Je melatonín naozaj účinný na kvalitný spánok?
Ahojte ľudkovia idem sa svami podeliť o rady,tipy ohľadom nekvalitného spánku a prečo ľudia ťažko zaspávajú čim je to spôsobene stres,zle stravovacie návyky,zle podmienky či dedičnosť...Dneska som sa tak zamyslel nad tým,či aj naši stari rodičia užívali toľko veľa liekov aj na spánok asi pochybujem....teraz som našiel jednu stránku,ktorá predáva výživové doplnky pre kvalitný spánok.....Myslite,že tie výživové doplnky pomáhajú ľudom si dopriať kvalitnejší spánok neje to zbytočne nakupovať toľko veľa výživových doplnkoch pre kvalitnejší spánok.....Neviem ktorá si z vas ešte pamätá ako naše staré mamy nepoznali žiadne doplnky nič také dávali nám len prevarené mlieko s koškou a to bolo všetko...Ktorá si to z vás pamätá??😉...aký mate spánok spi sa vám dobre??....či si siahnete po nejakej tabletke
Počul si o makovom odvare? O medovke, o valeriáne, levanduli? O chmeli, harmančeku? To všetko používali naši prastarí rodičia na spánok a ukľudnenie.
@billy_jean Ahoj medovka mi zle robí prečo lebo som pocítil sam na sebe keď pil medovku tak sa mi mikali svali na nohách až do krčoch,levanduľa zas sa ju bojím či neje to iste čo medovka skôr by som povedal,že naši starý rodičia ešte toľko byliniek nepoznali len mlieko
Si úplne mimo... Starí rodičia...🤦🏼♀️ Spalo sa im dobre, lebo buď celý deň otočili na "pánskom" a rovno odkvecli do postele, alebo boli uchodení z toho, že nemali toľko dopravných prostriedkov na transport... 🙂
Mne obyčajný melatonín nezaberá, je to ako lentilka. Mám zleeee spanie.
Za to 1/2 špeci tabletky na predpis...a lietam na obláčku 😵💫
Ja som brala viacero liekov na to aby som zaspala ale najviac mi pomohol Melatonin od frimy Virde....a ešte Frontin :D :D ale nepomohol mi vobec Neospan forte a ani melatonin z Dmka :D
@billy_jean Ahoj medovka mi zle robí prečo lebo som pocítil sam na sebe keď pil medovku tak sa mi mikali svali na nohách až do krčoch,levanduľa zas sa ju bojím či neje to iste čo medovka skôr by som povedal,že naši starý rodičia ešte toľko byliniek nepoznali len mlieko
@stelly652 moja stará mama a moja mama zbierala bylinky a sušila ich. Mali sme vždy u nej čaj z materinej dúšky, medovky, harmančeka. Z nechtíka robila masť na všetky odreniny, zapareniny a vyrážky, zo žihľavy sme si robili odvar na vlasy, rovnako tak sa robila lopúchová voda a extrakt z romarínu. Zo šalvie sme robili odvar a ten sa kloktal, pri tonzilitíde. Harmanček sme inhalovali pri nádche a chrípke. Levanduľa sa dávala do vrecúšok a upokojovala, prevoňala a navodzovala spánok. Makový odvar bežne dávali niekomu, kto mal problémy so spánkom a anxientou.
Ja som brala viacero liekov na to aby som zaspala ale najviac mi pomohol Melatonin od frimy Virde....a ešte Frontin :D :D ale nepomohol mi vobec Neospan forte a ani melatonin z Dmka :D
@madisonrose774 Ahoj ja som našiel tiež stránku FutuNatura je to v takej modrej tube su to tablety ma len tri zložky L-triptofan,Melatonin,B6 nič viac ale to neje jedno ked na miesto tablet si dam klasické mlieko??..
@stelly652 určite nie, len reklamný ťah, nepoznám nikoho, komu by to pomohlo 👀👁️👀
@stelly652 moja stará mama a moja mama zbierala bylinky a sušila ich. Mali sme vždy u nej čaj z materinej dúšky, medovky, harmančeka. Z nechtíka robila masť na všetky odreniny, zapareniny a vyrážky, zo žihľavy sme si robili odvar na vlasy, rovnako tak sa robila lopúchová voda a extrakt z romarínu. Zo šalvie sme robili odvar a ten sa kloktal, pri tonzilitíde. Harmanček sme inhalovali pri nádche a chrípke. Levanduľa sa dávala do vrecúšok a upokojovala, prevoňala a navodzovala spánok. Makový odvar bežne dávali niekomu, kto mal problémy so spánkom a anxientou.
@billy_jean Ahoj ja som tu teraz čítal jeden článok o nespavosťou čim to je,že je to s pribúdajúcim vekom,že telo už neje také odolne na kvalitný spánok a stráca potrebne latky,ktoré povzbudzujúcu na spánok je to s vekom
@billy_jean Ahoj ja som tu teraz čítal jeden článok o nespavosťou čim to je,že je to s pribúdajúcim vekom,že telo už neje také odolne na kvalitný spánok a stráca potrebne latky,ktoré povzbudzujúcu na spánok je to s vekom
@stelly652 mne pomáha ZZZquil. Dám dve tobolky a spím. A ešte zaručene zaspím, keď som prechladená a dám si Theraflu.
@stelly652 určite nie, len reklamný ťah, nepoznám nikoho, komu by to pomohlo 👀👁️👀
@ivicatolic čítal som,že keď potrebuješ kvalitný spánok musíš veľa piť mlieka a dosiahnuť ten kvalitný Melatonin a L-triptofan aby si mala v sebe a dosiahla kvalitný odpočinok a si vezmi tabletky čo obsahujú??..keď pomáhajú na spánok
@stelly652 Vzdy sa pouzivali bylinky, to je asi podobne ucinne ako dnesne doplnky. Ine nebolo, takze ine sa ani robit nedalo. Netusime, kolko nasich predkov sa dozilo nizsieho veku prave kvoli zlemu spanku, to uz nezistime.
Melatonin niekomu pomaha. Moj muz napriklad trpel kratkodobou nespavostou po navrate z Ciny, nevedel sa vyrovnat s casovym posunom. Prave melatonin to vyriesil.
@stelly652 mne pomáha ZZZquil. Dám dve tobolky a spím. A ešte zaručene zaspím, keď som prechladená a dám si Theraflu.
@billy_jean niekde tu mi písala mlada dievčina o ZZZquil,že ho užila a na druhy deň bola ešte úplne ospalá ledva stala na nohách
@stelly652 Vzdy sa pouzivali bylinky, to je asi podobne ucinne ako dnesne doplnky. Ine nebolo, takze ine sa ani robit nedalo. Netusime, kolko nasich predkov sa dozilo nizsieho veku prave kvoli zlemu spanku, to uz nezistime.
Melatonin niekomu pomaha. Moj muz napriklad trpel kratkodobou nespavostou po navrate z Ciny, nevedel sa vyrovnat s casovym posunom. Prave melatonin to vyriesil.
@marianarem tak si asi kúpim tie tabletky s Melatoninom,L-triptofan a s Vitamínom B6
Mne melatonín vôbec nerobí dobre. mám z neho pohyb nôh - stále mi myká nohami.
Zaberá mi magnerot + 1/4 tabl. Zopiclonu. Dávam každý večer.
S nespavosťou mám problémy už pomerne dlho, na tento problém sa predpisujú Ad. Tie vždy pomôžu.
Ja problémy s nespavosťou nemám... Melatonin je normalny hormon, ktorý sa vylučuje pred spaním, vylučovanie znižuje napr. modre svetlo - mobil, počítač a pod... Manželka brala a presne ako hovoríš - ráno sa nie a nie prebrať.
Dám si 2 streky melatonínu a spím ako bábätko . Musím vstávať veľmi skoro a tým pádom ísť spať skoro prihodim k tomu jeden magtein a o pol deviatej spím ako bábätko v kuse 6 hod a o tretej ráno vstávam vyspata do prace
Melatonín ostrovit pomáha, niekedy aj 1/4 tbl stačí
Dám si 2 streky melatonínu a spím ako bábätko . Musím vstávať veľmi skoro a tým pádom ísť spať skoro prihodim k tomu jeden magtein a o pol deviatej spím ako bábätko v kuse 6 hod a o tretej ráno vstávam vyspata do prace
@sense
Aj ja si dam dva streky melatoninu , k tomu silnox a zapijem cuba libre a rano vstavam bez problemov

Počul si o makovom odvare? O medovke, o valeriáne, levanduli? O chmeli, harmančeku? To všetko používali naši prastarí rodičia na spánok a ukľudnenie.