Prečo sú zákusky z cukrárne menej chutné?
Ahojte. Idem Vám opísať minulotýždňovu skúsenosť. Nahlásila sa nám nečakaná návšteva. Takže, že idem ako na hotové do cukrárne v Prešove a kúpim nejaké zákusky. Bol štvrtok cca 16,00. Obehla som v centre asi 5 cukrárni. V žiadnej som nenasla normálny jeditelny zákusok. Kde sa podeli kremese, venčeky, zamatová roláda.... V každej jednej cukrari iba tie umelé cheesecaky. Nakoniec už som musela niečo kúpiť. Všetky kolace na jedno kopyto. Iba farbou sa líšili. A kus za 3,20.
Preto treba mať svoju overenú cukráreň.
Ja chodím len do jednej, v ktorej viem, že robia poctivé domáce, a aj "moderné", aj klasické.
Párkrát som skúsila iné (všetkými vychvalené a predražené), a vždy som nadávala za vyhodené peniaze. A niekedy sme doslova vyhodili aj tie koláče, lebo sa buď nedali jesť alebo čistá umelina.
Nehadajte sa na blbom listkovom ceste. (Aj ked je pravda, ze ma sa piect aspon na 200 a tenko vyvalkane je na teplovzduch upecene za 10 - 15 minut, za ten cas sa da aj puding uvarit a kludne sa moze vyliat na teple cesto, lebo to nie je maslovy krem, ktory by sa roztopil.) Radsej poradte zakladatelke rychle domace kolace aby nebola odkazana na cukrarne
@viestta no ja by som radšej spravila puding/robím výborný karamelový/ s ovocím to je rýchlo, so šľahačkou bez šľahačky a s piškótmi
@alenka58 ako robíš karamelový? Upáliš cukor?
@anonym_c49c5a áno, 7 dkg cukru upáliť zaliať 1/2 l mliekom+ van.cukor / nechať karamel rozpustiť/, v 1/4 l rozhabarkovať 2 lyž. maizeny + 3 žĺtka dať variť spolu do zhustnutia/je to rýchlo, dávam to do formy tak že piškoty zalejem pudingom a navrch niekedy šahačku, deti si z toho samé naberajú, alebo do pohárov
Ja navštívim cukráreň cca raz za 3 roky (dosť pečiem), nevšimla som si, že by sa klasické zákusky vytrácali. Asi preto, že tam často nechodím a že keď už idem, tak do osvedčenej klasickej, našla som aj fotky na ich fb a stále majú klasiku
@0silvia0 to vyzerá úplne fantasticky 😍,
ťažko vybrať 😅
@anonym_autor Ja uz v cukrarnach davno kolace nekupujem, same nahrady, tazke po požití, cena sialena, za jeden chcu od 2,20 do 3,80€, co sa konom zrazili? Minule som piekol jeden konkretny co predavaju a vyslo to po preratani surovin a energii na 50 centov za kus a to som prosil pouzil riadne 84% maslo, nech im splesniveju, nenazranci.
@anonym_autor Ja uz v cukrarnach davno kolace nekupujem, same nahrady, tazke po požití, cena sialena, za jeden chcu od 2,20 do 3,80€, co sa konom zrazili? Minule som piekol jeden konkretny co predavaju a vyslo to po preratani surovin a energii na 50 centov za kus a to som prosil pouzil riadne 84% maslo, nech im splesniveju, nenazranci.
@wiliam3royal ja v cukrárni tiež nekupujem, ja si ani napr. ku kave v kaviarni nedam tie namrvene keksy v pohariku a zaliate ani neviem čím, bola to výnimočná situacia. A bola som naozaj veľmi sklamana. Ja som trosku starší ročník a pamätám si kremese, florida rezy, veterniky. A ešte mam jedno info od známej. Povedala mi, nikdy nekupuj zákusky v Kauflande (pultový predajne). Tie kolace drzia tvar a farbu aj 2 týždne bezo zmeny. Iba taky vylev.....čím to nás kŕmia.
@anonym_c49c5a pudingovy kremeš nie je kremeš? Nemusi mať ani slahacku ani cokoladu,ak ho potrebujes narychlo.A ten moj podla mamkinho receptu je chuťovo vyborny.
@janinah a nedas prosim recept na kremes? Mne je jedno ci ho budem piect 20 minut ci dlhsie, ale chcela by som chutovo taky ako robila babka, ale recept na neho sme nikde nenasli. Tak ci sa aspon nepriblizi 🙂
Ja som veľmi dlho hľadala koláče ,ktoré by nám vyhovovali. Ale nakoniec som našla , nefungujú však na okamžitý odber, ale na objednávku. Mám 3 osvedčené , 1. Jedna pečie torty, majú aj pár rezov na okamžitý odber,objednávam u nich viac ako 10 rokov 2. Napečie do druhého dňa neskutočné veterníky a 3. U nej objednávam zákusky na Vianoce a Veľkú noc + slané. Napríklad u mňa to bolo tak, že všade na mňa vyskakovali perfektné recenzie na cukráreň, všetci chválili , odpadávali, tak som skúsila objednať na Vianoce ,stálo to asi 100 € a nedalo sa to jesť . Sladké , prekombinované chute ,polovicu sme vyhodili. Teraz som našla klasické koláče ,punčáky, krémeše, parížske rožky, veterníky, dobošky , nedám na nich dopustiť . Na skúšku som objednala slané, deti sa išli zadusiť 🤣

tu ani cukráreň nemáme 😂 takže návšteva by nemala nič. možno nejakú mrazenú tortu z lidla…
@biba_18 ja sim si chcela návštevu uctiť. Staršia pani, preto som hľadala klasiku. Nevadí, prežili sme.