Cottage cheese: Nahradí bielkoviny z mäsa?
Občas si dávam cottage namiesto mäsa k večeri, lebo mi viac chutí. Na kelímku je celkom dosť bielkovín, ale neviem, či sa to dá brať ako normálny plnohodnotný zdroj alebo je to skôr len ľahká večera.
@anonym_autor ja nerozumiem, čo sa pýtaš
@mirage Asi som to blbo napísala 🙂 Pýtam sa, či môžem cottage brať ako hlavný zdroj bielkovín v jedle, keď si namiesto mäsa dám napríklad celý kelímok
Samozrejme.. taki vegetariani co nejedia maso? Maju to ako plnohodnotne bielkoviny
Samozrejme.. taki vegetariani co nejedia maso? Maju to ako plnohodnotne bielkoviny
@anonym_c7042c žerú vitamíny a doplnky stravu
@anonym_c7042c žerú vitamíny a doplnky stravu
@sisska96 vegetariani nezeru, normalne jedia ako tvoje deti, priborom. Ked vegerarian dba na vyvazenu stravu nemusi brat ziadne suplementy. To plati aj pre vsezravcov.
@mirage Asi som to blbo napísala 🙂 Pýtam sa, či môžem cottage brať ako hlavný zdroj bielkovín v jedle, keď si namiesto mäsa dám napríklad celý kelímok
@anonym_autor Tak 100g cottage cheese light mi dnes dalo 11g bielkovín a 100g bravčového mäsa na obed mi dalo 27g bielkovín. Oba sú kompletné zdroje bielkovín, no s iným profilom aminokyselin a rýchlosťou vstrebávania. Zhruba ti to sedí, keď si dáš namiesto 100g mäsa celý kelimok 200g cottage cheese.

cottage má plnohodnotne bielkoviny, asi jediný rozdiel je že z mäsa vies dostať napríklad železo. keď ti viac chutí cottage tak si ho kludne dávaj 🙂)