Aké máte skúsenosti s antibiotikami Penbene?

renata5
2. máj 2012

moj maly ich od vcera berie prve antibiotika ktore ma len chcem vediet ci zaberaju 😉

marianca
2. máj 2012

Je ťažko povedať či ATB zaberajú. Každé dieťa je iné a každý organizmus inak reagujem. Čo jednému dieťaťu pomôže, druhému nemusí. Doktori takisto nevedia aká bude reakcia, preto sa musia ATB niekedy meniť. Takisto záleží aj od konkrétnej diagnózy. Sama uvidíš zmeny na malom, či sa mu polepšilo, alebo nie. Takže držím palce.

polyana
2. máj 2012

Naše prvé antibiotiká boli tiež Penbene- to si velmi dobre pamätám. A na druhý den sme ich museli isť zmeniť lebo sa mu porobili akési vyrážtičky. Ale asi po 2 rokoch mu ich predpísala opäť a v pohode aj zabrali, a ani mu to už nič nerobilo. Takže je to fakt individuálne. Rýchle uzdravenie
🙂 🙂

anjelik0907
2. máj 2012

Tak my sme mali presne to isté ako polyana malý sa mi z Penbene vyhádzal ☹ lekárka nám musela zmeniť antibiotiká a do karty si poznačila " Alergia na Penbene " odvtedy nám už tieto antibiotiká nedala . Ale jasné ,že to nemusí mať každe dieťatko, takže možno malému rýchlo zaberú a nebudú žiadne problémy. Držím palčeky aby sa rýchlo uzdravil 😉

jaja28
2. máj 2012

nam pomohli, pekne zabrali, po 3 dnoch bolo vidiet aj citit ich ucinok, drzim palceky nech cim skor vyzdraviete 😉

kuka221
2. máj 2012

My sme ich tiež mali ale malý mal stále teplotu 39 aj po 5tich dňoch tak som išla na pohotovosť a tam mu ich zmenili - čo sa našej pani doktorke samozrejme neľúbilo, čo už. Po tých druhých mu teplota klesla už na druhý deň.

ivana82
2. máj 2012

My sme ich takisto dostali, ked mal maly asi 2 a tristvrte roka a dostal vysoke horucky, tak mu zastupujuca lekarka dala Penbene, no akonahle sme mu ich podali, tak ich vyvracal, opakovalo sa to pri dalsich 2 ci troch davkach v potrebny cas, tak sme zasli za nasou lekarkou a ta mu ich zrusila, dala ine lieky.

ivett1
3. máj 2012

@renata5 ahoj...my sme mali práve na atb penbene alergickú reakciu prvý krát (minulý rok?)...až takú, že sme śkončili len pri prvej dávke a potom sme už nepokračovali...(mali sme drobné červené vyrážky a škvrny plus silnú hnačku a vracanie)...potom sme sa úspešne atb penbene vyhýbali ...ale tento rok nebola iná možnosť, tak nám doktorka predpísala penbene a zabrali takmer hneď a bez akýchkoľvek vedľajších príznakov, alebo alergickej reakcie...pravdepodobne boli prvý krát nesprávne zvolené dávky, alebo nesprávne zvolený typ atb 😅...netuším...

janka_pn
3. máj 2012

mali sme minuly rok. boli v pohode

silvuskaa
3. máj 2012

maly zatial nemal penbene, ale ja som nan alergicka, prejavovalo sa to zvracanim.

mummy01
3. máj 2012

dcera sa z Penbene vyhadzala a pri synovi mi vadilo ze sa davaju kazdych 8 hodin-teda aj v noci co moj maly nedokazal v noci vypit-on je proste nezobuditelny-takze nam nezabrali a musel uzivat ine.

kocko
3. máj 2012

My sme mali ked ochorela dcéra prvýkrát...Vyhádzaná bola všade. Penbene nám nesadol... 🙂 🙂

mamicka70
16. jan 2013

penbene mozem dat aj teraz dcerke nakolko kasle a ma horucky ? dakujem

sksko
16. jan 2013

@mamicka70 urcite nie! penbene su ATB. Kasel a horucky nie su automaticky indikaciou na podavanie ATB. Moze to byt aj virusoveho povodu a to su ti potom ATB na nic. Ak sa stav po podani volne dostupnych liekov nezlepsuje ( povedzme tak 2-3 dni) ( mozes podat rozne lieky na kasel- podla druhu kasla-Stoptusin, Solmucol..... a antipyretika proti teplote) chod na lekarske vystrenie. Ak lekar zvazi potrebu ATB, urcite ti ich predpise.

@renata5 podavaj aj probiotika, naprt Laktobacilky-ak mas dieta ktore uz vie pohryzt, alebo biogaya- to su kvapky... To ak by tie ATB prehanali.. A ak ste ATB este nemali, uvidis ako ich dieta zvladne. Nam penicilin zaberal i do 24-48 hodin.... Su to atb penicilinoveho typu.. nic extra "tazkeho".
Drzim palce, nech ste skoro fit !!!

rebesita
12. júl 2013

@sksko ahoj my sme Penbene dostali včera lebo ná streptococa pneumonia a malý začína kašlať, takže mu mám dať niečo aj na kašel? som z toho paf, lebo večer máme ísť na dovolenku ☹

aristka
12. júl 2013

atb pôsobia celkovo ,kľudne môžeš dať niečo na kašeľ,podľa toho či je suchý alebo vlhký kašeľ,ale podávaj to s odstupom...inak neviem ako je malinké staré ,ale pozor atb a slnko a ak je to do zahraničie určite by som necestovala ....

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smoni
22. júl 2013

máš sa z nich vyhádzal...

zlata2
29. sep 2013

my s nimi máme dobré skúsenosti..chuťovo dobré, žiadne nežiaduce účinky..spokojnosť

ppismenko
17. okt 2013

mna ani nenapadlo ze....moj maly mava vyhadzane okolo ust(raz mu to skoro nevidno a niekedy sa to zhorsi),a teraz to ma vyraznejsie a uzivame penbene,myslite ze to je z toho? boli sme aj u koznej a dala mu na to mas zarabanu.co vy na to?

mirkaolle
8. apr 2014

my ich berieme tretí týždeň ...a teraz sa malý vyhádzal ... myslíte že môže byť aj taká oneskorená reakcia? má to na celom tele. nezlepšuje sa to tretí deň. boli sme na kontrole. teraz keď mu pozriem do hrdla mám pocit .... že má totálnu angínu ...(po 3 týždňoch bratia penbene) je to možné??

berus222
8. apr 2014

najprv malemu zaberali, vsetko o.k. potom mu ich dala ina dr s vacsim davkovanim a asi bol predavkovany a dostal alergiu. potom dostal nejaku skrizenu reakciu a uz nemoze ani penicilinove ani ampicilinove antb.

aandrejka
21. dec 2014

Prosím o radu.dcéra mala 7 dní penbene a dva dni po douzivani zas sopliky a kašeľ...mám jéj ich dať ešte douzivat? Zostala nám dávka ešte na tri dni.ďakujem

trgypadl
21. dec 2014

Atb liecba sa nema prerusovat,preco ste jej nedali plnych 10 dni???

pencil
21. dec 2014

Zalezi na co boli predpisane, na veku a vahe dietatka a dalsich faktoroch. Treba vyuzivat celu davku a ist na kontrolu, ci je vsetko OK. Niekomu zaberu, niekomu nie. Mojej malej nezabrali a sknocili sme v nemocnici. Zrejme bol infekt silnejsi a Penbene nestacilo aj ked sme vybrali plnu davku. Nemusi to vsak byt aj vas pripad. Hned na prvy den ziadne ATB nezaberu, treba pockat naozaj par dni a ak ani po 3 - 5 dnoch nezaberu, isla by som okamzite na kontrolu.

maminatomina
12. jan 2015

Prosím vás otazočka. Malý ma osem mesiacov, berieme Penbene tretí deň a nechce nám papať a dnes sa trocha vyhádzal. Teploty a bolavé hrdlo kvoli ktorému sme ho brali ale už nemáme. Vysadiť ale ísť na pohotovosť po iné ? Ďakujem za odpovede.

majoslava
17. feb 2015

@mirkaolle ahoj aj ja mam taky isty problem ako ty pred rokom... maly bral Penbene 2 týdždne a potom sa vyhadzal na celom tele ma drobne vyražky... z kontrolneho steru mu vyšlo že stale ma streptokoka tak mu opäť nasadila Penbene.. už berie druhe balenie... vyražky ma stale... ako ste to optom poriešili?

denuska
31. mar 2015

mam dcerku 3,5 rocnu, vazi cca 16 až 16,5kg hore dole. Lekarka jej predpisala Penbene sirup a to 6ml kazdych 8hodin. Je to ok? neviete mi poradit? lebo v pribalovom letaku sa pise, ze deti od 2-4rok. vaziace medzi 15-20kg. maju brat bud 4x 1/2 odmerky, alebo 3x 1 odmerku. 1 odmerka ma 5ml. Tak teraz neviem, preco jej predpisala az 6ml ? ? ?

slavkamesinova
7. aug 2017

Dobry vecer dneska predpisala nasej malej Penbene sirup 2,5ml kazdych 8hodin to mame brat mame zapalene krcne mandle.Prvy krat ked uzila Penbene tak mi nezvracala,ale druhy krat ked uzila sirup tak ho hned vyzvracala.Mame aj teplotu39,3 a kedjej tam cipok paralel tak jej klesne na 38c.Otazka ci mam zajtra volat doktorke ked mi vyzvracala liek?

gacka
10. sep 2017

Ahojte.prave varujem svoju 12 rocnu vnucku.ma predpisany penbene.to,co sa mi nezda je ze celu noc bola abnormalne smadna.vypila asi 2 ,5 litra a pokazde sa isla vycikat.moze ten smad zapricinit liek?

slavkamesinova
12. sep 2017

@gacka moze mat aj teplotu vysoku..my sme mali dva dni 40horucky a pila vela caju..je to dost silny liek ale nastastie zabral..