icon

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?

Včera o 17:48

Dnes sme boli veľa vonku a aj keď bolo skôr tak polooblačno, malý (3 mesiace) má spálené nožičky. Ležal v kočíku, úprimne by ma to ani nenapadlo, nezažila som to. Na prvý pohľad som si to ani nevšimla, až keď som mu dala dole kraťasky, hneď som uvidela že má časť, ktorú nemal zakrytú úplne červenú. Trasie sa od zimy, manželovi sa zdá, že má teplotu. Ja na to odhad nemám a teplomer nemáme - sme na výlete v HU. Vôbec netuším čo s ním, on je dosť náchylný na choroby... V prílohe posielam fotku

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?
autor
Včera o 20:27
@anonym_751c09

@anonym_autor ty si za mater...to ze sa ti dieta spáli no stane sa ,ale miesto smer pohotovost riesis ze kam a neviem co kokos miesto strachu naco cakas co ti teraz modry kon pomoze

@anonym_751c09 nevedela som či je potrebné ísť na pohotovosť. U staršieho dieťaťa sa mi to ešte nikdy nestalo

lentilka209
Včera o 20:30

Z tohto asi nebude mat horucky, skor nieco ine

mondolina
Autor odpoveď zmazal
anonym_82c406
Včera o 20:33
@anonym_autor

@cameellia ďakujem ❤️

@anonym_autor Toto urcite nebude len upal, napokon ste boli v spravnom case na spravnom mieste. Lepsie ako okresna nemocnica, ak by bolo nieco vaznejsie treba riesit. Drzim babatku palce nech sa skoro uzdravi.

autor
Včera o 20:39
@mondolina
Odpoveď bola zmazaná

@mondolina áno, má normálny pas

mondolina
Včera o 20:40
@anonym_autor

@mondolina áno, má normálny pas

@anonym_autor
prajem skoré uzdravenie. 🙏♥️

autor
Včera o 20:40

Teraz mi prišli povedať, že mu zastavené prdíky a zápcha utláčajú bránicu a nedokáže tým pádom správne dýchať 😐

autor
Včera o 20:43

Vraj má aj nádchu a teda predpokladajú, že tam bude nejaký takýto problém. Je pri vedomí, len teda na ARO a na tých monitoroch

autor
Včera o 20:48

Teraz prišli výsledky krvi, že je anemický, dali mu teraz nejakých 90 ml transfúzie a že dostane aj zajtra. Ale teda že im tam pokašliava, robili mu teraz ešte nejaké výtery a dostal kyslík - konečná diagnóza je RS vírus 😶

anonym_33cc8f
Včera o 21:06
@anonym_autor

Teraz prišli výsledky krvi, že je anemický, dali mu teraz nejakých 90 ml transfúzie a že dostane aj zajtra. Ale teda že im tam pokašliava, robili mu teraz ešte nejaké výtery a dostal kyslík - konečná diagnóza je RS vírus 😶

@anonym_autor RS je pliaga. Držím palce, syn ju mal ako par dňový a boli sme tri týždne v nemocnici

autor
Včera o 21:08
@anonym_33cc8f

@anonym_autor RS je pliaga. Držím palce, syn ju mal ako par dňový a boli sme tri týždne v nemocnici

@anonym_33cc8f zažili sme si RS vírus už so starším - ten bol riadne predčasniatko. Ďakujeme ❤️

anonym_488db1
Včera o 21:08

Dobre že ste išli na pohotovosť. Tam malému pomôžu. Skoré uzdravenie

kp7333
Včera o 21:09
@anonym_autor

Fakt si myslím, že keď mal nôžky pod tou látkou, nemohlo ho to spáliť, ale dobre, stalo sa - nabudúce budem určite opatrnejšia. Malý pije aj vodu, odporúčal nám to detský doktor - beztak je na UM a v horúčavách mu máme dávať. Manžel chcel ísť, ja som myslela, že netreba. Písala som keď bol na vyšetreniach, kde som s ním nemohla ísť. Kým som bola pri ňom, bola som pri ňom a nie na mobile, zase no. Ďakujem vám však za rady

@anonym_autor drzim palce, nech sa cim skor vyzdravie.
este jeden postreh: ta vasa clona na kocik zabranuje prudeniu vzduchu, moze sa stat, se sa v lete babatko bude v horucavach prehrievat. Z vlastnej skusenosti doporucujem radsej clonu, pod ktorou prudi vzduch (napr z DM-ky).

marianarem
Včera o 21:10
@anonym_autor

@anonym_autor A nema maly nejaky vaznejsi zdravotny problem? Nachylny na choroby, anemicky, to mi pride trochu zvlastne v tomto veku. Kazdopadne drzim palce, aby ste dopadli dobre, esteze ste sa dostali na tu pohotovost.

autor
Včera o 21:14
@kp7333

@anonym_autor drzim palce, nech sa cim skor vyzdravie.
este jeden postreh: ta vasa clona na kocik zabranuje prudeniu vzduchu, moze sa stat, se sa v lete babatko bude v horucavach prehrievat. Z vlastnej skusenosti doporucujem radsej clonu, pod ktorou prudi vzduch (napr z DM-ky).

@kp7333 cez tie boky mu tam krásne ide vzduch, máme to už odskúšané

autor
Včera o 21:14
@marianarem

@anonym_autor A nema maly nejaky vaznejsi zdravotny problem? Nachylny na choroby, anemicky, to mi pride trochu zvlastne v tomto veku. Kazdopadne drzim palce, aby ste dopadli dobre, esteze ste sa dostali na tu pohotovost.

@marianarem on je mierne predčasniatko

marianarem
Včera o 21:18
@anonym_autor

@marianarem on je mierne predčasniatko

@anonym_autor Aha. No tak nech sa mu uz len lepsi 🍀

anonym_9e92ac
Včera o 21:33

@anonym_autor ísť s 3 mesačným na výlet, bez liekov. A ešte do nejakej riti. A nechať ho spalit. To fak uz vam nic nechyba iba vyletovat? Chudá dieťa.

cyberk
Včera o 21:34

Snad ste ho zaockovali, ale ten upal k tomu, musi mat extrem oslabene telo…rs je hnusna choroba, drzim palce

anonym_7b22c8
Včera o 21:59
@anonym_autor

Fakt si myslím, že keď mal nôžky pod tou látkou, nemohlo ho to spáliť, ale dobre, stalo sa - nabudúce budem určite opatrnejšia. Malý pije aj vodu, odporúčal nám to detský doktor - beztak je na UM a v horúčavách mu máme dávať. Manžel chcel ísť, ja som myslela, že netreba. Písala som keď bol na vyšetreniach, kde som s ním nemohla ísť. Kým som bola pri ňom, bola som pri ňom a nie na mobile, zase no. Ďakujem vám však za rady

@anonym_autor len pre info - tá sieťka na kočíku bude najskôr len bežná ventilačná sieťka a ochrana proti hmyzu. Pozri sa či tam je niekde označenie upf50. Ak nie, tak ochrana proti UV nie je žiadna!
Slnečná clona je z takejto hrubšej látky.

anonym_98a9e8
Dnes o 01:41

@anonym_autor Malému želám skoré uzdravenie, A k tej látke na kočíku to máš tak, ako ked ideš na slnko a natrieš sa krémom. Ak nemá krém UV filter, spáli ťa. To isté je aj s tou látkou, ak nema UV filter, nechráni ťa.

ria_sprout
Dnes o 02:32

Ženy vy ste niektoré fakt strašne, neuvedomujete si to? Dokonale matky čo nikdy neurobili ani najmenšiu chybu sa tu budú vyvrsovat na maximálne vystresovanej matke čo sa boji o dieťa. Šialená doba, šialená.

Autorka, držím palce aby bolo bábätko v poriadku.

dixitka
Dnes o 04:49
@anonym_autor

@anonym_autor tá rozšíriteľná látka na strieške je myslená skôr ako moskytiéra. Nemá UPF ochranný faktor ako zvyšok striešky, je to sieťkovina. Takisto aj tie okienka. Sú super ako ventilácia, ale ak by cez ne na bábo dlhšie svietilo na jedno miesto, spáliť ho môže. Nabudúce budeš vedieť.
Bábätku prajem skoré uzdravenie.

natalka13
Autor odpoveď zmazal
anonym_3cfd20
Dnes o 05:51
@ria_sprout

Ženy vy ste niektoré fakt strašne, neuvedomujete si to? Dokonale matky čo nikdy neurobili ani najmenšiu chybu sa tu budú vyvrsovat na maximálne vystresovanej matke čo sa boji o dieťa. Šialená doba, šialená.

Autorka, držím palce aby bolo bábätko v poriadku.

@ria_sprout nehnevaj sa mňa ale toto je už celkom dosť. S dieťaťom mimo Slovenska, nemá poistenie, nemá teplomer, nemá lieky so sebou, nechá ho spáliť na slnku a dieťa prinesie na pohotovost až ma 40ky. Za mňa absolútne zlyhanie matky. Keď je toto podľa teba v poriadku, zrejme si rovnaká...

ria_sprout
Dnes o 05:53
@anonym_3cfd20

@ria_sprout nehnevaj sa mňa ale toto je už celkom dosť. S dieťaťom mimo Slovenska, nemá poistenie, nemá teplomer, nemá lieky so sebou, nechá ho spáliť na slnku a dieťa prinesie na pohotovost až ma 40ky. Za mňa absolútne zlyhanie matky. Keď je toto podľa teba v poriadku, zrejme si rovnaká...

@anonym_3cfd20 kde som napísala, že to je v poriadku?! Ja píšem o tom že nie je v poriadku lyncovat tu matku, ktorá ano urobila chybu. Ty si zrejme dokonalá a nikdy si nič neurobila zle, že tu môžeš súdiť! Urážky si mozes vieš kam strcit.

ria_sprout
Dnes o 05:55
@anonym_3cfd20

@anonym_3cfd20 a je mi jasné kto to sem písal, aj keď si sa dala na anonym neboj 🙄 trápne. Keď už si sa zabudla odkliknut pri prvom príspevku, mala si to radšej nechať tak.

3petka
Dnes o 06:17

@anonym_autor super, matka roku. Take malé dieťa má navštíviť pohotovosť ak sa aj niečo take stane.
Obchody sú otvorené pomaly 24:7, takze liek vieš kúpiť.
A nabudúce rozmýšľaj tým čo máš na krku. Zmasakrovať vlastne dieťa a potom chrlit výhovorky ako sa čo nedá lebo si lenivá.

simsalabim
Dnes o 06:21
@anonym_autor

@anonym_autor drzim palce, nech je cim skor fit, ja som si hned myslela, ze to nebude iba slnkom. Pred mnohymi rokmi sa takto kamaratke spalila dcera - v aprili - bola asi hodinku na rukach v kaviarni, kde sem tam na nu zasvietilo, ked sa pohol slnecnik. Ale ona nemala teplotu, len zacervenanu kozu.

anonym_9e92ac
Dnes o 06:22
@anonym_3cfd20

@anonym_3cfd20 súhlasím. 3 mesačne potrebuje kľud, domáce prostredie, istotu. Ved sa ešte iba udomacnuje na tomto svete. Určite nepotrebuje vyletovat. To potrebujú rodicia, respektíve matka. Asi sa už nudí na tých materských.