icon

Život bez liekov pri úzkostiach a depresiách. Ako na to?

Včera o 10:58

Je niekto kto ma depresie strach uzkosti a neužíva žiadne lieky? Mňa trápi aj zápcha nafúknutie pocit plnosti, pretože moje črevá niesú v najlepšom stave, ale snažím sa jesť pravidelne a vyvážene. S liekmi nemám dobrú skúsenosť. Myslíte že to ide aj bez liekov? Depresívno-úzkostná porucha. Lieky som brala veľmi dlho a po vysadení sa to vrátilo. Ale aspoň sa nepotím ako predtým, schudla som 20 kg po vysadení, a nemám sucho v ústach, dokonca chodím darovať krv, niesom utlmená liekmi, keď som si tabletku nedala tak som vrcala, mala som pocit elektrošokov v hlave bola som na tom závislá bol to Escitilopram. Mám sa dať znova na lieky? To už by bolo určite do konca života, pretože aj tak sa to vrati po vysadeni..a tie nežiaduce učinky ani nekomentujem radšej. Nestačili by mi terapie? zdrava strava pohyb vitaminy? a pravidelny režim a spanok 8-9hodin? A samozrejme sa snažím nestresovať a chodit do prirody. V lete to býva lepšie keď som kazdy den na slnku, len od oktobra neviem. To som chorá tak 2x do mesiaca. Uživam aj magnezium aj aswchagandu,b12,d,c..Ale tie lieky ma ozaj len utlmili a nevyriešili nič a velmi ma uspavali.

Strana
z2
22patricia22
Včera o 11:00

Ja som mala akurat tak poruchu spanku, inak ma to nejakym sposobom neobmedzovalo...Ale pomahalo magnezko, aj melatonin.

autor
Včera o 11:04
@22patricia22

Ja som mala akurat tak poruchu spanku, inak ma to nejakym sposobom neobmedzovalo...Ale pomahalo magnezko, aj melatonin.

@22patricia22 magnezko beriem, aj magnosolv. Ale niak to uz nepomaha je to slabe na mňa

anonym_94efb8
Včera o 11:04

skús jógu

autor
Včera o 11:05
@anonym_94efb8

skús jógu

@anonym_94efb8 Skušala som. 1x tyzdenne aj pilates. Ale ja mam v sebe obrovsky stres a strach uzkost. Neviem čo s tym. A doktorka mi da len lieky a papa.

anonym_f05aa2
Včera o 11:06

ak nechceš lieky, tak potom choď k psyhcolog. ktorý sazaoberá dýchacími cvičeniami. Zaberú rýchlejšie ako lieky.

anonym_94efb8
Včera o 11:06

a čo je spúšťač? čoho sa bojíš, že sa stane?

anonym_f05aa2
Včera o 11:07
@anonym_autor

@anonym_94efb8 Skušala som. 1x tyzdenne aj pilates. Ale ja mam v sebe obrovsky stres a strach uzkost. Neviem čo s tym. A doktorka mi da len lieky a papa.

@anonym_autor jasné že lekárka ti dá lieky, čo by si po nej chcela.
choď k psychologovi.

anonym_f05aa2
Včera o 11:07
@anonym_94efb8

a čo je spúšťač? čoho sa bojíš, že sa stane?

@anonym_94efb8 tieto stavy bývajú neurčité. bojí sa niečoho a ani samam nevie čoho. Poznám to.

autor
Včera o 11:09
@anonym_f05aa2

@anonym_94efb8 tieto stavy bývajú neurčité. bojí sa niečoho a ani samam nevie čoho. Poznám to.

@anonym_f05aa2 Presne! nemam sa coho bať absolutne. Bojim sa že mi bude zle a nebudem mocť ist preč. hlavne v aute vlak autobus, do lietadla by som nenastupila..

anonym_94efb8
Včera o 11:11

všade tam sú ľudia, ktorí by ti pomohli, neboj sa, vždy si musíš toto hovoriť - nie som tu sama, keby niečo tak mi ľudia pomôžu, zavolajú pomoc a dýchať a presmerovať myšlienky na niečo príjemné, "nekŕmiť" negatívnu emóciu, nevenovať jej pozornosť

autor
Včera o 11:13
@anonym_94efb8

všade tam sú ľudia, ktorí by ti pomohli, neboj sa, vždy si musíš toto hovoriť - nie som tu sama, keby niečo tak mi ľudia pomôžu, zavolajú pomoc a dýchať a presmerovať myšlienky na niečo príjemné, "nekŕmiť" negatívnu emóciu, nevenovať jej pozornosť

@anonym_94efb8 Ďakujem. Ale ja som stále v strese napätí a to nieje normálne. Som z toho vyčerpaná, často mám antibiotiká hlavne v zime, herpesy. Zo všetkého mám strach.

anonym_c21c5a
Včera o 11:14
@anonym_autor

@22patricia22 magnezko beriem, aj magnosolv. Ale niak to uz nepomaha je to slabe na mňa

@anonym_autor magnézium citrát v prášku pomôže pri zápche, ale v prvom rade musíš zmeniť stravu. Nadúvanie a zlá mikroflóra znižujú vstrebávanie živín a to spôsobuje úzkosti a depresie, potom sa chýbajúce minerály a vitamíny nahrádzajú chemickými liekmi AD.
Výborná je protizápalová strava + jedz každý deň probiotické potraviny, vyčistia a ozdravia tráviaci trakt, zvýšia vstrebateľnosť živín, dodá ti to veľa energie, lepší spánok...

autor
Včera o 11:15
@anonym_c21c5a

@anonym_autor magnézium citrát v prášku pomôže pri zápche, ale v prvom rade musíš zmeniť stravu. Nadúvanie a zlá mikroflóra znižujú vstrebávanie živín a to spôsobuje úzkosti a depresie, potom sa chýbajúce minerály a vitamíny nahrádzajú chemickými liekmi AD.
Výborná je protizápalová strava + jedz každý deň probiotické potraviny, vyčistia a ozdravia tráviaci trakt, zvýšia vstrebateľnosť živín, dodá ti to veľa energie, lepší spánok...

@anonym_c21c5a Ďakujem. Ale mam aj intolerancie na stravu.. A nemôžem jesť hocičo😭 Pozriem si tu protizapalovu stravu

anonym_c21c5a
Včera o 11:17
@anonym_autor

@anonym_c21c5a Ďakujem. Ale mam aj intolerancie na stravu.. A nemôžem jesť hocičo😭 Pozriem si tu protizapalovu stravu

@anonym_autor pri úprave stravy môžu intolerancie ustúpiť záleží, aké máš problémy.

anonym_d23c6a
Včera o 11:25

@anonym_autor som uprimna, neberiem lieky ale zajedam sladkym , trocha alkohol ale vela vela sportu

anonym_d23c6a
Včera o 11:26

@anonym_autor avsak ak mas s liekmi dobru skusenost, preco chces vysadzat????

anonym_c83614
Včera o 13:50

Chodíš k psychológovi ?

anonym_a4a85e
Včera o 13:57
@anonym_autor

@anonym_autor skúsila si jeden druh AD, ktorý ti nesadol a z toho si urobila tieto závery? Či viac druhov si skúsila? Toto len psychológom nevyriešiš. Kvalitu života ti zlepšia len lieky, ktoré sadnú. A to musíš skúšať. A AD nie sú návykové. Nájsť tie pravé môže trvať mesiace.

rapunzel0
Včera o 14:05

Moja dcera ma to iste, lieky neberie, odmieta. Ona ma aj AS. Zatial to riesime ako sa da - uprava prostredia, IVP, miluje zvierata, tak ich ma… uvidime co bude dalej. Zvierata jej dost pomahaju. Ty nemas nejaky vyhraneny zaujem? Respektujem jej uzkosti a do spolocnosti chodi ked sa ns to citi. Skola je ale horsia.

Chodi aj na terapie.

autor
Včera o 14:11
@rapunzel0

Moja dcera ma to iste, lieky neberie, odmieta. Ona ma aj AS. Zatial to riesime ako sa da - uprava prostredia, IVP, miluje zvierata, tak ich ma… uvidime co bude dalej. Zvierata jej dost pomahaju. Ty nemas nejaky vyhraneny zaujem? Respektujem jej uzkosti a do spolocnosti chodi ked sa ns to citi. Skola je ale horsia.

Chodi aj na terapie.

@rapunzel0 ja mam tiez doma zvierata

autor
Včera o 14:11
@anonym_c83614

Chodíš k psychológovi ?

@anonym_c83614 u nas niesu, málo a neni dobrá

autor
Včera o 14:16
@rapunzel0

Chodi aj na terapie.

@rapunzel0 Podľa mna dcera robi dobre že ich odmieta. Veď ja som z toho pribrala 30 kilov, uspáva to, potila som sa veľmi? sucho v ustach, jeden den som si zabudla dat a hneď vracanie hnacky.. A ked som chcela vysadit bolo mi zle. A lieky na tuto diagnozu sa berú už navždy, aj tak sa to vracia dookola.

autor
Včera o 14:21
@anonym_d23c6a

@anonym_autor avsak ak mas s liekmi dobru skusenost, preco chces vysadzat????

@anonym_d23c6a lieki môj problem nevyriešili, iba ma utlmili. Strašne som pribrala, 30kilov nadváha zvyšeny cholesterol, cukor. Teraz neberiem lieky asi 1 rok. Naozaj neviem ako ďalej. Som bez energie. Nežijem iba prežívam. Preto som chcela vediet či má niekto diagnozu depresivno uzkostna porucha a neberie lieky. Ja zmenim aj stravu hocičo len aby mi bolo dobre. Žijem sama čiže doma stres ani nemám.

anonym_a4a85e
Včera o 14:23
@anonym_autor

@anonym_d23c6a lieki môj problem nevyriešili, iba ma utlmili. Strašne som pribrala, 30kilov nadváha zvyšeny cholesterol, cukor. Teraz neberiem lieky asi 1 rok. Naozaj neviem ako ďalej. Som bez energie. Nežijem iba prežívam. Preto som chcela vediet či má niekto diagnozu depresivno uzkostna porucha a neberie lieky. Ja zmenim aj stravu hocičo len aby mi bolo dobre. Žijem sama čiže doma stres ani nemám.

@anonym_autor ešte raz sa pýtam. Koľko druhov liekov si skúsila?

autor
Včera o 14:37
@anonym_a4a85e

@anonym_autor ešte raz sa pýtam. Koľko druhov liekov si skúsila?

@anonym_a4a85e Za 10 rokov asi 3 druhy. Lieky ma utlmili, problemy mam stale, a chcem to riesit inak, nie teraz do konca života pchat lieky do seba, a spat 14 hodin denne. Naposledy som mala liek Dulsevia 30 a katastrofa. Predtym Escitil. A predtym este iné.

anonym_d23c6a
Včera o 14:38
@anonym_autor

@anonym_autor mam to iste, zije sa mi zle. preto mam emocne prejedanie sa a obcas pijem. Ale zacala som vela sportovat a chodim do prirody, ale prezivam ako ty. Pracujes? Dulselvia? ja mala omnoho vyssiu davku
ty si si tie lieky sama vysadila? ci pod lekarom?

autor
Včera o 14:47
@anonym_d23c6a

@anonym_autor mam to iste, zije sa mi zle. preto mam emocne prejedanie sa a obcas pijem. Ale zacala som vela sportovat a chodim do prirody, ale prezivam ako ty. Pracujes? Dulselvia? ja mala omnoho vyssiu davku

@anonym_d23c6a No veď to ze mne dala najslabsiu dávku a nesadli mi vracala som tyzden som nejedla bolo mi zle ani spat som nemohla plakala som zle mi bolo. Mam citlivy žaludok. Ja sa tiež prejedam, a občas pijem alkohol. A žije sa mi velmi zle. K doktorovi idem na kontrolu a vie že lieky neberiem. Rada športujem a chodim do prirody, ale momentalne prši a nemam absolutne energiu, z kavy sa mi zhorsuju úzkosti nepijem ju čiže som bez energie a zaspavam a to spim vela….

autor
Včera o 14:49
@anonym_d23c6a

@anonym_d23c6a A vy beriete tiez Dulsevia? Tak to som rada že vam to sadlo, mne vôbec. Ale ja mam aj ine zdravotne problemy okrem tohto. Viem že treba pockat mesiac aby to zabralo, ale to sa nedalo.

akvi
Včera o 15:02

Mala som roky úzkosti, panické ataky a vyriešila mi ich terapia. Tiež som sa odmietla zmieriť s tým, že mám brať tablety celý život. Treba vyskúšať čokoľvek, čo si myslíš, že pomôže. Ja som sa k tej terapii dostala úplnou náhodou a stačilo mi jedno sedenie. Ja viem, že to znie ako nemožné, ale u mňa sa to v terapii ukazalo, že kde to má pôvod a tiež ma terapeut naučil, ako reagovať, ak úzkosť príde, ako ju na základe toho, čo už viem, zvládnuť. Stalo sa mi po terapii párkrát, že som mala panický atak a zvládla som ho za pár sekúnd. Už roky mám pokoj úplne.

anonym_f05aa2
Včera o 15:19
@anonym_94efb8

@anonym_94efb8 kto nezažil nevie čo ten človek zažíva. Keby prišla k autorkinmu stavu záchranka tak ako prvé jej pichnú oblbovák.
inak lieky Ad sa predpisujú.

Strana
z2