Mali ste abstinenčné príznaky pri vysadení kofeínu?
Ahojte, presiel niekto z vas z klasickej kofeinovej kavy na bezkofeinovu zo zdravotnych dovodov?
Lekar mi odporucil obmedzit kofein a uprimne sa toho trochu bojim 😅 Kavu pijem roky kazdy den a neviem si bez nej predstavit rano ani fungovanie pocas dna.
Zaujimalo by ma, ako dlho ste si zvykali, ci ste mali nejake abstinencne priznaky (bolesti hlavy, unava, nervozita?) a ci ste si casom na bezkofeinovu kavu zvykli aj chutovo.
Pripadne budem rada aj za tipy na nejaku fakt dobru bezkofeinovu kavu 🙂
@anonym_autor mne stačilo, že som kvôli tehotenstvu musela obmedziť kávu z troch na jednu, max dve denne (aj tak som ostala pri dvoch). Poprípade, keď som išla niekam nalačno, a fungovala hodinu bez kávy, hlava ma začala bolieť.. takže určite sa na to priprav. Tá bezkofeínová je taký odžub hlavy, ale za mňa super 🙂 ostávam pri “rituály” troch.. a najlepšia, ktorú som vyskúšala - dm bio, drahšia, ale výborná
dá sa na to zvyknúť, v tehotenstve som vysadila úplne a nechýbala mi, moja mama celý život pila kávu a potom kvôli tlaku nesmela, prešla na bezkofeínovú a v pohode si zvykla
@anonym_autor Roky som pila rano, teraz poobede. Trvalo mi asi cez tyzden si zvyknut. Chodila som dost unavena. Teraz mi uz ranna kava nechyba. Fungujem doobedu v pohode. Je to iba o zvyku. Drzim prst
@anonym_autor Neviem, ake su tie zdravotne dovody, ale neprichadza do uvahy ani zeleny caj? Co sa tyka napriklad vysokeho tlaku, tak by mal byt bezpecnejsi a zivotabudic je to tiez. Moja mama roky funguje na nom.
raz som nemala žiadne príznaky a raz ma trochu bolela hlava.
Raz som prestala,keď mi diagnostikovali tetániu,druhý raz už neviem.
Vrátila som sa ku káve a nijako mi to tetániu nezhoršuje,hlava ma bolieva,aj keď kávu pijem.
Ja si neviem predstaviť nahradiť to čajom alebo nejakou náhradkou kávy,pijem to kvôli tej špecifickej chuti a vôňu kávy milujem.
@anonym_autor NESCAFE modrá decaf je dobrá. Chutí ako normálna nesca. Ja ju zvyknem piť teraz v tehotenstve.
tiez som zozdravotnych dovodov presla na nescafe decaf, ktoru sice pijem na litre, fakt nonstop ale nonstop mi aj chyba to nabudenie od ozajstnej kavy. Som skapata furt a to uz taham druhy rok. skoda
Len si uvedom aj druhu stranku veci, defofeinovana kava je skodlivejšia ako normalna. A ubudne povzbudzijuci ucinok kofeinu.
@anonym_autor 2 alebo 3 dni som bola unavená, chýbal mi ten kofeín… a potom zrazu nič… fungovala som normálne bez kávy… vyrad ju pred víkendom, vtedy človek viac spí a nebude ti to tak chýbať. Neboj, zvyknes si rýchlo. Ja som bola až prekvapená, ako rýchlo som kofeín už nepotrebovala.
Ja som prestala pit kavu pred 5 mesiacmi, z jednoducheho dovodu- prestala mi chutit. Prve dva dni boli zvlastne- ale len z psychologickeho hladiska, telu to vobec nechybalo. Len ja som mala taky pocit divny, ze co si dam, co pochlipem, ked kava nie je. Bolela ma hlava jednu noc, resp.nadranom som sa zobudila s bolestou hlavy, dala som si ibuprofen a vsetko bolo v poriadku. Tazko povedat, ci to bol abstinencny priznak.
tiez som zozdravotnych dovodov presla na nescafe decaf, ktoru sice pijem na litre, fakt nonstop ale nonstop mi aj chyba to nabudenie od ozajstnej kavy. Som skapata furt a to uz taham druhy rok. skoda
@ljmmm vazne? Ja odkedy nepijem kavu som ovela culejsia praveze, aj rana mavam lepsie a rychlejsie sa pozbieram rano, v porovnani s tym, ked som kavu pila. A pila som niekedy aj 3-5 za den. Neskusala si zeleny caj? Ja si zvyknem ten dat k ranajkam.
Kombinovala som bezkofeinovu zrnkovu mletú s kofeinovou.Chut rovnaká ale ak sa mi občas stane že pri zhone vypijem za deň len jednu kávu , večer a aj ďalší deň ráno mi ide roztrhnúť hlavu.Minimalne 3 za deň s kofeínom musím mať.Niekedy som si (asi len pre oklamanie hlavy)dala trošku kofeinovej do bezkofeinovej ale aj to len tehotenstve .Kupovala som ju v Lidli v takom modrom obale alebo popradskú taký malý asi 50 gramovy balíček v coop alebo Tesco
@ljmmm vazne? Ja odkedy nepijem kavu som ovela culejsia praveze, aj rana mavam lepsie a rychlejsie sa pozbieram rano, v porovnani s tym, ked som kavu pila. A pila som niekedy aj 3-5 za den. Neskusala si zeleny caj? Ja si zvyknem ten dat k ranajkam.
@dorizzz to si stastny clovek. Caj to je na mna slabe ako caj 🙂

@anonym_autor Ja som nepila kavu prve 3 mesiace ako som bola tehotna. Kazdy den ma bolela hlava jak svina. Potom som to vzdala, kavu zas zacala pit a odvtedy ma hlava nebolela 😁