Čo robiť so starým mobilom? Nechať ho ako zálohu?
Baby, nasla som doma stary mobil a neviem, co s nim.
Nie je uplne na vyhodenie, normalne sa zapne, len je pomalsi a bateria uz nic moc nevydrzi. Prva myslienka bola, ze ho necham v sufliku pre istotu, keby sa niekomu pokazil telefon alebo by sme potrebovali nahradny.
Lenze presne takto mame doma odlozene kable, nabijacky, stary tablet, krabicky od elektroniky a kopu veci, ktore sa mozno raz zidu. Nechavate si jeden taky starsi do zasoby, pre istotu?
@anonym_autor vyhod do elektroniky, pozor na toto, moze sa stara bateria nafuknut a vyhori ti dom.
Ja to odkladam, mam tri deti, penazi nazvys nemam ani ja ani oni, uz takto raz posluzil starsi mobil aj kamaratovi, prechodne, kym si kupil novy, lebo jeho mu spadol do vody cez vikend. Nakoniec ho mal cez dva tyzdne, kym si vybral vhodny mobil. Ale ak si na tom financne dobre, a ani nepoznas nikoho v nudzi, kto by sa potesil, tak vyhod. Pripadne predaj za symbolicku cenu.
Funkcne veci by sme vyhadzovat nemali. Ked uz, tak cez bazarove portaly alebo socialne siete podarovat s tym, ze pravdivo popiseme stav. Su ludia, ktori vec napriek kompromisnemu stavu vedia vyuzit.
Ak sa mi moj pokazi aj tak si kupim si novy a nebudem zapinat nejaky stary “dzad”.
Neznasam hromadenie veci, co sa nepouziva davam prec - plati aj pre inu elektorniku a kable takze z toho co pises ze skladujete keby nieco ma striasa :D Davam take veci na bazos, tam kupia ludia vsetko.hoci aj za symbolicke ceny
Odkedy mam deti idu stare mobily im. Aspon na cestu v aute co sa chvilu zahraju a nerobia si zle..casom ho otrieskaju utopia alebo inak zlikviduju.Pripadne este davam rodicom dochodcom.bez zapnutej wifi polohy a bluetooth na jeden telefonat denne im bohato postacuje aj pre mna nizkokapacitna bateria..kym ho podedenci uplne dorazia ja kam zase dalsi a takto si posuvame.

@anonym_autor ja takéto mobily posielam do Centra pre deti a rodiny, teda do detského domova. Posledný mobil dostali dvaja bratia. Dve deti jeden mobil a predsa sa potešili…