18. apr 2025

Keď variš na to je smotana na varenie popripade na šlhanie🤣

autor
•
18. apr 2025

@lev26 budem mudrejsia. takze chyba je v zlozeni kyslej smotany ze?

autor
•
18. apr 2025

uz budem len so smotanou na varenie robit.

viestta
•
18. apr 2025

Lebo v kyslej smotane sú už bielkoviny vyráža e kyselinou mliečnu, ktorú tvoria mliečne baktérie z laktózy.

floren
•
18. apr 2025

Moja mama aj starká stále kyslú dávajú a nič sa nestane. Ja používam šľahačkovú a aj ta sa mi u zdrcla

dzulli1980
•
18. apr 2025

Dôležité je, aby bola približne izbovej teploty ... ja robím tak, že ju vytiahnem z chladničky minimálne hodinu pred a keď ju idem pridávať, kus šťavy z hrnca odoberiem, do toho dám smotanu, vymixujem a dám späť do hrnca, nikdy sa mi nezgrcla ... ani kyslá, ani šľahačková smotana.

lev26
•
18. apr 2025

Ja napriklad kyslu davam len na špagety . Keď daš na šlhanie ti to tak aj zhustne trošku a doda chuť.

autor
•
18. apr 2025

@dzulli1980 ok aha ja dala studenu

lindous
•
18. apr 2025

Záleží čo varíš a čo chceš dosiahnuť... sú aj jedlá, kam ide a hodí sa viac kyslá smotana, ale nesmieš ju pridávať studenú, ja zvyknem odobrať trochu šťavy, smotanu s ňou postupne rozmiešať, aby sa prehriala a až potom dať do zvyšku a už s ňou nevarím

thereisabear
•
18. apr 2025

Odober časť tekutiny, rozmixuj ponorným mixérom so smotanou a vlej do hrnca.

autor
•
18. apr 2025

dakujem Vam za rady

lukbe
•
18. apr 2025

Ja dávam spolu aj kyslú aj na varenie. Je lepšie, ak sa nedáva do vriaceho, treba stále miešať a môžeš pridať trošičku sodybikarbony.

lucia13022023
•
18. apr 2025

Robila som minule šošovicovu na kyslo mužovi, tam sa šľahačka ci na varenie nehodí 🙆‍♀️🤣
A teda nezgrcla sa mi. Odobrala som z polievky, rozmiešala v tom male smotanu, a dala do polievky. Bola pekná hladká 🙂

luccija
•
18. apr 2025

@dzulli1980 tiež robím tak isto

maninka1974
•
18. apr 2025

Keď sa zrazi dávaš len smotanu rozmiešanú máš ja robím tak ze smotanu kyslú hocijakú teplú studenú je to jedno dám do hrnceka dam mlieko a rozšľahám potom keď zahustujem pridám múku rozšľahám potom pridám ....ak náhodou sa bojím pridám štipku sódy bikarbonu nezrazi saTi

jana65l
•
Autor odpoveď zmazal
•
cucoriedka133
•
19. apr 2025

Ja som sa naučila od mojej babky dat do nej za malú lyžičku cukru, a zmiešať so šťavou z polievky aby sa vyrovnala teplota, pripadne ešte do toho ak zahustujete múkou supnut múku.. Rozhabarkovat poriadne a ešte sa mi nestalo žeby sa zgrcla 😊

kleopatra114
•
19. apr 2025

Nedávaj rovno z chladničky. Inak varím z aj, aj a všetko ok.

autor
•
19. apr 2025

@kleopatra114 dakujem nabuduce budem mudrejsia. skoda ze som navarila 2 litre takej polievky ale chutovo je dobra

rachel36a
•
22. apr 2025

Pokiam mate radi s kyslou nič nemen..moja mama davala vždy kyslú a nikdy sa jej nezrazila...ale vždy ju rozmiešala s trochou teplej tekutiny z hrnca, než to daja do jedla, prave preto aby sa nezrazila

sunyrose
•
22. apr 2025

Zdravím, vždy odoberám z toho, čo varím a zmiešam to s kyslou smotanou /spolu s mliekom, múkou.../..., nikdy sa mi nezrazí....