icon

Prečo sa mi po jedle chce spať?

15. sep 2026

Po hlavnom jedle sa mi vždy chce spať. Keď som v práci dávam si silnú kávu, inak by som zaspala. Je to normálne, ako to riešiť?

minenkaa
15. sep 2026

Jesť malo ,vies žalúdok potom musí makať,je veľmi orekrveny

ivicatolic
15. sep 2026

@anonym_autor tipujem sedavé zamestnanie, potom je hlavné jedlo obrovská záťaž, napíš nám, ako to hlavné jedlo vyzerá - obsah 🙂

anonym_8e8d86
15. sep 2026

Zalezi co a kolko jes. Ak jes velke porcie je to normalne, ak sladke na prazdny zaludok je to normalne, ak jes nezdravo hlavne tuky a sacharidy je to normalne. Ak jes primerane a vyvazene tak nemala by si pocitovat unavu ale naopak jedlo ma telu dodat energiu.

anonym_c5b397
15. sep 2026

@anonym_autor Je to normálne. Telo sa sústredí na travenie.

biba_18
15. sep 2026

veľké porcie a/alebo veľa sacharidov alebo tuku v jedle. nie, normálne to nie je.
zmenši porcie a uprav stravu…
a dostatočne spi v noci…

autor
15. sep 2026
@anonym_8e8d86

Zalezi co a kolko jes. Ak jes velke porcie je to normalne, ak sladke na prazdny zaludok je to normalne, ak jes nezdravo hlavne tuky a sacharidy je to normalne. Ak jes primerane a vyvazene tak nemala by si pocitovat unavu ale naopak jedlo ma telu dodat energiu.

@anonym_8e8d86 @biba_18 @ivicatolic @minenkaa porcie mám normálne, taká klasická porcia ako keď si objednáte donášku. Sladké málo kedy, inak bežné obedy napríklad kurča s ryžou, rezeň a zemiaky, halušky, špagety a niekedy aj dietny obed, všimnem si či aj potom sa to deje, ale tuším, že skôr áno, aj keď si dám zeleninový šalát s kuracím mäsom. Zamestnanie sedavé, ale niekedy treba a stojím aj celý deň a vtedy sa to deje tiež, ale je to asi trochu lepšie.

minenkaa
15. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_8e8d86 @biba_18 @ivicatolic @minenkaa porcie mám normálne, taká klasická porcia ako keď si objednáte donášku. Sladké málo kedy, inak bežné obedy napríklad kurča s ryžou, rezeň a zemiaky, halušky, špagety a niekedy aj dietny obed, všimnem si či aj potom sa to deje, ale tuším, že skôr áno, aj keď si dám zeleninový šalát s kuracím mäsom. Zamestnanie sedavé, ale niekedy treba a stojím aj celý deň a vtedy sa to deje tiež, ale je to asi trochu lepšie.

@anonym_autor jednoducho ,asi je to moc pre žalúdok,Skus tráviace enzymi a salat máš s s mäsom a to je na tuku robené

anonym_8e8d86
15. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som ani fyzicky nezvaldla normalnu porciu zjest ak cely den sedim alebo stojim ale jednoducho bez fyzickej zataze takze na mna by to boko vela a necudovala by som sa unave. Ved to ani hladna nemozes byt pokial mas ranajky tak telo nema skoro ziaden vydaj tak naco taku naloz mu dat? 🤷🏻‍♀️

monika2206
15. sep 2026

U mňa funguje princíp, ktorý je v knihe od Jessie Inchauspé Pravda o cukru. Odporúčam prečítať. Keď dodržím princípy poradia jednotlivých zložiek jedla, konečne nemávam po jedle únavu - vláknina (trochu zeleniny), bielkoviny, tuky a nakoniec sacharidy 🙂

autor
15. sep 2026
@anonym_8e8d86

@anonym_autor ja by som ani fyzicky nezvaldla normalnu porciu zjest ak cely den sedim alebo stojim ale jednoducho bez fyzickej zataze takze na mna by to boko vela a necudovala by som sa unave. Ved to ani hladna nemozes byt pokial mas ranajky tak telo nema skoro ziaden vydaj tak naco taku naloz mu dat? 🤷🏻‍♀️

@anonym_8e8d86 @minenkaa @monika2206 ďakujem vyskúšam a tiež skusím aj menej toho zjesť, ale neraňajkujem, lebo raňajky ráno nestíham, mám rovno obed.

gabikula
15. sep 2026

Odporucila by som sledovat hladiny cukru v krvi nalacno a po jedle. Mozno mas prediabetes.

anonym_00d93b
15. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_8e8d86 @minenkaa @monika2206 ďakujem vyskúšam a tiež skusím aj menej toho zjesť, ale neraňajkujem, lebo raňajky ráno nestíham, mám rovno obed.

@anonym_autor tento stav sa volá "potravinová kóma" pozri info.
S obedom si daj domácu kvasenú kapustu, alebo domáci kefír obsahujú tráviace enzýmy, probiotika, kyselinu mliečnu... podporia trávenie a ozdravia črevnú mikroflóru.

danielahamar
15. sep 2026

Histamin

autor
15. sep 2026
@anonym_00d93b

@anonym_autor tento stav sa volá "potravinová kóma" pozri info.
S obedom si daj domácu kvasenú kapustu, alebo domáci kefír obsahujú tráviace enzýmy, probiotika, kyselinu mliečnu... podporia trávenie a ozdravia črevnú mikroflóru.

@anonym_00d93b @danielahamar @gabikula všetko to popozerám a vyskúšam, ďakujem.