icon

Cottage cheese: Nahradí bielkoviny z mäsa?

18. aug 2026

Občas si dávam cottage namiesto mäsa k večeri, lebo mi viac chutí. Na kelímku je celkom dosť bielkovín, ale neviem, či sa to dá brať ako normálny plnohodnotný zdroj alebo je to skôr len ľahká večera.

anonym_8f1269
18. aug 2026

cottage má plnohodnotne bielkoviny, asi jediný rozdiel je že z mäsa vies dostať napríklad železo. keď ti viac chutí cottage tak si ho kludne dávaj 🙂)

rozculena
18. aug 2026

ľahká večera nemôže byť plnohodnotný zdroj bielkovín?

mirage
18. aug 2026

@anonym_autor ja nerozumiem, čo sa pýtaš

autor
18. aug 2026
@mirage

@anonym_autor ja nerozumiem, čo sa pýtaš

@mirage Asi som to blbo napísala 🙂 Pýtam sa, či môžem cottage brať ako hlavný zdroj bielkovín v jedle, keď si namiesto mäsa dám napríklad celý kelímok

anonym_c7042c
18. aug 2026

Samozrejme.. taki vegetariani co nejedia maso? Maju to ako plnohodnotne bielkoviny

sisska96
18. aug 2026
@anonym_c7042c

Samozrejme.. taki vegetariani co nejedia maso? Maju to ako plnohodnotne bielkoviny

@anonym_c7042c žerú vitamíny a doplnky stravu

anonym_0eeac4
18. aug 2026
@sisska96

@anonym_c7042c žerú vitamíny a doplnky stravu

@sisska96 vegetariani nezeru, normalne jedia ako tvoje deti, priborom. Ked vegerarian dba na vyvazenu stravu nemusi brat ziadne suplementy. To plati aj pre vsezravcov.

aurelia2000
18. aug 2026
@anonym_autor

@mirage Asi som to blbo napísala 🙂 Pýtam sa, či môžem cottage brať ako hlavný zdroj bielkovín v jedle, keď si namiesto mäsa dám napríklad celý kelímok

@anonym_autor Tak 100g cottage cheese light mi dnes dalo 11g bielkovín a 100g bravčového mäsa na obed mi dalo 27g bielkovín. Oba sú kompletné zdroje bielkovín, no s iným profilom aminokyselin a rýchlosťou vstrebávania. Zhruba ti to sedí, keď si dáš namiesto 100g mäsa celý kelimok 200g cottage cheese.