icon

6 mesačná dcérka málo priberá. Poradíte mi?

sasika76
22. nov 2015

Moja dcera ma 6mesiacov a necelych 6kg...som uz z toho na vetvy lebo za 10dni priprala len 30dkg a popritom sa napapa celkom dobre aj jest jej chuti...negrcka a stolicu ma kazdy druhy den normalnej konzistencie..uz neviem co mam robit...uz si nahovaram ci nahodou nema celiakiu 😕

pribinak
22. nov 2015

moj syn mal v roku ledva 8,5 kg, v 10 mes uz sam chodil
ak je inak zdrava a prospueva, napreduje vo vyvoji, tak netreba tabulky ohladne vahy brat az tak vazne a dolezita je aj genetika

zuzu101
22. nov 2015

môj syn mal v roku 7,1kg, v dvoch 8,2 a teraz má 6 a má 15kg....papá za dvoch, chutí mu a aj sme pochodili rôzne vyšetrenia.všetko je v poriadku.

siska53
22. nov 2015

Tak v tom veku moja bola na tom asi tiez tak ak vobec. V roku mala ledva 7kg. Pritom dlzku mala beznu. Kolko papala,neviem,lebo bola dojcena na poziadanie a po 6.m.tym prikrmom az tak nedala (v porovnani s bracekom). Teraz ma 3,5r.a cca 13,5kg. Ona sa casom rozpapala,ale az smerom k 3.r.konecne. Lebo raz ju brzdil sopel (ma velku nosnu mandlu),raz zuby,dovolenky -tam je vsetko zaujimavejsie nez jedlo.

Inak dolezite je aj to,akych postav ste vy rodicia. Nasa bude drobnejsia po mne.

katka1981
22. nov 2015

celiakia sa testuje najskor medzi 2. a 3. rokom zivota, cize testy by neukazali nic, nakolko ma vs ebe lepku velmi malo. Nasa dcera ma celiakiu zistenu od cca 4,5 roka a vo veku tvojej dcerky mala vyse 8 kg, a postupne bola vyska, vaha, ukazakova. Je pravda ze pred zistenim diagnozy nemala vobec na bruchu tuk, co teraz uz ma, ale u vas je uplne zbytocne sa nad celiakiou teraz zamyslat. Ked tak jej daj urobit rozbor krvi, ci ma vsetko ok, popripade stitnu zlazu, pokial si s nou ty mala problemy v tehu. Nepiss kolko meria.

miriam2908
22. nov 2015

Sme na tom podobne, dcéra mala v roku cca 7kíl. Narodila sa s váhou 2360g- je z dvojičiek.Teraz má 15 mesiacov a cca 8,5kg. Každé dieťa je iné. Nestresuj sa zbytočne🙂.

brady1
22. nov 2015

mne decka lekarka povedala a všade sa to piše že 6 mes. ma mat dvonasobok porodnej vváhy. ale je to individualne. podstatne je že pribera , hlavne je že nechudne. a chuti mu papat, Je to normalne zdrave dieta.

8291
22. nov 2015

Žiadne stresy.kebyže. Ma celiakiu tak bude mať aj problémy.naša krpaňa mala pôrod.váku 3580gr.v 6 mes.važila 5500gr.je pravda že sme mali veľké problémy s papanim aj sme ležali v nemocke.ked mala rok važila 7700gr.teraz ma 17 mesiacov a mame 9 kg.ked mala 6,5 mes.uz sa postavila v postieľke ako 9,5 mes.behala uplne samostatne.je to živel neobsedí ani nemôže priberať ked je nonstop v pohybe.A je úplne zdravá nič jej nechyba.Aj doktorka povedala že keby mala aspon 10,5 kg bolo by fajn,ale ze sama vidí ze je to žihadlo a ze je v uplnom poriadku.

lusyke
22. nov 2015

Nasa mala na 6,5 mesiaca 6,6kg, na jeden rok mala 7,8kg. Priberala malo ale bola a je zdrave dieta. Teraz na 2,5 roka a ma 13kg co je normalna vaha na jej vek. Zacala viac priberat od jedneho roka ked som jej zacala davat plnotucne kravske mlieko. Inak som kojila do 2rokov a kojene deti vraj priberaju menej ako tie co su na umelom mlieku. Inak spodna hranica na 6 mesiacov je 5,6kg takze je to stale v tej norme ako udavaju tabulky. No kazde dieta je individualne. Podstatne je ze papa a ze je zdrava a pribera aj ked menej ale pribera.

lajlilinka
23. nov 2015

My máme 7 mesiacov a 7 kg, celkovo pribrala 4040 kg. Pije iba mlieko, odmieta kašu, príkrm zeleninový, mäsový, ovocný, jogurty... Iba Nutrilon od narodenia a všetko ok, ani raz nebola chorá, je to živé striebro, pohyblivá, sedí, plazí sa...
Dr nemá žiadne námietky...

Možno ma niekto bude odcudzovať ale radšej takto ako mať doma už v pár mesiacoch pretučnelé dieťa, ktoré sa ledva hýbe...