icon

Ako dlho môže bábo žiť s rodičmi v jednej izbe?

lubjatqo
12. júl 2011

Ahojte mamičky alebo budúce mamičky.
Chcem Vás len opýtať na jednu vec. S priateľom sme si pred pol rokom kúpili 2izbový byt /tz. jedna spálňa - dosť veľká a obývačka spojená s kuchyňou/.
A pred 5 dňami sme zistili, že sme tehotní 🙂
No a tu sa mi natíska otázka. Bude tento byt dostatočne veľký pre dvoch ľudí a jedno bábo?
V tomto byte sme chceli ostať max. 4-5 rokov, potom by sme si chceli asi postaviť domček alebo kúpiť väčší byt.
Tz. že by sme tu boli kým by bábo nemalo 2,5-3 roky. Môže s nami žiť bábo do toho veku v jednej izbe? Uff, dosť ma trápi táto otázka nakoľko nad ničím iným neviem posledné dni uvažovať..

Strana
z2
olifcek
12. júl 2011

my mame trojizbak no zijeme v dvoch izbach a zrejme tak budeme do cca 3 rokov, kedze stale kojim a OLiv s nami hajinka, kedze takto nam to vyhovuje... takze zatial dvojka staci...

michaela.g
12. júl 2011

nasa ma sice postielku, ale stale spi s nami. Mam ju pri sebe v postielke 🙂 . Najhorsie to je s jej vecickami, uz teraz ma 4 policky...

veronikam
12. júl 2011

Poznám ľudí, ktorí žijú v dvojizbovom byte a majú deti dve 😉

elise
12. júl 2011

malý spáva medzi nami v jednej izbe a to má 4,5 roka teraz cez leto sa mu chystáme spraviť izbičku (tu sme doteraz využívali ako skladisko) @lubjatqo uplne v pohode vám ten bytík bude stačiť🙂 a gratulujeme k bábenku vychutnávaj si tehulkovanie🙂

berus222
12. júl 2011

neboj, nebude to take strasne ako sa ti teraz zda. len budes mat vsade hracky. 🙂

petra1303
12. júl 2011

Ahoj aj my byvame v 2izb. byte a mala ma sice svoju postel ale vacsinu spi s nami...lebo ked aj zaspi vo svojej tak zhruba o polnoci sa presunie k nam....teraz riesime vacsi byt ci dom no aj tak ked ho budeme mat stavim sa ze vsetci budeme nasackovany v spalni 😀

romea
12. júl 2011

vôbec o nevadí ak bude s vami v spálni, je úplne bežné že niektorí rodičia aj vo väčších bytoch nechávajú si pri sebe deťúrence do 3 rokov (napr. moja švagriná) a pri tom detská izba bola voľná. A potom chcete kúpiť väčší byt, nemal by to byť problém. Dokonca manželov priateľ žijú vo väčšom 2-izbovom byte s 2 deťmi ( 5 a 9 ročné), oni majú z bývalej spálne spravenú detskú izbu a ich rodičia spávajú v obývačke. Je to o zvyku, život po narodení bábätka sa ti určite zmení a budeš ho chcieť mať aj tak stále pri sebe aj keď bude už trošku väčšie 🙂 Určite sa toho nebojte 🙂

monuska342
12. júl 2011

mi mame dvojizbak a v pohode to zatial zvladame :D

stefanny
12. júl 2011

my sme na tom bytovo uuuplen rovnako a do 3r si nemyslim ze by mi 3 izba nevyhnutne chybala, takze tiez neriesime 😀

lucia.kl
12. júl 2011

kamarátka má dve deti v dvojizbáku, oni sú v obývačke a deti majú svoju izbu, ale kludne môže byť bábo s vami v jednej izbe...

tigri
12. júl 2011

my sme tiez v 2izbaku a cakame tretie 😅 planovali sme to riesit tak o rok, kedy by som isla naspat do prace ale priplietlo sa do toho 3.dieta 🙂 muz ale prerobil byt, tiez sme mali spojenu velku obyvacku s kuchynou, z polky kuchyne sme urobili malicku izbicku a teraz mame obyvacku s kuchynskym kutom...z byvalej velkej spalne je detska izba, kde su moje dievcata, my sme v malej spalnicke a dufam, ze tam vtrepem aj detsku postielku....

a vela ludi to riesi ako pisala lucia vyssie, deti v spalni a rodicia spavaju v obyvacke

tomika
12. júl 2011

náš syn má vlastnu izbu,no ešte predsa spi u nás v spálni.Máme prenho objednany novi "velky"paplonik 🙂 ,tak sme sa dohodli-ked pride paplonik,už bude spinkat vo svojej izbe vo velkom posteli (na začiatku aj ja snim 🙂 ).Podla mna aj u vás to bude dobré,ked sa budete sťahovať do rod.domčeku alebo do väčšieho bytu,aspoň dieťatko možete nahovoriť že tam má vlastnu izbu,a už bude spinkať tam 😉 .Moja dcéra mala 5,5 roka ked sme sa sťahovali do domu,a tam mala aj pripravenu izbu (dovtedy spával s nami),a odvtedy pekne sama vo svojej izbičke 🙂 .

nibiru
12. júl 2011

mi mame veliky 1izbak nastastie velmi dobre rieseny mala ma svoj detcky kutik postielku,ohradku na hranie +velky priestor na hranie takze nestresuj tiez sa chystame do vätcieho ked bude mat mala cca 3r.niektory ziju v 1izbe aj s 2demi napr.moja kamoska 4osoby v 1 izbe.tej najvätcej v klasickom panelakovom dome 😖

ttrrinitty
12. júl 2011

ahoj 🙂 my máme tiež dvojizbový byt a sme už pomaly tretí rok traja a v pohode,malá má svoj detský kútik aj postel v spálni,a dalej normálka obyvka s kuchynou,nemusíš sa obávat,pre troch to úplne stačí,podla mna aj pre viacerých,ved dobrých ludí a hlavne detí sa všade vela zmestí 😀 ja som si teda z toho hlavu nerobila,nemaj obavy a pekné tehulkovanie prajem 🙂

samasa
12. júl 2011

😀 my sm v spalni nasačkovaný všetci štyria 😀 Mladši sa v noci budi...takže tenm je s nami automaticky a straší mava dost zlé sny...takže spíme ako sardinky 😀 ale sme spolu a spokojní

lucikan
12. júl 2011

my sme na tom podobne, s nasim babatkom sme presne v takom byte ako pises. Predtym ako som naozaj vnutorne citila ze chcem babo, som to riesila, ze babo bude az ked budeme vo vacsom. Potom sa to u mna zlomilo a zacali sme snazilkovat. V tom momente som ten byt uz nevnimala ako prekazku. Teraz mam nazor, ze dieta NAOZAJ potrebuje izbu az ked ide do skoly. Planujeme este deticky a este s tym druhym v poradi pobudneme v tomto bytiku. Nevidim v tom momentalne problem. Hovorim, ze si tu zijeme krasne spolu na hromadke. Vyhoda je, ze mas minimum upratovania 😀 . Za ten cas co na stahovanie mame, si dalsie byvanie najdeme bez kompromisov (viac menej) lebo aj financne na tom budeme lepsie (pravdepodobne).

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
maryanna
12. júl 2011

my sme takto bývali dokým mal malý 8 mes......do takého roku si to predstavit viem, ak by bolo nutné aj do škôlkarskeho veku ale potom je to už ťažšie, dieťa potrebuje svoj priestor a podobne.....

aduskatt
12. júl 2011

my mame trojizbak, ale aj tak vacsinou casu zijeme len v obyvke a spalni, takze v pohodeeeeeeeeeeeee🙂)syn aj tak vacsinu svojho casu chce byt s nami, takze sa hra v obyvke na zemi🙂

bobocka
12. júl 2011

toto vobec neries.mate dvojizbak,vsak to je super.my mame trojizbak,doma 21mesacneho syna a tretiu izbu pouzivame ako sklad a susiaren 😀.takze v najvacsej pohode vam bude aj dvojka stacit.ja som do 3 rokov vyrastala v jednoizbaku 29m stvorcovych a tu som 🙂 bud rada,ze mate svoju strechu nad hlavou.vsak kolko je mladych,co so svokrovcami zit musia a s dietatkom sa tlacia v jednej izbe.spalen mate na spanie a cez den sa vyzabavate v obvacke a kuchyni.ja v tom vobec problem nevidim 🙂

siusinocka
12. júl 2011

Ahoj. my sme po svadbe bývali u našich, konečne sme našetrili na byt - kúpili sme 4 izbák.. starší malý tam spával od 3 mesiaco sam... potom sme byt predali a zostali sme u našich, lebo sme medzi tým kupili a rekonštruovali nový domček... a teraz máme v tom domčeku 2 izbový byt a spíme všetci 4 v spálni... a vydržíme kým sa zase za pár rokov dorobí podkrovie... myslím že dieťa kludne kým ide do školy môže spať v spálni.. potom je otázka z učením kedy potrebuje svoj priestor.. takže máš čas 6 rokov riešiť.... držte sa pa

ullala
12. júl 2011

my sme asi pol roka zili v dvojizbaku. Ja som mala devat a segra pat :D ako docasne riesenie sa to da, ved aj tak v takomto veku bude babo skoro stale pri vas.

burina111
12. júl 2011

pohodááááá 😉

akika722
12. júl 2011

my sme mali dvojizbak..pri jednom dieťatku pohoda..pri dvoch sme už prešli do väčšieho

evickapooh
12. júl 2011

v pohode my mame 5 izbovy dom a z toho vyuzijeme len spalnu a obyvacku...detska izba sluzi len na odkladanie hraciek ,cely den sme v kuchyni a obyvacke a spime v spalne[cela familia]

beruska.zuzanka
12. júl 2011

@lubjatqo ahojky, my máme dcérku a ešte aj psa a máme dvojizbák, malá má 19mesiacov, je to v pohode 😉
mm sesternica majú 7ročného syna a sťahovali sa z dvojizbáku pred 3/4 rokom, keď vedeli, že čakajú druhé dieťatko

andrejka1974
12. júl 2011

ja si myslim ze v pohode my ked sme zacinali tak sme byvali u svokrovcov a mali sme jednu izbu kde sme boli ja s manzelom a v postielke maly syn a stacilo nam to v pohode teraz sme uz vo vacsom byte ale sme uz tu siesti

ela2710
13. júl 2011

@lubjatqo ja si myslim, zatial staci, mozte byt radi, ze je ten byt aspon vas, my byvame v dvojizbovom, no v najme, mame spalen, obyvacku a kuchyna je tiez ako samostatna miestnost, ale uplne v pohode sa sem ,,zmestime" myslim, ze keby mal nas maly vlastnu izbu, tak by nebola velmi vyuzita, cely den je so mnou v obyvacke, ma tu svoje hracky, a spinka s nami v spalni, nemyslim, ze by bol v najblizsich rokoch nejaky problem. a okrem mensich nakladov na byt, ma dvojizbak aj tu vyhodu, ze nemusis tolko upratovat 😀 moja kamoska byva s dvomi detmi v dvojizbaku a ma este mensiu rozlohu nez nas,a zmestia sa tam, teda by som na tvojom mieste momentalne nechala bytove otazky tak, ved ten byt vam urcite bude stacit a vychutnavaj si tehulovanie 🙂 strasne rychlo ti to ujde 🙂

zuzka1008
13. júl 2011

my zasa z fin. dôvodou budeme mať 2i. byt, a máme už jedno babo, ešte by som chcela dalsie, tak podobná dilema 🙂0000

exupery
13. júl 2011

Niekedy az do dospelosti... 😒

vulka
13. júl 2011

Ja i manžel sme žili v dvoizbových bytoch celý život a sme živí, zdraví, vysokoškolsky vzdelaní.
Kúpili sme si dvojizbový byt a čakáme druhé dieťa. Väčší byt rozhodne nebudeme kupovať. Je to otázka zvyky, ale fakt v ňom dieťa(deti) môže krásne žiť až do dospelosti.

Strana
z2