icon

7 týždňová dcérka každý večer plače

radusssa
6. jan 2017

Ahojte maminy...

mam 7 tyzdovu dcerku a kazdy den o rovnakej hodine, zvacsa to byva o 18 zacne histericky plakat, nepomaha nosenie, hojdanie,kocik, absolutne nic a trva to zhruba 5-6 hodin vkuse , iba ked ju krmim a kuzpem pocas tych 5-6h neplace a inak zas spusti...népomaha nosenie, hojdanie, nic .. az do kym okolo polnoci nezaspi aj to spi vdAka fenistilu, ktory nam dal pediater, aby po tom zaspala inak by mi asi tak plakala celu noc.. cez den funguje normalne v pohode, kazde 3-4h sa napapa a spi...ale vzdy o 18 zacneme histericky amokovo plakat...nemate s tym niektora skusenost, preco , co jej moze byt a ako jej (aj sebe) pomoct...

Dakujem...

certi
7. jan 2017

@radusssa aha...aka mudra rada....evidentne to mlieko nezabera, nieco nie je dobre....

lilli19
8. jan 2017

ahoj, malicku boli brusko, u nas to bol tiez masaker. vysad vigantol, nahrad vit, D od jamiesonu napr-vyrazne sa nam ulavilo po nom...a este skus malu nosit na tigrika, teda otocenu na brusko cez ruku, a pohojdavaj ju trosku, a u nas este zaberalo spanie na brusku...vsetko casom odznie

lilli19
8. jan 2017

jej a este poznam jeden pripad kedy extremne plakalo babatko taketo malicke a malo pruh...tak by som asi zvazila navstevu lekara, ale nenechala sa odbit tym ze ved koliky...

martinka6282
8. jan 2017

Mali sme ten istý problém, vysadila som Vigantol a o pár dní po placi ani stopy 🙂

radusssa
autor
8. jan 2017

Cauko. Dakujem pekne za rady 🙂 co sa tyka toho Vigantolu, skusim to, uz som citala viac prispekov, ze Vigantol celkom "skodi" niektorym detickam...
Co sa tyka nosenia na tygrika, tak my mame reflux velmi silny a mala ked je tak "opacné" tak vzdy grcka velmi...takzw toto nemozme ..
My sme s tymto strasnym placom lezali dokonca tyzden v nemocnici lebo mala aj chudla ale tam nam po vysetrenkiach zistili ten reflux silny plus koliky no ale primar mal podozrenie na zuzeny zaludocek ( to sa operuje) a ma aju to predcasniatka a deti s nizkou porodnou vahou (my sme mali 2kg) no a pustil nas domov po tyzdni s tym, ze ak mala neprestane tak sustavne plakat a bude stale grckat, tak do nemocnice na Kramare ze tam jej urobia specialne vysetrenie ci nema ten zuzeny zaludok, ale ked som bola u nasho pediatra s tym, ze Zara stale tak place atrasne histericky a aj grca stale tak mi povedal ze reflux musi prerast a ze place lebo ma koliky a tiez to musi prerast, ze mam vydrzat do pol roka a hovorim mu ze nespi vobec este a supol na Fenistil ze 5 kvapek pred spanim...takze takto nas "uzasne" poriesil nas pediater..
Este raz dakujem za kazdy postreh, skusenost a radu pretoze ked som sem pisala uz som izaj bola so silami v prdeli...@lilli19

hviezda21
8. jan 2017

@radusssa prečítala som všetky príspevky a mám otázku-okrem všetkých liekov čo si musela brať (napriek uisteniu lekárov podľa mňa prešli aj zniz.davky na plod a môže toto byť reakcia-overene známou kt. Toto spravili antibiotiká ktoré Sa mohli v tehu) nebrala si kvôli udržaniu tehu aj magnézium? Z toho po vysadení maju deti abstinenčné príznaky a plaču.....a ešte bacha na rascu a fenikel, má podporiť trávenie a laktaciu moje deti však v hrozne nafukovalo a popravde aj mňa (viem že ste na UM). Inak podľa všetkého to budú koliky ale daj vždy na svoj pocit matky, ak sa ti to nebude zdať dajte sa vyšetriť. A fenistilu sa neboj.

radusssa
autor
8. jan 2017

Nie, magnezium som nebrala v ziadnej forme, pretoze magnezium je "liek" (aj ked to je v podstate vitamin) nemozem koli tej svalovej chorobe, keby dostanem magnezko tak mimokamzite zlyha svalstvo pocnuc dychanim, takze nie..co sa tyka tych mojich liekov, tak moj lekar ma uistoval, zaprisahaval sa, ze k malickej sa lieky nedostanu, ja som aj mala z zych liekov (tak mi povedali) nejaku prezretu "vyzranu" placentu, ze malej uz potom nesli ziviny cez nu a nepriberala v brusku ale ze k nej sa to nedostalo, ze jediny dosledok bola ta placenta...

Co sa tyka rasci, tak urcite na tom nieco bude pretoze od kedy som zacala prevaraz vodu v rasci (3-4dni) tak malej sa tak zacalo nafukovat brusko, ze som ani plienku nemohla dopnut chudinka...ale nenapadlo ma to, ze to moze byt z rasce az ked mi tuna jedna holka napisala spravu a teraz aj ty, takze uz som "vysadila" prevarenu vodu v rasci, hadam sa to zlepsi..a vymenila som dnes aj espumisan za coliprev tak uvidime no...
Co sa tyka Fenistilu..mas/mate sn tym skusenost???? Som rada, ze ste sa na toto ozbali pretoze niektore zeny tu pisali take utocne komentare vyslovene na margo toho Fenistilu...tak som ostaa taka viac menej "laknuta" z toho..tak sa nemusim bat napriklad ze si mala na to nejakym sposobom navykne a v buducnosti mi bez togo nezaspi?
Moc moc dakujem aj tebe/vam 🌷@hviezda21

mirka414
8. jan 2017

Uz je to viac ako 10 rokov,ale na ten večerný plač nezabudnem asi nikdy ešte,že som mala pri sebe maminu,ktorá mi pomáhala,lebo by ma asi odviezli na nejakú kliniku :( dcérka plakala celé večery a nepomáhalo nic ani masáž bruska,nosenie na rukách natriasanie v kočíku uľavilo sa jej až po sab simplex hneď bolo po bolesti a mamlinka spinkavala skoro celu noc .

tajka1986
8. jan 2017

@radusssa nasa tiez takto kazdy bozi vecer od 18.00h ako sme sa vratili z prechadzky,plac neskutocny,hned som musela vyzliekat,kupat,krmit,ukladat na spanok. Az po nejakych 2hodinkach sa konecne ukludnila a zaspala. U nas bol dolezity ten kupel,to ju zrejme az dokazalo ukludnit. Nemyslim si ze ju nieco bolelo,nakolko cez den bola uplne v pohode. Mne dr.vravela ze spracovava podnety z celeho dna a inak svoje pocoty vyjadrit nevie. Po roku to same preslo

hviezda21
8. jan 2017

@radusssa fenistil bral kamoskin syn do 2,5r. Už neviem kvôli akej diagnóze denne!!! V 4 R. robil testy u psychológa čo robia predškoláci, ona povedala že také dieťa vyspelé ešte nemala. Chlapček nastupuje do školy od septembra je to zdravé múdre dieťa. Ano s liekmi nieje sranda ale viem že fenistil aj dithiaden mi odporučili aj počas tehu a sú to antihistaminiká kt. Boli testované na tehotných aj kojacich matkach (máloktoré lieky sú a aj sa robí vyskum preto píšu do letaku že sa máš poradiť a radšej nebrať v tehu). Moje deti brali cca od 4-5mes. fenistil pri zuboch, nádche ci iných respiračnym chorobam, najnovšie na alergiu. nevravim že denne ale keď soplili 2tt tak aj v kuse. samozrejme nič im nieje a berú ho dodnes keď to lekár odporučí. Ale dnes napr. dam 2-3-4dni kritické keď nevedia dýchať a potom už vysadim. Takému malemu babatku by som dala 2-3x denne max 5-7dni počas kt. by sa mohlo ukludnit, mali by ste nabehnut na nejaký režim a potom znižuj na 2x denne a nakoniec už len na noc. Všímaj si ako bude reagovat a potom uvidíš ako dalej. u pediatra sa porad ako dlho jej ho môžeš dávať napr. potom už len na noc. Nie som biochemik ani lekár ale pri takom množstve liekov co si brala časť kt. Ty ani lekár nevies vyhodnotiť prešla aj cez placentu a nemusí mať trvalé následky ale spočiatku môže mať dieťatko abstinenčné príznaky kt. Môžu vyzerať aj ako ten váš plač. Ak by boli tie lieky ok neostávali v placente a nespôsobili by jej prezretie. Robí to vraj aj Mg (som zvedavá na moju placentu :( ) To si nevyčítaj inak sa nedalo ak si chorá. Bohu vďaka že bábo môžeš držať v náručí a skús celú tú situáciu prijať. Boli brusko už z akéhokoľvek dôvodu a ver že časom sa to upraví. Ona cíti aj tvoju nervozitu kt.mozno máš už cely den či večer. je to prvé bábo viem že sa mi ľahko vraví ale my sme si tiež prešli kde čím a keby som všetko prežívala stresom som na antidepresívach a po ďalších deťoch netúžim. Držím palce.

bienennest
9. jan 2017

skus si precitat zopar rad ako ju utisit, mozno ti to pomoze - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/koliky-co-robit-ked-babatko-place-p1627s/

maykaaa1122
9. jan 2017

To bude najskôr bruško, my sme dávali Coliprev, trvalo to prvé 3 mesiace, potom to zo dňa na deň prestalo.

denisekkk
9. jan 2017

@radusssa to bude kolika. Nasa mala toto iste. Pomohol hrejivy plysak-nahrejes v mikrovlnke a prilozis na brusko. Daj do vyhladavaca Kup..skvela vec.

sykorkauhliarka
9. jan 2017

@bienennest dobry clanok ...aj ja obcas robim gramaticke chyby ale skus si to precitat a opravit...su to iba preklepy ..ale dodaju mu vaznost si myslim

bienennest
9. jan 2017

@sykorkauhliarka diky..pozriem sa na to.

patkastrecanska
9. jan 2017

Kolika, moja dcérka tým tiež prešla 🙂 probiotiká by mohli pomôcť

mariana225
9. jan 2017

@radusssa ahoj,ak má mala reflux skús gastrotuss baby sirup,asi ju páli zaha.nam takto malý reval mesiac, sirup pomohol.a od 3 mesiaca je pokoj od refluxu.

momoqui
9. jan 2017

@radusssa ahoj je to uplne v norme pokial takto place ajked je to unavne ... netreba davat kvapky pokial nezaberaju a vitamin D by som tiez nemenila z Vigantolu na iny (lekarnicka upozornovala nemenit), ale za skusku nic nedas. Prejde to same. Teraz musite nosit na rukach v satke cvicit nozickami robit masaz bruska a nam pomohla dost aj fitlopta (ajked ja som na nej velakrat zaspavala😀), najma zvisla poloha, babu sa musi upravi traviaci system a to chvilku trva... ja som davala par dni coliprev a este dake dvoje co mi radila pediatricka ale rozdiel som nevidela 🤓

sykorkauhliarka
9. jan 2017

@momoqui preco si za vigantol?

sykorkauhliarka
9. jan 2017

@momoqui resp preco lekarnicka upozornovala nemenit...tie niekedy nataraju..

katrin21
9. jan 2017

nehadzte vecerne place na Vigantol, to su klasicke koliky... my sme to mali prve dva mesiace stale.. od 19 -22 rev s prestavkami, nepomahalo nic, vobec... nosili sme ako besni... obcas zaspala na 10min a zase rev.... potom akoby utalo a prestalo to.. niekedy to trva aj pol roka... u kazdeho inak...
vigantol je TOP vitamin D na trhu... ma najlepsie vstrebavanie.

katrin21
9. jan 2017

a koliky su typicky vecerne, aj sa volaju vecerne koliky 🙂 Nas zachranoval Sam Simplex, bez neho by mala vrestala aj cez den, takto len ten vecer....
niektorym detom pomaha aj po kupani dat na brusko nahriaty uterak. uvolnuje to bolesti, normalne nahriat anpr. fenom, alebo na radiatore a obalit poskladany dookola ...

katrin21
9. jan 2017

@radusssa inak teraz spatne citam predch. strany a dalsie tvoje prispevky, tak postupne reagujem...
pises ze nespi cely den.. ona uz asi vecer je aj hotova z toho, unavena, od unavy uz niekedy deti tiez nevedia zaspat.. bude to asi kombinacia toho vsetkeho.. kolika + unava... neda sa ti nijako ju uspat?
ako ju davas pocas dna spinkat? skusala si zavinovacku na snurovanie, taku tu klasicku stvorcovu? pokrcit do nej nozicky k brusku a zavinut , aby bolo babatko obopnute amalo pocit bezpecia, niekedy aj to staci. fakt treba skusat vsetko mozne... niektore deti zaspia len tak, lebo inak sa budia, oni este nevedia polozit pliecka o podlozku tvrdu, az postupne sa im vyrovnava chrbatik a preto maju potrebu byt zavinute .na makkom...

engie2
9. jan 2017

@radusssa Zazili sme si.. odpocitavali sme dni do konca tretieho mesiaca. A ono to naozaj akoby utal..preslo z nicoho nic. Nasa mala bola uplakana aj cez den, v podstate ked nespala, nebola na prse, tak plakala. Ja som nejedla uz pomaly nic, co som sustavne myslela, ze zo stravy to moze byt. Tie prve tri mesiace si pamatam len matne, akoby v hmle. Nechcem zlahcovat, ale naozaj to treba len prezit... uz mate dve tretiny za sebou.
Skusili sme vsetko, naozaj, ja som ani nespavala co som googlila. Od kvapiek vsetkych dostupnych na trhu, cez nahrievanie, masaz, nosenie...
Mas nezavideniahodnu situaciu. V podstate ma napada len jedine. Sudim zo svojej skusenosti. Ako si na tom psychicky? Lebo z vlastnej skusenosti mozem napisat, ze som nebola ok a je viac ako mozne, ze to preslo na malu. Neviem doteraz ci zhoda nahod a preslo to same alebo to bolo tym, ze som ja zacala byt v pohode. Mam na mysli poporodnu depresiu. Kedze si na tom chuda tak zdravotne a sama, nedivila by som sa. Ono je to kolotoc, nervozna mama = nervozne dieta. Ak sa mozem opytat, otec malej nezije s vami? Nema ti kto pomoct ani par krat v tyzdni?
A k Fenistilu napisem len moju skusenost a zopar deti z okolia - nasa mala aj tie dalsie deti boli po fenistile podrazdene a abnormalne placlive. Ja som teda davala len tyzden v roku malej kvoli soplom, ale teda to bolo klbko nervov. Pise sa to aj v kontraindikaciach.. mozno by mala spala aj bez neho, nakolko je z tolkeho placu vysilena.
Velmi vam drzim palce, nech je to cim skor za vami.

engie2
9. jan 2017

@katrin21 autorka pisala, ze mala spi cez den krasne. To b len jeden den, kedy nespinkala skoro vobec. Taky den si myslim sa objavi u kazdeho dietatka.

evittam
10. jan 2017

@katrin21 Prepáč, ale Vigantol je top svinstvo na trhu. Mám minimálne 10 známych čo po vysadení Vigantolu prestali mať problémy, o ktorých sa tu píše......To sú reálne skúsenosti. Samozrejme niekomu vyhovuje.

momoqui
10. jan 2017

@sykorkauhliarka vigantol je predpisana (asi slovenskou lek. komorou) a ostatne su len ako vyzivove doplnky s tym ze to D tam nie je v takom mnozstve. To mi povedali v 1 lekarni, viac som nezistovala, nam Vigantol neskodi, mame ho predpisany od narodenia, takze uzivame.

evittam
10. jan 2017

@momoqui Prosím ťa - "v jednej lekárni".......Vigantol v jednej kvapke obsahuje 500 I.U. vitamínu D a napríklad Jamieson Baby obsahuje v jednej kvapke 400 I.U. - takže až taký rozdiel to nie je. 😉
Ale inak v pohode - ak ho dieťa znáša, ale ak by si mala skúsenosti, že ti dieťa skrúca od bolesti a kŕčov, nemôže spať a neviem čo a vysadíš Vigantol a zrazu je to úplne iné a pokojné dieťa, tak by ti to asi jedno nebolo.😉

tweetinka.co
10. jan 2017

Ahoj. Necitala som prispevky, mozno sa budem opakovat.
Posobi to ako vecerne place. Mozu to byt aj koliky, ci ine ochorenie. Moze ist mozno o prechodny stav..
Prvu mam mega uplakanu a nespavu, doteraz... Druha dcerka, po tyzdni od narodenia, total zmena a plskala, nechcela spat. Je nonstop na rukach, v lekarni sme nechali sdi 100e co sa skusali kvapky. Asi vsetky, biogaya, coliprev, sabsimplex, biolac, potom aj gastrotuss, ci nema skryty reflux..
Zacali sme vedome aplikovat bezplienkovu metodu a uz medavame ziadne kvapky, nic. Len moja skusenost. Zvladni to, je to velmi narocne

charlie1980
10. jan 2017

@radusssa Moj druhy syn bol uz v nemocnici najlepsie babatko. Kedze som mala CR, Tak som ho 2 dni nemala u seba, hovorili mi to sestricky. Ked mi ho priniesli, len papal a spinkal. Prisli sme domov, detska samozrejme vypisala Vigantol, od vtedy zacalo peklo. Cez den pekne spal a v noci bol celucicku noc hore, pucil sa, hneval sa. Celu noc nespal, az na druhy den naobed. Vymenila som mlieko, Lebo som myslela, ze to z mlieka. Myslela som, ze koliky. Take kvapky, onake. Vecny kolobeh. Az potom som si ubedomila, ze Ked som mu zabudla dat Vigantol, Tak bol kludny a prespal celu noc. Vratili sme sa k povodnemu mlieku, vysadila som Vigantol a cuduj sa svete, moje dietko prespi celu noc (2 Krat krmim) a cely den, Ked je höre, je spokojny.