icon

Ako liečiť neočkované štvormesačné bábo, ked je nachladnuté?

saxy1616
29. nov 2013

Skratka ma plny nostek a trosku mu s toho chripi.
Inak doteraz nebral absolutne nic ani vigantol mu nedavam ale nakolko je zima a malo slnka asi by bolo dobre zaobstarat nejaky vitamin nie?co vy nato?

Strana
z2
7katka
29. nov 2013

@saxy1616 vitamin D a C, bol mi doporuceny mlady jacmen, ze ak dojcim, tak cezo mna a po lyzickach i babu, vitamin D davam od Jamieson, davaju aj od Swanson a od pol roka davam rybi olej baby, do nosteka morsku vodu a odsavat

sisaha
29. nov 2013

@saxy1616 presne tak isto ako ockovane... 😉

lucinocka
29. nov 2013

koren slezu, urobit caj, vychladit, kupit kvapkadlo v lekarni a kvapkat...a odsavat...a odsavat

http://www.babickinazahrada.sk/babickinazahrada...

to je jedine co sa dava tak malym detom tu do nosteka...my to kvapkame dodnes v kombinacii s morskou vodou

prevenar
29. nov 2013

vsetko na co sa pytas najdes v nasich skupinach , ktorych si clenkov LOL ..cize staci ked si to precitas 🙂

marylis
29. nov 2013

@saxy1616 Ja davam rybi olej. Na nete najdes aj ten, co je od 6m. Ja vsak davam ten od 3 rokov, lebo v lekarni mi povedali, ze to je ten isty olej, len ho treba davat menej. Takze davam fakt len par kvapiek do mliecka.

winka99
29. nov 2013

@sisaha ze o chvilu sa budu neockovane vychovavat inak ako ockovane :D

jonas17
29. nov 2013

@winka99 už teraz sa vychovávajú...tak by som si srandu nerobila..lebo zosmiešňuješ hlavne seba.. 😔 😝

linda20111
29. nov 2013

@saxy1616 To je jedno ci je ockovane alebo nie, lieci sa rovnako - len ked ho ides dat zaockovat treba aby bolo zdrave. Kazdy ma svoje metody, ale odporucam ist k lekarovi, nech predpise LIEK na uvolnenie hlienov a nie davat do nosa babatku vsetko mozne co mate doma vratane nealko piva a horcice 🙂 a nostek odsavat tak casto ako je potrebne odsavackou pripojitelnou na vysavac, ak ma suche sopliky tak zvlhcit vzduch v miestnosti a do nosa max. kvapnut Libenar (alebo nieco co je na tom istom principe) A vigantol treba davat tak ako lekar predpisal.

lujza123
29. nov 2013

@saxy1616 hmm ja som davala malickej par kvapiek Synupret (bylinne kvapky) , do nosa kvapky s morskej soli (libenar), do izby vzdy ten svietnik s vyparovadlom a vonnym olejom , namiesto oleja som tam kvapla tea tree olej..pripadne uterak namoceny v silnom matovom caji na radiator..pekne to prevonalo izbu a lahsie sa dychalo.
Postielku mozes trosku podvihnut s jednej strany a podlozit knihami tak aby lezal trochu sikmo, hlavu vyssie nez nohy..no a odsavat
Moja dcera mala nadchu s kazdym jednym zubom co isiel takze sme taketo riesili stale

winka99
29. nov 2013

@jonas17 zosmiesnujem? nemam ten pocit prepac 😀

dejka77
29. nov 2013

@saxy1616 Ja som davala dcere Libenar do nosa a odsavala. Este som mala taky homeopaticky sprej do nosa. Nemam pocit, ze to zabralo, trvalo to asi aj 2 tyzdne kym jej skoncila nadcha.

sisaka
29. nov 2013

@saxy1616 robis velku chybu, ze dietatu, ak je dojcene, nedavas vitamin D
Vitamín D sa podieľa na správnom raste kostí a udržiavaní rovnováhy medzi fosforom a vápnikom v ľudskom tele. Jeho nedostatok moze sposobit rachitídu, ktorú charakterizuje nedostatočné ukladanie vápnika do kostí.
Jeho nedostatok moze tiez v neskorsom veku sposobovat rozne choroby, taktiez ludia, ktori trpia jeho nedostatkom lahsie podliehajú infekciám. Tu v Kanade je vitamin D casto podavany v nemocniciach ako sucast liecby, odporuca sa zvysit jeho davky aj pri nachladnutiach ....
Ale asi skoda radit, to su vsetko zvasty farma firiem, ktore zarabaju miliardy na predavani vitaminu D

gitka55
29. nov 2013

Je to male babo, najprv by som zasla k lekarke nech sa na neho pre istotu pozrie a tak by som skusala babske recepty ☹

strociatka
29. nov 2013

@saxy1616 ockovanie s tym ma akoze co? Moja neboj, liecis normalne ako ktorekolvek ine babo. Ak kojis, tak koj kedykolvek dietatko potrebuje, ak potrebuje viac, je to super, aj castejsie ponukaj, do nosteka nic nedavaj, pokial moze samo dychat, pokial to nie je prilis pre babo, tak ani neodsavaj, lebo odsavanie len zvysuje produkciu hlienov. Len ak sa babo uz nedokaze nakojit, odsaj len vtedy a tolko, aby bolo schopne sa nakojit. A uprimne dufam, ze si tu nerobis srandu, neviem si predstavit nachladnute 4 mes. babulko. Stava sa vsak a je to dost neprijemne, preto verim, ze si uprimna...

lauricka
29. nov 2013

presne tak, ako ockovane, ako to s tym suvisi? k teme sice nepatri ani Vigantol, ktory spominas, ale vitamin D by si mu mala davat, pride mi to trochu nezodpovedne, radsej si daky zozen a davaj mu ho tak, ako sa ma. A vitamin K tiez nic? Kojene dieta ho ma dostavat 😕 . Co sa tyka toho nosa, morska voda alebo Vincentka alebo Libenar na cistenie nosa, ak sopel vyteka, tak utierat, ak nie a treba odsavat tak odsavat, napr. rano a vecer - 10 min. predtym nastriekat tie pripravky, ktore som spominala, aby sa hlieny rozpustili pred odsatim. Ak ma nepriechodny, predavaju sa slabe kvapky do upchateho nosa aj pre babatka, aby mohlo dychat, treba si kupit. Pripadne kvapku materskeho mlieka do nosa alebo vytriet nostek s tym. Zvlhcovat vzduch v miestnosti, aspon mokra plienka ponad postielku alebo nieco, vetrat dost. Na nete si mozes pozriet Spiron sprej, Droserin krem a Echinaceove kvapky pre babatka (Hanus). Videla som teraz v balicku pre babatka na stranke mamazem. No a mozes doplnit probiotika k mlieku. Napr. Infants Dophilus.

tamtamka26
29. nov 2013

@saxy1616 to ze nechces dieta očkovat,dobře,chápem,ale ani vit.D?to ma jaký zmysel?věd Len z mléka ho nedostane.či chceš aby malo vyššie spomenute komplikací?a k tým soplom-ako radia ostatně,zvlhcovat,odsavat,dr.by ti dala hnědé kvapky na vytieranie nosa,ale asi nebudeš za...

radkanika
29. nov 2013

@saxy1616 nam lekarka odporucila do nosteka Aliamare, je to uz od niekolkych tyzdnov vhodne. Moj malicky ho dobre znasa, ked raz za cas treba zvhlcit a odsat nostek. A ako tu pisal niekto vyssie, co najviac kojit a hlavne, davat vitamin D. A este jedna vec, ktoru vela mamiciek nevie: ak ma dietatko upchaty nostek, treba s nim chodit von na prechadzky aj viac ako doteraz, pretoze cerstvy vzduch mu pomoze uvolnit nostek. Mnohe automaticky dieta naobliekaju a su zatvorene doma, aby este viac neochorelo a presne to sposobia, ze mu este viac poskodia. Samozrejme, ak by malo dieta teplotu, v ziadnom pripade, ale co sa nosteka tyka, vonku, vonku, vonku, aj ked je zima.

tinav2
29. nov 2013

Ked nema teplotu a nekasle ,ale je len nachladene tak vytierat nostek materskym mliekom ,odsavat, ked mu hlieny stekaju dole nadvihnut matrac v postielke pod hlavickou,dala som pod neho maly vankusik asi na 2 dni , aby sa mu lepsie dychalo.
Ked mate sucho v byte dat mokry uterak na radiator a ty by si mala uzivat vitamin c ked kojis.

1177
29. nov 2013

Mne este lekarka radila dat trosku materskeho mlieka na tycinku a vytriet s tym nostek. Nam pomohlo, ale moje dieta je ockovane.. 🙂

ataz
29. nov 2013

@lauricka úplne súhlasím!!!! 🙂

ataz
29. nov 2013

@saxy1616 vitamín D a K by si dávať mala! Nerozumiem kvoli čomu ho nedávaš? ....hm?

onlika
29. nov 2013

@ataz
@lauricka , baby, teraz uz sa niektorym detom vitamin K nedava, dostanu ho este v nemocnici pred prepustenim vo forme injekcie do svalu 😉

@saxy1616 , tak, ako bolo spomenute vyssie. Tiez celkom nerozumiem, co s tym ma spolocne ockovanie/neockovanie. Zvlhcovat nos, napr. Libenar, Physiomer, zvlhcovat vzduch, v pripade potreby odsavat sopliky. Davat do zvysenej polohy, aby mu hlieny nezatekali, ak vobec nemoze dychat, mozes dat nejake nosne kvapky na uvolnenie nosa, existuju aj pre novorodencov.
A tiez mi nie je jasne, preco nedavas Vigantol? Vobec? Mala by si zacat a to cim skor 😉

billam
29. nov 2013

@saxy1616 prečo nedavas vigantol?

sisaha
29. nov 2013

uz vam neodpovie, uz dostala radu, aby sa presunula do sukromnych tem..

zita19
29. nov 2013

Ano, uz ju skoli prevanar so svojim AV komandom, megaceckove komando s C-ckom z DM a D-vit ani neviem odkoho a odporucaju jej ocuranu plienku ako univerzalnu terapiu

ataz
29. nov 2013

@onlika mne sa malý narodil v máji a pokial som (mohla..) dojčiť, tak mi DR kázala dávať 1x týždenne kvapky. myslím, že Kanavit sa to Kčko volalo 🙂 Ale tak to je asi ako kde. Možno to do PO ešte nedošlo 😀

marissenka
29. nov 2013

vigantol treba...a mne dr.poradila do nosteka davat svoje mliecko pri nadche,aj do ocka ked ma karpinky,alebo ked sa poskriabe .davala som ho malej aj na uska ked jej dali nausnice.

onlika
29. nov 2013

@ataz ono je to divne, teraz sme pol roka vydávali miminkam len vigantol a tento mesiac už zas aj kanavit. Ja som mala u oboch deti oboje a preto ma zarazilo, že stále len vigantol na rp., takže som hľadala info a toto som našla 😉

abbie
29. nov 2013

co ma sopel spolocne s ockovanim? 😀 a vit.D musis davat a hlavne v zime ... je ich v lekarni kopa, nemusi to byt zrovna Vigantol

katharrina
29. nov 2013

U nas odporucaju do nosteka skor ako akekolvek kvapky streknut materske mliecko. V pripade,ze teda kojis. 🙂

Strana
z2