icon

6 ročný syn už rok rano oddrháva, no výsledky sú v poriadku.

orieska325
24. aug 2019

Ahojte,zacalo to min.roku v novembri vsimla som si ze syn rano ako keby odkasliava,je to preto ze ho skriabe v hrdle ako vravi.Najprv som myslela ze nejake prechladenie atd..v tom case bol skolkar predskolak skolkarsky rok mal az na 1 den bezchorobovy.Po pol roku sme sli k dr.dovtedy som skusala zvlhcit vzduch,rano sa hned napit atd..nic..U dr.krciara sme jic nezistili..dutiny ciste,hrdlo ciste vytery negat.

orieska325
autor
24. aug 2019

V hrdle ma sliznicu ako keby jemne hrbolkatu.Pytala som sa ci nemoze mat nejaku alergiu bolo mi povedane ze nie ze sliznica alergika vyzera inak...neskor sme sli k inemu dr tiez orl..nevravela som mu o predoslej navsteve dr aby si vytvoril vlastny nazor..odisli sme s tou istou ziadnou diagnozou..dalavala som sancu moru..syn to robil aj tam,nepomohlo.Nemate s tym niekto skusenost?Robi to rano po zobudeni,cez den vobec a sem tam vecer ale malo kedy ale to rano je blbe je mi ho luto..pomaha mu ked mu natriem krk tymian.mastou tak do 10min to nerobi..ale neni to asi riesenie.dakujem za kazdy nazor.

orieska325
autor
24. aug 2019

Este doplnim ze to odkasliavanie nie je mokre ale suche ako ked vas skriabe v hrdle..

juliet86
24. aug 2019

@orieska325 existuje aj psychosomaticky kasel. nestalo sa u vas doma/synovi nieco v obdobi okolo zaciatku?

orieska325
autor
24. aug 2019

@juliet86 praveze nie celkovo mame take kludne obdobie aj on co sa tyka skolky atd,dobre komunikuje takze by mi zaisto povedal.To neni kasel vyslovene on ako keby sa snazil nieco vykaslat urobi to 5 6 x za 30minut a koniec..ale robi to takou silou podla mna ma uz ro hrdielko take zvrasnene aj preto..som z toho smutna rozmyslam ako mu pomoct.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2019

@orieska325 https://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby...
Skus si toto precitat, ci to nie je vas pripad.

evittam
24. aug 2019

@orieska325 Na zaklade coho ste zvlhcovali vzduch? Mas zmeranu vlhkost vzduchu u vas?

galioska
24. aug 2019

@orieska325 alergia počiatky astmy

lula313
24. aug 2019

@orieska325 buď je to alergia alebo zlozvyk.

0hena0
24. aug 2019

@orieska325 pricina moze byt v detskej izbe. Prrjst cm po cm. Nieco dycha, co mu prekaza. Len to bude tazko zistizelne. Moze to byt aj nieco, co nevidiet. Vymenit vankus, matrac. Vymalovat izbu. Skryta pliesen. Toto su velmi zlozite skyte vady. Ex svagova mala za stavanou skrynou pliesen ako hrom, a netusila. Deti obe mali podobny kasel. Ale u vas to mozr byt nieco ine.ale,myslim,ze je to vdychovanim niecoho. Je to zlozite. Ja som napr.u nasho psika po 3 rokoch zistila, co mu robi zle. Je to zviera sice ale patranie je rovnako tazke ak vam na tom zalezi.

stanulienkat
24. aug 2019

Reflux a zacinajuca astma

janinah
24. aug 2019

je to alergia,syn mal to isté....vyšla silná alergia n aroztoče a plesne...kým sa dostanete k dr.tak robte v byte a v jeho spálni protialergické opatrenie,vygooglite si to

janinah
24. aug 2019

nemá v okolí zvieratko napr. psa ? u nás to spustil pes...

margaretka_
24. aug 2019

ja to mam celý život. normálne počas školy som mala stresy, že na prvej a druhej hodine ma vyvolaju, lebo vted som nemavala poriadne hlas a musela som stale odkašliavať. ale asi sa to nijak neriešilo a nijak sa to nemení, nemám ani alergiu o ktorej by som vedela a ani astmu. a niekolko krat som sa už sťahovala

lenicka1121
24. aug 2019

@orieska325 ahoj, u môjho syna je to isté, ma 7 rokov. Boli ste na alergologii, pneumologii? Syn ma diagnostikovanu astmu, aj inhaluje, je alergik. Vetsinou kašle ked si lahne, keď zaspi ale aj nad ránom ho zacne drhnúť, nie je chory ani prechladnuty, dýchanie ma čisté no drhne ho aj tak. Uz sa stalo, ze ho tak drhlo, ze islo vsetko von.... My sme tiež zvlhcovali vzduch no pri tom za rozkašlal ešte viac. U syna bolo podozrenie na aj na reflux no ten sa gastro.vyšetrením vylúčil. Nejaký inhalátor ste už vyskúšali? Dá sa aj bez predpisu.

danielahamar
24. aug 2019

Už je to zlozvyk /psych. povodu/ak teda nemá alergiu

bibistec
24. aug 2019

Ja by som poradila zo skusenosti urcite gastro vysetrenie urobia usg lebo kludne to moze byt reflux. A casto deti s refluxom maju aleegiu na mlieko. Lampske ani to nevyslo ale cez prazdniny vylucili komplet vsetko mliecne a zrazu niekolkomesacny kasel prestal. A urcite aj alergo vysetrenie.

bibistec
24. aug 2019

Ps psychosomaticke.urcite nie. To.uz ked lekari nevedia co tak.to zvalia na psychiku ale treba patrat po pricine. Poznam.aj.pripady co.posielali rovno na psychiatriu a problem bol uplne inde. Tteba vam odbornika.

bibistec
24. aug 2019

A este ma napadlo je aj specialne vysetrenie na astmu kde bezne vysetrenie ukazuje ze ju nema za toto sa tusim nieco doplaca ale je presnejsie. Uz si nepamatam nazov.

orieska325
autor
24. aug 2019

No toho alergologa zvazujem aby sme vylucili vsetko co sa da..v pondelok zavolam a objednam ho.pojdeme krok za krokom nejakou vylucovacou metodou aby sme prisli na pricinu.Dakujem vsetkym kt.vyjadrili nazor v tejto diskusii😘

0silvia0
24. aug 2019

@orieska325 moja dcera mala nieco podobne po prekonanom kasli sposobenom mykoplazmami. V odbere krvi jej nasli, ze ich prekonala. Nasledne jej sposobili astmu. Teda tak mi to podala imunologicka.

jankapepe
24. aug 2019

@orieska325 mykoplazmy či chlamýdie. Antibiotiká špeciálne na to a bude ok 🙂

huma
15. mar 2021

@orieska325 dobrý den, boli ste na tej alergologii, prisli vam na nieco? dakujem

orieska325
autor
19. mar 2021

@huma ahoj vysiel cisty ako lalia..ziadna alergia nic aj mu robili rozbor na mykoplazmy atd..a aj to prestalo...proste to zmizlo...teraz zacal znova ale vsimla som si ze menej pije ked pije viac nerobi to..aj nam raz bolo povedane zvysit vlhkost vzduchu a pitny rezim..