icon

Je bezpečné mať nabíjačku pri posteli?

8. jún 2026

Ahojte,je praktické mať pri posteli nabíjaciu stanicu na mobily, hodinky a ďalšiu elektroniku.
Len teda neviem, či je to bezpečné, resp. mať napr. pri hlave celú noc telefón. Máte ju v inej miestnosti?

stankadu
8. jún 2026

Zasadne nemám v spálni nič na nabíjanie a z elektroniky iba hodiny. Ja nabíjam telefon v obývačke. Na ruke hodinky, aj to iba vtedy, ak potrebujem ráno vstávať. Podla mňa to nie je velmi vhodné v spálni a snažíme sa to doma regulovať.

anonym_3eba2e
8. jún 2026

No, vzhladom na to, ze wifi siete su vsade, tak to neriesim. Na susedovom dome su anteny na miestnu siet. V panelaku za hlavou za tenkou stenou moze tiez niekto mat vypeckovanu wifinu. Takze nabijam aj mobil normalne v spalni, len wifi si vypnem, mam letecky rezim. Ale je mi to aj tak prd platne podla mna 🙃

simsalabim
8. jún 2026

@anonym_autor nabijam v spalni, asi 2m od postele. Ked zvoni budik, musim vstat a prejst k mobilu, aby som ho vypla.

anonym_d38670
8. jún 2026

@anonym_autor snazim sa elektrosmog redukovat, vypinam aj wifi, skoda ze susedia nie

anonym_1efd33
8. jún 2026

My v obývačke, v spálni nemáme žiadnu elektroniku

anonym_62025c
8. jún 2026

nabijam v spalni ale nie kazdy vecer az tak zavisla na elektronike nie som pritom mobil pouzivam aj na pracu alebo mozno mam len dobru baterku 😆 a nemam uplne pri hlave elektroniku na nocnom stoliku. Zasuvky mam dalej.

anonym_a8434f
8. jún 2026

@anonym_autor pri posteli určite nie, ak by začala horieť alebo vybuchla batéria

anonym_b75427
10. jún 2026

@anonym_autor Ja byvam SAMA v staršom byte stara elektrika. Zastrčka mi aj iskrí keď tam idem dat nabijacku. Snazim sa v noci nič nenabijať lebo keby vyhorim sa nezobudim mam taky tvrdy spanok. A v nasej bytovke už horelo tak viem čo to je evakuacia celeho vchodu. Neodporučam. A to potrebujem nabijat 2 mobily hodinky sluchadka notebook powerbanku aj vysavac. Takže sa snazim vecer pred spanim. Ak mate novy byt dom novu elektriku tak kludne nabijajte aj v noci. U babky napriklad aj iskrila zástrčka z ničoho nič, tiež ma stary byt😞Čiže tam keby nabijam mobil tak by to aj začalo horiet lebo to iskrilo aj ked tam nic nebolo. Bývam sama a nemá momentalne financie na prerabky😞😞

jimmyy128
19. aug 2026

Tu sa miešajú dve veci, ktoré spolu vôbec nesúvisia. Elektrosmog z nabíjačky pri posteli je zanedbateľný - adaptér v zásuvke vyžaruje rádovo menej než wifi router alebo mobil samotný, takže ak niekomu vadí žiarenie, nabíjačka je posledné, čo by riešil.

Čo je reálne riziko, je teplo a skrat. A tam ma najviac zarazila tá iskriaca zásuvka - to totiž vôbec nie je o nabíjačke. Iskrenie pri zasúvaní znamená uvoľnené alebo opálené kontakty a od tých to chytí rovnako dobre, či tam zapojíte nabíjačku, náradie alebo kanvicu. Nemusí to byť prerábka elektriky, výmena jednej zásuvky je pre elektrikára práca na pol hodiny a stojí pár desiatok eur - v porovnaní s tým, čo hrozí, sú to najlepšie minuté peniaze.

A z toho zoznamu, čo nabíjate, by som najviac pozeral na powerbanku. Tá má v sebe najviac článkov v jednom obale a keď sa niečo pokazí, horí najdlhšie - tú by som na noc k posteli nedával, aj keby všetko ostatné áno.

Druhá vec, ktorú sa oplatí sledovať: nafúknutá batéria. Poznať sa to dá tak, že sa telefón prestane rovno klátiť po stole, zadný kryt alebo displej sa začne dvíhať po okraji, alebo sa objaví medzera pri ráme. Vtedy prestať nabíjať cez noc a hlavne to nedávať pod vankúš alebo perinu - tam sa teplo nemá kam podieť. Výmena batérie je bežný servisný úkon, robí ju väčšina servisov vrátane iguru.sk, ktorý zásielky berie Packetou z celej SR a na vymenenú batériu dáva 6 mesiacov záruky.

A tretia vec: lacné necertifikované adaptéry. Na tom, čo má na sebe napísaného výrobcu, model a CE, sa dá spoľahnúť, že má ochranu proti prepätiu a prehriatiu. Na bezmennej kocke za dve eurá nie.

Takže nabíjať v spálni pokojne áno - ale na nočnom stolíku, nie pod perinou, do zásuvky, ktorá neiskrí, a nie na telefóne, ktorý sa už začal dvíhať.