2 ročný jasličkár je stále chorý

carlinko
5. feb 2012

maminky v septembri mi zacal maly chodit do jasliciek odvtedy cca kazdy druhy tyzden nieco...casto mavame laryngitidy a po nej hnusny kasel..mate nejake tipy ,recepty ako by sme sa toho mohli zbavit =?? lekar tvrdi ,ze to je normalne prvy rok ,ale uz nemam silu.....dakujem

carlinko
autor
5. feb 2012

@viki2912 ahoj ,moze byt ze tvoje dieta to bude lepsie vsetko zvladat...neviem od coho to zavisi..uz si robim vycitky ,ci som nieco neurobila zle v tehu,alebo ze som dlho nekojila alebo neviem ...neviem ako to funguje na sk zijem v rakusku ,ale myslim ze ked ti bude dieta casto chore da sa to nejako vybavit..sesternicva ma tak casto maleho choreho a viem ze chodui teraz iba na 4 hodiny do roboty a pobera matersku dalej,,,drzim palce aby sa vam darilo 🙂

carlinko
autor
5. feb 2012

@kbeata 🙂 pokusim sa nieco vymysliet ....

modrofuzik11
5. feb 2012

nasa sara ma dva roky a tiez v septembri zacala chodit do skolky. je ich v triede 14. zatial mala len sopliky a mierny kasel. este ani raz nebola chora. som milo prekvapena, pretoze som cakala presno to, o com pisete. predtym chodila na plavanie, cca 1,5 roka. ked ma sara kasel, dame do misiek vincentku, ta velmi dobre zvlhci vzduch. a podavame ich kade tade po miestnosti. celkom to pomaha. tiez davam do vody cesnak. ked uz to nejedia, nech to aspon dychaju. no a sara pije kazdy den teply caj s medom a citronom. dievcata, drzim vam palce, viem si predstavit, ake je to neprijemne.

viki2912
5. feb 2012

@carlinko moc neverim,ze to mala bude lepsie znasat...co pocuvam,citam,vidim...uvidime..a ako pobera matersku.?ako pracuje ????ved ja hladam moznosti,ale neviem proste ako by bolo najlepsie....co by si radila?

koniarova
5. feb 2012

@carlinko A nemôžeš ho nechať ešte doma? Zjavne ešte jeho imunitný systém nedozrel. Choroby sú v kolektíve normálne, ale keď je to takýto extrém, zváž to. Samozrejme, záleží od toho, či chodíš do práce.

carlinko
autor
5. feb 2012

@6mia6 mna to tiez vytaca..ved ako som pisala ja som maleho nechala cely tyzden doma iba s kaslikom a vratime sa do jasli a tam vsetko zasoplene deturence...nemozu chudatka za to...este som si zobrala od oktobra doteraz cas ,ze aby si na vsetky podnety zvykol ,aby ja som v klude mohla ist robit ,ale vidite nepolepsilo sa nic ,ba pohorsilo...on tam strasne rad chodi vela sa ucia a ja nemam inu moznost ako ho tam dat :(

carlinko
autor
5. feb 2012

@koniarova akurat hore som teraz pisala ,ze som si to dala vsetko dokopy od septembra doteraz som bola doma ze keby...:/// no a teraz mam ist na kurz zajtra zacinam a popritom robit...nemam inu moznost manzel ma pracu ,kde je dost vytazeny ,ale ked potrebujeme ostane doma...svokra je stara jej maleho nechcem dat a moja mam zije na sk ..takze tak..ale zasa doktor mi hovori stale ze sa nemam neznepokojovat ,ze to je normalne a ze potom budem mat pokoj...vlastne ide o laryngitidu viacmenej to trva jednu dve noci a potom ten hnusny kasel ,ktory trva tyzdne ....a potom tyzden pokoj a zase dokola

carlinko
autor
5. feb 2012

@viki2912 presne ti poradit neviem ,lebo nezijem na sk..ale skus sa spytat mamiciek co amju takyto problem ako to funguje 🙂

viki2912
5. feb 2012

@carlinko uz som vytvorila diskusiu tak snad sa dozviem novinky.dakujem

koniarova
5. feb 2012

@carlinko Veď práve, že ide o laryngitidu. 😒 Moji obaja ju majú. Nie je to sranda, preto by som ak sa dá neriskovala. To už nie sú bežné škôlkarske kašle a soplíky. Ale ozaj nemáš inú možnosť, keď musíš ísť do práce. Len vydržať. 😒 A opatrovateľka?

anjelicek26
5. feb 2012

@carlinko - no ak uz nemas silu a chces pomoct dietatu, daj ho miesto do jasli opatrovatelke, kym jeho imunita trocha dozreje, lebo nie je pripraveny celit vsetkym tym virusom. Toto je iba trapenie a ty sa do roboty aj tak nedostanes - kedze si stale s chorym dietatom doma. A tie stale kokteily liekov, antibiotik, probiotik a vitaminov tiez nejako dietatu neprospeju. Imunita sa buduje sama, postupne, niektore dieta ju vo veku dvoch rokov proste este NEMA a treba sa tomu prisposobit. Podla mna nie je spravne riesenie ho stale davat do kolektivu, kde zasa a zasa ochorie.

koniarova
5. feb 2012

@anjelicek26 Presne aj môj názor.

carlinko
autor
5. feb 2012

@koniarova hej ale lekar ma utvrsdzuje ze si nemam robit starosti a je to vychyreny dobry lekar...povedal ,ze to prejde ..ja som tym trpela do 5 rokov..jeho to v noci chyti do rana je chvalabohu dobre a ptoom kasle...do jasli chodi od 9 do pol jednej nemyslim ze je to tak vela ..nechcem ho izolovat ,on je strasne rad medzi detmi doma mi nevydrzi ........

koniarova
5. feb 2012

@carlinko Vidíš, čo lekár, to iný názor. Mne zase prízvukuje moja lekárka, že poriadne preliečiť, nedávať do kolektívu. Až keď prestane kašeľ. Vraj ak kašle, je stále infekčný a potenciálne nebezpečný pre iné deti. Len ja to mám teda ľahšie, do práce ešte nemusím.

carlinko
autor
5. feb 2012

@anjelicek26 hej lahko sa to pise ze ????keby to vsetko bolo take jednoduche ...a nenapchavam ho zioadnymi atb ,doteraz ani jedny nemal ,jedine co sa mu dava je ta nudzova cipka ked ho to v noci chyti..tu lekari nepredpisu pri sopliku a kaslihned atb..potrebovala som nejaku radu a nei aby ma tu niekto zvozil ze co je a nie je spravne !!!

gale1
5. feb 2012

@viki2912 tak to by teda zaujímalo aj mňa.. mňa to isté čaká už od 1.marca..a už pekne dlho som z toho na nervy, čo bude ak bude chorľavá a nebudeme to zvládať..ak by si niečo zistila, daj mi prosím vedieť..dík

anjelicek26
5. feb 2012

@carlinko - kto ta zvozil? Nepise sa mi to lahko, sama som mala na vyber jasle a opatrovatelka a po zhliadnuti jasiel (mesiac na skusku) a vidiac tie sople, kasle, deti polehavajuce v kute od unavy, mala som dost a radsej som volila opatrovatelku.

Ty mas pocit, ze mu tie jasle robia dobre? Ze ten "uzitok" prevysuje negativa, ktore sa podpisuju na jeho telicku? Ja si to nemyslim. Dodnes sa mi potvrdzuje, ze to bolo dobre nevystavit ju tolkym virusom, je zdrava ako repa a moze okolo kazdy kaslat a kychat, prechladnuta bola za zivot 1x a to bude mat 6 rokov. To, ze v kolektive musi byt dieta vecne chore proste NIE JE pravda.

koniarova
5. feb 2012

@carlinko Nemyslím si, že ťa tu chcel niekto zvoziť. 😉
@anjelicek26 napísala svoj názor podľa mňa veľmi slušne a určite v dobrom vedomí.

anjelicek26
5. feb 2012

@koniarova - ja neviem, co chce pocut, ze je to normalne, vydrz 4-5 rokov a to prejde??? Ano prejde, ale ake stopy to zanecha. Podla mna je lepsie ak imunita dozreje sama, nie pod naporom desiatok chorob :( Ved imunita znamena chorobe odolat, nie ju dostat a potom sa z nej nejako vytiahnut :(

viki2912
5. feb 2012

@gale1 zalozila som diskusia,pozri sa na nu...ostaveme v kontakte ak mas nieco nove,aj ty mi daj vediet.drzme si palce,nic ine nam neostava...

carlinko
autor
5. feb 2012

@anjelicek26
@koniarova no presne sa potvrdilo co som tusila ..zacat robit klebety ,na ukor niekoho ,ktoremu momentalne fakt vsetko prerasta cez hlavu !!! dakujem niektorym zienkam za cenne rady a vy ostatne sa pridajte do skupiny *klub najchytrejsich intriganiek * zbohom !!!!!!

anjelicek26
5. feb 2012

@carlinko - teraz nerozumiem, ale dufam kvoli malemu, ze to nejako rychlo poriesite 😕

koniarova
5. feb 2012

@carlinko Čítaj ešte raz a pozorne. 😉 Nikto ti nechcel zle. Každá sme napísala len vlastné skúsenosti a pocity. A o to si zrejme mala záujem, keď si založila diskusiu. Absolútne nechápem tejto tvojej reakcii. Nepadla tu z mojej strany jedna urážka. Som veľmi sklamaná z tvojej reakcie. A samozrejme, končím s prispievaním. Všetko dobré. 😉

gale1
5. feb 2012

@viki2912 už som tú tvoju tému objavila..vďaka ti za ňu 🙂..ja idem prvý mesiac len na 4 hodiny doobeda, tak uvidíme, ale bojím aj tak.. budem sledovať, ak niečo tak dám vedieť

koniarova
5. feb 2012

@koniarova A ešte mi nedá nenapísať. Atb. do neho pchať nechceš, ale kortikoidy ti nevadia?

carlinko
autor
5. feb 2012

@koniarova a co ho mam nechat zadusit !?????????? od oktobra boli presne 4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak sa do mna neobuvaj !!!!!

koniarova
5. feb 2012

@carlinko Bóže, veď ja ti nevravím, že mu nemáš dať čípok. Samozrejme, v prípade záchvatu nič iné nepomôže. Aj ja dávam.Len som ti v dobrom chcela poradiť, že ak je v kolektíve, je samozrejme náchylnejší dostať tú lar. častejšie ako keby bol doma. Preboha, či si taká rozčúlená. 😕 Veď je jasné, že ak bude sedieť doma na zadku, je menšia pravdepodobnosť že ju chytí. Čo je na tom také nezrozumiteľné.

anjelicek26
5. feb 2012

@carlinko - ona sa do teba neobuva. Ty sa hnevas a kricis :( Pozri len sme ti navrhli riesenie, ze by mozno bolo lepsie ho nechat doma, alebo dat do mensieho kolektivu - rozumej 1-3 deti u opatrovatelky. Nie kazde 2 rocne dieta je pripravene na vsetky tie bacile v jasliach ci skolke. Je to proste holy fakt. Vidis na malom, ze on je take dieta, ze mu to dobre nerobi. Ak tam bude dalej chodit, bude dalej domov nosit choroby, o tom som presvedcena. Dnes su to laryngitidy, neskor to bude nieco ineho.

Nemam rada, ked na fore niekto krici a nadava do intriganok a boh vie coho este bez akehokolvek dovodu. Nabuduce sa fakt nepytaj, ked nechces pocut odpoved alebo zadaj otazku a presne napis do zadania, co nechces pocut. Normalne ti nerozumiem, co ti sadlo na nos 😕

carlinko
autor
5. feb 2012

@koniarova ano som dost vytocena ,ams pravdu ,lebo lahsie sa pise a mudruje ako kona !!!!od malicka som mu nedala atb vsetko sa snazim bylinkami ,cerstvy vzduch ,strava vsetko ako by malo byt ..a zakazdym ked je vonku hnusna zima a my ideme von len na chvilku ,presne viem ze vecer to zacne -..ako sio mozte byt take istze ze je to iba jaslami ????ja som tym trpela do 5 rokov..to ho mam od vsetkeho izolovat a zavret doma aby chudacik nahodou nieco nechytil ?? to zase logiku nedava mne ho schovavat pred vsetkym !!!!!! a co potom ok necham ho doma rok ..a zase pojdeme odznova ???? u troch roznych lekarov som tu bola a vsetci mi povedali to iste ,ano ze to prejde !!!!!!!!!! nechcela som nic ine ,len poradit ako s tym zaobchadzat a,nejaku cennu radu a nie to ,ze hned ho mam dat prec zo skolky !!!!!! nemyslim ze to je iba skolkou !!!!! ale nechce sa mi to s vami uz preberat kazda mame iny nazor ,a vy ste asi o nieco mudrejsie ako ja 🙂

koniarova
5. feb 2012

@carlinko Ideš s ním von keď je hnusná zima a vieš, že večer mu to začne? Prepáč, ale to je choré.