Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?
Dnes sme boli veľa vonku a aj keď bolo skôr tak polooblačno, malý (3 mesiace) má spálené nožičky. Ležal v kočíku, úprimne by ma to ani nenapadlo, nezažila som to. Na prvý pohľad som si to ani nevšimla, až keď som mu dala dole kraťasky, hneď som uvidela že má časť, ktorú nemal zakrytú úplne červenú. Trasie sa od zimy, manželovi sa zdá, že má teplotu. Ja na to odhad nemám a teplomer nemáme - sme na výlete v HU. Vôbec netuším čo s ním, on je dosť náchylný na choroby... V prílohe posielam fotku
Drzim palce, nech je rychlo v poriadku. Niekedy si clovek fakt neuvedomi… Dobre, ze ste sli na pohotovost. Drzim palce 🍀🍀🍀🍀
Ty si druhorodička a nemáš základné znalosti? Preboha. Ako si fungovala s prvym dietatom? Kolko mas rokov? Co ste z osady? Nevies, že pod mrakom sa môže dieťa opáliť, že treba dieťa krémovať vysokým UV faktorom, že keď ideš do zahraničia potrebuješ poistenie a hlavne lieky všade so sebou?
@pinkgirl nie, nič takéto nemám
@anonym_autor nemáš liek proti teplote? ja mám teda už veľké deti, ale paralen alebo Ibalgin nosím so sebou vždy, keď niekam ideme. Ako je možné, že nemáš základne lieky pri malom bábätku?
@anonym_autor Ako nehnevaj sa, ale toto je prístup teda. Malé dieťa na dovolenke, kde nič nie je, nemať so sebou ani lieky ani lekárničku, ešte keď je dieťa náchylné na choroby.
@anonym_64b1f0 a este bez cestovneho poistenia 🤦♀️
Teplota 40 je extrem, to si ho musela kompletne spalit. A nemat lieky pre dieta na vylete, tak to je sila.
Teplota 40 je extrem, to si ho musela kompletne spalit. A nemat lieky pre dieta na vylete, tak to je sila.
@beata_k a co ak ma dieta virozu?
@drahomirrra
Suhlasim, ze ist na dovolenku bez liekov je blbost, ale lyncovat ju netreba.
@drahomirrra
@simsalabim Nestastna nahoda? Neverim. Ako druhorodicka pripravu deti na dovolenku totaaaalne odflakla a podcenila. A to som este slusna. Myslim si o nej nieco uplne ine. Chudat babatko. 40 teplotu v 3 mesiacoch?
A babo ma na to svoj názor...
Ukazuje fuck.ra
To len na pobavenie, že som si všimla 😃
Hlavne ,nech je ok
Bohužiaľ, nabudúce už som poučená. Štvrtok a piatok sme boli pri mojej mame a tam som vybavila veci. Lekárničku som tam nechala, no nevracali sme sa 150 km, veď vezmeme cestou naspäť. Toto by ma absolútne nenapadlo. Ako môže byť spálený nechápem, máme Bugaboo Fox 5 aj s tou letnou strieškou a celý deň ju mal, proste to nemôžem pochopiť. Nie som zase natoľko vymletá, že by som ho nechala piecť sa na slniečku, bežne ho natieram aj na prechádzky. Dnes som jeho nenatrela, bol pod tou strieškou a bolo zatiahnuté. Je napojený na monitory a má 146 tep, 96 saturáciu a 20 dychov za minútu, čiže tam je podľa doktora aj niečo iné
Boli sme pri mojej mame, tam som vybrala tú "lekárničku" a rovno sme šli tu - taštička s liekmi bohužiaľ zostala u mamy, inak ju bežne nosím. Ideme ale už na pohotovosť, pije vodičku
@anonym_autor
Dúfam že bude drobec v poriadku čím skôr zdraví .
Pozor môže mať aj úpal
Bohužiaľ, nabudúce už som poučená. Štvrtok a piatok sme boli pri mojej mame a tam som vybavila veci. Lekárničku som tam nechala, no nevracali sme sa 150 km, veď vezmeme cestou naspäť. Toto by ma absolútne nenapadlo. Ako môže byť spálený nechápem, máme aj s tou letnou strieškou a celý deň ju mal, proste to nemôžem pochopiť. Nie som zase natoľko vymletá, že by som ho nechala piecť sa na slniečku, bežne ho natieram aj na prechádzky. Dnes som jeho nenatrela, bol pod tou strieškou a bolo zatiahnuté. Je napojený na monitory a má 146 tep, 96 saturáciu a 20 dychov za minútu, čiže tam je podľa doktora aj niečo iné
@anonym_autor no držím palce,fakt🍀
@anonym_autor ty máš ešte čas informovať ženy na fóre z pohotovosti? Ja žasnem
@anonym_autor prepáč, ale ty nie si normalna ako matka🤦♀️ neviem co mas v hlave takto nechať dieta spáliť
Bohužiaľ, nabudúce už som poučená. Štvrtok a piatok sme boli pri mojej mame a tam som vybavila veci. Lekárničku som tam nechala, no nevracali sme sa 150 km, veď vezmeme cestou naspäť. Toto by ma absolútne nenapadlo. Ako môže byť spálený nechápem, máme aj s tou letnou strieškou a celý deň ju mal, proste to nemôžem pochopiť. Nie som zase natoľko vymletá, že by som ho nechala piecť sa na slniečku, bežne ho natieram aj na prechádzky. Dnes som jeho nenatrela, bol pod tou strieškou a bolo zatiahnuté. Je napojený na monitory a má 146 tep, 96 saturáciu a 20 dychov za minútu, čiže tam je podľa doktora aj niečo iné
@anonym_autor držím palce nech rýchlo zistia čo mu je
Ty si druhorodička a nemáš základné znalosti? Preboha. Ako si fungovala s prvym dietatom? Kolko mas rokov? Co ste z osady? Nevies, že pod mrakom sa môže dieťa opáliť, že treba dieťa krémovať vysokým UV faktorom, že keď ideš do zahraničia potrebuješ poistenie a hlavne lieky všade so sebou?
@anonym_f82655 Akoze mne padla sanka. Som myslela, ze je to 1.dieta. To by som este trochu chapala. Ale toto uz je dieta c.2🤦♀️
@drahomirrra
@simsalabim asi aj jej vypálilo mozog. Lebo toto je sila.
@anonym_autor a ty nevieš ze opaluje aj pod slnecnikom???? Koľko máš rokov???? Máš fakt tak vykradnutu hlavu???
@anonym_autor drzte sa 🍀
Je na ARO, nemôžem tam s ním teraz byť, ale zostávam v nemocnici na ubytovni. Má nízku saturáciu (75%) a raz mu tam veľmi rýchlo klesla na 40, tep tiež tak nejak. Vraj má nejakú infekciu a preto má teplotu so zimnicou. Čaká sa na výsledky krvi. Neviem vôbec čo mám robiť, nepustia ma za ním, môžem len čakať na svojej izbe 😔
3 mesicni neprikryte miminko se spalenyma nozickama a dle manzela zvýšenou teplotou- co udelam? Vyfotim a poslu na MK ke konzultaci. To je snad spatny vtip.
S bonusem - vzdyt bylo zataženo, nepoznam, jestli ma miminko teplotu, lekarnicku nemam, jsem za hranicemi a nemam pojisteni. A 3 mesicni miminko pije vodicku?
Kdyby ti tady neporadili, abyste jeli na pohotovost, tak byste delali s manzelem co- cekali, az se z toho vyspi?
V kazdem pripade- miminku preju brzke uzdraveni, snad mu bude co nejdrive lepe 🙏🏻
@anonym_autor ty máš ešte čas informovať ženy na fóre z pohotovosti? Ja žasnem
@anonym_a6b613 presne aj toto mňa napadlo
že dieťa je napojené a ona si tu vypisuje
Fakt si myslím, že keď mal nôžky pod tou látkou, nemohlo ho to spáliť, ale dobre, stalo sa - nabudúce budem určite opatrnejšia. Malý pije aj vodu, odporúčal nám to detský doktor - beztak je na UM a v horúčavách mu máme dávať. Manžel chcel ísť, ja som myslela, že netreba. Písala som keď bol na vyšetreniach, kde som s ním nemohla ísť. Kým som bola pri ňom, bola som pri ňom a nie na mobile, zase no. Ďakujem vám však za rady
Fakt si myslím, že keď mal nôžky pod tou látkou, nemohlo ho to spáliť, ale dobre, stalo sa - nabudúce budem určite opatrnejšia. Malý pije aj vodu, odporúčal nám to detský doktor - beztak je na UM a v horúčavách mu máme dávať. Manžel chcel ísť, ja som myslela, že netreba. Písala som keď bol na vyšetreniach, kde som s ním nemohla ísť. Kým som bola pri ňom, bola som pri ňom a nie na mobile, zase no. Ďakujem vám však za rady
@anonym_autor držím palce aby bol malý čím skôr fit a doma...
@anonym_autor držím palce aby bol malý čím skôr fit a doma...
@cameellia ďakujem ❤️
@anonym_autor ty si za mater...to ze sa ti dieta spáli no stane sa ,ale miesto smer pohotovost riesis ze kam a neviem co kokos miesto strachu naco cakas co ti teraz modry kon pomoze

Tak už sme tu, sestra ho na triáži "vyšetrila" a vraj je dobré, že sme prišli. Povedala nám teda že dýcha normálne, reaguje, kožu má normálnu až na silno červené nôžky, teplotu má rovných 40, je hydratovaný. O chvíľu má prísť doktor
@anonym_autor toto je teda extrém. Aspoň máš ponaučenie, lieky, vždy krémovat, s 3 mesačným som ani na slnko nechodila a dávala veľký pozor. Ako druhorodicka ešte k tomu …. Zas netreba byt salamistka. Pevne verím že mu už bude lepšie chudacikovi