icon

Varíte každý deň?

20. sep 2025

Tie, čo chodíte do práce, a nie ste doma na materskej, varíte doma každý deň? Ja väčšinou v nedeľu navarím tak, aby sme mali s mužom ešte v pondelok do práce, potom ešte v stredu alebo vo štvrtok nejaké rýchle jedlo, ktoré máme do práce na druhý deň. Zvyšok týždňa vykryjeme donáškou alebo si niečo kúpime v potravinách ako bagetu, šaláty a pod. na obed. Moju svokru to veľmi poburuje, že potom si jej syn nemá čo zobrať do práce na jedenie. Že ona varila denne v mladosti. Vtedy ale neboli donášky a denné menu. Môjmu mužovi je to jedno, alebo už rezignoval, neviem. No popravde, keď prídem o 17.00 z práce, nemám chuť ešte stáť pri hrncoch do večera. Varím hlavne cez víkend. Dcéra sa stravuje v škole. Ako to máte vy? Som až taká lenivá?

anonym_8c769f
21. sep 2025
@anonym_autor

@janickacrazy v práci nemáme také možnosti. Keď som robila učiteľku, jasné, stravovala som sa v školskej jedálni, vtedy sa mi tým dupľom nechcelo ešte doma variť a teraz máme možnosť jedine donášky alebo blízke reštiky. Jasné, vyjde to drahšie, ale za ten ušetrený čas mi to stojí. Pre mňa to nie je len samotné varenie, ale treba aj nakúpiť suroviny, potom upratať bordel v kuchyni, vymýšľať čo navariť, proste ma to ubíja a nebaví

@anonym_autor objednať 3 jedla ide dosť do peňazí.Varim každý druhý deň, medzitým nejakú pomazánku, polievky, zapečené niečo v rúre.Varila by som kvôli dieťaťu nie mužovi.Ved si napacujes mäso a druhý deň len hodis na panvicu, americké zemiaky do rúry, ryžu ..rizoto, musíš mať plán čo variť, nakúpiť a potom to ide rýchlo.My sa z omelety, suchej večere nenajeme.Rozky, žemle mi idú hore krkom decká mi povedia, že to majú na desiatu, alebo raňajky prečo zase rožok, šunka, paradajky.Tak mužovi sprav väčšie jedla na šťave guláš, soté a to si môže zobrať 2 dni.Celkom dbam na to, aby sme nejedli nezdravé veci je to dôležité.
Plus mínus máš čas od 17-22

anonym_249084
21. sep 2025

Vstávam na poobedku o šiestej ráno a prichádzam o pol desiatej večer a to robím 8ku. Ďalšie ráno vstávam o pol štvrtej na ranku, lebo sa mi strieda ranka a poobedka. Som rada že sa ako tak vyspím, takže varím každé dva dni na dva dni minimálne.

anonym_8c769f
21. sep 2025
@anonym_70fc52

Ja varím skoro každý deň, niekedy vydrží jedlo aj na 2 dní. Z roboty chodím domov o 15tej a do večera mám času dosť na nákup navariť, s deťmi úlohy.
A variť musím lebo v robote nemáme obedy a deti v škole keď čítam čo im tam varia často dôjdu domov hladný.

@anonym_70fc52 syn mal v piatok v škole slíže s kakaom.3x týždenne hra futbal variť je nutnosť nemôžem čakať, že sa deti najedia v škole 12:30 a potom čo budú jesť celý deň?Ja aj muž sme z rodiny kde sa varilo a príde mi to prirodzené.
Ak niekedy odflaknem jedlo všetci len chladničku otvárajú tu jogurt, tam ovocie a ja som tiež veľmi hladná, keď prídem o 16 domov.Ale závidím tým, čo nevaria😜

anonym_03f73a
21. sep 2025
@autumn1

@anonym_03f73a cestoviny na XY spôsobov z pečených paradajok, carrbonarra, so syrovou omáčkou a pečenej tekvice, mac and cheese, tuniakom, ako príloha k mäsu, s kúpenou omáčkou, s brokolicovo syrovou omáčkou, s hovädzími guličkami a paradajkovou omáčkou... morčacie/kuracie trhané mäso, rizoro z hokaido tekvice, hráškové rizoto s kuracími kúskami alebo morčacím mäsom, plnená paprika feta syrom, zapečený baklažán s mozzarellou, paradajkami a postrúhaným syrom, vyprážaná hlíva so zemiakovou kašou, vyprážané rezne, ryba (losos, treska, tuniak...) na citróne, kuracie/morčacie na prírodno s ryžou, hovädzie domáce burgre, hovädzí steak, pečená cuketa s tzatzikmi, husté zeleninové polievky, špenátové halušky s nivovou omáčkou, zapekaná zelenina čo dom dal so syrom, prívarky - cuketový, šošovicový, zemiakový, špenátový..., zeleninové rizoto, kuracie rizoto, kurací steak s nivovou omáčkou, grilovaný hermelín, plnená domáca pita so zeleninou a mäsom, butter chicken, domáca pizza (základ kupujem bezlepkový kvôli alergii ale asi sa dá kúpiť aj obyčajný) 99% jedál mám do pol hodinky max 40min.

@autumn1 Dakujem za tipy🙂

anonym_2c7fcf
21. sep 2025
@anonym_8fb124
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8fb124 s priateľom Francúzom sme žili v UK, chodievali sme k jeho rodičom do FR. Mám priateľov Grékov chodíme tam na dovolenky, kamarátka je vydatá v Taliansku.... všade sa varí denne, stále si vymieňame recepty, rady...
@mateson2004 nie nepoznám to z len TV. Moja mama varila denne, (okrem pondelka, mali sme večeru z nedele) z práce sa zastavila v obchode, prišla domov a varila, počas toho sme v kuchyni písali úlohy, najedli sme sa, kto mal zo súrodencov službu spratal kuchyňu. Btw naša mama nebola uštvaná na rozdiel od tvojej, boli sme vychovaní jej pomáhať, upratovali sme, dokonca v teenage veku sme so sestrou začali variť, máme záhradu...
Je to fráza v angličtine, často som ju v UK počula. Tvoj otec bol v tom asi vychovaný nevážiť si manželku, rodinu to ani spoločné večere nezachránia, ale verím tomu, keď rodina spolu pravidelne jedáva, že majú k sebe bližšie.

dupinka
21. sep 2025
@anonym_03f73a

Baby, dajte prosim tipy na jedla navarene do pol hodiny. Dakujem 🙂

@anonym_03f73a rizoto, cestoviny, krémová polievka, falafel, ryžové rezance s omáčkou, jedlá s tekvicou, z červenej šošovice, na indický spôsob,...Na sladko máš tvarohové šulance, palacinky.

zuzana76
21. sep 2025
@viera012345

@anonym_03f73a Urobím korekciu a napíšem jedlá hotové do hodiny, alebo ak dlhšie, ale bez potreby stať pri sporáku:rizoto, koložvárska kapusta, perkelt, Stroganov, guláš, soté, francúzske zemiaky, granadír, špagety, cestoviny s rôznym ochutenim/sladké i slané/,raznici na plechu/nenapichujem na ihlu, ale všetko dám na plech, dokonca aj zemiaky na štvrtky /,kuracie stehná na kyslej kapuste, grilované kuracie stehná, zemiakový paprikáš/môže byť obohatený klobásou domáceho tipu a tak to je veľmi sýte jedlo/...

@viera012345 aj plnena paprika, priprava mozno 20 minut a vari sa sama a toto je jedlo, co mi nevadi jest aj na druhy den.

zuzana76
21. sep 2025
@viera012345

@anonym_03f73a Urobím korekciu a napíšem jedlá hotové do hodiny, alebo ak dlhšie, ale bez potreby stať pri sporáku:rizoto, koložvárska kapusta, perkelt, Stroganov, guláš, soté, francúzske zemiaky, granadír, špagety, cestoviny s rôznym ochutenim/sladké i slané/,raznici na plechu/nenapichujem na ihlu, ale všetko dám na plech, dokonca aj zemiaky na štvrtky /,kuracie stehná na kyslej kapuste, grilované kuracie stehná, zemiakový paprikáš/môže byť obohatený klobásou domáceho tipu a tak to je veľmi sýte jedlo/...

@viera012345 tieto veci robievam aj ja casto, plus vela polievok, gulasova polievka moze byt aj za polievku, aj za druhe. Casto robievam aj ryby, pecene v rure, alebo na panvici, taky morsky vlk, alebo losos, alebo treska - opecene za chvilocku. K tomu citronova omacka a varene zemiaky, alebo zemiakova kasa a salat. Ja casto robim aj pecenu zeleninu na plechu (korenova zelenina - mrkva, petrzlen, bataty, zemiaky, cibula, cesnak) dat koreniny podla lubovole, pokvapkat olivovym olejom a dat zapiect. K tomu cesnakovy domaci dressing z jogurtu, soli a pretlaceneho cesnaku a neviem sa dojest.

mateson2004
21. sep 2025
@zuzana76

@viera012345 aj plnena paprika, priprava mozno 20 minut a vari sa sama a toto je jedlo, co mi nevadi jest aj na druhy den.

@zuzana76 plnená paprika 20 minút????

zuzana76
21. sep 2025

My dokonca robime aj domaci treskovy salat - to je domena mojho manzela.

zuzana76
21. sep 2025
@mateson2004

@mateson2004 priprava - uvarim ryzu 5 minut, kupim mlete maso, osolim, dam ryzu, vajcia koreniny zamiesam, napcham do par paprik a vytvarujem gulky a dam varit do pretlaku - pisala som priprava, nie varenie, to sa vari uz samo. Akurat ju robim, takze ano - uvarit ryzu a vytvarovat gulky mi trvalo asi 20 minut.

zuzana76
21. sep 2025
@mateson2004

@mateson2004 ked sa vari, tak mam frei, medzitym som upratovala a prala. Dovarilo sa to same, predsa.

margotka17
21. sep 2025

@anonym_autor noooo, veď ste vo svojej domácnosť, to čo vám vyhovuje, jej do toho nič nie je. Veď jej povedz, že varíš a hotovo. A inak, podobne je to u nás, tak 3 x uvaríme niečo, zvyknem len do fritezy zapiecť žemľu, chlebík, hranolky omeletu,..

anonym_8fb124
Autor odpoveď zmazal
anonym_d72438
21. sep 2025
@mateson2004

@mateson2004 to vies to su tie recepty kde ti pisu mate to hotove za 20 minut. Ale dalsie hodinu varis a upratujes bordel 😂. Ja si teda recept do 20 minut predstavujem aj s uvarenim.

zuzana76
21. sep 2025
@anonym_d72438

@mateson2004 to vies to su tie recepty kde ti pisu mate to hotove za 20 minut. Ale dalsie hodinu varis a upratujes bordel 😂. Ja si teda recept do 20 minut predstavujem aj s uvarenim.

@anonym_d72438 ja som ziaden bordel nemala, jednu misu, v ktorej som vsetko zamiesila, dva taniere, na ktore som poukladala naplnene papriky a gulky a jeden hrniec v ktorom sa to varilo. Pomedzi to som este poumyvala kuchynsku linku a porobila kopec roboty, ktora je mimo varenia. Ja som pisala, priprava 20 minut, varenie uz nie je ziadna robota, vari sa samo. Niekedy aj naprogramujem a necham varit a ja odbehnem do obchodu, alebo zaveziem deti na kruzok a same sa to vypne, detto rura.

anonym_8fb124
Autor odpoveď zmazal
vladovvv
21. sep 2025

Nech si manžel varí sám. U nás žena varí cez víkend a ja jej pomáham pri varení. Obedy cez týždeň si kompletne varím sám.
Ako povedal môj kolega: spoločný čas pri varení je dobre strávený čas.

anonym_2c7fcf
21. sep 2025
@anonym_8fb124
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8fb124 môžeš mať top kvalitné potraviny, ale 2-3 dni po uvarení a zohrievaní je to hnus, nejedla by som to ani by mi to nechutilo.
A trend " prep homme " ako to prezentujú uvarené na 3-4-5 dní dopredu je grc, jedlo by som zjedla max, keď si ho ráno pripravím a na obed zjem.
Za tou tvojou 1/5 sú bodky......
Mala som kolegyňu Indku, ktorá ma naučila používať rôzne koreniny a dala mi úžasné recepty.... asi si rozumieme a obklopujeme sa ľudmi s podobným štýlom života ako sme samy. Dnes v čase internetu obklopení informáciami si viac uvedomujeme dopad stravovania na zdraví našich detí a rodiny.
A aby sme sa chápali k priateľom ku ktorým som pozvaná sa bavíme aj o domácnosti a poznám ich štýl života a nie sú to len žienky domáce väčšina z nich pracuje a majú deti. Ako som písala moja mama varila a stále varí každý deň, tak som bola naučená.

luccija
21. sep 2025

Ked máš tlakový hrniec, ryzovar, gril varíš rýchlo pre mňa naj pomocníci.Varim skoro každý deň🤣dve sa stravujeme komplet doma.Iba mäso na šťave či prívarok viem zjesť dva dni.Akekolvek mäso máš v kuchte za 30 min, hovädzie 40.Nemyslim si, že varím dlho, ale niekto len zeleninu na polievku čistí pol hodinu a hra sa s tým.Bud robím minútky kurací steak, bravčové karé na panvici s volským okom, hráškom k tomu ryžu, grilovanú zeleninu, kuracie na kari, rezance so zeleninou, kuracie ..alebo zapečeny karfiol, brokolicu, alebo väčšie veci mäso na hriboch, hrášku, chilli con carne, bolognske a to robím v kuchte.Ked sa mi fakt nechce tak špagety s tuniakom, halloumi syr a pečené zemiaky, hermelin, sladké moc nejdeme občas ryžový nákyp,ak máte radi prívarky tak kelovy s mäsom, šošovicový...často robím rizoto hribove s parmezánom, s kuracím mäsom a zeleninou, ryžu uvarím v ryzovare a ostatné len na panvici podusím.Ja som fajnová mne ani zemiaky z druhého dňa nechutia radšej ich uvarím znova.Niekomu to nevadí a zje aj dvojdňové francúzske.Dnes som robila fašírku malé placky v rúre za chvíľu to bolo hotové k tomu pyré.
Stehná na kyslej kapuste, najradšej všetko dám na pekáč mäso, zemiaky, zeleninu a robi sa to samo.

zuzana76
21. sep 2025
@luccija

Ked máš tlakový hrniec, ryzovar, gril varíš rýchlo pre mňa naj pomocníci.Varim skoro každý deň🤣dve sa stravujeme komplet doma.Iba mäso na šťave či prívarok viem zjesť dva dni.Akekolvek mäso máš v kuchte za 30 min, hovädzie 40.Nemyslim si, že varím dlho, ale niekto len zeleninu na polievku čistí pol hodinu a hra sa s tým.Bud robím minútky kurací steak, bravčové karé na panvici s volským okom, hráškom k tomu ryžu, grilovanú zeleninu, kuracie na kari, rezance so zeleninou, kuracie ..alebo zapečeny karfiol, brokolicu, alebo väčšie veci mäso na hriboch, hrášku, chilli con carne, bolognske a to robím v kuchte.Ked sa mi fakt nechce tak špagety s tuniakom, halloumi syr a pečené zemiaky, hermelin, sladké moc nejdeme občas ryžový nákyp,ak máte radi prívarky tak kelovy s mäsom, šošovicový...často robím rizoto hribove s parmezánom, s kuracím mäsom a zeleninou, ryžu uvarím v ryzovare a ostatné len na panvici podusím.Ja som fajnová mne ani zemiaky z druhého dňa nechutia radšej ich uvarím znova.Niekomu to nevadí a zje aj dvojdňové francúzske.Dnes som robila fašírku malé placky v rúre za chvíľu to bolo hotové k tomu pyré.
Stehná na kyslej kapuste, najradšej všetko dám na pekáč mäso, zemiaky, zeleninu a robi sa to samo.

@luccija ja budem robit zajtra fasirky, presne tak, dnes ked mame roznych pomocnikov, pretlak kupime a nemusime pasirovat, kupime mlete maso, tk dnes to fakt nie je na nejake dlhe vyvaranie. Ale ano, aj pripravu treba a potom samotny prices varenia. Le ja by som tiez niekokodnove nemohla jest a tak isto sucha vecera je pre mna z nudze cnost. Ked fakt nie je cas.

anonym_8fb124
Autor odpoveď zmazal
autor
21. sep 2025
@anonym_8fb124
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8fb124 to je ale úplne iný štýl života ako u nás. Bežní Slováci nemáme pani, ktorá by nám pripravovala jedlo na 2 dni alebo upratovala domácnosť a ani si nepozývame priateľov na večeru. Tu u nás keď si pozývame kamošov alebo rodinu, väčšinou sa podávajú chlebíčky a chipsy alebo sa pije a oslavuje, taká slovenská klasika.

anonym_e81495
21. sep 2025

Nie, len cez víkend. Sme len dvaja, nosím z práce každý deň teplý obed v obedári, v pohode nám vyjde pre dvoch. Večer si už dávame len niečo ľahké.

dismonika
21. sep 2025

U nás je to tak, že varím ja alebo manžel každý druhý deň. Z nedele niekedy ostane ešte aj na pondelok alebo utorok. Ja musím variť, lebo som celiatička a v práci sa nevystravujem. Manžel v práci obedy nemá. Deti sa stravujú v škole. Ak by sme sa mohli v práci stravovať aj my dospelí, varenie cez týždeň by som vôbec neriešila. Maximálne nejakú krupicu na večeru alebo niečo suché.

anonym_8fb124
Autor odpoveď zmazal
anonym_2c7fcf
21. sep 2025
@anonym_8fb124
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8fb124 zavádzaš ty, nikde nepíšem, že " VŠETCI "
My neotročíme, striedame sa pri varení. Keď už chceš mudrovať, tak je tam trend mladých a lenivých čo sa stravujú čisto na polotovaroch " Ready meals " hodia do rúry, mikrovlnky a majú uvarené, mali sme takých kolegov. Mne je jedno čo jedávaš, jedz si 3 dňové plesnivé jedlá a prejem tebe aj rodine veľa zdravia.

anonym_987b19
21. sep 2025
@anonym_2c7fcf

@anonym_8fb124 zavádzaš ty, nikde nepíšem, že " VŠETCI "
My neotročíme, striedame sa pri varení. Keď už chceš mudrovať, tak je tam trend mladých a lenivých čo sa stravujú čisto na polotovaroch " Ready meals " hodia do rúry, mikrovlnky a majú uvarené, mali sme takých kolegov. Mne je jedno čo jedávaš, jedz si 3 dňové plesnivé jedlá a prejem tebe aj rodine veľa zdravia.

@anonym_2c7fcf zas nepreživaj že 3dnive jedlo je plesnivé. Taký segedín alebo guláš je stále super aj na tretí deň. Ale tak otroc každý bozi deň pri sporáku. Niekto si vie predstaviť stráviť cas aj inak

anonym_a234ce
21. sep 2025

@anonym_autor pani svokra je doma ci chodi do prace?

anonym_03f73a
21. sep 2025
@anonym_2c7fcf

@anonym_8fb124 môžeš mať top kvalitné potraviny, ale 2-3 dni po uvarení a zohrievaní je to hnus, nejedla by som to ani by mi to nechutilo.
A trend " prep homme " ako to prezentujú uvarené na 3-4-5 dní dopredu je grc, jedlo by som zjedla max, keď si ho ráno pripravím a na obed zjem.
Za tou tvojou 1/5 sú bodky......
Mala som kolegyňu Indku, ktorá ma naučila používať rôzne koreniny a dala mi úžasné recepty.... asi si rozumieme a obklopujeme sa ľudmi s podobným štýlom života ako sme samy. Dnes v čase internetu obklopení informáciami si viac uvedomujeme dopad stravovania na zdraví našich detí a rodiny.
A aby sme sa chápali k priateľom ku ktorým som pozvaná sa bavíme aj o domácnosti a poznám ich štýl života a nie sú to len žienky domáce väčšina z nich pracuje a majú deti. Ako som písala moja mama varila a stále varí každý deň, tak som bola naučená.

@anonym_2c7fcf pozdielas prosim nejake z tych indickych receptov?🙏