Život bez liekov pri úzkostiach a depresiách. Ako na to?
Je niekto kto ma depresie strach uzkosti a neužíva žiadne lieky? Mňa trápi aj zápcha nafúknutie pocit plnosti, pretože moje črevá niesú v najlepšom stave, ale snažím sa jesť pravidelne a vyvážene. S liekmi nemám dobrú skúsenosť. Myslíte že to ide aj bez liekov? Depresívno-úzkostná porucha. Lieky som brala veľmi dlho a po vysadení sa to vrátilo. Ale aspoň sa nepotím ako predtým, schudla som 20 kg po vysadení, a nemám sucho v ústach, dokonca chodím darovať krv, niesom utlmená liekmi, keď som si tabletku nedala tak som vrcala, mala som pocit elektrošokov v hlave bola som na tom závislá bol to Escitilopram. Mám sa dať znova na lieky? To už by bolo určite do konca života, pretože aj tak sa to vrati po vysadeni..a tie nežiaduce učinky ani nekomentujem radšej. Nestačili by mi terapie? zdrava strava pohyb vitaminy? a pravidelny režim a spanok 8-9hodin? A samozrejme sa snažím nestresovať a chodit do prirody. V lete to býva lepšie keď som kazdy den na slnku, len od oktobra neviem. To som chorá tak 2x do mesiaca. Uživam aj magnezium aj aswchagandu,b12,d,c..Ale tie lieky ma ozaj len utlmili a nevyriešili nič a velmi ma uspavali.
@anonym_c83614 u nas niesu, málo a neni dobrá
@anonym_autor k liekom sa vyjadriť neviem, toto je otázka na lekára. Mne psychiatrička povedala, že lieky sú 20% , vedia pomôcť keď je zle, no neriešia problém dlhodobo. Zvyšok je terapia, zmena životného štýlu, podpora okolia...
Mne psychológ a terapia pomohli, sama som to nezvládala aj keď som sa snažila akokoľvek. Myslím si, že stojí za to vyskúšať.
@anonym_autor k liekom sa vyjadriť neviem, toto je otázka na lekára. Mne psychiatrička povedala, že lieky sú 20% , vedia pomôcť keď je zle, no neriešia problém dlhodobo. Zvyšok je terapia, zmena životného štýlu, podpora okolia...
Mne psychológ a terapia pomohli, sama som to nezvládala aj keď som sa snažila akokoľvek. Myslím si, že stojí za to vyskúšať.
@anonym_c83614 Ďakujem. bola som aj hospitalizovaná čize lieky som mala, ale po rokoch už prestali aj ucinkovať. Ako pisete lieky su 20%.
@anonym_c83614 Ďakujem vyskúšam. Zmenu životneho štylu mám, podporu okolia nie žijem sama.
@anonym_autor Ja som tiež prežíval úzkosti 20 rokov.U mňa to bolo z toho, že otec bol alkoholik a to ako sa správal ku mne,k mame, k sestre a celková tá atmosféra doma spôsobila, že môj život bol plný uzkostí.Ako som sa z toho dostal:
Keďže som nevedel už ďalej takto žiť, išiel som na tri dni na kurz Filip.V krátkosti povedané,je to moderná duchovná obnova, ktorá vyvádza POSTUPNE ľudí na celom svete z úzkostí, smútku, zranení a neslobody.
Je tam 6 biblických prednášok:
1. Božia láska
2. Nedôvera
3. Spása
4. Viera a obrátenie
5.Duch Svätý
6. Spoločenstvo
A tam na modlitbe za vyliatie Ducha Svätého som zakusil veľmi mocne, veľmi intenzívne, že ma Ježiš miluje, že je pri mne blízko.Doslova nebo na zemi.Za 20 rokov chodenia do kostola som nič také nezažil,ako na tom kurze za tri dni.
Tato mocná skúsenosť ma priviedla k tomu, že som vstúpil do tej komunity ( spoločenstva)Ján Krstiteľ, ktorá robila ten kurz.A som tam 25-ty rok.Konktetne to znamená, že idem raz za mesiac na naše veľké spoločne stretnutie a raz za mesiac na malé rodinné stretnutie tak do 10 ľudí.A každý deň sa snažím prečítať si kúsok z Biblie .
A táto činnosť POSTUPNE spôsobila, že som prestal mať úzkosti, Ježiš ma vnútorne uzdravil, oslobodil spoznal som svoju hodnotu a identitu..
Je to super kombinácia troch elementov:
- Prijatie toho, čo JEŽIŠ KRISTUS hovorí o mne v Biblii
- Zažiť to konkrétne skrze DUCHA SVÄTÉHO
- Zažívať povzbudenie a pomoc skrze PRIATEĽSTVO s ostatnými členmi spoločenstva/ komunity
Človek sa skladá z troch " nádob"
- TELO - spánok,jedlo,pitie,pohyb a pod.
- DUŠA - vzťahy, práca, láska,hobby a pod
- DUCH - Lásky plný vzťah s Ježišom Kristom skrze Ducha Svätého.
Problém nastane, keď niektorá z týchto nádob zostane prázdna. Človek, keď nie je naplnený jedlom, pitím, začne dostávať kŕče, bolesť, príde nervozita a pod.
Keď nemá naplnenú dušu,tak prídu tiež "kŕče" ," bolesti"vyhorenie z nenaplnenej duše a jej potrieb .Ale v tom sa moc nevyznám,nie som psychológ.
V čom mám praktickú skúsenosť a o čo sa zaujímam 25 rokov je tá " tretia nádoba" DUCHA.
Ak tam nie je Duch Svätý, vzniká tam OBROVSKÁ PRÁZDNOTA, obrovské vákuum.A toto vákuum začne nasávať do seba dva extrémy: STRACH alebo AROGANCIU.
Strach ničí človeka samotného - patria tam ÚZKOSTI,depresia,smutok, anorexia,komplex menej cennosti, nízke sebavedomie a pod.
Arogancia ničí ľudí okolo seba - patrí tam túžba po moci,kontrole, narcizmus, násilie,manipulácia,To sú tie "zle" svokry, čo chcú mať kontrolu a moc nad svojou rodinou,to je to násilie a manipulácia v rodinách - je toho plný modrý koník.
Ak ťa to zaujalo môžem ti napísať, čo by si chcela vedieť.
ak ti mozem poradit, v dobrom - daj sancu este tym liekom, pokial ti tvoje stavy skutocne znemoznuju zit plnohodnotny zivot... lieky nemusia sadnut hned na prvykrat, ja sama som vyskusala niekolko druhov, kym som nasla ktore mi sadli a dnes som za to vdacna, pretoze je to uplne iny zivot s liekmi a bez nich - teda pre nas, ktori trpime skutocnymi depresiami a uzkostnymi stavmi... dolezite je ale zotrvat, vydrzat tych par mesiacov kym sa s liekmi stabilizujes, nakolko to nejde zo dna na den.. ale za seba skutocne mozem povedat, ze liekym pri tychto diagnozach skutocne maju zmysel

@anonym_d23c6a A vy beriete tiez Dulsevia? Tak to som rada že vam to sadlo, mne vôbec. Ale ja mam aj ine zdravotne problemy okrem tohto. Viem že treba pockat mesiac aby to zabralo, ale to sa nedalo.
@anonym_autor ano ale mam odporucane psychoterapie