icon

6 mesačné bábätko samé v nemocnici

bajuss21
23. feb 2021

Ahojte, zaujíma váš názor/skúsenosti a ako by ste sa v danej situácii zachovali vy, lebo sa akurát snažím spracovať jednu informáciu, ktorá sa ku mne dostala a teda zmieriť sa s ňou neviem 😡 vo štvrtok ide moja pol ročná dcérka na hospitalizáciu na jednu noc do nemocnice, konkrétne ide na scintigrafiu obličiek. Automaticky som brala, že bez žiadnych diskusií budem hospitalizovaná s ňou. No akurát som sa dozvedela, ze tým, že nekojím, tak sa môže stať že pre mňa nebude miesto a pošlú ma domov. To ako vážne??? To ju tam mám nechať samú v cudzom prostredí s cudzími ľuďmi, ktorí o nej prd vedia???? Neviem to doslova predýchať.. ..

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
23. feb 2021

@bajuss21 preháňaš....keby si išla do nemocnice ty, tak dieťa s tebou nepôjde..... musí zostať doma. Zvyknúť by si muselo či by chcelo alebo nie... 😉
Ale samozrejme do nemocnice prečo by si nešla najmä ak máš len to jedno bábo....😉

jana_eyre_2
23. feb 2021

Charta práv dieťaťa platí aj u nas, komunikuj s právnym oddelením, kontaktuj detského ombudsmana.. mám skúsenosť v rodine keď reálne matku nechceli pustiť k dietatu.

bajuss21
autor
23. feb 2021

@deti95060810 tak ostane doma minimalne s otcom, ktory si uz ako tak poradi a ona bude predsa len vo svojom znamom prostredi so znamou osobou 🙂 takže je to iné...

bajuss21
autor
23. feb 2021

@veronika4495 😳😳😳 tak toto mi je ľúto a ani neviem čo na to napísať.... až ma zimomriavky prebehli...je už aspoň v poriadku?

fineta
23. feb 2021

Mam dost z pristupu niektoreho zdravotneho personálu, preco nepovedia hned aj to B, ze ak sa neujde lozko, kreslo poskytnú. Vyplasit mamu dojcaťa uplne zbytocne!? Fakt sa v kazdom odvetví nájdu aj takí aj takí. Ach to naše zdravotníctvo.
Ja som sa teda tiez nenechala odpinkat v nemocnici s 15 rocnym synom. Celu hospitalizaciu som bola s nim.

tosomja
23. feb 2021

Pre mňa aj anjeli by tam mohli lietať nad mojím dieťaťom, nenechám samého. Známa robí na detskom oddelení a ona sama povedala, že by tam nenechala svoje dieťa samé, že oni im nahradiť rodičov nemôžu, majú iné povinnosti, nie tisit plač. Že koľkokrát rodič od vedľajšej postele tisil dieťa ktoré tam bolo samé. Srdce jej to trhalo a to je sestrička.
Moja 11rocna dcéra, keď ma len zvýšenú teplotu, príde a ľahne mi na kolená, nech ju hladkam, môj 11m syn sa má nepustí ani keď tvrdo spí. Asi by som sa zbláznila nechať ho samého v postieľke, kde bude medzi 4 stenami, na infúzií, uplakany.
Určite nie.

simona92101
23. feb 2021

@deti95060810 bola som so 6mesacnou dcerkou 5 dni v nemocnici,mala kampylobaktera v brusku.a uprimne,keby tam s nou nezostanem,tak do rana zomrie!tak neprijemne zeny ake tam pracovali,bez zaujmu bez mileho slova,este si dovolili zomna aj posmech robit ked som vnoci s malou na rukach utekala k nim na sesternu,lebo panicky na zvonenie nereagovali,pili kavu a kukali televizor!ale to ze 6mesacne dieta kakalo za noc 12x! A krv,to ich absolutne netankovalo,povedali mi ze si mam robit ciarky na papier kolko x som prebalila a ze jej mam dat banan,6 mesacnej 🤦‍♀️ infuziu dostala az rano,nechali ju v 40tkach teplotach..takze za mna,nikdy by som dieta nenechala same v nemocnici,nikdy...

09041986
23. feb 2021

@bajuss21 6 mesacne dieťatko samé v slovenskej nemocnici? Len cez moju mŕtvolu! Ako baby píšu, máš plné právo ako sprievod dieťaťa zostat a ziaden personal alebo vedenie ti ho nemôže odopriet, aj keby si mala spat v spacáku na zemi.

saxana000
23. feb 2021

Ja som si vydupala so 6 tyzdnovou ale naopak.moja resekcia zapalu prsnika z kojenia.ze zaneste dieta otcovi alebno babke.no neexistuje!bud pojde so mnou alebo dovidenia.mala bola moj doprovod izbu nam vyziarili lampou z detskeho doniesli postielku kym mi robili zakrok bola na novorodeneckom hned po prebrati z narkozy mi ju doniesli.na druhy den sme isli domov.ked sa chce tak sa da..nedaj sa..

abbey1
23. feb 2021

Žiadna súdna osoba, lekar, sestricka, matka neppvie, že je ok nechat dieta v nemocnici samotné.

bluka2
23. feb 2021

@veronika4495 mala si ísť proste do tej sanitky, nechápem, prečo by si nemohla. Normálne sa tam natlačiť a nenechať spôsobit dieťaťu takúto traumu...to sa nedá len tak odstrániť. O nich sa nevyjadrujem, nie sú to ľudia 🙁

jana_eyre_2
23. feb 2021

@bluka2 človek v tom strese asi kona inak ako keď potom nad tým premýšľa... Musí to byť pre matku neuveriteľne hrozný pocit.. ja som to prežívala s blízkou osobou a ja som nevedela spávať z tej predstavy, že to dieťa tam je osamote...

bluka2
23. feb 2021

@jana_eyre_2 hej, ja ani neviem o koho sa jedná a po prečítaní som nabrusena na celý svet

basska_b
23. feb 2021

Samozrejme že máš na to právo. Mne tiež pred rokom nechceli dovoliť, lebo bol covid a všetci boli pokakani z toho, ale riešili sme to s prednostom a hovorila som, že je to moje právo... tak nakoniec sme sa rýchlo dohodli

beronsche
23. feb 2021

@deti95060810 z tych prispevkov sa javis ako velmi tvrda zena.. dieta je v nemocnici vo fyzickej nepohode, mozno bolesti a pridavat mu este nepohodu psychicku?
Sestricky mozu byt aj z rydzeho zlata, avsak maju povinnosti, nemozu celu noc upokojovat vystrasene dieta.. prosto na to nie je kapacita..
Aj starsie deti su vystrasene a blizkost rodica im to pomaha zvladnut... pre citlive dieta to moze byt pomerne traumatizujuca skusenost.. . spominam si na dospelu zenu, kt. bola ako dieta casto hospitalizovana a este v dospelosti si zivo vedela vybavit ten hrozny pocit strachu a osamosti, co tam zazivala, este po rokoch ju to ovplyvnovalo..
Inak, ako myslis, ze tie deti bez rodicov zvladaju? Ked dieta upenlivo place a vola rodica, daju mu lieky na upokojenie.. inak to jednoducho nejde..
Donedavna som si myslela, ze rodic ma pravo byt s dietatom len do 6r a zdalo sa mi to sialene .. som rada, ze to tak nie je..
Keby mam 10 deti a jedno potrebuje do nemocnice, radsej necham tych 9 s niekym, ale v domacom prostredi, ako to jedno same v nemocnici..

librarian
23. feb 2021

@beronsche ja som ako dieťa bola často v nemocnici (v rôznom období detstva - po narodení, v škôlkarskom i v školskom veku) - rôzne operácie, čiže určite viac, ako jeden deň, a veruže so mnou tam mama (ani iný príbuzný) nebola. už som dávno dospelá (34 rokov) a žiadnu traumu nemám. mama doteraz spomína, ako som to dobre znášala, lepšie, ako ona (a citlivá som doteraz poriadne). čiže netreba to robiť virtuálne scény, ako je pobyt v nemocnici bez matky trauma na zbytok života. nie je to pravidlo. ...to len vlastná skúsenosť. nedalo mi, keď je tu toľko emocionálnych komentárov.

beronsche
23. feb 2021

@librarian presne tak, nie je to pravidlo.. kazde dieta je ine.. jedno je uplne v pohode, ine sa zlozi.. ale od toho je matka, aby to vedela posudit..
a predpokladat , ze matka, ktora trva na hospitalizacii je hysterka a dieta to automaticky zvladne, je nezmysel...

kristina2015
23. feb 2021

@librarian Toto je asi iné sestričky si už poznala aj ako one teba . Izby ti neboli cudzie ,bola si doma .Je iné ak ide dieťa raz za život na príjem a ozaj ine keď si tam už viac-menej doma . Pre rodiča je každá choroba dieťaťa unavna ,jasné že by boli mamičky logicky radšej doma a oddych ,však sa sestričky postarajú . Rodič tam ide nie pre seba ,ale pre to dieťa ,veď komu je super v nemocnici,utlacat sa na izbe s ďalšími 2 mi ch.detmi ktoré plaču ,zatiaľ čo svoje utisis ,uspis ho a si rád že si sadnes a v zápeti sa rozplace druhé bábo 🤷 vedľajšie 🤷 Pán boh zaplať za mamičky ,sestry majú menej práce ,respektíve sa mozu sústrediť na inú prácu potrebnú a babetka sú spokojné ,síce v cudzom,choré ale s rodičom,nie opustené v ťažkej chvíli .

librarian
23. feb 2021

@kristina2015 nepoznala, nebola som furt na tom istom oddeleni alebo v kratkom case. ...pisem za seba, moja skusenost. Na margo niektorych komentarov. Deti znesu ovela viac ako rodicia...

kristina2015
23. feb 2021

@librarian Ja by som samé dieťa v nemocnici nenechala hoc viem že sestry sú obetavé za mňa nie . Aj sestry sú rade ak ide aj rodič kedysi to tak nebolo . Takže nie. Ak by bol dôvod nedostatok miesta ,poprosila by som prevoz do inej nemocnice ,kde dostatok miesta je,ako pre matku tak aj pre dieťa .

librarian
23. feb 2021
kristina2015
23. feb 2021

@librarian Toto je slabý argument nedostatok miesta ešte chápem odd kde deti bojujú o zivoty vysoké riziko nákazy hoc chrípky by bolo fatálne ale pre nedostatok miesta ee

mina17
23. feb 2021

mne tiež povedali pri mesačnom že tym že nekojím nemôžem z nim byť v nemocnici tak som si priplatila izbu a už som mohla byť

librarian
23. feb 2021

@kristina2015 a preco to pises mne? Ja som nic take neuvadzala.

kristina2015
23. feb 2021

@librarian ok prepáč posledné dva príspevky autorke zle som oznacila

librarian
23. feb 2021

@kristina2015 aha, to nic. len pre objasnenie som sa pytala.

kristina2015
23. feb 2021

Autorka máš nárok zo zákona byť ako doprovod charta prav dieťaťa a ak ti to nebude umožnené z dôvodu plného stavu odd žiadaj presun do inej nemocnice kde plný stav nie je a nebudú porušené práva dieťaťa.

andreatytler
23. feb 2021

@bajuss21 Je to take velmi smutne ze v nemocniciach nemaju ziadnu empatiu pre pacienta. Je to tak velmi smutne ze sa matka musi bit o to aby ostala s dietatkom.
Este je sanca ze si zle pochopila co ti vraveli... mozno to mysleli tak, ze tam mozes ostat, akurat pre teba nebude postel, ale ak ti vyslovene povedali ze ta poslu domov, tak to je smutne.
Dufam ze to pre vas dobre dopadne.

vlada2401
23. feb 2021

@simona92101 viem si predstaviť čo ste prežívali,moja dcérka mala campylobaktera keď mala 3 roky,tu bolesť bruška čo pri nom zazivala,tie neprestávajúce hnačky, či mala teploty to už si nepamätám,ale bol to hrozný pocit ju takto vidieť,my sme to zvládli doma,zbavovali sme sa ho vyše mesiaca čo ho mala stále v stolici,odvtedy vždy keď išla kakať a mala redsiu stolicu začala mi plakať,že ona nechce už tu strašnú bolesť bruška....dúfam,že túto pliagu už nikdy nechytime,my sme ho mali z pieskoviska,kde chodili mačky