icon

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?

Včera o 17:48

Dnes sme boli veľa vonku a aj keď bolo skôr tak polooblačno, malý (3 mesiace) má spálené nožičky. Ležal v kočíku, úprimne by ma to ani nenapadlo, nezažila som to. Na prvý pohľad som si to ani nevšimla, až keď som mu dala dole kraťasky, hneď som uvidela že má časť, ktorú nemal zakrytú úplne červenú. Trasie sa od zimy, manželovi sa zdá, že má teplotu. Ja na to odhad nemám a teplomer nemáme - sme na výlete v HU. Vôbec netuším čo s ním, on je dosť náchylný na choroby... V prílohe posielam fotku

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?
Strana
z5
anonym_488db1
Včera o 17:49

smer pohotovosť.

anonym_756136
Včera o 17:52

Zohnať teplomer, hocijaký odmerať a zavolať na linku tuším 116117 tuším je?oni budu navigovať

autor
Včera o 17:52
@anonym_488db1

smer pohotovosť.

@anonym_488db1 kam? Sme na hraniciach SK-HU-AT a cestovné poistenie nemáme

minenkaa
Včera o 17:56
@anonym_autor

@anonym_488db1 kam? Sme na hraniciach SK-HU-AT a cestovné poistenie nemáme

@anonym_autor mas preukaz poistenca

pinkgirl

Máš so sebou lieky pre dieťa pri teplote? Ak áno, daj mu dávku podľa jeho váhy, ukľudní sa ti dieťatko. Na tú opálenú pokožku mu daj krém po opaľovaní, pathenol - ak ho nemáš tak telové mlieko.

autor
@anonym_756136

Zohnať teplomer, hocijaký odmerať a zavolať na linku tuším 116117 tuším je?oni budu navigovať

@anonym_756136 nemáme odkiaľ, sme sami na ubytku typu Airbnb. Na toto číslo sa dovolať nemôžem, sme v zahraničí

autor
Včera o 17:57
@minenkaa

@anonym_autor mas preukaz poistenca

@minenkaa skúsim Google mapy, snáď mi nájde detskú pohotovosť

autor
Včera o 17:57
@pinkgirl

Máš so sebou lieky pre dieťa pri teplote? Ak áno, daj mu dávku podľa jeho váhy, ukľudní sa ti dieťatko. Na tú opálenú pokožku mu daj krém po opaľovaní, pathenol - ak ho nemáš tak telové mlieko.

@pinkgirl nie, nič takéto nemám

autor
Včera o 17:59

Tak ideme do NÚDCH, myslíte si, že si nás tam nechajú?

anonym_cb8d0d
Včera o 17:59

Ak ste pri hraniciach ako píšeš, tak choď na slovenskú pohotovosť. A nabudúce sa poisti a zober si so sebou lieky. To je základ brať so sebou či idem s dieťaťom na 1 noc alebo na týždeň. Nekritizujem ťa, iba ti vravíˇ aby si do budúcna vedela. Dieťa vie jednu hodinu byť šťastné bez príznakov a druhú hodinu chytí vysoké horúčky.

anonym_64b1f0
Včera o 18:00
@anonym_autor

@pinkgirl nie, nič takéto nemám

@anonym_autor Ako nehnevaj sa, ale toto je prístup teda. Malé dieťa na dovolenke, kde nič nie je, nemať so sebou ani lieky ani lekárničku, ešte keď je dieťa náchylné na choroby.

pinkgirl
Včera o 18:00

Tak nájdi otvorenú lekáreň a kúp si teplomer aj liek pre malého - sirup alebo čapíky. A určite budú mať aj krém po opaľovaní.
Dokedy ste na výlete? Podľa toho ako bude ráno dieťatku by som zvažila skorší návrat domov.
A nabudúce nezabudni vždy sk sebou mať základné lieky pre dieťa a tiež teplomer.

oceanahory
Včera o 18:02
@anonym_64b1f0

@anonym_autor Ako nehnevaj sa, ale toto je prístup teda. Malé dieťa na dovolenke, kde nič nie je, nemať so sebou ani lieky ani lekárničku, ešte keď je dieťa náchylné na choroby.

@anonym_64b1f0 Tiez nerada sudim...ale teda ci je to prvorodicka ci nie, byt takto nezodpovedna? OK spalilo sa, stane sa, nemala skusenost...ale nemat pri sebe teplomer? Zakladne lieky? My sme teda cestovali s babatkom vela, ale plnu lekarnicku sme brali vsade a casto sme vyberali ubytovanie tak, aby sme mali pohotovost na dosah, lebo vsak clovek nikdy nevie.

anonym_f82c53
Včera o 18:03

Nic nema, nevie, neda sa, etc. Paneboze chuda dieta.

glorikarebeka
Včera o 18:05

Hlavne nech veľa pije....vodička ,mlieko

anonym_f2153b
Včera o 18:07

Ved sa vrate domov. Zdravie babetka je prednejsie ako dovolenka. Ale nepochopim ako sa niekto vyberie na dovolenku babetkom a nezoberie si žiadne lieky ani teplomer. Chúďatko male. To som ešte nepočula aby bolo tak malinke babo spálené od slnka . Je to veľká nezodpovednosť.

anonym_e20a5a
Včera o 18:08
@anonym_autor

Tak ideme do NÚDCH, myslíte si, že si nás tam nechajú?

@anonym_autor Čo s tým na pohotovosti? Daj Paralen kúpiš ho aj zahraničí, veľa tekutín, spálené miesta chladiť, krém po opaľovaní
Na budúce budeš vedieť, že bábätko má mať ľahké oblečenie, nie holú pokožku

autor
Včera o 18:10

Boli sme pri mojej mame, tam som vybrala tú "lekárničku" a rovno sme šli tu - taštička s liekmi bohužiaľ zostala u mamy, inak ju bežne nosím. Ideme ale už na pohotovosť, pije vodičku

amonet
Včera o 18:10
@anonym_e20a5a

@anonym_autor Čo s tým na pohotovosti? Daj Paralen kúpiš ho aj zahraničí, veľa tekutín, spálené miesta chladiť, krém po opaľovaní
Na budúce budeš vedieť, že bábätko má mať ľahké oblečenie, nie holú pokožku

@anonym_e20a5a vsetko conpostihne dieta do pol roka patri do ruk lekara a tobôž popaleniny

autor
Včera o 18:12
@amonet

@anonym_e20a5a vsetko conpostihne dieta do pol roka patri do ruk lekara a tobôž popaleniny

@amonet on nemá vyslovene popáleniny, spieklo ho slniečko. Za mňa tou pohotovosťou nemáme čo pokaziť

autor
Včera o 18:13

Myslíte si, že budú mať s tým problém, ak prídeme aj so starším dieťaťom?

anonym_1e5771
Včera o 18:13

@anonym_autor
AI hned radila pre debilov co nemaju nic namocena plienka a pridat materske mlieko a prilozit

anonym_e20a5a
Včera o 18:14
@anonym_autor

@amonet on nemá vyslovene popáleniny, spieklo ho slniečko. Za mňa tou pohotovosťou nemáme čo pokaziť

@anonym_autor Akurát, že si z tej pohotovosti môžete odniesť nejakú inú chorobu

anonym_ac4bae
Včera o 18:15
@anonym_autor

Myslíte si, že budú mať s tým problém, ak prídeme aj so starším dieťaťom?

@anonym_autor nebudu mat problem so starsim aj tak pojdete iba jeden rodic dnu a mozno sa aj nacakate. Ale ja by som s takou banalitou na pohotovot nesla, nakazit sa od inych deti, ked ma horucku staci dat lieky a natriet nohy chladivym gelom.

anonym_18c713
Včera o 18:25

@anonym_autor Ak nemáte teplomer,tak skús svoje pery na jeho čelo.Ja uz viem podľa toho,či je teplota zvýšená.Ale ak sa trasie,tak pravdepodobne bude mať aj zvýsenú teplotu.Treba zohnať nieco od teploty a na to spálenie prikladať chladive a pripadne nejaky krem do chladnicky a tak natierat.V noci bude lepšie ak bude spinkať v kratších,nech na tom nič nemá.Do rana to už take cervené nebude.

pralinka25
Včera o 18:38

na to aby si vedela ci ma dieta teplotu nepotrebujes teplomer. zaklad je nikdy neist bez liekov na teplotu nikam.
nech ide muz kupit paralen sirup alebo cipky, panthelon mast.
chod s nim do sprchy. drz ho na rukach a sprchujte sa spolu zacnite teplou vodou v teplote jeho tela a malicko ochladzuj. ale naozaj len trochu aby voda nebola neprijemna. davaj pit vodu ak kojis koj co najviac

autor
Včera o 18:38

Tak už sme tu, sestra ho na triáži "vyšetrila" a vraj je dobré, že sme prišli. Povedala nám teda že dýcha normálne, reaguje, kožu má normálnu až na silno červené nôžky, teplotu má rovných 40, je hydratovaný. O chvíľu má prísť doktor

anonym_0d9787
Včera o 18:43

Akože nehnevaj sa,ale aj môj trojročný synovec vie,že sa môže spáliť aj keď je zamračené 🤦

simsalabim
Včera o 18:44
@anonym_autor

Tak už sme tu, sestra ho na triáži "vyšetrila" a vraj je dobré, že sme prišli. Povedala nám teda že dýcha normálne, reaguje, kožu má normálnu až na silno červené nôžky, teplotu má rovných 40, je hydratovaný. O chvíľu má prísť doktor

@anonym_autor chudacik. Snad to nebude vazne 🍀

anonym_115aa5
Včera o 18:48
@anonym_autor

@anonym_autor ak mu pieklo aj na hlavu, tak bude mat asi aj upal

Strana
z5