icon

7,5-mesačné bábo nesedí a neštvornožkuje: Pomôcť mu?

3. feb 2024

Ahojte,
náš malý sa už od 4 mesiacov pretáča na bruško, neskôr začal cúvať dozadu, kotúľa sa z bruška na chrbatik a naopak, takztiež už vyše mesiaca mu ide krásne druhé vzpriamenie. Avšak "problém"? je, že zatiaľ si ešte neskúsili sadnúť a nejde nijak dopredu..(inak vždy je na inom mieste, tiež aj pivotuje atď).. boli sme aj na poradni, dr.sa len spýtala či už sedí, resp či sa dáva na kolienka - to začal, ale zatiaľ len párkrat...prosím vás, pomáhať mu nejako k tomu stvorkovaniu alebo nechať na ňom? Ďakujem 🙏

Strana
z2
asdfka
3. feb 2024

Autorka klud, moja ma 10mesiacov, nestvornozkuje a nesedi. Plazi sa. Min. tyzden sme boli u fyzio, nech ju skontroluje lebo uz som sa zacala bat. Je v poriadku, akurat trosku slabsi chrbatik. Ze sa nemam stresovat.

autor
3. feb 2024

@mima1608 hej veď tiež si myslím, že ok, ja som sa pýtala kvôli tomu, lebo dr mi pripadala prekvapená, takže aj mňa prekvapila 😃 inak by som to vobec neriešila...a keď vidím niektoré úplne mimo komentáre tak aj banujem že som vôbec niečo napísala 🙂

katulienocka999
3. feb 2024

Naša nechcela najprv past koníky, potom sa stavať na štyri a neskor stvornozkovat..chodili sme ku fyzio kde mi stále ukázala nejaké cviky na doba, ako to podporit 🙂 ale stvornozkovat začala až v cca 10tich mesiacoch...tvoj ma fakt ešte čas 🙂 ale kebyže vyhľadať si v okolí fyzio ci by ti vedela podariť, pripadne na nete nejaké videa ako podporit..napr ja som pri stvornozkovani podporovala so salom co bol pod nou

janickacrazy
3. feb 2024

Kašli na komentáre, môj malý bol podobný prípad, začal stvornozkovat až v 10 mesiacoch a posadil sa až o mesiac neskôr. Nič mu neušlo. Buď v kľude. Držte sa.

theanak
3. feb 2024

Ahoj, naša dcéra začala 4nožkovať, sedieť a stavať sa k nábytku viacmenej v jeden deň naraz, mala 9 mesiacov. Od mojej mamy viem, že ja som nestvornozkovala vôbec a chodiť som začala až v 1,5 roku a všetko je so mnou okej 😀

len_nig
3. feb 2024

@egonsk v chodanke že 😂😂😂😂😂😂🤦🏻‍♀️

len_nig
3. feb 2024

Je to úplne v pohode, môj začal stvornozkovat a sedieť až ako 10 mesačný ak dobre pamätám. Pomohlo mu nechať ho nahého pred sprchou, tak sa dobre zaprel a išlo mu na kolená dobre ísť 😊 vôbec nie je opozdeny, neboj nič 😊 ak máš pochyby choďte k fyzio

heln
3. feb 2024

necitam diskusiu, ale nevidim problem, na mojom som kazdy den videla ako napreduje, neviem kolko mal ked sa zacal plazit, potom stvornozkovat, ale viem, ze az ked stvornozkoval, tak najskor isiel do sikmeho sedu a az potom si sam sadol a to mohol mat nejakych 9 mesiacov. takze podla mna ho treba nechat a pride to samo, mozno davat hracky a zaujimave predmety mimo jeho dosah, aby sa snazil za nimi dostat.

3petka
4. feb 2024

@klip0 robí aj aj. Aj z ľahu cez bok za pomocí ruky. Alebo keď je na štyroch tak sa prehupne do sedu.

klip0
4. feb 2024

@3petka z ľahu cez bok ale ak sa snaží dvíhať, tak je dobre otočiť na bruško a nech sa teda posadí z polohy na 4, cez bok za pomoci ruky je škodlivé

amelie2017
4. feb 2024

Sed je vrcholom vyvoja deti do jedneho roka. Aj ak si sadne ako 11 mesacna, bude to uplne ok. 7 a pol mesacne babo vobec nemusi vediet sediet. Deti sa najprv davaju na kolienka a az ked to ovladaju, z toho nasleduje sikmu sed a az potom normalny sed. Este ma vela casu. Vobec sa nestresuj.

sofia1979
4. feb 2024

Neboj všetko príde naša v 7 mesiacoch akurát začala sedieť 4nožkovanie preskočila tiež som sa obávala no ona všetko preskočila a v 9mm spravila prvé krôčiky uvidíš to bude potom všetko rýchlo až ti bude chvíľku že čo neposedí😂👍

zorkahorka
4. feb 2024

Ale prd je pozadu! Deti sedia priemerne okolo 9.m, niektore nestvoruju. To, ze sa zacina davat na kolienka, je super. Začína

Strana
z2