icon

5 ročný syn sa v noci pocikáva

olga1987
16. feb 2012

Ahojte, chcela by som sa opýtať či nemá niekto taký problém ako my , malý má už zachvíľu 5 rokov no a v noci sa ešte pocikáme nieje to vždy ale viac áno ako nie, boli sme u dr, ktorá nám povedala, že do 5 rokov má "povolené" sa pocikávať, už neviem čo mám z tím robiť :-/

Strana
z2
apolonia11111
4. mar 2012

My mame tiez ten isty, problem, od piatich rokov, by ste mali zacat chodit detskemu urologovi, odporucam si prestudovat stranku: http://www.enureza.sk/. Vacsina ludi si mysli, ze je to psychickeho razu, ale nie je to tak. Na zaciatku Vam urobi urolog vsetky potrebne vysetreni a potom stanovi diagnozu. Povie ti, aby si dietatu po 17.00 nedavala ziadne tekutiny, nemoze mat na noc plienky a davat dieta v noci podla potreby cikat, nam staci 1x okolo polnoci, je to idividualne. (odporucam dodrziavat uz teraz) Dcera ma uz 5,5 roka, ale vidiet pokroky, sama si sleduje, ze nemoze pit vecer, ide sa viac krat vycikat pokym zaspi a uz sa stane, ze ju ani nejdem dat okolo polnoci vycikat a nepocika sa, predtym sa pocikala skoro vzdy. Pochvalil ju aj nas urolog. A hovoril, ze si mysli, ze to zvladne bez liekov, ze je na dobrej ceste. Aj ked MM sa boji, ze ju bude musiet davat cikat, az pokym sa nevyda. 🙂
Urolog povedal, ze je to velmi idividualne, ze niektore deti v noci nepotrebuje cikat, niektore ano, a ze niektore maju velmi trvdy spanok, ine zase lahsi. A kedze my mame dieta, ktore potrebuje v noci cikat a ma velmi tvrdy spanok, tak je problem. Mam este syna, nema ani 3 roky a vidim ten rozdiel. V noci sa niekedy zobudi a ide sa vycikat, nema taky trdy spanok a to pije az pokym nejde spat a ma plienku pocikanu tak max raz za tyzden.
Prajem vela sily a pevne nervy, viem, ze je to velky hendikep, ja tiez preto dceru nikomu nedavam na prespanie, aby sa sama trapne necitila. Len dufam, ze coskoro to bude len minulost, prajem to iste.

k.a.t.k.a.
4. mar 2012

@apolonia11111 nedavat pit po 17tej? a co s dietatom ktore zaspava medzi 22,00-23,00 ? 😝 to by bola 5 hodin bez tekutin a to sa mi zda dlho 😒 My ideme cez tyzden na sono obliciek, tak som zvedava .. a tiez si vypytam asi sprievodku k urologovi ... dcera ma tiez velmi tvrdy spanok aj sme ju mesiac den co den budili uprostred noci na cikanie ale nikam to neviedlo, akurat ona bola z toho rozhodena 😝
zrovna spala u kamaratky a nabalila som jej plienku .. nema sa preco citit trapne, ani ju to nenapadne, ja jej dennodenne prizvukujem, ze to nie je hanba, nech si z toho nic nerobi, nekarham ju za to, takze to vobec neberie ako nejaky handicap 😉

lenka1108
4. mar 2012

aj nasa dcera sa pocikava pomoooc.toto mi nerobila.za chvilu bude mat 6 a asi polsedny mesiac je kazdu noc pocikana.ja uz som z toho zufala.volala som dr. a ona povedala ze je asi nachladnuta.nemam riesit.
ale nema sople, nekasle, vobec nic.mam nepremokavu plachtu ale ked som ju prala nestihla sa vysusit tak nam uz aj madrac riadne smrdi.ani nosenie na zachod nepomaha.asi skocim aj ja na sono obliciek ci je ok. chuda aj jej to je neprijemne ale vzdy rano povie ze sa jej snivalo ze je na zachode.tak neviem... ☹ ☹

apolonia11111
5. mar 2012

Moje deti chodia spat o 20.00, takze je to ok. Samozrejme, ze su situacie, ked jej pit dam, ked napr. chodi na pohybovy kruzok alebo ide neskor spat, ale nie celu salku. A dieta by malo v pohode vydrzat v noci bez tekutin 10-12 hodin. Dcera mi tak spavala od malicka a to som ju mala budit na mlieko v noci, ked mi spala a nevyzadovala si to? Tu plienku ti urolog zakaze od 5 rokov, nesmie ju mat ani, ked ide na navstevu. A cim je dieta starsie, tak to viac chape a niektore deti sa z toho smeju, preto sa moze citit trapne. A hendikep som myslela, ze je to skor pre nas, kedze musime v noci stavat a davat ju cikat, nemoze prespavat u znamym, alebo ked bude chodit do skoly za pol roka ist do skoly prirody, lyziarsky.... Samozrejme, ze malu vediet k tomu, aby sa za to nehambila.

strasska
27. máj 2012

@olga1987 ahoj, ja som sa iba chcela opytat ako sa vam dari?

olga1987
autor
27. máj 2012

@strasska Ahoj darí sa nám fajn, už druhý mesiac máme nasadené lieky , ktoré začínajú pôsobiť, nie je to sice ešte najlepšie ,ale je to na dobrej ceste 😀

olga1987
autor
27. máj 2012

@kala17 Ani sladkosť u nás nepomohla, dr. vravela, že on za to nemôže chýba mu v tele ta látka, ktorú máme teraz v podobe tabletky, a zaberá to ..pomaličky ale isto

olga1987
autor
27. máj 2012

@apolonia11111 my nemôžme piť po 18-tej, a nemáme ho vôbec dávať cikať, lebo inač si na to nezvykne, ale každý dr. povie inač , môjmu synčekovi, chýba látka ktorá udržiava v tele moč ☹ takže my musíme dávať lieky, ale pekne sa nám darí 😀 držím vám palčeky

olga1987
autor
27. máj 2012

@k.a.t.k.a. my máme príkazom od 18-stej ,ale v lete môžme aj pol hodinku neskôr, lebo vtedy dieťa potrebuje tekutiny, a lekárka nám vravela, že sa nesmie deťom na to vysmievať ani nič, lebo dieťatko za to nemôže,
@lenka1108 choď k lekárovi nič za to nedáš, len budeš kľudnejšia, či má obličky v poriadku, a možno budete mať ten problém čo my, chybajúca látka...držím palce

strasska
28. máj 2012

@olga1987 tak sa tesim, ze ste nasli pricinu problemu... myslim, ze uz to bude dobre 😉

olga1987
autor
29. máj 2012

@strasska ja verím, že to už bude dobre, 😉

digysa
29. máj 2012

@olga1987 Vam to povedal urolog? ALebo obycajny pediater?

olga1987
autor
29. máj 2012

@digysa pediatrický nefrolog

lenka_b
30. máj 2012

Necitala som vsetky prispevky, ale mojej znamej sa mala tiez pocikavala v noci a tiez mala okolo 5-6 rokov. Isli na krvne testy a zistili jej cukrovku v pociatocnom vyvoji.. Nechcem ta strasit, len ked som zbadala tuto temu, tak ma napadlo, ze ti to napisem... Ale mozno je to len tym, ze tvrdo spi a neuvedomi si, ze mu treba ist 🙂

digysa
4. jún 2012

@strasska
@olga1987
@apolonia11111
@k.a.t.k.a.
@lenka1108

Baby...syn chodi spat o 21:00. Kedy by mal prestat pit?

marcikova
4. jún 2012

moj syn ma takmer 8 rokov a ked mu dovolim pit pred spanim tak sa mu to moze stat, ma strasne tvrdy spanok, zobudi sa az ked uz je neskoro. Po 18 tej mu uz davam pit len malicko a funguje to ...jasne v lete aspon do 19 tej moze pit 🙂

olga1987
autor
4. jún 2012

@digysa o 18stej

olga1987
autor
4. jún 2012

@marcikova nám ani to nepomohlo ,kým sme nezačali brať tie lieky , a teraz klobuk dole, Mareček bol celý týždeň suchý! 🙂

strasska
4. jún 2012

@digysa ja priznam sa, ze neviem ... ale zacala som mu radsej kontrolovat pitny rezim pocas dna a vecer mu uz dovolim po veceri len asi deci vody ... kym zaspi, tak prejdu aj dve hodky
takze cca 2 hod. pred spankom uz nepije 😉
a este ho nutim cez den ist piskat kazde 2-3 hodiny a v noci ho v polospanku davame raz ak neustriehnem pitie pocas dna tak aj 2x 🙂

strasska
4. jún 2012

@digysa inak odporucam stranku www.enureza.sk .... mne velmi pomohla 🙂

marcikova
4. jún 2012

a napriklad moja malicka mala teraz tri roky a uz viac ako pol roka sme uplne bez plienok, ona sa krasne budi na piskanie a syn mal plienku takmer do 4 rokov a aj tak som ho v noci dlho dlho davala piskat a on si to ani nepametal rano.... tak asi u kazdeho je to naozaj ine, pokial tam samozrejme nieje nejaky zdravotny problem....

strasska
5. jún 2012

@marcikova ano je to ine, ja tiez sa pozeram na tu moju zabu, ze ona sa v noci uz cca 2 mesiace budi na piskanie ... niekedy s placom a niekedy ju posadim na nocnik, ona ma pohladka a povie "dakujem mamicka" 😵 😵 😵 😵
ale tesim sa, ze aj starsi uz aspon v noci nevyvadza a v polospanku ide na zachod, lebo predtym to bolo strasne 😖

lujzaveghova2100
7. máj 2022

@olga1987 presne to u nás

Strana
z2