icon

Tipy na sýte a nízkokalorické jedlá

24. jan 2025

Dajte prosím typy na sýte a zároveň nízkokalorické jedla... vďaka

oceanahory
•
24. jan 2025

Moze to byt cokolvek, staci upravit velkost porcie, ale tak jedla bohate na bielkoviny vedia zasytit najdlhsie.
Mna zasyti aj napr. fazulovo zemiakovy privarok s vajickom a kuskom celozrnneho chleba 😁. Pri normalnej porcii sa jedna o jedlo do 500 kcal.

mila23
•
24. jan 2025

napr. sosovicove cestoviny s nastruhanou uvarenou cviklou a cottage syrom ...mnamka. menej cestovin, viac cvikly...mozes si upravit podla svojich potrieb

oceanahory
•
24. jan 2025

@mila23 Sosovicove cestoviny su topka 👌, kupujem tie z Tesca.

veronicka1901
•
24. jan 2025

Napr rizoto z naturalnej ryze s grilovanym lososom, sosovicovy privarok v zdravej verzii, celozrnne cestoviny s restovanou zeleninou a tofu, cokolvek s vajickom. Moznosti je velmi vela.

tenerifka
•
24. jan 2025

Hocijaky cisty filet masa alebo ryby na grile, k tomu salat alebo batatovo-cukinove pyre

tenerifka
•
24. jan 2025

Co ti pisu strukoviny, celozrnne cestoviny, syr..... To su bohuzial vsetko kaloricke bomby

oceanahory
•
24. jan 2025

@tenerifka Zial musim nesuhlasit, moje jedla sa pohybuju vzdy iba okolo 400-500kcal a vacsinou obsahuju strukoviny vid. napr. nizsie a som uplne nasytena. Maso jem minimalne...

veronicka1901
•
24. jan 2025

@tenerifka ani náhodou, ja mám obed medzi 450 - 500 kcal a mám aj rybu, aj syr, aj vajíčko, aj strukoviny, aj tofu, aj mäso. Ide skôr o úpravu. Samozrejme, asi si vie každý prečítať etiketu výrobku a pochopí že keď si dá napr. celé balenie Hermelinu alebvo vyprážaný rezeň, tak už môže mať tuky za ten deň na tope.

rayla
•
25. jan 2025

@oceanahory Ale jasné, že napr. strukoviny majú veľa kalórií, šošovica ma toľko kalórií ako povedzme bravčové karé.. Omnoho nižšie kalórie majú napr. kuracie prsia...

oceanahory
•
25. jan 2025

@rayla No a? Ja si dam radsej tu sosovicu, ako bravcove kare 🤷. To ma clovek jest iba maso a salaty?
Je to vsetko o preferenciach, nizkokaloricke jedlo si vies vyskladat z cohokolvek, zavisi od velkosti porcie. Moj denny prijem je okolo 1600 kcal a necitim sa pri takychto jedlach vobec hladna.

rayla
•
25. jan 2025

@oceanahory Veď ok, ale Tenerife napísala, že sú to všetko kalorické bomby, čo mala samozrejme pravdu.. to ty si napísala, že nesúhlasis. Bavíme sa čisto o kalóriách.

rayla
•
25. jan 2025

Vyskladať sa dá všeličo. Dôležitá je veľkosť porcie. Autorka zrejme myslela veľká porcia - malo kalórií. To spĺňaju napr. kuracie prsia, zelenina, polievky s rozmixovanou zeleninou bez zápražky, a pod.

oceanahory
•
25. jan 2025

@rayla Tak pokial sa povazuju strukoviny a syry za "kaloricke bomby", tak potom neviem za co sa povazuju chipsy, cokalada, ci fast food...🙄

rayla
•
25. jan 2025

@oceanahory To sú tiež😁, len výživová hodnota je v úplne inom spektre..ako aj orechy..tie sú tiež kalorické až strach.. ale potrebuješ ich