icon

2,5-ročné opálené dieťa plače, lebo ho to svrbí

liwinka9
22. júl 2022

Ahojte prosím radu ,mala ma 2 a pol roka a opalila sa ,štipe ju chrbat a plače ,čo robiť ? Niejaky krem?

Dakujem ra rady vopred

Strana
z2
simca06022011
23. júl 2022

A dá sa ist na kúpalisko a neskvarit sa na slnku 😁 v dnesnej dobe su na kupaliskak slnecniky, led nie treba si zabezpecit ten stan ci co to je, byvaju aj stromy a pod. Dokonca sdom videla prekryte cele detske bazeny pre tychto krpcov... netreba ísť z extrému do extrému. Este to tak aby sme doma zavreti boli. Ale teda ano pri mori moja dcera este aj 4-5 ročná pred 11tou z plaze, spat na apartman išla s otcom a videli sme sa po 16tej.

slovakboy
23. júl 2022

@liwinka9 ako jej je dnes?

yoxinka
23. júl 2022

@sense
Ako … áno, ale uznaj. Zobrať 2,5 ročné dieťa na KÚPALISKO a nenatreť ho opaľovákom, to je kus moc, nie? Lebo natreté decko nezhorí ako škvarka, čo toto dieťa zjavne je. @livinka9 ja som takto raz zhorela v Tatrách, neodhadla som to, nenatrela sa. Večer štípanie, červená koža, teplota, dala som si paralen, panthenol. Na druhý deň som mala po cleých pleciach vodnaté pľuzgiere. V lekárni mi odporučili nemocnicu, keďže šlo o popáleninu prvého stupňa podľa magistry a že nech to radšej ošetrí lekár a nič si na to nepatlem. Ja si ani neviem predstaviť tvoje zmýšľanie, keď si šla s tak malým dieťaťom na kupko a nenatreha ho 50tkou opaľovákom 🤦‍♀️/

slovakboy
23. júl 2022

@yoxinka ani ty si sa vtedy nenatrela v Tatrách.

yoxinka
23. júl 2022

@slovakboy
Ta vážne chceš porovnávať, že ja som sa nenatrela v Tatrách, keď som si zabudla zobrať opaľovák a polovici celodennej túry vyšlo slnko s tým, že matka vezme 2,5 ročné dieťa na kúpalisko a nenatre ho? Fakt?

slovakboy
23. júl 2022

@yoxinka nie. Keby sme nerobili chyby tak tu nepíšeme pomoc o radu. To, že ju mala natrieť vie aj bez nás.

nevenka
23. júl 2022

No ja som sa spalila viackrat ako decko, zatial som zdrava no telo mam z roka na rok coraz viac posypane znamienkami, fakt som ako dalmatinec pomaly 😅. Najhorsie to bolo, ked ame boli zo skoly zo zakladky na kupku a ucky nedozreli na to, ako sa kto natiera alebo nenatiera, to bol cisty des. A ja sa spalim aj s 50-kou, ked to prezeniem s dlzkou pobytu na slnku.
Minule sme boli v ZOO a natreta 50-kou, par hodin sme chodili, ale aj popod stromy a co najviac do tiena. Je pravda, ze bol obed a predsa plecia do cervena. Pouzivame mineralby filter Woodenspoon 50-ku, tak neviem...ale deti boli v pohode, ale nemali tielka, ale tricka a klobuk, siltovku, najmensi v kociku, trosku mu opalilo nozicky.
Takze ano, chyby ludia robia, aj taketo, bohuzial. Ja si myslim, ze druhy raz to maminka uz nespravi a da si pozor. Ja by som sa po Vasich komentaroch asi tiez rozrevala, lebo niekedy clovek ma nejaky skrat v hlave a urobi volovinu, aj sam to vie a este ked mu dalsi ludia nalozia, tak este horsie potom.
Dufam, ze ste Panthenol zobrali, je to priam zazrak na kozu a malej je uz lepsie...

chrumka333
23. júl 2022

@liwinka9 k vode sa dá ísť aj s malými deťmi,ale faktor 50, my máme napr. polostan s UV filtrom,keď vyjdú deti z vody majú bavlnené tričko s rukávom. Inak stále klobúk.drzime sa v tieni.su napr aj UV plavky...

yoxinka
23. júl 2022

@nevenka
Ako … áno, všetci sme sa spálili, aj mne sa deti spiekli na dvore alebo na výlete … a všetci robíme chyby aj s deťmi spravíme blbosť, ale v dnešnej dobe nenatreť decko, keď s ním ideš na kupko … to ja neviem pochopiť. Mimochodom, keď sa natieraš 50 a spáliš sa, tak je niekde chyba, myslím si. Ja som jak z vápenky, totálne bledý človek. Sme tretí týždeň pri mori, ja som furt natretá 50tkou a aj celá moja rodina. Všetci sú pekne hnedkaví už, ja furt bledá ako stena 🤷‍♀️.

kkovacovak
23. júl 2022

@sense nie nikdy som nešla s 2 ročným dieťaťom bez natretia a ochrany pred slnkom v 40 horúčavách na kúpalisko. A nikdy som si nespálila dieťa tak aby malo popáleniny!!!!!! Keď je s tým ok, ísť silou mocou von v takých teplotách, tak sa má zabezpečiť tak aby sa tieto veci nestali. Byť v chládku napríklad a už spomínaná ochrana pred slnkom. To asi nie je žiadna veda si myslím. Áno keď sme pri mori tak ideme poobede mimo slnko a vraciame sa podvečer. Aj keď ja som bola decko tak sme tak chodili.

janulik2008
23. júl 2022

@kkovacovak veď sa nerozčuľuj preboha. Mamička pýtala radu a nie kázeň. Každý spraví chybu áno mala drobca natrieť. Ja si pamätám ako deti v bazéne sme sa kúpali a tiež nás slnko "spieklo". Každý robí chyby, nikto nie je dokonalý

janulik2008
23. júl 2022

@nevenka k tým popáleninám ja stará koza som 17 mala keď som sa obliala vriacou vodou a šup popalenina 2. stupeň ale trpla som že čo bude 😀 trz sa nie že smejem na tom ale hovorím si že som ešte mala normálne predtuchu že mám ten džbán či čo to bolo za "uško" ale nie ja som chytila zospodu kde som mala hlavu neviem 🤦😀

marlent
23. júl 2022

Panthenol na spaleneniny je top...
Inak kup 50 fsktor...
Treba na toto davat naozaj pozor...nie je to sranda.
Proste natierat do zblbnutia.
Ja mam syna blond vlasky modre oci pokozku ma bielunku ako papier...na kupalisko a k moru natoeram 50 plus obliekam tricko s filtrom...a siltovku s volanikom co schova usi a krk vzadu.
Neexistuje bez toho.
Na dovolenky chodime ale tam tiez k moru len doobeda o 11.30-12 odchadzame a vraciame sa po 15.30.
A to ma chalan o chvilu 5 rokov. Slnko je velmi nebezpecne

kkovacovak
23. júl 2022

@janulik2008 tak evidentne to potrebuje aby sa spamätala. Snáď si bude po tejto skúsenosti dávať pozot

liwinka9
autor
23. júl 2022

@slovakboy dnes jej je už lepšie

laurita285
23. júl 2022

Gratulujem, možno sa vďaka tebe dožije tvoje dieťa menej ako ty.

tiika
23. júl 2022

@liwinka9 môj priateľ mal to iste. Krémy nepomáhali, hrozne sa zvijal, napokon pomohlo len chladiť a chladiť

liwinka9
autor
23. júl 2022

Dakujem vám za rady ,inak áno viem aj sama že so ju mala natrieť, ja som len chcela radu čo na to nie čo som mala spravit a čo nie ,to ostatne čo bolo spomenute viem aj sama nabuduce určite nie bez kremu ...ale aj tak dakujem

prasiatko30
23. júl 2022

@liwinka9 to si vazne mala 2r dieta cely den na kupku bez opalovacieho kremu 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

liwinka9
autor
23. júl 2022

@prasiatko30 neboli sme cely ďen 2 hod...

prasiatko30
23. júl 2022

@liwinka9 v juli a pri 40teplotach - vsak kup uv filter tricka alebo ked vidis ze si zabudla tak aspon tricko na nu hodima nech beha v tricku ale vsak take male dieta ma strasne citlivu pokozku? A este v dnesnej dobe ked to slnko normlane pali na kozi ak nemas ochranu ja toto fakt nepochopim 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

lienka9
23. júl 2022

@kkovacovak neprehanaj..
na kupku alebo pri vode je 100x lepsie ako v teple v byte..staci sediet v chladku a natierat opalovakom..to ze nenatrela je chyba samozrejme

sense
23. júl 2022

@yoxinka ta ai to dieta videla ze je ako skvarka? Ja som tiez bola na turistike a mala so, opalene ze ma stipalo, dala som lalugen krem nanpopalenimy a teda ziadne pluzgiere sa mi nespravili. Samozrejme spravne to nie je, ale autorku pomaly upalit ako carodejnicu ze spravila chybu a robit z nej krkavciu mamu? Ako keby ziadna nikdy neapravila ziadnu chybu.

sense
23. júl 2022

@liwinka9 ako sa citi dcera dnes?

sickynickyobsadene
23. júl 2022

@liwinka9 presne to som čakala že z kúpaliska.absolutne nezodpovedá!! Takéto deti tam nemajú čo robiť,ale keď rodičia sa chcú kúpať a užívať tak to je jedno čo ako dieťa ..

drzaopica
23. júl 2022

Aj calciova mast je dobra treba mat vzdy doma

yoxinka
23. júl 2022

@sense
Pozri, mám tri deti a skúsenosti so slnkom dosť. A dieťa plačúce od bolesti, lebo to je bolesť, nie že je opálené, to nie je len také trochu. Ale áno, je to jedno, autorka sa poučila.

liwinka9
autor
23. júl 2022

@sense je to lepsie

yoxinka
23. júl 2022

@liwinka9
Prípadne jej kúp oblečko s SPF a nemusíš ju natierať celú, led odhalené časti, ruky a nohy.

Strana
z2