icon

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?

Včera o 17:48

Dnes sme boli veľa vonku a aj keď bolo skôr tak polooblačno, malý (3 mesiace) má spálené nožičky. Ležal v kočíku, úprimne by ma to ani nenapadlo, nezažila som to. Na prvý pohľad som si to ani nevšimla, až keď som mu dala dole kraťasky, hneď som uvidela že má časť, ktorú nemal zakrytú úplne červenú. Trasie sa od zimy, manželovi sa zdá, že má teplotu. Ja na to odhad nemám a teplomer nemáme - sme na výlete v HU. Vôbec netuším čo s ním, on je dosť náchylný na choroby... V prílohe posielam fotku

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?
aurora33
Dnes o 06:22
@ria_sprout

Ženy vy ste niektoré fakt strašne, neuvedomujete si to? Dokonale matky čo nikdy neurobili ani najmenšiu chybu sa tu budú vyvrsovat na maximálne vystresovanej matke čo sa boji o dieťa. Šialená doba, šialená.

Autorka, držím palce aby bolo bábätko v poriadku.

@ria_sprout tu bolo tých chýb požehnane.

simsalabim
Dnes o 06:26
@aurora33

@ria_sprout tu bolo tých chýb požehnane.

@aurora33 ja myslim, ze ju naozaj netreba lyncovat. "Kto je bez viny, nech hodi kamenom". Podstatne je, ze spravne vyhodnotili situaciu a ze babatko dostava potrebnu zdravotnu starostlivost. Ved nakoniec je na vine virus a nie slnko (i ked to mozno pomohlo zvysit teplotu? ktovie.)

aurora33
Dnes o 06:29
@simsalabim

@aurora33 ja myslim, ze ju naozaj netreba lyncovat. "Kto je bez viny, nech hodi kamenom". Podstatne je, ze spravne vyhodnotili situaciu a ze babatko dostava potrebnu zdravotnu starostlivost. Ved nakoniec je na vine virus a nie slnko (i ked to mozno pomohlo zvysit teplotu? ktovie.)

@simsalabim nepíšem o slnku, síce aj to je dosť chyba. Ale ísť do zahraničia bez cestovného poistenia a bez liekov, tak to je sakra pruser. Mám už veľké deti, ale vždy keď niekde ideme tak beriem lieky keby niečo. Takže hej v tomto prípade ,,hodím kameňom”.

anonym_4c5e08
Dnes o 06:30

@anonym_autor dufam babatko bude ok 🙏

anonym_3cfd20
Dnes o 06:32
@ria_sprout

@anonym_3cfd20 kde som napísala, že to je v poriadku?! Ja píšem o tom že nie je v poriadku lyncovat tu matku, ktorá ano urobila chybu. Ty si zrejme dokonalá a nikdy si nič neurobila zle, že tu môžeš súdiť! Urážky si mozes vieš kam strcit.

@ria_sprout nie som dokonala matka ale tu sa nebavíme o chybách ale o nezodpovednosti. Pretože každému sa stane, že zabudne zbaliť volaku vec ale tu toho bolo viac.

simsalabim
Dnes o 06:33
@aurora33

@simsalabim nepíšem o slnku, síce aj to je dosť chyba. Ale ísť do zahraničia bez cestovného poistenia a bez liekov, tak to je sakra pruser. Mám už veľké deti, ale vždy keď niekde ideme tak beriem lieky keby niečo. Takže hej v tomto prípade ,,hodím kameňom”.

@aurora33 ano, aj ja chodim na dovolenky so zdravotnym poistenim, ale ona pisala, ze su kusok od hranic. Ved sa hned vratili. Myslim, ze na take nakupy do Kittsee nikto nechodi so zdravotnym poistenim (teda ja ano, mam celorocne). Navyse, v ramci EU si vela ludi trufa ist bez poistenia.

aurora33
Dnes o 06:37
@simsalabim

@aurora33 ano, aj ja chodim na dovolenky so zdravotnym poistenim, ale ona pisala, ze su kusok od hranic. Ved sa hned vratili. Myslim, ze na take nakupy do Kittsee nikto nechodi so zdravotnym poistenim (teda ja ano, mam celorocne). Navyse, v ramci EU si vela ludi trufa ist bez poistenia.

@simsalabim este niečo? Nemusíš ju obhajovať. Ja svoj názor nezmením. Pekný deň prajem

autor
Dnes o 06:38

Boli sme 15 km od Slovenska, inak mávame poistenie odkedy chodíme s deťmi. Tu mi to prišlo ako nie veľmi potrebné. Starší syn bol pod tou strieškou dva letá a nikdy ho tak nespálilo, predpokladala som, že ani mladšiemu sa to nestane. Do budúcna som už určite poučená a mám pocit, že tak skoro sa nikam neodvážim ísť

siskaa86
Dnes o 06:40
@anonym_autor

Boli sme 15 km od Slovenska, inak mávame poistenie odkedy chodíme s deťmi. Tu mi to prišlo ako nie veľmi potrebné. Starší syn bol pod tou strieškou dva letá a nikdy ho tak nespálilo, predpokladala som, že ani mladšiemu sa to nestane. Do budúcna som už určite poučená a mám pocit, že tak skoro sa nikam neodvážim ísť

@anonym_autor čítam to je to hrozne..ja mám skoro 2 mes..kde bol chytiť ten RS vírus..?

ria_sprout
Dnes o 06:44
@aurora33

@aurora33 vieš že zdravotné poistenie v EU má každé dieťa čo ma zdravotnú kartičku a cestovné poistenie je na iné záležitosti ako je využitie pohotovosti v shengene že? 😏

simsalabim
Dnes o 06:44
@aurora33

@simsalabim este niečo? Nemusíš ju obhajovať. Ja svoj názor nezmením. Pekný deň prajem

@aurora33 ano, vsimni si, ze z pohotovosti pisala necelu hodinu po tom, co pisala 1x. Ved to je akoby sa im to stalo v Borinke. Ale kludne ju odsudzuj, ked sa pri tom citis lepsie.

aurora33
Dnes o 06:47
@ria_sprout

@aurora33 vieš že zdravotné poistenie v EU má každé dieťa čo ma zdravotnú kartičku a cestovné poistenie je na iné záležitosti ako je využitie pohotovosti v shengene že? 😏

@ria_sprout viem a na absenciu liekov máš ake ospravedlnenie?

simsalabim
Dnes o 06:49
@aurora33

@aurora33 ved pisala, ze ich mala so sebou, len jej ich vylozila mama u ktorej boli pred tym ci nieco take, uz si nespominam. V kazdom pripade - ano, lieky je vhodne mat so sebou a myslim, ze si na to uz da 2x pozor. Ale upalovat ju za to na hranici fakt netreba. navyse, je evidentne, ze by v tej nemocnic skoncili tak ci tak aj s liekmi.

autor
Dnes o 06:55
@siskaa86

@anonym_autor čítam to je to hrozne..ja mám skoro 2 mes..kde bol chytiť ten RS vírus..?

@siskaa86 netuším, práveže sme celý týždeň nikde nejako extra nechodili, akurát v piatok doobeda sme boli v obchode, ale tak neviem či by sa mu to prejavilo už v sobotu

siskaa86
Dnes o 07:09
@anonym_autor

@siskaa86 netuším, práveže sme celý týždeň nikde nejako extra nechodili, akurát v piatok doobeda sme boli v obchode, ale tak neviem či by sa mu to prejavilo už v sobotu

@anonym_autor ani ja s ňou nikam nechodím iba do poradne. ..a ako mu je? Chudáčik..inak ani mňa by nenapadlo to spálenie..ale teda ja ju mám v dlhých dupackach radšej ešte..a vonku sme pomenej..

aurora33
Dnes o 07:19
@simsalabim

@aurora33 ved pisala, ze ich mala so sebou, len jej ich vylozila mama u ktorej boli pred tym ci nieco take, uz si nespominam. V kazdom pripade - ano, lieky je vhodne mat so sebou a myslim, ze si na to uz da 2x pozor. Ale upalovat ju za to na hranici fakt netreba. navyse, je evidentne, ze by v tej nemocnic skoncili tak ci tak aj s liekmi.

@simsalabim nik ju neupaluje na hranici. Prosim ta nezveličuj. A také výhovorky že lieky zabudli u mamy, toho je plný modry kôň (a la zlyhala nám antika a podobne). Proste nie. Dospela žena také chyby neurobí.

anonym_5f9817
Dnes o 07:32
@anonym_3cfd20

@ria_sprout nehnevaj sa mňa ale toto je už celkom dosť. S dieťaťom mimo Slovenska, nemá poistenie, nemá teplomer, nemá lieky so sebou, nechá ho spáliť na slnku a dieťa prinesie na pohotovost až ma 40ky. Za mňa absolútne zlyhanie matky. Keď je toto podľa teba v poriadku, zrejme si rovnaká...

@anonym_3cfd20 za mna je toto normalne ze troll

ria_sprout
Dnes o 07:33
@aurora33

@aurora33 lekárne sú otvorene všade žeby? 🙄 A liečivá máš vďaka EU rovnaké ako u nás.

anonym_5f9817
Dnes o 07:33
@simsalabim

@simsalabim lincovat? Z mozno upalu je zrazu decko na ARE s RS vírusom??? To ako sa o neho stara paneboze...

aurora33
Dnes o 07:35
@ria_sprout

@aurora33 lekárne sú otvorene všade žeby? 🙄 A liečivá máš vďaka EU rovnaké ako u nás.

@ria_sprout tak ja sa radšej spolieham na seba ako lekárne. Nie všade su otvorené nonstop. Ale to som ja.

anonym_5f9817
Odpoveď bola odstránená
ria_sprout
Dnes o 07:39
@anonym_5f9817
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_5f9817 15 od hraníc je mimo Slovenska len kvôli hranici? Ty si s tak malým babom nebola nikdy ďalej ako 3km od domu? Aha..

autor
Dnes o 08:06
@ria_sprout

@anonym_5f9817 15 od hraníc je mimo Slovenska len kvôli hranici? Ty si s tak malým babom nebola nikdy ďalej ako 3km od domu? Aha..

@ria_sprout od nás to je cca nejaká polhodinka cesty

simsalabim
Dnes o 08:06
@aurora33

@simsalabim nik ju neupaluje na hranici. Prosim ta nezveličuj. A také výhovorky že lieky zabudli u mamy, toho je plný modry kôň (a la zlyhala nám antika a podobne). Proste nie. Dospela žena také chyby neurobí.

@anonym_5f9817 mas pravdu, zabudla okolo neho dat protivirusovu kupolu 😂
@aurora33 no to by si sa cudovala, ake chyby dospela zena urobi. A dokonca aj dospely chlap. Ved robit chyby je ludske. Hlupe je sa z nich nepoucit. A ti najmudrejsi sa ucia na chybach inych.

anonym_5cbc08
Dnes o 08:07

Fakt ste tu niektore nie ze dokonale ale este viac. Dokonalo dokonale? Nikdy sa vam nic popri detoch nestalo? Nikdy ste na nic nezabudli.
Pocasie je ake je... niektore situaciu precenuju. Ine podcenuju. Stane sa. Dolezite ze babo je ok. A navyse s inou doagnozou nez spalenie 🙈

autor
Dnes o 08:07
@siskaa86

@anonym_autor ani ja s ňou nikam nechodím iba do poradne. ..a ako mu je? Chudáčik..inak ani mňa by nenapadlo to spálenie..ale teda ja ju mám v dlhých dupackach radšej ešte..a vonku sme pomenej..

@siskaa86 akurát idem za ním, ale volali mi ráno, že je v stabilnom stave. Má ale tie kyslíkové okuliare, je napojený na EKG, saturáciu a tečie mu infúzka

elzu
Dnes o 08:15
@anonym_5cbc08

Fakt ste tu niektore nie ze dokonale ale este viac. Dokonalo dokonale? Nikdy sa vam nic popri detoch nestalo? Nikdy ste na nic nezabudli.
Pocasie je ake je... niektore situaciu precenuju. Ine podcenuju. Stane sa. Dolezite ze babo je ok. A navyse s inou doagnozou nez spalenie 🙈

@anonym_5cbc08
Chyby dělá každý, ano, ale děsivé je, ze se nejdříve musí napsat na MK, když ma 3 měsíční miminko zdravotní potíže (postupně se dozvídáme, ze mírně nedonošené, náchylné na nemoci) a nechat si tady naordinovat „směr pohotovost“, a neumet sám rozpoznat „vážnost situace“.
Že je vše ostatní shoda náhod se těžko věří, ale ok, ospravedlnit se dá všechno, ale že se neumím sama rozhodnout, když jde o zdraví- miminka!, to je fakt zarážející.

anonym_5cbc08
Dnes o 08:17
@elzu

@anonym_5cbc08
Chyby dělá každý, ano, ale děsivé je, ze se nejdříve musí napsat na MK, když ma 3 měsíční miminko zdravotní potíže (postupně se dozvídáme, ze mírně nedonošené, náchylné na nemoci) a nechat si tady naordinovat „směr pohotovost“, a neumet sám rozpoznat „vážnost situace“.
Že je vše ostatní shoda náhod se těžko věří, ale ok, ospravedlnit se dá všechno, ale že se neumím sama rozhodnout, když jde o zdraví- miminka!, to je fakt zarážející.

@elzu beriem to tak ze si aspon dala povedat. 😉 mozno sama nevedela stav zhodnotit dostatocne. Aj to sa stava. Tu by ani lieky od horucky ci od bolesti nepomohli.

zuzi0911
Dnes o 08:28

Prajem rychle uzdravenie.

elzu
Dnes o 08:33
@anonym_5cbc08

@elzu beriem to tak ze si aspon dala povedat. 😉 mozno sama nevedela stav zhodnotit dostatocne. Aj to sa stava. Tu by ani lieky od horucky ci od bolesti nepomohli.

@anonym_5cbc08 samozrejme ze nepomohly, u novorozencu a kojencu do 3 mesicu (a nedonosenych je treba korigovat) se pri horecce pres 37,5 s antipyretiky doma neexperimentuje.
(Argument nemela teplomer nebudeme opet vytahovat- ano, stane se- to dite melo ale 40 a ne hranicne 37,5, kde to pocitove nepoznas, jestli jsi v norme nebo ne).

Protože presne jako se to stalo tady- pediatr si to miminko klinicky vysetri od hlavy az k pate a vsima si veci, ktere logicky laik/rodic nevi a nezna…pediatr pak dokaze rozhodnout, jaka dalsi vysetreni jsou potreba.

No nic. Predpokladam, ze to byla nejaka zvlastni reakce na stres, ktery vecer zažili. A presne jak pises- hlavni je, ze jeli, ze je miminko pod dohledem, ze se vi, co to je a ze je stabilni. Moc si pro nej preju brzké uzdravení a vsechno dobre! ❤️