icon

Je cena za koberce na mieru príliš vysoká?

8. okt 2025

Ahojte prosim Vas , nacenili nam koberce na mieru do dvoch detskych izieb rozloha zhruba 5x4,3m a vysledna suma je 2500e koberec podlozka a montaz . Mne sa to zda velmi vela ale neviem mozno sa niekto vyznate viac alebo mate daku skusenost ci je to ok alebo vela ? Ďakujem

Strana
z2
viestta
8. okt 2025
@anonym_8e6ff7

@viestta mali sme vzdy celoplosne lepene koberce v izbach, dnes su koberce ktore sa vycistia jednoducho voda handra.

@anonym_8e6ff7 to cistenie potom aj tak vyzera, prach zakopany medzi vlaknami, roztoce maju raj...

anonym_f4987e
8. okt 2025
@anonym_autor

Len montaz je z toho 600e ostatok koberce plus podlozka ale mne sa to zda vela neviem

@anonym_autor No neviem, ale, že niekto "položí" koberec na zem, tak 600€ je už fakt cez čiaru.

anonym_00d67d
8. okt 2025
@anonym_f4987e

@anonym_autor No neviem, ale, že niekto "položí" koberec na zem, tak 600€ je už fakt cez čiaru.

@anonym_f4987e vidíš, zacni to robiť ty uvidíme aka budeš lacná :D

dzina007
Autor odpoveď zmazal
dzina007
8. okt 2025

My ideme kupovat kobetec do izby 4x3.6 metre cena 300e.
Ale nedavame ani podlozku a montaz? Akoze co montuju na koberci? Pride roztocime polozime.
Takto sme v detskej riesili pre 10 rokmi a tak teraz ideme aj vymenit.
Koberec 8 rokov drzal krasne, tepovanie raz rocne a pohoda, tak ideme presne rmdo rovnakeho.

anonym_8e6ff7
8. okt 2025
@viestta

@anonym_8e6ff7 to cistenie potom aj tak vyzera, prach zakopany medzi vlaknami, roztoce maju raj...

@viestta chuchvalce prachu pod nabytkom na laminatoch ci roztoce /ziju vo vlhkom prostredi/ v koberci nieje to jedno?
Dnes z koberca aj kavu v pohode zotres.

simca06022011
8. okt 2025

no ako sa poznam, skocili by sme si kupit koberec aky chceme v cene aku chceme, pri takom rozmere by som si aj zlavu vypytala :DDD, podlozku za cenu aka nam vyhovuje, a natiahli by sme si to sami.. ked to zvladli moji stari rodicia, aj moji rodicia v dobe pred internetom, zvladli by sme to aj my. Tak ako sme zvladli sanitu v takmer celom dome namontovat, a kopu inych veci.. a mam usetrene :D rovnako sme nepotrebovali nikoho na pokladky podlah laminatovych a pod... Inak tiez, ak nemam prirodne drevo pod nohami, tak koberec je mne o mnoho prijemnejsi

anonym_cac4d9
8. okt 2025

@anonym_autor ja som platila na mieru nastrihany 300 eur ale bez podlozky, a dali sme si ho sami ale je len polozeny ale drzi uz roky

anonym_ca0e81
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ca0e81 uplne bezne si ludia davaju do detskych izieb koberec s malym vlasom sme vyberali ano

@anonym_autor Samozrejme malé.,ale za 2500€ som myslela, že do celého bytu 😁

vladuska20
8. okt 2025

No to uz ozaj radsej kvalitnu drevennu podlahu,odolnu aj voci skrabancom a do stredu maly detsky kobercek.My sme dali detom ked boli maly ten koberec s cestami,a ulickami.Mali s toho aj drahu na auticka.Pekne sa zahrali a stacilo.

andrejka1974
8. okt 2025
@anonym_autor

Len montaz je z toho 600e ostatok koberce plus podlozka ale mne sa to zda vela neviem

@anonym_autor však koberec si viete aj samo položiť a je to veľmi veľká suma za koberec kúpiš aj lacnejší a v obchode ti ho vedia presne vyrezať však hlavne koberec nemusíš mať pod skrinkami a aj tak najlepšie sú parkety a tie si dokážete tiež dať sami

lienka.7
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor co ti tam idú akoze montovať? Ze dôjdu, rozgulnu a je? Aká podložka? To dávaš priamo na betón ci ako?

lienka.7
8. okt 2025
@anonym_5477ce

@lienka.7 žeby mala také veľké izby?

@anonym_5477ce juj, ďakujem za upresnenie. Vidíš, to ma nenapadlo 👍(irony)

autor
8. okt 2025

Mate pravdu . Ja som uz hned uvazovala ked som videla tu ponuku ze to teda nie . Po debate s muzom sme sa rozhodli ze teda dame plavajucu. A koberce do stredu si vyberieme . Ono inak tu montaz sme dali schvalne vypocitat zaujimalo nas co to stoji . Ale muz by to urobil sam a bez podloziek a somarin lepidla atd … ale sj bez toho mne to prife vela 2000e . Takze sme sa nakoniec priklonili k podlahe . Mame podlahove kurenie takze to bude ok
Dakujem za nazory 🙂

autor
8. okt 2025
@lienka.7

@anonym_autor co ti tam idú akoze montovať? Ze dôjdu, rozgulnu a je? Aká podložka? To dávaš priamo na betón ci ako?

@lienka.7 tam je daka podlozka ktora sa lepi priamo na beton a potom davaju koberec . Ale ano , aj muz povedal ze naco ze ten koberec by sa tak ci tak nehybal ved tam bude polozena skrina postel stoliky atd

anonym_5477ce
8. okt 2025
@lienka.7

@anonym_5477ce juj, ďakujem za upresnenie. Vidíš, to ma nenapadlo 👍(irony)

@lienka.7 rado sa stalo. 😘

autor
8. okt 2025
@vladuska20

No to uz ozaj radsej kvalitnu drevennu podlahu,odolnu aj voci skrabancom a do stredu maly detsky kobercek.My sme dali detom ked boli maly ten koberec s cestami,a ulickami.Mali s toho aj drahu na auticka.Pekne sa zahrali a stacilo.

@vladuska20 ano spravime to radsej tak aj my

bebina23
8. okt 2025

@anonym_autor my sme dali koberec do spalne aj detskych. 5r dozadu izba 4x3m a cca 400-500€. Bez podlozky, muz to pokladal. Raz za rok vytepujeme. Je to uzasna vec, u rodicov som mala plavacku plus maly koberec. Toto je sto a jedno. Kazdy kto k nam prisiel bol uneseny, ake to je super v detskej, ze to dieta nesedi nelezi na zemi. Koberec je mäkucky prijemny teply. Mame asi taku vyssiu strednu triedu. Aj sa lahko cisti ak sa nieco vyleje. Dieta sa nauci rychlo, ze je sa pri stole v kuchyni. Ziadne chuchvalce prachu na plavacke. Ked sa znici, dame zase koberec.

bebina23
8. okt 2025
@bebina23

@anonym_autor my sme dali koberec do spalne aj detskych. 5r dozadu izba 4x3m a cca 400-500€. Bez podlozky, muz to pokladal. Raz za rok vytepujeme. Je to uzasna vec, u rodicov som mala plavacku plus maly koberec. Toto je sto a jedno. Kazdy kto k nam prisiel bol uneseny, ake to je super v detskej, ze to dieta nesedi nelezi na zemi. Koberec je mäkucky prijemny teply. Mame asi taku vyssiu strednu triedu. Aj sa lahko cisti ak sa nieco vyleje. Dieta sa nauci rychlo, ze je sa pri stole v kuchyni. Ziadne chuchvalce prachu na plavacke. Ked sa znici, dame zase koberec.

@bebina23 Diego predajna

anonym_e5cfa1
9. okt 2025

@anonym_autor
Ja osobne by som radšej šla do toho celoplošného koberca ako do lacnej plávačky s kobercom, ktorý sa pri hre bude smýkať hore-dole, ak teda nebude uchytený nábytkom. Takýto celoplošný koberec v detskej izbe vyzerá veľmi dobre a elegantne, už som pár takých detských izieb videla. Vždy som ich obdivovala. Tá podložka je dobrá na termoizoláciu, odhlučnenie, ak bývate v bytovke a v neposlednom rade robí koberec mäkším, veľmi dobre sa po ňom chodí. Čiže nie je to, že to len robotníci hodia a hotovo (bože, tie názory 🤦), treba to všetko spraviť a všetko na mieru niečo stojí. Ak sa Vám táto suma nepozdáva, dajte si vyrobiť viacero cenových ponúk, hoci keď ide o 2 väčšie izby, cena určite nebude 500 eur za obe so všetkým. Alebo si kúpte všetko a sami spravte, tak to bude určite najlacnejšie, ale s menšími chybami, keďže nie ste na to profíci. Držím palce pre správne rozhodnutie 😉👍.

anonym_f1527f
9. okt 2025
@anonym_autor

Mate pravdu . Ja som uz hned uvazovala ked som videla tu ponuku ze to teda nie . Po debate s muzom sme sa rozhodli ze teda dame plavajucu. A koberce do stredu si vyberieme . Ono inak tu montaz sme dali schvalne vypocitat zaujimalo nas co to stoji . Ale muz by to urobil sam a bez podloziek a somarin lepidla atd … ale sj bez toho mne to prife vela 2000e . Takze sme sa nakoniec priklonili k podlahe . Mame podlahove kurenie takze to bude ok
Dakujem za nazory 🙂

@anonym_autor no tak pri podlahovom kureni o kobercoch ani neuvazuj, sesterka tak ma a maju zimu v izbach, kde su koberce, kupovali sami metraz v Merkury Markete. Sami si polozili. Inde v dome maju vinylovu podlahu. My mame plavacku a najlepsie teplo mas od spodu na dlazbe, co je v kuchyni. Ked sa kuri, je to veeeelmi prijemne. Muz odmieta akykolvek koberec, iba v kupelni mame malicku predlozku.
Ono aj ta podlaha, plavacka, ze vraj odolna a za rok, co byvame, je doskrabana a daco detom spadne, tak sa vystrbi, a nebola veru lacna, od Eggeru. V byte sme mali lacnak z Merkury za 6-7 eur za m2 a nebola to takato hruza. Nechapem.
Ale koberce na podlahove kurenie ee, aj ked su to akoze tie na to urcene, take ma aj ta sesterka. Izoluje to tak ci tak.

margotka17
9. okt 2025

@anonym_autor veď kúp len taký mensi 2x 3, alebo 3 x 4, aby nebol pod skriňami a posteľou, zrolujes, vyprasis, umyjes podlahu a máš čisto a voňavo. Určite ťa to vyjde lacnejšie. Merkury Market má dobrý výber, choď sa tam pozrieť.

mamka34
9. okt 2025

@anonym_autor áno, podľa mňa je to veľa. Chcela som vlnený do obývačky. Nakoniec tam šlo drevo. Položili sme s manželom. Je teplé a lepšie sa udržuje.

marryliese
9. okt 2025
@anonym_f4987e

@anonym_f4987e nie nie je, odpočítaj si dopravu cca 30€ a pokládka 43m2 na tie dve izby, to je 13,30 na štvorec za koberec aj podložku. To je bežná cena

anonym_1268a8
9. okt 2025
@anonym_autor

@vladuska20 ano spravime to radsej tak aj my

@anonym_autor daj si pozor na lacné merkurácke plavačky, choď po recenziách alebo overených predajcoch, pracujem v tomto odvetví a zákazníci ku nám chodia nakupovať drahšie lebo plavačky z merkury za pár eur sa im po dvoch, troch rokoch zničili, plus treba tiež podložku pod to. Nehovorím že všetky, ale treba si vybrať ak pôjdeš tam.

anonym_1268a8
9. okt 2025
@anonym_f1527f

@anonym_autor no tak pri podlahovom kureni o kobercoch ani neuvazuj, sesterka tak ma a maju zimu v izbach, kde su koberce, kupovali sami metraz v Merkury Markete. Sami si polozili. Inde v dome maju vinylovu podlahu. My mame plavacku a najlepsie teplo mas od spodu na dlazbe, co je v kuchyni. Ked sa kuri, je to veeeelmi prijemne. Muz odmieta akykolvek koberec, iba v kupelni mame malicku predlozku.
Ono aj ta podlaha, plavacka, ze vraj odolna a za rok, co byvame, je doskrabana a daco detom spadne, tak sa vystrbi, a nebola veru lacna, od Eggeru. V byte sme mali lacnak z Merkury za 6-7 eur za m2 a nebola to takato hruza. Nechapem.
Ale koberce na podlahove kurenie ee, aj ked su to akoze tie na to urcene, take ma aj ta sesterka. Izoluje to tak ci tak.

@anonym_f1527f na podlahove je idealny lepeny vinyl, tenke na prestup tepla, ziadne vlnenie, odolne.

maris5
9. okt 2025

Neviem ake velke mate deti, ale taka sabla z poschodovej postele v noci.. obcas kakauko na koberci, po navsteve sme uz kadeco nasli na koberci, pod kobercom. Som rada, ze mame kusovku. Jeden vacsi, jeden mensi - ten aj do pracky napcham.

bebina23
9. okt 2025
@maris5

Neviem ake velke mate deti, ale taka sabla z poschodovej postele v noci.. obcas kakauko na koberci, po navsteve sme uz kadeco nasli na koberci, pod kobercom. Som rada, ze mame kusovku. Jeden vacsi, jeden mensi - ten aj do pracky napcham.

@maris5 uplne bez problemov som vycistila z bledunko siveho koberca kavu, 💩, moc aj grcky. A to mame viac deti aj psika😎staci kupit normalny koberec, nie m za 5€. A mame ho na podlahovom kureni a nie je tam zima, je tam rovnaka teplota ako inde, teda ako si nastavim termostat. Mame v dome aj dlazbu/gres aj plavacku. Keby vyberam znova dam koberce do izieb a inde vynyl. Dlazba je mimo zimy studena, plavacka furt prach.

Strana
z2