Ako liečiť spálené nožičky u bábätka?
Dnes sme boli veľa vonku a aj keď bolo skôr tak polooblačno, malý (3 mesiace) má spálené nožičky. Ležal v kočíku, úprimne by ma to ani nenapadlo, nezažila som to. Na prvý pohľad som si to ani nevšimla, až keď som mu dala dole kraťasky, hneď som uvidela že má časť, ktorú nemal zakrytú úplne červenú. Trasie sa od zimy, manželovi sa zdá, že má teplotu. Ja na to odhad nemám a teplomer nemáme - sme na výlete v HU. Vôbec netuším čo s ním, on je dosť náchylný na choroby... V prílohe posielam fotku
@simsalabim asi aj jej vypálilo mozog. Lebo toto je sila.
@anonym_5f9817 ako že jasné že urobila chybu ale pod anonimom písať takéto komentáre... Rovnako vyššie? To sa ti uľavilo ? Myslíte že ona nemá dosť stresu aj bez toho. Horšie ako malé deti v škole čo sa šikanujú. Smutné.
@siskaa86 akurát idem za ním, ale volali mi ráno, že je v stabilnom stave. Má ale tie kyslíkové okuliare, je napojený na EKG, saturáciu a tečie mu infúzka
@anonym_autor dúfam že mali bude v poriadku.
A nieje pravda že snim nemôžete byť vy nie ste návšteva kľudne snim byť môžete aj kedy chcete akurát im nesmiete zasahovať do zdravotných úkonov ale iná snim byť môžete aj pri každom vyšetrenie
@anonym_autor ako sa má drobec?
@anonym_autor boze ale ti tu nakladaju. Niektore su proste dokonale matky, co asi nerobia ziadne chyby. Ostatne normalne mamy ta chapeme, stane sa hocico a hocikedy.
A RSV je svina, mne to polozilo v zime 6rocneho, tiez sme skoro skoncili na pohotovosti, mal 41 horucky. Take male babo ako tvoje moze mat este horsi priebeh.
Tak vdaka tomu, ze sa spalilo, aspon mamicka zacala riesit, aj ked pricina horucky bola zjavne ina.podla mna sa aj prehrialo v zakrytom kociku na slnku.Ozaj zvlastne ,ze druhorodicka nevie zakladne veci , ale zas hlavne ze konala a dietatku sa pomohlo.
Zo začiatku do autorky nikto nekopal. Postupne pridávala informácie a teda za mňa konala maximálne nezodpovedne. Chápem, že chorobu neovplyvní a nakoniec je dobre, že musela ísť na pohotovosť. Ale šla na dovolenku, kde to nepozná, s chorľavým dieťaťom, neskontrolovala si lieky, lekárničku. Nezistila si najbližšiu pohotovosť, nemala pripravené telefónne čísla, v podstate bola nahratá a nevedela čo ďalej. Spálenie slnkom už nikto veľmi neriešil, skôr jej nezodpovednosť. Áno, žiadna nie sme dokonalá a stať sa môže všetko, ale treba si pripraviť aspoň základ. A nie, že pri probléme lamentujem, nič neviem a nič nemám. Dieťatka mi je ľúto a želám mu, nech sa čím skôr uzdraví.
Zo začiatku do autorky nikto nekopal. Postupne pridávala informácie a teda za mňa konala maximálne nezodpovedne. Chápem, že chorobu neovplyvní a nakoniec je dobre, že musela ísť na pohotovosť. Ale šla na dovolenku, kde to nepozná, s chorľavým dieťaťom, neskontrolovala si lieky, lekárničku. Nezistila si najbližšiu pohotovosť, nemala pripravené telefónne čísla, v podstate bola nahratá a nevedela čo ďalej. Spálenie slnkom už nikto veľmi neriešil, skôr jej nezodpovednosť. Áno, žiadna nie sme dokonalá a stať sa môže všetko, ale treba si pripraviť aspoň základ. A nie, že pri probléme lamentujem, nič neviem a nič nemám. Dieťatka mi je ľúto a želám mu, nech sa čím skôr uzdraví.
@anonym_64b1f0 a to si vezmi,ze ja beriem deti aj do džungle....s leukoplastom🤣
@aurora33 ved beriem a je to neskutocne super!....a nepotrebujem nikoho zvolenie.Ak by boli hladné,Ty mi ich nenakrmis.....o tom to je.
Rovnako ako nenakrmis dieta autorky príspevku.Cize sa Ta to vobec netýka.
P.S.Zabudla si si zapnúť "anonym"😆
@amel ja nikdy nepisem pod anonymom. Takže to PS si nechaj pre niekoho iného.
@anonym_64b1f0 a to si vezmi,ze ja beriem deti aj do džungle....s leukoplastom🤣
@amel Ber si svoje deti kam chceš, to je tvoja zodpovednosť, nie naša. Ale ty, narozdiel od autorky, o tom nevytváraš diskusie, kde sa pýtaš na názor. Autorka sa pýtala a aj ho dostala. Nabudúce snáď bude vedieť pohotovejšie reagovať na prípadný problém. Tým, že ju tu poniektoré chlácholíte, že sa v podstate nič nedeje, ak si so sebou nič neberie a nie je pripravená, jej uškodí ďaleko viac než ostrejšie názory na jej správanie.
@amel Ber si svoje deti kam chceš, to je tvoja zodpovednosť, nie naša. Ale ty, narozdiel od autorky, o tom nevytváraš diskusie, kde sa pýtaš na názor. Autorka sa pýtala a aj ho dostala. Nabudúce snáď bude vedieť pohotovejšie reagovať na prípadný problém. Tým, že ju tu poniektoré chlácholíte, že sa v podstate nič nedeje, ak si so sebou nič neberie a nie je pripravená, jej uškodí ďaleko viac než ostrejšie názory na jej správanie.
@anonym_64b1f0 myslim,ze uz sa neopyta.
Je tu kopec dokonalých matiek,len dokonale deti potom casto chýbajú....ist 15km od hraníc do civilizácie s internetom,s nonstop otvorenými lekarnami.....ja len tomu nerozumiem....pred 30mi rokmi by som pochopila.
Ale je pravda,ze poznám matky,ktore i na ihrisko idu s lekárničkou.Kazdy,ako sa citi,len dehonestovat matku?Ja som pochybila x-krat,neverim,ze matky dokonale nie
Boli sme pri mojej mame, tam som vybrala tú "lekárničku" a rovno sme šli tu - taštička s liekmi bohužiaľ zostala u mamy, inak ju bežne nosím. Ideme ale už na pohotovosť, pije vodičku
@anonym_autor cestovné poistenie treba mať vždy! Ja nechápem keď ho niekto nemá. Nie je to ani drahé a nikdy nevieš,čo sa môže stať. A neskontrolovat či máš zabalené lieky aspoň pre dieťa je tiež na pováženie. Ale už je to jedno. Hlavne aby bolo malé v poriadku. Myslím,že máš riadnu skúsenosť a už sa to nestane 🙂
@anonym_autor cestovné poistenie treba mať vždy! Ja nechápem keď ho niekto nemá. Nie je to ani drahé a nikdy nevieš,čo sa môže stať. A neskontrolovat či máš zabalené lieky aspoň pre dieťa je tiež na pováženie. Ale už je to jedno. Hlavne aby bolo malé v poriadku. Myslím,že máš riadnu skúsenosť a už sa to nestane 🙂
@anonym_64b1f0 ona sa nepýtala na názor o svojej vychove, pýtala si radu čo robiť. Tu síce dostala ale dostala x urážajúcich a sudiacich príspevkov, ktoré vôbec neboli potrebné (tie potrebujú pisat len nevyrovnané osoby)
@mizoko každé dieťa má zdravotné poistenie.
@anonym_64b1f0 ona sa nepýtala na názor o svojej vychove, pýtala si radu čo robiť. Tu síce dostala ale dostala x urážajúcich a sudiacich príspevkov, ktoré vôbec neboli potrebné (tie potrebujú pisat len nevyrovnané osoby)
@ria_sprout vždy keď ideme do zahraničia na pobyt máme cestovné poistenie pre všetkých. Nikdy nevieš čo sa môže stať. To je celé čo som písala. Rady tu už mamička dostala a ja len dúfam,a písala som to aj v komente,že dieťatko bude ok.
@ria_sprout až som si to našla na internete - ZP nepokrýva spoluúčasť ani prevoz dieťaťa. Preto je lepšie mať ešte aj cestovné poistenie. A naše poistenie je platné iba v EU a ani to ti nemusia všade uznať. Tot vsjo k danej téme.
@ria_sprout vždy keď ideme do zahraničia na pobyt máme cestovné poistenie pre všetkých. Nikdy nevieš čo sa môže stať. To je celé čo som písala. Rady tu už mamička dostala a ja len dúfam,a písala som to aj v komente,že dieťatko bude ok.
@mizoko ak máš peniaze,cestovne poistenie mat nemusis....je to cisto dobrovoľná zalezitost.
Ked ideme na nakup do 20min vzdialeného mesta v AT,tiez nemáme cestovne poistenie.
Som vrcholne nezodpovedna,ale co uz.
@ria_sprout a kde autorku urazam tak to teda fakt nechápem. Neurazam ani nesudim. Komentujem. Skús sa nabudúce najprv ukludnit a tak písať 😌
@mizoko ak máš peniaze,cestovne poistenie mat nemusis....je to cisto dobrovoľná zalezitost.
Ked ideme na nakup do 20min vzdialeného mesta v AT,tiez nemáme cestovne poistenie.
Som vrcholne nezodpovedna,ale co uz.
@amel jaj a máme tu klasické prekrúcanie napísaného 😅 autorka písala že sú tam na pobyte. Takže je to na dlhšiu dobu. A áno,ak máš na spoluúčasť a prevoz tak jasné že dať 5e za komerčné poistenie sú vyhodené peniaze 😜 ďalšia čo by sa mala najprv ukľudniť a tak písať 😅
@ria_sprout a kde autorku urazam tak to teda fakt nechápem. Neurazam ani nesudim. Komentujem. Skús sa nabudúce najprv ukludnit a tak písať 😌
@mizoko to.si kde prosím ťa vyčítala že som ti písala že ty konkrétne urazas? Veď si prečítaj môj príspevok a tam uvidíš že som tebe len písala že každé dieťa má zdravotné poistenie. 😒 Ženy vy snáď fakt čítate už prednasrate.
@ria_sprout až som si to našla na internete - ZP nepokrýva spoluúčasť ani prevoz dieťaťa. Preto je lepšie mať ešte aj cestovné poistenie. A naše poistenie je platné iba v EU a ani to ti nemusia všade uznať. Tot vsjo k danej téme.
@mizoko super že si to čítala, ale tiež si mohla čítať že autorka bola v Maďarsku, v členskom štáte EU a nešlo o žiaden prevoz. Zároveň cestovné poistenie ta nechráni od nešťastia, ani neznamená že ak ho nemáš všetci sa na teba vykašlu - len znamená že keď ho nemáš a pomôžu ti v cudzom štáte tak si to hradis z vlastného nič viac. Ale už sa opakujem a to je trápne neustále opakovať fakty
@mizoko to.si kde prosím ťa vyčítala že som ti písala že ty konkrétne urazas? Veď si prečítaj môj príspevok a tam uvidíš že som tebe len písala že každé dieťa má zdravotné poistenie. 😒 Ženy vy snáď fakt čítate už prednasrate.
@ria_sprout písala si to ako reakciu na môj koment aj keď si v ňom dala komentáre pre mňa aj pre ďalší. 🙂 Takže preto. Mala si dať ako reakciu na ten druhý komentár a vyznelo by to inak.
@ria_sprout písala si to ako reakciu na môj koment aj keď si v ňom dala komentáre pre mňa aj pre ďalší. 🙂 Takže preto. Mala si dať ako reakciu na ten druhý komentár a vyznelo by to inak.
@mizoko super že si to čítala, ale tiež si mohla čítať že autorka bola v Maďarsku, v členskom štáte EU a nešlo o žiaden prevoz. Zároveň cestovné poistenie ta nechráni od nešťastia, ani neznamená že ak ho nemáš všetci sa na teba vykašlu - len znamená že keď ho nemáš a pomôžu ti v cudzom štáte tak si to hradis z vlastného nič viac. Ale už sa opakujem a to je trápne neustále opakovať fakty
@ria_sprout ale veď to ja viem. Ja som písala všeobecné že ja ak niekam idem dávam rodine cestovné poistenie. Napriek tomu že ideme do štátu únie. Je to pre istotu. Nikomu nenanucujem aby si ho dal,len píšem,že je to istejšie. A to ohľadom prevozu a spoluúčasti som vypichla z toho čo som čítala na nete že to nezahŕňa Slovenska poistka. Neprekrucaj 🙂 a áno komerčné poistenie tá nechráni od nešťastia ale pomôže ti to zaplatiť to co poisťovňa nekryje ak sa ti stane úraz. A áno ošetria tá ale niektoré ošetrenia bez poistky sú tak drahé že dať 5€ za poistku na cestu je podľa mňa minimum.
@ria_sprout ja som pochopila ale ty máš dnes asi debilnu náladu a potrebu sa navazat 😅 prepáč moja,ale takúto hru nehrám 😘 posielam srdiečko. Musíš si zlepšiť náladu buzerovanim niekoho iného 😅
@ria_sprout ja som pochopila ale ty máš dnes asi debilnu náladu a potrebu sa navazat 😅 prepáč moja,ale takúto hru nehrám 😘 posielam srdiečko. Musíš si zlepšiť náladu buzerovanim niekoho iného 😅
@mizoko nikde sa nenavazam, za jednu vetu, ze každé dieťa má zdravotné poistenie ktorú si evidentne nepochopila si mi povedala aby som sa ukludnila, takže to skôr vyzerá že sa potrebuješ ukľudniť ty. A áno, mám svoje dôvody na zlu náladu, nepotrebujem srdiečka ale ani sa nepotrebujem vyvrsovat na mamičke čo sa boji o svoje dieťa ako niektoré tu, čo sa hrajú na ženy so super náladou.
@ria_sprout
no tak taká repatriácia aj keď len z Maďarska nič moc pre rodinnú peňaženku 🙏
vidím, že dookola meleš to isté. nie je potrebné žiadne poistenie, nie sú potrebné žiadne lieky pri cestovaní🙈

Si normálna vystaviť také malé dieťa na slnko? Veď dávky UV žiarenia mu v dohľadnej dobe môžu spôsobiť rakovinu najmä obličiek. Slnko je žiarenie.