icon

Ako dlho môže bábo žiť s rodičmi v jednej izbe?

lubjatqo
12. júl 2011

Ahojte mamičky alebo budúce mamičky.
Chcem Vás len opýtať na jednu vec. S priateľom sme si pred pol rokom kúpili 2izbový byt /tz. jedna spálňa - dosť veľká a obývačka spojená s kuchyňou/.
A pred 5 dňami sme zistili, že sme tehotní 🙂
No a tu sa mi natíska otázka. Bude tento byt dostatočne veľký pre dvoch ľudí a jedno bábo?
V tomto byte sme chceli ostať max. 4-5 rokov, potom by sme si chceli asi postaviť domček alebo kúpiť väčší byt.
Tz. že by sme tu boli kým by bábo nemalo 2,5-3 roky. Môže s nami žiť bábo do toho veku v jednej izbe? Uff, dosť ma trápi táto otázka nakoľko nad ničím iným neviem posledné dni uvažovať..

Strana
z2
vejinka
13. júl 2011

heh no ked si pozries moj album zistis ze 4 kusy -ja muz dve deti spime v jednej izbe a zijeme okrem toho mame obyvacku.byvame v podkrovi a so svokrovcami a svagrom kuchyna spolocna.kedze vyhliadky na nove byvanie su realne az po vyhrani v euromilionoch vyzera to ze tu zostaneme do konca zivota. Takze v pohode traja vydrzite zit v dvojizbaku.

lienockaa
13. júl 2011

jasne, v pohode sa pomestite..my mame trojizbovy, ale spime vsetci v jednej izbe, mame dve deti, je to tak preto, ze syna este nechcem dat do osobitnej izby, mam na to svoje dovody, preco nie..jedine, co sme museli spravit, bolo vzdat sa komody a nocnych stolikov, aby sme sa pomestili do spalne..mame tam manzelsku postel, dcerkinu postielku a syn ma vlastnu normalne velku postel..a v rodine sme mali aj takych, co mali tri deti v dvojizbovom az do dospelosti..a vsetci su v poriadku, psychicky a fyzicky to prezili bez ujmy..😉

adka7755
13. júl 2011

nie každý si môže dovoliť vlastnú izbu pre deti,..sú rodiny,ktoré celý život žijú v jednej alebo dvoch izbách..podľa mňa v tom nie je problém..aj v spoločnej spálni vieš vytvoriť vlastný kútik pre dieťa a ono bude len rado,že môže byť vo vašej blízkosti..

luy
13. júl 2011

Pokial sme nemali veľký,tak sme mali dvojku,bolo super,žiaden problém,ked sme kúpili velý každý sa rozliezal a potom sme sa všetci grupovali v kuchyni len aby sme boli spolu,naštastie je mám kuchynu 6 x 5 ked nie viac.A návšteva tá sa tiež vtrepe do kuchyne 🙂 😉

martuska75
13. júl 2011

Podľa mňa deťom je to jedno dokedy budú spávať s vami - budú sa len tešiť čím dlhšie to bude. Ide len o to dokedy to bude konfortné aj vám. Staršia s nami spávala v spálni asi do 3 rokov a to máme 5 izbový dom - takže miesta habadej. Ak sa časom plánujete sťahovať do väčšieho možno je to tak aj lepšie, lebo si ľahšie zvykne na presun do svojho. Postupne je však podľa mňa presun do vlasnej izbičky pre dieťa dobrý, lebo neskôr sme ju už jednak budili a tiež už potrebuje miesto na učenie a také svoje "vlastné územie". Takže veľa ľudí aj v menšom byte deťom vlastnú izbičku vyčlení ak sa to čo i len trochu dá.

zuzkat1
13. júl 2011

pred 50timi rokmi by ti povedali ze navzdy😀 my mame tiez dvojizbovy byt a malu mame v spalni a planujem druhe dieta... da sa vsetko to len dnesna moderna doba priniesla predsudky typu "dieta musi mat svoju izbu" podla mna hlupost... jasne keby som mala dom alebo velky byt tak dobre ale aj tak az od troch rokov...ak sa mimi zadari tak budeme vsetci v spalni kym aj mladsie dieta nebude dost velke na samostatnu izbu a potom tam nechame deti same a my pojdeme do obyvacky spavat...

angua27
13. júl 2011

ahojki, ako písali kočky, je super, že máte vlastné bývanie. a ja si tiež myslím, že keď budete spávať všetci v jednej izbe tak sa nič nedeje. ja s malým žijem u rodičov. máme jednu izbu a spávame spolu na manželskej posteli. obaja sme spokojný, malý keď má zlé sny, alebo je chorý, tak som hneď pri ňom. v spaní sa nerušíme a veru, ak je u svojho tatina na noc, tak mi aj chýba. a to bude mať 4 roky. o rok sa chceme sťahovať do svojho a tešíme sa, že každý z nás bude mať svoju izbičku. na druhej strane už teraz mi je smutno, že sa toto pekné obdobie skončí. 😉

limatka
15. júl 2011

ahojki my mame rodinny dom ale dcera s nami spavala 4 roky na jednej posteli kim sme nepostavili dom teraz ma 13 rokov a stale spi so mnou manžel spi v detskej izbe teraz mame 2 ročneho syna a ten musi spat sam na postielke kupili sme mu požiarnicku postel tak tam spi ale mu nedovolime spat s nami lebo by sme ho potom nedostali z postele dcera ide do puberty tak dufame že ju už vystahujeme do svojej izby.

mandragora22
15. júl 2011

mame 3-izbovy byt, 1,5-rocne dieta a stale spava s nami v posteli a myslim si, ze mozno bude spavat aj do 5-6 rokov, aspon zatial mam ten pocit 😀 😀 😀 takze v tvojom pripade by som bola uplne pokojna 😉

adka12
15. júl 2011

Podľa mňa vám to bude v pohode stačiť, lebo to malé dieťatko bude aj tak stále len s tebou a do tých 2 rokov nebude vo vlastnej izbe ani sa nebude vedieť nejak dlho samo prehrať. Naša malá má 25 mesiacov a spáva sama len 3 týždne vo vlastnej izbičke. Skúsili sme to aj skôr, ale nemali sme úspech 😀 😀 😀
Takže pohodka 😉

dara76
18. júl 2011

my zijeme v 2izbovom byte s 2 detmi. A je to uplne v pohode. Su rodiny co maju len garzonku alebo jednoizbak a nic ine im nezostava len to vydrzat 😉

suezana
18. júl 2011

ja tiež poznám jednu sympatickú rodinku, čo majú na spanie manželskú posteľ - tam spí ocko s maminou + bábätko (postieľku nemajú kde dať) a nad ich hlavami je poschodová posteľ a tam spí 12 ročný syn - a oni sú úplne v pohode....priznávam, že ja neviem, či by som takto mohla fungovať 😅 ale zdá sa, že všetko závisí od samotného človeka, či je šťastný, nie od priestoru 😉
a tento týždeň sa mi pochválila kolegyňa, že konečne sa jej 13 ročný sopliak odsťahoval zo spálne do svojej izby 😀 😀 😀 😀 spávali 3 v manželskej posteli doteraz 🤐 🤐 🤐 🤐 a on nechcel svoju izbu 😅 😝 😀 😀 😀

anniera
18. júl 2011

My žijeme v dvojizbovom byte. Starší syn má 4,5 roka, mladší mal rok a ešte máme psa ako bonus. Pracujem z domu, takže mám zriadenú v byte aj dielničku, kde vyrábam. Nemáme pocit že sme ako sardinky. Byt je priestranný, zariadila som ho s rozumom, aby sa aj deti mali kde hrať, aby som aj ja mala kde skladovať svoj materiál (a mám ho požehnane). Byt má 53 metrov štvorcových pre predstavu. Takže všetko sa dá. Jáááj a ešte niečo. Keď je manžel v práci, starší syn v škôlke, pes spí vo svojom pelechu a mladší zaspinká v postieľke, vieš aký je ten byt hrozne prázdny??? 🙂

solinkarka
18. júl 2011

Tato otazka ze: Ako dlho.... to chces nejaky vypocet na to ci ako? 😕 ved kazdy si spravi tak ako uzna za vhodne 🙂

micka21
18. júl 2011

My máme veľký rod. dom, dvoj a päťročné dieťa a v noci sme aj tak všetci v našej veľkej posteli🙂 Starší už má svoju izbičku, aj do nej chodí spinkať, ale v noci, keď ide na toaletu, aj tak príde za nami. Vôbec by som sa toho nebála, dieťaťu to skôr prospeje, lebo v prítomnosti rodičov sa cíti najbezpečnejšie.

lucka1987
18. júl 2011

@lubjatqo no sme v rovnakej situacii. tiez mame taky byt ako vy asi.. spalna a obyvka spojena s kuchinou...
a budeme mat babo za par tyzdnov.. ono poznam ludi, ktory ziju u svokry v jednej izbe aj 4, (manzelska postel + poschodka a na nej aj 10 a 15 rocne deti)
ja mam z toho tiez trosku obavu.. ked bude mat ist male do skoly.... aby malo vlastny pracpvny kutik, trochu sukromia aj my aby sme mali trosku svojho miesta...
ale dnes je otazka byvania tazka...
my si teraz sporime a tak do max 8 rokov by sme chceli odtialto vypadnut do domceka..
toto nie je nas byt ale najomny, co nam pridelila obec (stavali sa tu byty pre mlade rodiny, 20 rokov platis a je tvoj za nejaku mensiu sumu)
ono prezit sa da aj do veku kym deti nebudu dospele a neodidu sami 😀

zuzin78
18. júl 2011

ahoj, jasne ze moze.moji rodicia maju 2 izb.byt a mali mna a moju sestru. z 1 izby sme mali detsku a oni spali v obyvacke. aj tak dietatko bude chciet byt s tebou a nie vo svojej izbe. my teraz mame 3 izby a sme 4ria a v detskej sa len hrame . 😀 😀 😀 😀

nanulik
18. júl 2011

aj my máme dvojizbák. o na vačšom byte alebo dome môžeme iba snívať a máme to naplánvoané tak že pokým budeme mať pocit že malý chce byť s nami tak to nebudeme riešiť (teraz spí s nami v posteli, v postielke len cez den). a ked sa bude chcieť osamostatniť napr. ked pôjde do školy tak predelíme spálnu. je dosť velká 6x4m. my si tam urobíme taký mini spálnový kútik a pri okne bude mať malý izbu a ked bude treba tak aj dve deti tam napraceme.
ved ako sa hovorí

Dobrých ludí sa všade vela zmestí 😀

kukucg
18. júl 2011

tiez mame dve izby a je to ok, donedavna sme mali obyvku, kde mal maly hracky a tak, proste taka denna zona a spalnu kde sme vsetci spinkali, dokonca v jednej posteli, neviem si to vynachvalit 😉 a ked mal Simi asi tri a pol, popremiestnovali sme to, ma teraz svoju izbicku, postielku, hracky, stol, vsetko a my spavame v obyvke, mame rozkladaci gauc. Maly v pohode spava v izbicke, zvykol si bez problemov a je to skvele, podla mna ovela lepsie ako velky dom, aspon kontakty su blizsiea sme viac spolu 😵 aj my by sme casom chceli nieco vacsie ale aj tak by som ako v 4 rokoch cca dieta do vlastnej izby nedavala 😉 koli tomu si naozaj nerob vrasky, su ovela horsie veci nez byvat s detmi v malom byte 🙂

rora
18. júl 2011

aj my mame mensi 2izbovy byt, vacsia obyvacka + mala spalna kde budeme zachvilu traja, ratam tak asi do 4 rokov malej, potom sa presunieme asi do obyvacky 😒 vyhliadky na vacsi byt su nerealne, sme radi ze mame aspon toto vlastne byvanie 🙂

lussy666
18. júl 2011

samozrejme, ze moze🙂 vela vela rodin tak zije a nie do troch rokov dietatka, ale stale...a kedze vy mate vyhlad po case na vacsie byvanie, vobec to neries....🙂 prajem krasne cakanie🙂)

petraslov
18. júl 2011

My bývame síce v rodinnom dome,v ktorom máme 4 izby,ale žijeme so svokrou a švagrom,ktorý pracuje v zahraničí a príde domov raz za 2 mesiace na týždeň,takže z tých 4 izieb je jedna jeho,jedna je svokrina a my máme dve.jedna je naša spálňa a jedna je detská izba,no ale aj napriek tomu naše 2 deti spávajú s nami,Dcérka má 3 a pol roka,synček má 3 mesiace.Pravdupovediac,neviem si predstaviť,že by malá už spávala sama v detskej, chýbalo by mi to jej odfukovanie, okrem toho je asi miliónkrát v noci hore, lebo sa v kuse odokrýva a zobudí sa na to, že jej je zima a ja ju musím zakrývať.Ďalšia vec je, že sme ju nechceli dať spať do detskej, aby nemala pocit, že už pre nás nie je dôležitá a že iba malý má právo byť s nami v jednej izbe.Aj bez toho už dosť žiarli,ale našťastie je to s tým žiarlením čoraz lepšie a je ho menej než na začiatku. Takže neboj sa, dá sa tak žiť dosť dlho, sama uvidíš, keď sa to malinké narodí, aké je to super mať ho nablízku a tobôž keď budeš kojiť;-D

henikav
18. júl 2011

V dvojizbaku mozte kludne zit s dvomi detmi aj do ich dospelosti. Ak sa lubite, bude Vam dobre hocikde, ak by bol problem vo vztahu, aj 50 izbovy zamok Vam bude maly 😉

katmi
18. júl 2011

my sme do troch rokov s malou boli v jednoizbovom byte.. takze fakt neviem, kde je problem.. kolko ludi zije tak,ze su v jednoizbovom aj styria a ziju tak,lebo si nemozu napr.dovolit kupit vacsi byt.. a presne ako povedala henikav, ak sa mate radi a vsetko je tak,ako ma byt, tak vam bude dobre hocikde.. 🙂

patkaza
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

pár rokov to zvládnete a dieťatku zariadíte vlastnú izbu až keď pôjde do školy 🙂 http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/

cuculiatko88
3. nov 2015

podla mna do tych 3rokov kludne moze byt s vami v jednej,izbe...potom by som ho uz nechala same,ved ak mate velku obyvacu tak spat mozte aj tam a dieta by malo vlastnu izbu...

lovelly26
3. nov 2015

tiez nas syn bol s nami cca do 3 rokov, mozno aj o nieco dlhsie 🙂 potom sme mali moznost urobit izbu tak sa odstahoval 🙂

Strana
z2