Ako dlho trvá liečba novorodeneckej žltačky?
Ahojte, ako dlho sa Vaše bábätko na ňu liečilo?
Dnes je presne týždeň po pôrode a stále mame vysoký bilirubin. Stúpol 4 dni po pôrode, mala išla pod fotolampu na 14 hodín aj s prestávkami na kŕmenie. Potom to klesalo a 24 hodín po to začalo zas stúpať. Včera nám ešte povedali že dnes pôjdeme domov ale dnes to zas stúplo a už sa to blíži k hranici kedy musí ísť opäť na fotolampu. Snažím sa ju čo najviac dojčiť, dávam aj umelé mlieko aby mala toho čo najviac už neviem čo robiť :/ každú plienku má aj stolicu aj moč. Ako dlho ste boli so zltackou v nemocnici a akú liečbu volili? Už mám fakt strach o malú..
@anonym_autor je to normálny stav u niektorých babatiek je to tak. Rovnako aj u mojich 2 dcér. Ja som bola s oboma 9 dní. Staršia bola pod lampou dokopy okolo 40 hodín až. Vždy lepšie byť tam pod dohľadom a lampou. Neboj. Veľa kŕmiť, aby cikala a kakala vtedy to ide z tela von.
Moja dcéra je predcasniatko a bojovali sme so žltačkou takmer pol roka. No uz z domu sme chodili pod lampu a plus jej nasadili živočíšne uhlie. Je novembrová, takže toho slniečka a svetla bolo pramalo
boli sme v nemocnici 10 dní 😏 nemala som ho na izbe v podstate 1/2 toho času…
@anonym_autor nam tiez stupala, a cez den ked spinkal tak som zatiahla rolety a vtedy na mna sestricka ci chceme skoncit s vysokou zltackou. Nevedela som ze treba vela slnecneho svetla, tak ti len to poradim co najviac na svetle byt
@anonym_autor to je rozne, ale tyzden urcite
@anonym_autor takmer tyzden, hodnotu sme nemali na fotolampu ale psychicky ma to znicilo
Ja som davala umele mlieko, dojcila som minimalne
Dolezita je stolica nie moc, do stolice ti ide ten bilirubin
Ďakujem vám za odpovede. A prepustili Vás až keď to kleslo? Nám sa teraz deň a pól drží hodnota na 285 ale že na jej vek by na fotolampu musela byť hodnota až 340 a viac. Dnes nás chceli prepustiť ale dali mi aj má vyber ešte ostať jeden deň, tak som ostala.. lenže večer bola rovnaká hodnota ako ráno.
Krmim ju každé 2-3 hod a stolica je v každej plienke už neviem..

@anonym_autor tiež som bola kvôli tomu dlhšie 9 dní pustili nás domov, ale on aj dosť schudol, takže som ho musela v noci pravidelne budiť na kŕmenie a veľa dávať na posteľ nech naňho svieti slnko a veľa von.Bol november, takže ťažké😆