icon

8 mesačný synček má piatykrát antibiotiká

luciar260
23. jan 2014

ahojte mamičky napíšte kto ma podobný problém a tak často choré dietatko, ja uz neviem co mam robit aby som mu tu imunitu troska posilnila, od tretieho mesiaca sme chorý kazdý mesiac , davame probiotika pravidelne, a taktiez uz mesiac davame bio colostrum tekuté , vraj je to bomba na imunitu no neviem nam to zatial asi nepomohlo, je to drahe jak svina uz som fakt dufala ze toto nam pomoze lebo vsade som na to citala len same chvály .. a sup sme chorý znova a znova antibiotiká , prosim napiste , poradte... dakujem

kkristin
26. jan 2014

@aristka a nacitane veci som myslela vo vseobecnosti ako prikrmi pristup lekara mozne vysetrenia....takze este raz precitaj si vsetko potom sa zapoj

aristka
26. jan 2014

@kkristin ak je angína ,čo rozpozná asi je potreba atb plus je zbytočné pichať ..len prečo je angína a bronchitída ...netreba kritizovať rodiča,ale nasmerovať ....a ak je alergia na krav.bielkovinu ,tj.je to aj alreg,na UM,ktoré sa robia z krav mlieka....ja som diskutujúcu pochopila a budem rada ak si to preberie s dr...a možno nie je príčina nikde a dieťa z toho vyrastie aj to sa často stáva...

demo
26. jan 2014

@kkristin v prvom rade by to vsetko mal vediet pediater. Nuz a ak tu niekto zlyhal, tak on 😕

kkristin
26. jan 2014

@aristka angina nemusi byt vzdy bakterialna... a ked sa to opakuje ako rodic prirodzene ziadam stery a vysetrenia...a nastudovanie si prikrmovanie dietata by ako mama mala... tod vse ale aby sme to ulahcili ty a admusmus ci ako sa vola nie ste pre mna ludia na konverzaciu nakolko je s vami uplne zbytocne komunikovat o com kolvek. Pekny vecer

kkristin
26. jan 2014

@demo mal /to vovec nespochybnujem/ ale ja ako mama by som sa mala pytat zaujimat a tiez si co to nastudovat.... ale asi som divna ja ...

demo
26. jan 2014

@kkristin nie, nie si divna. iba to robis takto. a su ini, ktori to robia inak, veria lekarom alebo ich jednoducho vobec nebavi citat o prikrmoch a chorobach 🙂. ja som inak ako ty

demo
26. jan 2014

@aristka ach ty si zase rytiersky obranujes nasu medicinu. nuz a kto mal mamicku nasmerovat? a kto ju nakoniec nasmeroval? nasmerovat mal doktor a nasmerovali anonymky z internetu. ale vitazne z toho vychadza medicina s jej nesmiernym zaujmom o pacienta 😀.

demo
26. jan 2014

@aristka na imunologiu nemusi byt zdrave. IgE a IgG neovplyvnuje nejaka choroba. Dolezite vysetrenia sa daju spravit hned.

kkristin
26. jan 2014

@demo ja musim povedat ze mam naozaj skveleho doktora dlho som ho hladala vela som pochodila lekarov ale je to pre mne aj pristup... som zvedava ked ide o moje dieta nielen to a aj ked mojmu lekarovi plne doverujem vzdy sa vela pytam doma studujem a hodnotim...tiez nemam v zalube citat o prikrmoch ale vramci nejakej prirodzenej zvedavosti a zodpovednosti som si precitala zakladne info... a bohuzial mi u tejto mamicky chyba zaujem o informacie... ;(

demo
26. jan 2014

@kkristin a ty si z BA? ak ano, posli mi jeho meno do sukromnej posty prosim ta.

aristka
26. jan 2014

@demo to ,že má niekto takého dr. akého má ,my neovplyvníme ..na základe toho ja nebudem hádzať do jedného vreca všetkých dr.....možno mamička príde k tomu ,že s jej dr. nie je niečo v poriadku a vymení a možno je to tak ,že aj napriek vyš. sa nič nezistí a dieťa z toho vyrastie ....jednoducho je to na jej zhodnotení ,ale ak je možnosť vyšetrení ,treba ich využiť a vylúčiť možné príčiny .....a na to sme tu ,aby sme poukázali ,že asi dochádza k zlyhaniu zo strany dr.....na to sú tu tie fóra ... 😉

aristka
26. jan 2014

@luciar260 na imunológiu si predtým zavolaj ,lebo ja viem ,že treba byť zdravý ,keďže sa robí kompletná imunológia ,ktorá soplíkmi alebo kašľom môže byť skreslená ..určite si radšej zavolať...

sulaiovamaja
26. jan 2014

Tento isty problem sme mali aj my stale antibiotika a ziadne CRP vyšetrenie, pri poslednych antibiotikach som si zobrala kartu, šla k druhej lekárke, urobila CRP a zistila ze ich neni treba, uz je to chvalabohu pol roka čo sme ziadne nepotrebovali a u tej predchadzajucej to bolo pomaly 2x do mesiaca, takze ja by som odporučala zmenit lekára

demo
26. jan 2014

@sulaiovamaja inak takychto doktorov naozaj treba hlasit v poistovni. oni to nemaju radi, ked lekari bezdovodne predpisuju atb. ja uz som jednu taku nahlasila ale kedze som od nej hned aj odisla, neviem ako s mojim oznamom poistovna nalozila. ved takyto lekari su vylozene nebezpecni nielen pre konkretneho pacienta, ale aj pre celu spolocnost.

sulaiovamaja
26. jan 2014

@demo
uz som rada, ze som od nej deti zobrala.
Len s nou mam aj trochu iny problem, ked sme sa prehodili k inej lekarke, tak ta zistila, ze 11.mesačne očkovanie mal malý v karte zapísané uz v 9.mesiaci - a pritom ho nedostal vobec, tak ho zaočkovala v 11.mesiacoch ta druha lekarka a teraz len čakame či nedostaneme z poistovne papier, aby sme to uhradili

veriiii
26. jan 2014

@sulaiovamaja mojej malej tiez dala lekarka antibiotika bez crp, na 2.den sa vysypala po nich a hnackovat zacala,tak som isla spat k dr a poprosila som ju o crp -bolo normalne, dr hovorila,ze uz asi tie antibotika zabrali,no neivem, ci crp moze tak rychlo klesnut na norm.hodnotu..ale skor s myslim,ze nepotrebovala antibiotika.neskor som si dala do suvisu,ze kaslala a mala zapalene hrdielko z refluxu..

veriiii
26. jan 2014

@luciar260 a ake mu robili vysetrenia?aspon vytery a citlivost?podla mna ,dieta co nie je vacsinu dna v detskom kolektive, by nemalo byt tak casto chore, su teda vynimky, ale ide bud o poruchy imunity alebo o nejakeho neodhaleneho bacila, resp reinfekcie. takisto mam pocit,ze dnesni detski lekari su riadni flakaci,kedysi sa poctivo volali mamicky na poradne, dnes sa musi objednat sama..vytery sa robili vzdy ..aspon ked som bola mala..pokial mi nevybrali nosne mandle, bola som casto chora,po nastupe do skolky....

sulaiovamaja
26. jan 2014

@veriiii
No a ja som obidve lekárky navštívila v jeden. A to čo mu bolo sa zistilo az po 4 tyzdnoch na Kramaroch, ale to je nadlho

luciar260
autor
27. jan 2014

@veriiii vysetrenia zatial ziadne ....clovek asi kym sa sam nepyta tak ho neposlu nikam

babulka82
27. jan 2014

@aristka ved si predtym pisala že sa na to podavaju makrolidiove (sorry neviem ako sa to piše presne )
antibiotika na tie chlamydie.Takže tie širokospektralne nam vraj nezabrali.

aristka
27. jan 2014

@babulka82 sú to len určité širokospektrálne atb ...lepšie ti povie dr. .aby si to pochopila ....a možno ich tvoje dieťa tie určité dostalo....pretože ,keď sa zoberie spútum na kultiváciu ..trvá aj 5 dní kým príde celý výsledok a zatiaľ tvoje dieťa atb malo ...to ,že dr. dostala výsledky po hopitl .neznamená ,že nezabralo ..len ten čas aj na citlivosť na atb tam je a špitál to poslal tvojej dr. ,či bude pokračovať v liečbe ,alebo znovu zoberie kultiváciu ,podľa toho ako sa dieťa má...takto to chodí...píšeš ,že sa máte ok ...tak by som to neriešila a ak nie znovu smer dr. a opakovať kultivácie...

aristka
27. jan 2014

@luciar260 ale pošle dr. len u vašej je asi nejaký problém ..neviem nie som stotožnená ako s vami pracuje..ja by som ju menila...koľko má rokov dr...

babulka82
27. jan 2014

@aristka dakujem,mne moja detska povedala že ona tieto vyšetrenia nemože robit. 😒

mimikas
27. jan 2014

@luciar260 nikde vas neposlali? Ani na imuno? No a by som menila lekara. Moj maly bol tiez stale chory, chvalabohu ATB mal len 2x ale chory je kazdy mesiac, vymenila som lekarku, ta nas poposielala na vsetky mozne vysetrenia a uz v Aprili ideme do Smokovca na liecenie. Inak aj u nas bol problem v mlieku, odnkedy sme ho uplne vysadili nevieme co je to ekzem, zapaly pluc a pod.

babulka82
27. jan 2014

@aristka a dalšia vec je že nam v nemocke davali spreje Ventolin a Flixotide a naša pediatrička mi povedala že ona nam ich nemože predpisovat ,pritom inym mamičkam predpisuju aj bez odbornych vyšetreni .Nechapem to.Mali sme aj obštrukčnu bronchitidu vtedy.

aristka
27. jan 2014

@babulka82 ventolín je kortikoid...dáva sa pri záchvatoch ,kedy príde k spazmu dých.ciest.....neviem teda či je u vás potrebný ak nemáte záchvaty ,kedy ti dieťa píska a nemôže dýchať......píšeš ,že idete imunologičke a pýtaj sa ...lebo aj my to máme na odporučenie imunológa ....neviem ako je to od nového roka teraz ,čo im naložili ,ale ak máte tieto stavy záchvatov určite rectodel čípky a ventolin treba mať doma a došetriť čo sa deje...

babulka82
27. jan 2014

@aristka my sme ale nemali zachvaty kašla,my sme mali zapal pluc a tu obštrukciu priedušiek.Mne malinky vlastne ani moc nekašlal.

aristka
27. jan 2014

@babulka82 ano tam je to tiež opodstatnené ,pretože kortikoidy majú veľmi ˇvela účinkou a skvelé protizápalové účinky ....ale na terapiu doma sa používa len pri záchvatoch ..je to dosť ťažký liek pre org ,preto jeho použitie musí byť opatrné .....

alex137
27. jan 2014

aristka, Ventolin nie je ziadny kortikoid

babulka82
27. jan 2014

@alex137 a čo je ventolin?
@aristka vela mamičiek to použiva len tak pri kašli tak neviem. 😒