Aké sú toto vyrážky?
Ahojte maminy, už som zúfalá. Stretli ste sa niektorá s takýmito vyrážkami? Malý ich mal na začiatku len zopár na lakti, potom sa to rozšírilo po celej rúčke, na stehne má už tiež výsev a začínajú sa mu rozširovať na bruško, a chrbátik. Boli sme u kožnej, tá nám dala Fenistil kvapky a emulziu Locoid Crelo 0,1%. No to mu vôbec nezabralo, žiadny účinok, skôr mám pocit že sa mu to ešte viac rozmnožilo po tele. Kožná sa vyjadrila, že je to alergia na slnko, ale mne sa to nezdá. Lebo na slnko ani nechodíme, a ked ideme vonku, tak má malý dlhé rukávy aj nohavice, takze je chránený. Poradte ak ste sa s týmto stretli, čo zabralo na to. Najhoršie je, že to vôbec nemizne, má to už cca 4 týždne a každý deň je toho viacej. Občas si to škriabe, ale inak mu to nejak neprekáža. Len sa bojím aby to nebol exzém alebo niečo vírusové. Z jedla to nemá, bo je všetko čo aj predtým. Ďakujem za každú radu.

fenistil zaberie
@zviz ahoj, je to ako apec. U moj syna vyzeral tak isto. Pomoholi fenistil kvapky 3x denne (1 kvapka na 1kg vahy) locoid krem zmiesany 1x1 s ichtyol puder od koznej. Nam toto vedela diagnostikovat az nova mlada kozna lekarka. Syn mal k tomu pridruzeny aj zadny sopel. Trvalo to cele cca 9 tyzdnov. Detska lekarka riesila alergie stale dookola.
@savrtica dobry den prosim vas pekne moj maly ma presne toto iste a nevieme sa toho zbavit a zistit z coho to je viete mi poradit dakujem
@luciakmetova apec multifaktorialne ochorenie, mozu ho sposobovat virusy alebo bakterie, vyrazky zmiznu bez liecby za niekolko tyzdnov.
@luciakmetova my to máme už rok a nič nezaberá. Tak už neviem čo s tym. Jedna známa mi povedala ze jej dcere to zmizlo v puberte. No ja čakať do puberty nechcem. Akože na to nie je liek. 🤔
zdravim as mamicky prosim vas pekne uz nevladzem a nic nepomaha u dvoch koznych a stale sa to zhorsuje zacalo to jednou nozickou a teraz to je skoro vsade ...
@luciakmetova ako dlho to máte? ani nam nic nepomohlo a zmizlo samo.Viem ze je to stres ale treba vydrzat...fakt samo odíde...
tak vela to zacalo tyzden to je a stale sa to zhorsuje a rozsiruje uz to ma skoro po celom tele davam mu teraz druhy den aj dithiaden a kremy uz som minula tak davam uz aj ine co mi poradia v lekarni@vargula
@luciakmetova u nas to bolo zhruba 6 týždňov a tak pomaly mizlo...a nic nezaberalo.Takze fakt len cakat.Niektore zeny prestali s akýmkoľvek kremom, lebo to nema zmysel.Nam trochu viac zabrala akurát sirova mast.Inak nic z predpisanych kremov.A fenistil som davala trosku ale prestala som, lebo tiez nezaberal vobec a je to svinstvo.
dnes som bola za po lekaroch a stale horsie to mame bojim sa kam to az zajde
@luciakmetova ano presne ako na fotkách sme to mali....Tak vela.Neboj sa...aj mne sa to nezdalo ale zmizlo to samo vážne...
@luciakmetova aj my sme to mali, teda syn, najskor iba rucicka a postupne aj druha, brusko a nohy, vyzeralo to hrozne, neskor to scervenalo a potom jedneho dna to zacalo miznut. Prestala som si to vsimat, maste nepomahali, jeho to nesvrbelo ani nic tak som sa nato vykaslala a po par tyzdnoch to bolo fuc
Aj nám to začína po roku miznut. Tuktuktuk aby som to neporiekla. Len tak z ničoho nič a už to má aj na rukách. Ale lýtka máme relatívne čisté. Jedine čím jej to premastim je klasicka indulona. Ale mizne to veelmi pomaly 🤔
@luciakmetova prosim vas co to je moj maly tto teraz ma
@babatkoo nám sa momentálne dalo také isto po mmr ockovani
@januska279 presne aj my sme to dostali po očkovaní. Teda je to podľa mňa spúšťač tých vyrazok. 🤔
@januska279 presne po mmr ockovani to mal prvy krat. Od vtedu uz 2 x zasa po chorobe. Kozna lekarka mi povedala ked to mal prvy krat ze sa to po chorobe moze znovu objavit. A tak aj bolo :( Teraz je 2 tyzdne co ma konecne cistu kozu. Chudacik moj a tak ho to stale svrbelo. Treba len vyckat kym prejde tych 8 tyzdnov
@babatkoo no teda ešte sme neboli u Dr bol víkend a dnes sme do toho dostali hnačky... Ale som veľmi zvedavá co nám povie kožná lekárka len ta naša obvodná nestojí za nič takže musíme sa objednať ku súkromní kovy... A ten vysip vám trval až 8tyzdnou?
môj starší syn toto máva na lakťoch, vždy to začne keď v lete začne nosiť krátky rukáv. ja už som riešila či v škole niečím agresívnym neumývajú školské lavice alebo niečo... doktorka nám na to dala zinkovú masť a tá nám pomáha, zmizne to za pár dní.
@januska279 ano trva to 6 az 8 tyzdnov :( podla odbornych clankov co som citala tak mozu byt k tomu pridruzene aj traviace problemy ako aj hnacky. Moj ich nemal ale zato mal cely cas sopel. Detska lekarka mu nevedela urcit diagnozu az kozna sukromna.
@januska279
@babatkoo
moja ani nebola ockovana a aj tak sme mali apec, ale ktovie...ci to súvisí...

Ak je to APEC tak to ATB maste len zhorsia skor nejake antimykoticke potom uz ked tak ...