icon

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?

Včera o 17:48

Dnes sme boli veľa vonku a aj keď bolo skôr tak polooblačno, malý (3 mesiace) má spálené nožičky. Ležal v kočíku, úprimne by ma to ani nenapadlo, nezažila som to. Na prvý pohľad som si to ani nevšimla, až keď som mu dala dole kraťasky, hneď som uvidela že má časť, ktorú nemal zakrytú úplne červenú. Trasie sa od zimy, manželovi sa zdá, že má teplotu. Ja na to odhad nemám a teplomer nemáme - sme na výlete v HU. Vôbec netuším čo s ním, on je dosť náchylný na choroby... V prílohe posielam fotku

Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?
Strana
z5
siskaa86
Dnes o 08:36
@anonym_autor

@siskaa86 akurát idem za ním, ale volali mi ráno, že je v stabilnom stave. Má ale tie kyslíkové okuliare, je napojený na EKG, saturáciu a tečie mu infúzka

@anonym_autor a máš ho kojeneho? Nezávidím ti ten stres..nemocnice..joj..veľa žien odtiaľto ale na teba myslíme a posielame veľa síl..a lásku ❤️

autor
Dnes o 09:52
@siskaa86

@anonym_autor a máš ho kojeneho? Nezávidím ti ten stres..nemocnice..joj..veľa žien odtiaľto ale na teba myslíme a posielame veľa síl..a lásku ❤️

@siskaa86 nie, je prakticky od narodenia na UM

cameellia
Dnes o 11:00
@anonym_autor

@siskaa86 netuším, práveže sme celý týždeň nikde nejako extra nechodili, akurát v piatok doobeda sme boli v obchode, ale tak neviem či by sa mu to prejavilo už v sobotu

@anonym_autor my sme mali vo februári RS vírus keď mala moja malá 3 mesiace, tiež som s ňou nikde nebola a jediné manžel bol v práci, kde jeho kolega mal choré deti takže to zrejme do jedol od neho. A aj keď okamžite dostala ATB, behom pár dní sme boli v nemocnici so zápalom pľúc 😔 ale dostala sa z toho potom dobre našťastie, verím že aj tvojmu malému bude čím skôr dobre

anonym_0f9815
Dnes o 11:25
@ria_sprout

Ženy vy ste niektoré fakt strašne, neuvedomujete si to? Dokonale matky čo nikdy neurobili ani najmenšiu chybu sa tu budú vyvrsovat na maximálne vystresovanej matke čo sa boji o dieťa. Šialená doba, šialená.

Autorka, držím palce aby bolo bábätko v poriadku.

@ria_sprout ked si mam z celeho pribehu vybrat jedinu vec, tak ist do zahranicia, aj ked k hraniciam a aj ked len na jeden den, nieto s ubytovanim!!, s malymi detmi, nienje chyba, ale maximalna nezodpovednost. Na vylet maju, ale usetria par eur na poisteni? Prepac, to fakt nie je chyba. A ak na to "iba" zabudli, tak su rovnako nezodpovedni. Toto mi nikto nevyhovori.

ria_sprout
Dnes o 13:54
@anonym_0f9815

@ria_sprout ked si mam z celeho pribehu vybrat jedinu vec, tak ist do zahranicia, aj ked k hraniciam a aj ked len na jeden den, nieto s ubytovanim!!, s malymi detmi, nienje chyba, ale maximalna nezodpovednost. Na vylet maju, ale usetria par eur na poisteni? Prepac, to fakt nie je chyba. A ak na to "iba" zabudli, tak su rovnako nezodpovedni. Toto mi nikto nevyhovori.

@anonym_0f9815 bože ženy, ešte raz a pomaly
. Každé dieťa narodené v európskej únii je zdravotne poistene - to znamená, že tvoje dieťa všade v eú ošetria len na základe zdravotného poistenia na Slovensku. Na to nepotrebuješ žiadne špeciálne cestovné poistenie. To funguje napríklad keď ti ukradnú batožinu. Alebo vysokohorské poistenie, keď ideš do hôr a potrebujes vrtuľník na záchranu. Ale keď ma tvoje dieťa teplotu a si v Maďarsku, normálne môžeš ísť na pohotovosť a dieťa ti ošetria. Stačí sa pozrieť na zadnú stranu zdravotnej kartičky. Mimochodom boli predsa 15km od Slovenska, to znamená ze išli na pohotovosť na Slovensko. Takže keď už si neviete vymyslieť za čo lepšie ju skritizovať, tak si aspoň zistíte fakty.

aurora33
Dnes o 14:20
@ria_sprout

. Každé dieťa narodené v európskej únii je zdravotne poistene - to znamená, že tvoje dieťa všade v eú ošetria len na základe zdravotného poistenia na Slovensku. Na to nepotrebuješ žiadne špeciálne cestovné poistenie. To funguje napríklad keď ti ukradnú batožinu. Alebo vysokohorské poistenie, keď ideš do hôr a potrebujes vrtuľník na záchranu. Ale keď ma tvoje dieťa teplotu a si v Maďarsku, normálne môžeš ísť na pohotovosť a dieťa ti ošetria. Stačí sa pozrieť na zadnú stranu zdravotnej kartičky. Mimochodom boli predsa 15km od Slovenska, to znamená ze išli na pohotovosť na Slovensko. Takže keď už si neviete vymyslieť za čo lepšie ju skritizovať, tak si aspoň zistíte fakty.

@ria_sprout faktom je že isli na vylet mimo hranice bez liekov. To je fakt.

ria_sprout
Dnes o 14:29
@aurora33

@ria_sprout faktom je že isli na vylet mimo hranice bez liekov. To je fakt.

@aurora33 a môžem sa len opakovať panadol pre bábätká kúpiš aj v Maďarsku. Google funguje aj v Maďarsku kde si vyhľadas lekáreň a pôjdeš tam tak isto ako keď sa ti doma minie. Dokonca v Maďarsku majú pohotovostné lekárne otvorené celú noc, zatiaľ čo u nás sú len do 22. Aspoň jednu v meste majú na to lekáreň určenu. Môžeš si myslieť čo len chces, ale toto jednoducho nie sú argumenty, ktoré sa nedajú odrazit, aj keď sa snažis opakovane. Jediné čo sa dá považovať za chybu sú spálené nožičky - ale to je presne ten typ chyby ktorú si rodič vyčíta ale môže sa to stať komukoľvek kto je trocha nepozorný, či podcení oblačno. Keď ty si dokonala, gratulujem. Niektorí ľudia robia chyby predstav si

aurora33
Dnes o 14:46
@ria_sprout

@aurora33 a môžem sa len opakovať panadol pre bábätká kúpiš aj v Maďarsku. Google funguje aj v Maďarsku kde si vyhľadas lekáreň a pôjdeš tam tak isto ako keď sa ti doma minie. Dokonca v Maďarsku majú pohotovostné lekárne otvorené celú noc, zatiaľ čo u nás sú len do 22. Aspoň jednu v meste majú na to lekáreň určenu. Môžeš si myslieť čo len chces, ale toto jednoducho nie sú argumenty, ktoré sa nedajú odrazit, aj keď sa snažis opakovane. Jediné čo sa dá považovať za chybu sú spálené nožičky - ale to je presne ten typ chyby ktorú si rodič vyčíta ale môže sa to stať komukoľvek kto je trocha nepozorný, či podcení oblačno. Keď ty si dokonala, gratulujem. Niektorí ľudia robia chyby predstav si

@ria_sprout tak v tomto som urcite dokonala. Tu sa stalo veľa chýb, ktorým normálny človek jednoducho predíde. Dakujem za uznanie.

ria_sprout
Dnes o 14:47

A nehovoriac o tom, že keď ma také malé dieťa vysoké horúčky je vždy lepšie ho zobrať na pohotovosť a nie sa spoliehať na lieky. To autorka urobila. Len si dovolila spýtať sa na MK a tu sa to zrejme nezaobíde bez hejtu. Keby aj urobila úplne všetko správne čo ešte taká matka neexistovala aby nikdy nechybila tak sa nájde niekto čo chybu nájde a môže ju za ňu haniť.

ria_sprout
Dnes o 14:48
@aurora33

@ria_sprout tak v tomto som urcite dokonala. Tu sa stalo veľa chýb, ktorým normálny človek jednoducho predíde. Dakujem za uznanie.

@aurora33 jasné. Čize tvoje deti nikdy nemali vysokú teplotu vďaka tebe. Super. Ja mám 4ri deti a predstav si zažila som situácie ktoré som nedokázala ovplyvniť ničím, žiadnym liekom. Asi teda nie som taká dokonalá ako ty pani kráľovná 😏 niektoré si tu pripisujete fakt úžasné zásluhy.

mondolina
Dnes o 14:51
@ria_sprout

A nehovoriac o tom, že keď ma také malé dieťa vysoké horúčky je vždy lepšie ho zobrať na pohotovosť a nie sa spoliehať na lieky. To autorka urobila. Len si dovolila spýtať sa na MK a tu sa to zrejme nezaobíde bez hejtu. Keby aj urobila úplne všetko správne čo ešte taká matka neexistovala aby nikdy nechybila tak sa nájde niekto čo chybu nájde a môže ju za ňu haniť.

@ria_sprout
v prvom rade treba dať antipyretiká a potom sa presúvať kade tade.
pri takom malom bábätku je vysoká teplota nebezpečná. zháňať lieky v strese, v cudzom prostredí, no ďakujem pekne.
takže áno bolo to pochybenie.

ria_sprout
Dnes o 14:52
@mondolina

@ria_sprout
v prvom rade treba dať antipyretiká a potom sa presúvať kade tade.
pri takom malom bábätku je vysoká teplota nebezpečná. zháňať lieky v strese, v cudzom prostredí, no ďakujem pekne.
takže áno bolo to pochybenie.

@mondolina hej a treba ju za to symbolicky obesiť na modrom koniku aby ste boli spokojné 😒

aurora33
Dnes o 14:54
@ria_sprout

@aurora33 jasné. Čize tvoje deti nikdy nemali vysokú teplotu vďaka tebe. Super. Ja mám 4ri deti a predstav si zažila som situácie ktoré som nedokázala ovplyvniť ničím, žiadnym liekom. Asi teda nie som taká dokonalá ako ty pani kráľovná 😏 niektoré si tu pripisujete fakt úžasné zásluhy.

@ria_sprout vďaka mne urcite nie. A keď niekde ideme vždy sa snažím predvídať. Za mňa lepšie mať paralen so sebou aj keď zbytočne ako googlit niekde v Maďarsku kde je najbližšia otvorená lekáreň. Kto chce pochopí, kto nechce, ako ty, tak nepochopí.

mondolina
Dnes o 14:55
@ria_sprout

@mondolina hej a treba ju za to symbolicky obesiť na modrom koniku aby ste boli spokojné 😒

@ria_sprout
to som nikde nenapísala.

ria_sprout
@aurora33

@ria_sprout vďaka mne urcite nie. A keď niekde ideme vždy sa snažím predvídať. Za mňa lepšie mať paralen so sebou aj keď zbytočne ako googlit niekde v Maďarsku kde je najbližšia otvorená lekáreň. Kto chce pochopí, kto nechce, ako ty, tak nepochopí.

@aurora33 no predstav si, ja tiež všade beriem lieky so sebou a chápem že je lepšie ich mať. Len nemám potrebu ponižovať matky ktoré sa učia na svojich chybách.

ria_sprout
@mondolina

@ria_sprout
to som nikde nenapísala.

@mondolina lenže práve to sa tu deje a preto sa ozývam

anonym_33cc8f
Dnes o 15:10

Na RSv aj tak paralen vi nurofen nezaberá. Aj keby autorka lieky ma a poda ich dietatu, nic neurobia.
RSv je vírus, na ktore treba antivorotika, kyslík, infúzie. A nie paralen. Cize tie, co sa tu do nej obuvate, aj keby dietatu da xy paralenov, koniec koncov skončia na pohotovosti.

mondolina
Dnes o 15:23
@anonym_33cc8f

Na RSv aj tak paralen vi nurofen nezaberá. Aj keby autorka lieky ma a poda ich dietatu, nic neurobia.
RSv je vírus, na ktore treba antivorotika, kyslík, infúzie. A nie paralen. Cize tie, co sa tu do nej obuvate, aj keby dietatu da xy paralenov, koniec koncov skončia na pohotovosti.

@anonym_33cc8f
takže odporúčaš nikde nebrať pre deti lieky. " skvelé" riešenie.

aurora33
Dnes o 15:24
@anonym_33cc8f

@anonym_33cc8f troska čítaj s porozumením.

anonym_33cc8f
Dnes o 15:28
@aurora33

@anonym_33cc8f troska čítaj s porozumením.

@mondolina nie, neradim. Ak si si z toho celého zobrala len toto, vidieť, ze si si prišla do autorky len kopnúť.
@aurora33 nepochopila si, nevadi.

elzu
Dnes o 15:28
@anonym_33cc8f

@anonym_33cc8f z medicinskeho hlediska to neni spravne, co jsi napsala- statisticky musi byt hospitalizovano 5,2 z 1000 deti do 2 let s RSV infekci- a 1,9% vyzaduji peci na oddělení intenzivní mediciny.
(údaje z DE, kde ziju, ale na SR je to stejné, resp.podobně)

Takze drtivá většina deti hospitalizovana byt nemusi- nepotrebuje rozhodne zadna antivirotika, ani infuze. Paralen samozrejme nepomuze potlacit virus samotny, ale dava se na snizeni horecky, tzn.kontroluje symptomy nemoci.

Jak jsem tady ale uz psala- paralen v tomto pripade neni dobrym resenim, protoze u miminek pod 3 mesice (u nedonosenych je treba vek korigovat) se s antipyretiky pri horecce nad 37,5 (mereno rektalne) ale vubec neexperimentuje, jede se za pediatrem, protoze je treba celkove klinicke a nekdy i laboratorni vysetreni.

mondolina
Dnes o 15:47
@anonym_33cc8f

@mondolina nie, neradim. Ak si si z toho celého zobrala len toto, vidieť, ze si si prišla do autorky len kopnúť.
@aurora33 nepochopila si, nevadi.

@anonym_33cc8f
vôbec nie, ja do autorky nikde nekopem, ja nesúhlasím s tvojimi tvrdeniami.

anonym_0f9815
Dnes o 16:37
@ria_sprout

@ria_sprout ano, a keby sa nedajboh nieco stalo jednemu z rodicov? Pokazilo sa auto? Teraz nejde len o zdravotne poistenie, ale o celkove poistenie, aj napriklad za sposobenu skodu a podobne. Nehnevaj sa, nepresvedcis ma o svojej pravde. Bavime sa o par eurach navyse. A nie, nerobim pre ziadnu poistovnu, len mam sedliacky rozum.

ria_sprout
Dnes o 16:40
@anonym_0f9815

@ria_sprout ano, a keby sa nedajboh nieco stalo jednemu z rodicov? Pokazilo sa auto? Teraz nejde len o zdravotne poistenie, ale o celkove poistenie, aj napriklad za sposobenu skodu a podobne. Nehnevaj sa, nepresvedcis ma o svojej pravde. Bavime sa o par eurach navyse. A nie, nerobim pre ziadnu poistovnu, len mam sedliacky rozum.

@anonym_0f9815 a ty si myslis, že keď sa ti niečo stane bez poistenia, tak si zachranena od nešťastia? Že sa na teba všetci vytoto? No nie, tak to nefunguje. Keď sa ti stane niečo zle, tak ti záchranné zložky pomôžu, len proste cvakas z vlastného, to je jediný rozdiel mať a nemať poistenie. Takže sa tu môžeš opúšťať koľko chceš, to čo tvrdis je proste blbosť.

guiseppinka
Dnes o 16:48
@anonym_0f9815

@anonym_0f9815 takto katastroficky neuvazujem. Rozmyslam, ze kolkokrat som mala lieky ja, ked som s deckami cestovala. Ale za tie roky to zratam fakt ze na 1 ruke - teplomer som brala tusim asi len raz... zijem v at, ked ideme na svk, tak NIKDY neberiem lieky, ale zase mama alebo segra ma, takze nie je problem. Ak idem len na otocku do ba, tak to som rada, ak nezabudnem pas... a poistenie neuzatvaram nikdy - sme v EU. Dokonca sa mi stalo v lete, ze som stratila penazku, jedine, co som mala, boli pasy. Karticky poistenca a vodicak ostali tam. Decka dostali instrukcie, aby davali na seba bacha. Podla teba a dalsich x zien budem za totalne nezodpovednu. Ale katastroficke scenare si fabulovat odmietam.

amel
Dnes o 17:52

Boze,ženy?Nečítala som všetky komentare,ale ste ok?(teda tie pohoršene....)Stane sa,mamička to riesi.
Vam sa nikdy nic nestalo,Vašim deťom?
Malý ma pravdepodobne úpal,nožičky su opalene,ale panthenol to napravi a budu si dávať pozor.
Európske zdravotne poistenie platí a ak by chceli niečo viac,tak si zaplatia.
Kde je problem?

Strana
z5